icon

Neriešiteľná situácia - rady

25. feb 2021

Ahoj, je mi 27.

Od rodičov som sa odsťahoval v 24. rokoch.
Býval som s ex priateľkou v nájme.
Od novembra nie sme spolu a ja ostal sám.
Krátko na to oca vyhodila mama.
Prišiel ku mne, že na pár nocí. A už sú to mesiace. Mám malý 1. Izbový byt. Spí na zemi v spacaku. Nemám súkromie nič.
Našiel som si nové dievča, ale nemožme ísť ani ku mne.
Buď musím povedať že prídeme a on ide preč a ak nečakane ideme ku mne tak on spí v kuchyni na zemi no hanba, už ku mne ani nechce vobec ísť. :/

A nemám to ako vyriešiť, otec nemá peniaze ale len dlhy. Zarába málo.
Mama ho späť nechce vziať ani za nič, on nemá kde ísť.
A ja prišiel o súkromie :/ Ja nechcem bývať s ocom v izbe.
Ničí mi to vzťah, mne nervy ale morálne ho nemôžem poslať preč. No nevidím žiadne riešenie. Mám ho rád ale nie je mi 20. Dokážem žiť len sám alebo s partnerkou.
Čo by ste robili?

sashka22
25. feb 2021

Ty si pre seba už riešil aspoň psychológa? Mne veľa rokov trvalo, kým som sa naučila povedať NIE ale teraz to už viem, no bolelo to.. Ale zmeny bolia, cítim sa slobodnejšia. Viem, že ja som za stav rodičov a brata nemohla, iných ludi neviem zmeniť. Držím Ti palce, aby si našiel sám seba a potom príde aj tá správna polovička do Tvojho života. Mne veľmi pomohol ex otvoriť oči voči otcovi a bratovi, za čo som mu doteraz vďačná. Ich situácia sa ma tak nedotýka a je mi faaajn 🙂

autor
25. feb 2021

@sashka22 áno navštevoval som psychologa, aj otca som posielal

sashka22
25. feb 2021

Tak to je super. A sadol Ti ten človek? Posunulo Ťa to v niečom?

miadi
25. feb 2021

@andreatytler hej to su take novsie zakony aj u nas cosihttps://ottawacitizen.com/opinion/columnists/ro...

andreatytler
26. feb 2021

@miadi Zaujimave... ja teda neplanujem a neocakavam ze sa moje dieta o mna postara ked uz nebudem vladat. Ak to bude chciet urobit, budem mu vdacna ale inac je cela moja buducnost len a len moja zodpovednost.

malia18
26. feb 2021

Byť na tvojom mieste porozprávam sa s otcom a poviem mu že ak chce pomôcť že mu pomôžeš aby si zariadil nový život a že samozrejme že by si mu pomohol veď je to tvoj otec ale že ty chceš takisto žiť ten svoj život a časom si vybudovať vlastnú rodinu že sa takto proste nedá žiť... skús pochopiť aj jeho že asi sa necíti úplne najlepšie keď vlastná žena sa k nemu správa ako hysterická matka pritom vás živil celý život a teraz zostal bez ničoho a je odkázaný na tvoju pomoc a cíti sa nechcený keď ti zavadzia vo vlastnom byte nemá to ľahké chápem aj teba ale chápem aj jeho ako rodiča sa ho to možno dotklo čo pochopíš až keď budeš mať vlastné deti a ocitneš sa v podobnej veľmi ťažkej situácii...ako dlhodobé riešenie by som to moc nevidela keďže sa táto situácia môže hocikedy zopakovať a bolo by dobré keby si začal budovať vlastný život aby mal v prípade núdze kam ísť... Čo by bolo dobré keby pochopil aj on aby sa nespoliehal na to že tam zostane bývať aby si potajomky nejaké peniaze odkladá bokom keď už to nechce takto narovinu riešiť s tvojou mamou nemusí jej hovoriť pravdu koľko zarobil nech na seba trošku myslí

autor
26. feb 2021

Tak mama si urobila srandu a keď tam prišiel tak ho vysmiali a poslali späť.....

andrejkap123
26. feb 2021

Coooo nemyslis vazne!! Vsak to je hrozna sikana! A tvoja sestra co na to? Ach, je mi to luto :(

autor
26. feb 2021

@andrejkap123 Vraj to vymyslela práve sestra.

kassandra25
26. feb 2021

No a keby siel byvat do ubytovne? Vies, kolko je lacnych ubytovni, kde byvaju robotnici?

lavender273
26. feb 2021

Aj sestra je prepnuta? Wow ..stastny to muz ktoreho si ulovi.
Otec im plati 3izb byt? Tlacila by som nato aby neplatil, ved zato si vie zabezpecit.svoje byvanie. Tie dve mudre nech idu si zarobit na zivobytie.

miadi
26. feb 2021

Mal by si byt aspon ty viac dominantny ked uz otec robi handru zo seba. V mobile mu zsblokuj matkyne a sestrine cislo alebo mu rovno kup nejaky novy lacny mobil . Ty matku tiez blokni alebo nedvihaj . Jemu povedz ze musi prestat platit na ten byt kde nezije ani na to nema $. Najdes mu ubytovnu a on nech sa sustredi na splacanie dlhov. Zakaz mu kontakt s matkou ak nechce spat na ulici.On je zvyknuty skakat ako silnejsie ego zapiska musis byt len vacsi Alfa samec ako matka. Len ci na to mas? Su to dve zle ženy tvoja mama a sestra. Hraju sa snim ako macka s myšou.

jvlo
26. feb 2021

Dohodni sa s otcom, že ti bude posielať všetky peniaze co zarobí, vďaka tomu posli sestre a matke niečo na pravidelnej úrovni a za ostatné zabezpečí otcovi život. Inak adios. Znicis si zivot

kitycat
26. feb 2021

A kde otcovi robili test o druhej hodine rannej? Tvoj otec je slaby a ty tiez. Po takomto zaobchadzani ste ich mali poslat do prdele a nie tam naklusatt... My ti tu mozeme poradit ale vy sibidete tie vase kolaje. Bud si vezmes ty aj otec rady k srdcu a odstrihnete prizivnikov alebo aj nadalej zazivaj tento kolotoc. Otcovi vybav nove cislo na kredit a zablokuj. Mysli na to, ze tie dlhy pojdu za vami...

basska_b
26. feb 2021

Ja by som vlastného otca vyhodiť nedokázala. Jedine riešiť že ísť do väčšieho bytu, kde sú 2 izby. A frajerka nemusí ísť k tebe rovno na byt 😊 zatiaľ sa budete stretávať mimo bytu. Tvoj otec je podľa mňa dobry človek a pomoc si zaslúži!!

0silvia0
26. feb 2021

ok, takže si z otca urobili prdel a už je späť u teba? Mali by ste vy dvaja vymyslieť, čo ďalej. Možností je dosť, len treba chcieť a odstrihnúť sa od tých sračiek a uvažovať racionálne. Nedať sa manipulovať. Treba nájsť otcovi stálu prácu. Niekde si písal, že má 59 rokov. To má za pár do dôchodku. Musí si ich rozhodne odmakať, aby ten dôchodok v nejakej normálnej sume aj mal. Aby stihol posplácať čo posplácať má. Ideálne prácu s ubytovaním. Ideálne by bolo pre neho rozviesť sa, čo asi neurobí. Aj tak bude naďalej musieť platiť nejaké výživné na dcéru, ak študuje. Riešte toto prioritne a podľa toho sa bude odvíjať, čo ďalej.

andrejkap123
26. feb 2021

Otec nech prestane platit im 3 izbovy byt. A najde su byvanie sam. Alebo aspon nech orestane platit a vycka mesiac este u teba verim ze ho zavolaju naspat.

klarolinne
26. feb 2021

Tvoja sestra ešte študuje? Ak áno, vyriešiť výživné - to žiaľ musí platiť, aby nemal problémy. A nezaplatiť ani cent navyše. Nie že im dá všetko čo zarobí 🤦‍♀️ nájsť otcovi podnájom, pokojne aj pri tebe niekde blízko a vybavene. Alebo ubytovňu.
Prepáč, ale tvoja rodina je veľmi toxická. Mama a sestra majú čudný zmysel pre humor smutne povedané a tatko je z nich pototo, a nie aby si dupol, ale citovo vydiera teba. Krásne 🤦‍♀️

jessicai
26. feb 2021

V mestách sú krízové centra pre ľudí bez domova. Niekde sa dá ubytovať aj na dva roky. Mohlo by to otcovi pomôcť. Treba sa ísť porozprávať na úrad čo sa dá robiť.

lija22
26. feb 2021

@jessicai lenze on nie je bez domova.plati 3i byt. bez domova by mali byt tie dve furie. hrozna situacia

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
mimi1237
26. feb 2021

Stopnúť dotovanie matky, to nemá logiku, však tam nebýva.Najst väčší byt, kde sa zmestite a môžte dočasné fungovat, popripade nech ostane on v tom malom byte a ty si nájdi iný byt.To uz ako tebe finančne vyhovuje asi.Frajerka,ak je normálna tak to pochopí.

basska_b
26. feb 2021

Mna napadlo (možno som to v diskusii prehliadla), že koho je byt či dom, odkiaľ bol vyhodený? Koho je to podľa katastra? Nemal by sa súdne domáhať vstupu do domu a bývania v ňom? Či by mu tam žena robila také peklo, že by tam nechcel byť? Riešením by potom bol len rozvod a rozdelenie majetku, čo ale môže trvať dlho.

0silvia0
26. feb 2021

@basska_b byt je prenajaty... ziadny majetok... len dlhy

basska_b
26. feb 2021

@0silvia0 dik 👍 no teda, fakt šialena situácia

silvia_12
Autor odpoveď zmazal
silvia_12
26. feb 2021

@miadi ODPOVEDÁ MATKA:
Milý môj syn napísal si tu dosť pravdy ale len tak spolovice a nenapísal si že tvoj otec za 27 rokov manželstva nepriniesol do rodiny ani jednu výplatnú pásku . Sťahovali sme sa po prenájmoch minimalne 50 KRÁT. Veľakrát bol na hmotnej núdzi, niekoľkokrát na szco kde neplatil odvody do poisťovní a do zdravotky stále pracoval na čierno pre Rómov jednoduché účtovníctvo a daňové priznania a iné menšie práce , robil podvody v dotáciach a veľakrát v projektoch eurofondy. celé roky tipoval samozrejme pozeral nemorálne stránky na internete. Keďže nechodil do práce často si musel požičiavať peniaze na prenájmy a za dvadsať sedem rokov manželstvá sme sa sťahovali minimalne 50 krát. Vás deti som nemohla dať do škôlky lebo nikdy som nevedela kde budeme bývať žiadna riaditeľka vás nechcela prijať. do práce som chodila. Aj teraz som pol roka pracovala ťažko ako pedagogická asistentka zatiaľ čo on je rok bez žiadnej práce a pracuje ako si písal na fuškach načierno sem tam nejaké to účtovníctvo pre romov a bielych, ustavičné požičiavanie peňazí a dlhy na dlhy. On už pravdu rozprávať nevie, ani žiť normálne, zvykol si na tento život. Nenapísal si že v minulosti zobral hypotéku na opravu domu ktorý sa nedal opraviť a nakoniec o všetko prišiel takto sme ostali bezdomovci. Nenapísal si že si od roku 2016 budoval vzťah s inou ženou u ktorej mal aj trvalý pobyt . darčeky kupoval jej a nie mne alebo vám deťom. môj muž mi to všetko potvrdil že je to pravda A svoje činy neoľutoval nerobí pokánie ešte sa ti napakoval do bytu kde ťa neustále manipuluje ak to tak pôjde ďalej prídeš o priateľku , vôbec nie som chorá ako ma tu spomínaš na fóre, nie som hysterická mám to aj potvrdené na papieri len som zničená z pekla ktoré mi robí tvoj otec a samozrejme má to svoje následky. Druhýkrát píš objektívnu pravdu.
tvoja matka

silvia_12
26. feb 2021

.. ODPOVEDÁ MATKA:
K včerajšej noci: nie je pravda že sme si z neho urobili srandu. Synu vybavila som ti väčší dvojizbový byt na tom istom poschodí kde bývaš, odmietol si oklamal si ma že dáš kľúče do dverí aby nemohol vojsť keď by náhodou sa chcel včera vrátiť. Dobrovoľne si ho včera prijal opäť tak sa nesťažuj. Dlhé roky si tvoj otec budoval vzťah s tou ktorá robí útulku kde mal trvalý pobyt . mohol tam ísť.
Veď keď tu v noci prišiel nepovedal mi žiadne milé slovo ani prepáč ani ďakujem že som dovolila mu tu prísť len mi ľahostajne povedal prosím vyhoď kľúč. To bolo všetko.

0silvia0
26. feb 2021

@silvia_12 matka, a preco ste sa nerozviedli? Kto ma zaujem zit s neschopnym muzom?

silvia_12
26. feb 2021

@0silvia0 áno je to veľmi dobrá otázka. Preto lebo som veriaca žena a mali sme svadbu v kostole, stále som mu dohovárala prosila som ho v dobrom aj zlom myslela som si že ho privediem k rozumu Ale nedá sa to . skutočne uvažujem o rozvode no ešte stále má šancu ale je veľmi pyšný, pomstychtivý, chladný a neustále klame a klame.