icon

Neriešiteľná situácia so svokrou

15. júl 2021

Píšem tu, aj keď to nezvyknem, ani prispievať, skôr čítam, ale možno niekto bude mať nápad, čo a ako. Ide o to, že bývame spolu so svokrou, my hore a ona so synom dolu. To by nebol problém, ale teraz sa stalo to ze ďalší syn sa odsťahoval do zahraničia, žije tam so ženou, ktorá neustále pýta od svokry peniaze, že chcú prísť na návštevu a ze majú dieťa, aké nikto ešte nevidel lebo je u sestry v Nemecku 🙊. Vieme ze klame, ale svokra tomu verí, je taka jednoduchsia no a vsetjy peniaze idú tam. Aj tie, co jej prispievame my, stalo sa, že len náhodou sme našli upomienky za nezaplatene účty, hrozilo, že nás odpoja od energií. Totiž ona to po skrývala, az na veľké hádky sme to našli. Dohovaranie, nič nepomáha, vždy povie, že už nič nepošle a stále to urobí, dlhuje už aj susedom, v obchode a podobne. Odsťahovať sa muž nechce, lebo sa bojí, že keď ich nechá tak, tak proste skončia, lebo nikdy hospodáriť nevedeli, svokra je jednoduchsia, brat je postihnutý. (ten, čo žije s nou tu).Súhlasila som, že teda preto ostaneme tu, ale momentálne už je situácia hrozna, skrze to vyššie písané.

hipuska
15. júl 2021

@gdpr čo ty nechápeš, že neplatí účty za dom v ktorom žijú? Oni jej daju peniaze na zaplatenie účtov

gdpr
15. júl 2021

@hipuska no nie nevidim kde je akoze ten NEvyriesitelny problem ako ho sama autorka nazvala a riesenia uz som nappisala 1.odstahovat sa 2.ignorovat 3.riesit s jej odbornikom kedze autorka tu spomenula aj nieco o nejakom postihnuti dalej teraz ma napadlo mozu sa s nou dohodnut ze sa stanu spoluvlastnikmi domu, ze im ho preda a na nu napisu vecne bremeno aby mala istotu strechy nad hlavou a "pri najhorsom" ak by zacala exekucia tak je velka pravdepodobnost, zeby sa dom predaval v drazbe a vedeli by ho odkupit, dalej vyriesit to s tym synom co je v Nemecku takze nevidim tu nevyriesitelny problem ale problem, ktory ma niekolko rieseni a najjednoduhsie by bolo sa odstahovat do vlastneho lebo tak ich majetok a strecha nad hlavou nebude nijak ohrozena tretimi osobami.

lalenka33
15. júl 2021

Tak buď vezmeš svokre šeky a bude cirkus alebo skončíš bez elektriky a vody.Tvojmu mužovi je prednejšia matka ( vďaka ktorej on,ty aj dieťa skončíte bez vody a elektriky) ako vlastná žena a dieťa? Komu niet rady, tomu niet pomoci.Mužovi by som jasne povedala, že bud si spraví s mamou poriadok a začne platiť šeky na ktoré prispievate alebo s dieťaťom odchádzam a on nech si ostane s mamičkou pri sviečkach.

viestta
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
15. júl 2021

Nedávajte jej peniaze a vybavená vec. Vôbec. Ak sa budú účty platiť tak jedine tak ze vám dá účet a uhradite priamo to. Ak bývate s nou, mali by ste vysporiadať aj dom, lebo sa môže zadlzit a skončíte všetci na ulici.

makova333
15. júl 2021

Odstahovanie je jedina moznost.

1andrea111
15. júl 2021

Veci sa dajú posielať aj priamo na mail, platiť príkazom z účtu, nahláste nech vám m šeky chodia mailom

autor
15. júl 2021

@gdpr tak odsťahovanie nie, lebo skutočne tam by netuším ako dopadli, do istej miery muža chápem, lebo je to jeho mama a brat. Aj keď ja by som to brala, momentálne síce plánujeme ísť do nájomného domčeka, ale či to pomôže. Stále je to ta istá dedina... Ignoracia dosť ťažko sa ignoruje, keďže na dedine sa každý pozná a bezne as zastavia z obchodu, že je tam dlh, susedky, že sú dlhy na požičiavanie, jednu dobu brali donášku obedov, kde sa platilo za celý mesiac na konci mesiaca, nevyplatila ich tak oslovili nás, že je už tam dlh, nuž samozrejme sme vyplatili. Nehovoriac o tom, že dokonca malého syna pokladnicku vybrala, mal tam okolo 250 eur, a aj tie zmizli. Čiže týka sa to bohužiaľ aj náš, lebo keď pošle všetky peniaze, tak hladuju, a neviem ci by teda nejaký syn alebo dcéra nechal hladovat rodiča s bratom. Postihnutie ona nemá psychickú chorobu ona je jednoducho mentálne zaostala od narodenia, detstva, nikdy sa nikde neliecila, proste jej rodičia a neskôr ona to nechala tak. A iste uznáš, že nasilu tam nedovlecies nikoho.Dotraz sme netušili, že neplatí účty, lebo mala trvalé príkazy v banke, teda sťahovali jej z účtu. Ibaže keďže okrem hotovosti, akú mala(dôchodok) na účet jej chodilo vdovske a opatrovnícke, plus tam manžel posielal peniaze,ona po vyberala aj to a poslala synovi. Teda logicky nebolo čo sťahovať, o čom sme nemali šajnu. Až kým nenašli sme upomienky, prázdnu pokladnicku a nezačali nás kontaktovat naokolo ľudia.

karolinakr
15. júl 2021

Tajk ale toto už vyzerá ako vyžírka a nie mentalne zaostala. Na zaplatenie šekov nema peniaze, ale vnukovi pokladničku vyberať a do Nemecka posielať peniaze ma, a robiť dlhy na obchode a u susedov? A just by som ju mesiac bez jedla nechala nech sa spamätá, vy všetko budete platiť a ona peniaze z okna vyhadzovať na nepodareného synáčik.. vy ju v tom podporujete ano je mentalne zaostala ale prepiše dom na syna a budet bezdomovci raz dva, ešte ked mate všetky dlhy poplatiť energie a jej nakup na cely mesiac. Radšej by sa mala ísť liečiť k doktorovi teda

karolinakr
15. júl 2021

Je to na vás, ale takto si na dom nenašetrite a tomu bratovi by som napisala list, ako si to predstavuje mama pošle 800eur a potom vam klopú exekútori na dvere, tiež že mu to neprekáža, vychcaný je trošku

lalenka33
15. júl 2021

Prepáč, ale ty si neskutočne naivná až hlúpa.Tvoju svokru nezaujímaš ani ty, ani tvoje dieťa ani tvoj muž.Zaujíma ju len jej syn v Nemecku, ktorému pošle všetok svoj príjem, vykradne pokladničku tvojho syna, narobí dlhy u susedov,v obchode a vy s mužom miesto toho, aby ste buchli po stole a spravili s ňou poriadok to všetko platíte a tak ju v tom podporujete.Dostala si tu xy rád a na všetko máš odpoved len nedá sa.Riešenia sú len vy to očividne riešiť nechcete, tak nech svokra ďalej posiela peniaze do Nemecka, robí dlhy, ktoré vy zaplatíte a potom sem o mesiac napíš, že ste skončili na ulici lebo svokra prepísala dom na syna v Nemecku a ten ho predal a vas vykopol na ulicu.Prídu za vami susedia, že má svokra u nich dlh?Pekne im povedať nech idú za ňou, že to nieje váš problém, to isté v obchode.Problém so svokrou je riešitelný len vy ho riešiť očividne nechcete.

annamalaga
15. júl 2021

Odsťahujte sa a máte po probléme. Nechápem , čo riešiš. Svokra nech dotuje koho chce. Ešte prepise dom na syna v Nemecku a vy budete mať hovno. Mne je luto len postihnutého brata. Akú ma on diagnózu ? Nedá sa Vám odísť niekde aj snim ? Svokra nech si robí čo chce. Kriste mne keby svokra vyrabuje pokladničku synovi, tak viac s ňou neprehovorím vôbec. Nieto ešte dotovať ju. Keď má psychické problémy , môže vôbec taký človek poberať opatrovné? A okamžite volajte tomu bratovi do Nemecka, že ako si to on ďalej predstavuje toto všetko.!!!!!

karolinakr
15. júl 2021

@lalenka33
@annamalaga je to tvrdé, ale takto treba na ňu, No ten syn ju musel velmi zmanipulovať, bohvie, čo jej natáral

cacianka
15. júl 2021

@negymama no a svokra nezaplati ani svoju čiastku, za syna tiez nie, zostane jej viac a o to viac posle do nemecka. A ani na chleba im nezostane....
A ak aj pride k dedeniu, tak ten vychcanec dostane takisto sko ten co maka a stara sa aby matka a chory brat nezdochli od hladu, ako bezdomovci....a pod. Matka je schopna aj cely dom prepisat na toho geroja "len aby sa vratili" a ostatní zostanu s holou R vratane jej a choreho brata.....

makova333
15. júl 2021

Neverim, ze toto je realne, nikto nemoze byt tak hlupy ako vy dvaja s muzom.

negymama
15. júl 2021

@cacianka vsak jasne, ale to by riesilo aspon aby ich neodpojili od energii, a matke by som po zaplateni sekov uz nic nedala ale ziadala nech ona za seba podiel zaplati. ale tu definitivne sa to vyriesi len odchodom a vlastnym byvanim. Ked svokra pride potom neplatenim o strechu nad hlavou, nech si ide za synackom do Nemecka byvat...

maminkadeticiek
15. júl 2021

Do fasa rodiny si sa privydala,len co je pravda.

annamalaga
15. júl 2021

@karolinakr a to ešte naberie pôžičiek napr z nebankoviek a sú v riti. I ku tomu môže dôjsť.

karolinakr
15. júl 2021

@annamalaga ano, ked je mentalne zaostala, bohvie čo jej syn natáral a ona pojde a urobí

lucka_ke
15. júl 2021

ja si myslím, že chcete získať ten dom a preto te ochotní znášať čokoľvek...

jonnie
15. júl 2021

Ak je dom napisany na nu...co po jej prip.smrti? Aby ho fakt teraz neprepisala na milacika. A vies co...kupte jej listok...zaplatte ten taxik, co vozi opatrovatelky a nech ide k synovi do Nemecka...na 2 tyzdne... aby si uzil mamu a ona syna.

autor
15. júl 2021

@lucka_ke vôbec o dom nám nejde, my mame kde bývať, ja mam 3 izbový byt v meste, čiže my sme nešli k svokre lebo nemali sme kde bývať. Ono to vyzerá, že sme naivní a hlúpi a neviem este ako. Akurát ze tam z celej rodiny jediný "normálny"bol manžel, takže som súhlasila, že ok, budeme na dedine, aby mohol dohliadať na matku a brata. Ono to bolo v poriadku, kým nezačalo to s tým bratom (len na okraj, on je v Čechách, v Nemecku je to akože jeho údajne dieťa, ktoré neexistuje) ale on tomu verí. Ano, bol kontaktovany, ja som ho donútila tých 800 eur vrátiť, po veľkom cirkuse, aký som urobila. Šeky budeme platiť my, to jediné už sa urobilo, po ďalšom kriku manžel chcel vziať kartu, aby nemohla vyberať, samozrejme ďalšia hádka. Ja v podstate môžem pokojne vziať syna a ísť preč, mam aj kde bývať, aj podporu u svojej rodiny. Dom nechcem, ani som nikdy nechcela, muž síce to navrhol svokre aby chránil pred exekúciami, odmietla, že ma ďalších synov. Takže je možné, že o tretinu by prišli, lebo dotyčný brat v Čechách ma obrovské exekúcie. Ale dom je to posledne, čo ma trápi, pretože ako vravím, ja mam kde ísť.

hipuska
15. júl 2021

Ja ťa presne chápem o čo ti ide. U nás bola taká jedna rodina. Teda syn, napoziciavane peniaze krížom krazom. Jeho matka sa z toho nervovo zrútila. (Telefonáty v noci, že im vyvrazdia rodinu atd). Proste tuna len zobrať kartu, občiansky. Porozprávať sa so susedmi-nech jej nikto nepožičia, povedať v obchode, nech nedávajú na dlh. Bolo by fajn, dajak prepísať ten dom. Aby ste nedopadli tak, že sa budete tlačiť v tvojom byte aj s ňou a synom.

Nedalo by sa ju dajak ,baviť svojprávnosti? Bo keď jej všetko zamedzis, môže si zobrať úver. Mi to príde u nej ako závislosť

karolinakr
15. júl 2021

No to je ešte horšie, ako to vyzera. tak už vidíme, kde sa peniaze leju do čiernej diery -bratových exekúcii ale tu by som aj pre pokoj tvojej svokry navštivila pravnika a že či ona nemože byť zbavená svojprávnosti, lebo toto číha veľký malér,žeby ste spravovali veci finančné a potom po smrti podelili dom na 3.. Inak neviem ako by som to riešila, ale tym, že nie je v poriadku ona , z tohto bude ešte strašný prúser, ak nezatiahnete ručnú brzdu

karolinakr
15. júl 2021

@hipuska hej, presne, to som aj ja navrhla ono by sa dalo, keby synačik nebol vychcaný a nenamočil ju do maleru. Zrejme zneužíva to, že mama nie je v poriadku

loginexistuje
15. júl 2021

tak no nie jednoducha situacia ale skuste
kup schranku umiestni ju dohodni sa s postarkou vsetka posta pojde tam klucik mas ty a tvoj muz dajte si za poplatok urobit vypis z registra exekucii na svokru
preverte ci nezadlzuje aj postihniteho brata ak ma obcianku
navstiv onchod susedov rodinu a pozapisuj vysku jej dlhov
potom zvolaj celu rodinu skus aj toho brata z ciech a takto im to cele predostri a teda co s tym urobit
jedna cesta je napr ze vypaltite jej dlhy date nejaky podiel bratom aj postihnitemu na terminalovy icet kde ste disponenti napr a svokre urobit rrozpocet a vydelovat a kontrola blockov

autor
15. júl 2021

@karolinakr presne to opakujem ja mužovi, aby sa to riešilo ešte teraz za horúca, kým to nejde do dákych nebankoviek alebo čo. Ze to nie je sranda..

dankanka
15. júl 2021

Staci ti najst jeden sek z elektrarni, zavolat tam, predstavit sa ako svokra, dat si to posielat na mail (pripadne aj na mail) a mas..takto by to neslo?

cacianka
15. júl 2021

@dankanka to vyriesi ina omrvinku. Elektriku zaplati a vdaka dlzobam inde svokra so synom budu hladovať a pridu o dom

pbra40
15. júl 2021

Davnejsie sme si platili priecinok na poste. Stalo to tusim 2 eura na mesiac, vsetka posta sa ukladala tam. Mozno aj to by bolo riesenie