Neriešiteľná situácia so svokrou
Píšem tu, aj keď to nezvyknem, ani prispievať, skôr čítam, ale možno niekto bude mať nápad, čo a ako. Ide o to, že bývame spolu so svokrou, my hore a ona so synom dolu. To by nebol problém, ale teraz sa stalo to ze ďalší syn sa odsťahoval do zahraničia, žije tam so ženou, ktorá neustále pýta od svokry peniaze, že chcú prísť na návštevu a ze majú dieťa, aké nikto ešte nevidel lebo je u sestry v Nemecku 🙊. Vieme ze klame, ale svokra tomu verí, je taka jednoduchsia no a vsetjy peniaze idú tam. Aj tie, co jej prispievame my, stalo sa, že len náhodou sme našli upomienky za nezaplatene účty, hrozilo, že nás odpoja od energií. Totiž ona to po skrývala, az na veľké hádky sme to našli. Dohovaranie, nič nepomáha, vždy povie, že už nič nepošle a stále to urobí, dlhuje už aj susedom, v obchode a podobne. Odsťahovať sa muž nechce, lebo sa bojí, že keď ich nechá tak, tak proste skončia, lebo nikdy hospodáriť nevedeli, svokra je jednoduchsia, brat je postihnutý. (ten, čo žije s nou tu).Súhlasila som, že teda preto ostaneme tu, ale momentálne už je situácia hrozna, skrze to vyššie písané.
Ak platíte inkaso šekom na poste tak si skrátka sek vždy vezmite k sebe a nech vám dá polovicu a platíte to.vy. budete mať pod dohľadom či je to uhradené. Čo sa týka toho že vydržiava brata to je už horšie. Máme doma niečo podobné a ver že dohovor nepomôže pokiaľ sa sama nespali. A to že dlhuje susedom. Ak budú od teba pýtať skrátka im vysvetlí ako to je. Prípadne skúste sa s niektorým s ním dohodnúť aby sa jej prišiel vyhrozit políciou a súdom pokiaľ mu peniaze nevráti možno si potom uvedomí že takto sa to robiť nedá. Držím palce
tvoj muz uz mal savno bratovi dat po papuli a jednoduchej svojre zablokuj v telefone synove cislo 🙂 nech ma aspon starosti aj ked jej ani telefon do paprc nepatri
hrozna situacia. s takouto rodinou by som ani omylom nic nechcela mat a ich geny v detoch uz vobec!
Ja by som sa asi aj s týmto obrátila na pravnika. Ak kradne doma peniaze, posiela všetky preč a potom nema na účty a jedlo tak to je vec už pre lekárov a riešila by som možno aj to ze dôchodky do jej rúk vôbec nedávať, dom vysporiadať. Véd to nie je len brat v ČR, to je kopa dlhov po dedine. Od kedy dávajú v potravinách na dlh v týchto časoch? Ja by som (keď uz ste to zaplatili za ňu)aj upozornila tých ľudí nech nepoziciavaju/nedávajú jej ďalšie pozicky lebo viac im to nebudem za ňu vracať.
A aj keď máš ty svoje bývanie a o dom ti nejde, treba to riešiť, ten som bude raz všetkých synov.. Plus ak ideme do extrému a nebodaj o dom nejakým spôsobom príde, budete riešiť kam pôjdu bývať a za čo, zase len vy ak nemáte hrosiu kozu a nebudete sa tváriť ze vás do toho nič.
Áno, podobne názory mam aj ja, a s mužom už aj my sa hádame, lebo rozumne vysvetľobanie nepomôže. Zabezpečil účty, platby, neviem, či dotiahne mamu k doktorovi, ale to bude asi na dlhé lakte. Co sa brata týka, tam ilúzie už dávno sme stratili, myslím toho, čo je preč. To aj ten postihnutý ma viac rozumu, ako on...
Každopádne som rada, že niečo podobné ako tu opakujem ja, zaznelo aj od žien tu. Lebo už sommala pocit ze len ja som nejaká hadava, a ze to preháňať keď nalieham, aby sa to riešilo
Toto je už na diagnózu a čiastočné zbavenie svojprávnosti. Ak o tom blízka rodina vie pomôžu vám zo svedectvom na súde.je to na dlhe lakte ale ak to nevybavite radikalne na vsetkych frontoch,bude pruser. € sa preleju do ČR, dlžoby kde kade ze padne dom, 2 vyhladovani pod mostom alebo s vami v tvojom 3i byte.
Bez hanby vsetkym vysvetlit a poprosit o pomoc aby nedali ani cent, pomohli zabranit poziciavat inde, tovar na dlh, postu iba vam do ruk.radsej jej nenapadne prehladajte byt a zoberte doklady aby nezobrala pôžičky u úžerníkov. A fakt konanie o ciastocne zbavenie svojpravnosti.
Brata taktiež zablokujte aj s tou chuderou a napiste mu ze podavate ttestne oz.za manipulaciu, vydieranie chranenych osôb(aj ked nedate)
@lija22 vidíš to? Ty si génius, jednoduché ale účinné !! Zablokovať bratove hovory a uvidíte, ako peniaze prestanú miznúť !!
Inak toto je hroza, nechcela by som byt v tvojej koži, lebo toto už je extrem, ale vyhadala by som sa, nie,že ona nechce ist k lekarovi, ale musi, lebo podla mna tu už pojde aj o dom, ktovie, či nejaku požičku v banke na ňu neprepisal, jedneho dna pridu exekutori a do toho 3 izbaku pojdete všetci a to jehrozná predstava. Inak, že ten brat nema svedomie a zneuživa choru matku .- ja poznam jednu dievčinu uplne psychicky zdrava - brat z nej vymamil pôžičku 20 000eur , ktoré sa ani nechysta splatiť, potom mu išla ručiť do banky - teraz je na čiernej listine baba, lebo brat odmieta splacať svoje dlhy banke a on išla na matersku si predstavte a jej manžel musel toho brata dhly platiť zo svojej vyplaty a ten mu ani nepodakoval
Takže hrozné veci sa dejúú až sa človeku rozum zastaví, tu je ina situacia, že tvoja svokra je akoby nesvojpravna, neviem, ake ma postihnutie, ale treba to riešiť čím skôr
Za dobrotu na žobrotu. Našťastie, že ja nemam z čoho požičiavat..A nikto nikdy odo mňa nepýtal, asi vedia všetci, že z tohoto kohútika nezaprší 🙂
@karolinakr nepomôže, mali sme v rodine niečo podobné, oni si cestičku k peniazom vždy našli, proste ako pijavica... a ešte očierňovali zvyšok rodiny, ktorý sa snažil zakročiť a dať veci do poriadku, hádaj komu tá žena verila?
Aže ona si brata na taký piedestál postavila, že vnukovi vybrakuje pokladničku a nechysta sa to vratit, šeky neplatí , po susedoch žobre - asi by som už ten sladky tón a milý výraz tváre navždy stratila, to nech svokra nechce vidieť, ked ja sa rozzúrim
@karolinakr presne a jej muz bude este naveky, ze vsak to je mama... "mama? aka mama, chora vyzirka, co vas vsetkych potopi na dno. ona je opicia mama len tomu jednemu bratovi, ostatnym detom je macocha! Nedba ani na toho postihnuteho brata, ani na zdraveho.
ake ste tu vsetky mudre .... bohuzia existuju aj taki ludia co maju v hlave miesto mozgu pukance a maju obciansky a aj volebne pravo. Mam cest s takou zenou v praci ( upratovacka), takych ludi naozaj najviac trapi co bude o hodinu na obed
a pre autorku: chapem situaciu aj manzela, je to predsa mama. Co by som spravila ja. Donutit svokru prepisat dom minimalne 1/2 na tvojho manzela, aby pripadny exekutor nevzal vsetko. Ked je jednoducha, da sa na nu tlacit, viem ze to je neeticke... ale tu ide o to ze za dobrotu na zobrotu? Co sa tyka poziciek, svokre by som na drzaka "stratila obciansky, pas", nasledne by som jej zmagnetizovala platobnu kartu, susedkam a v potravinach by som bez hanby oznamila, ze bohuzial nic neplatim, oni hned prestanu poziciavat a svokre by som oznamila na rovinu nevyberanym sposobom, ze energie budem platit, aby som mala cim svietit a splachovat ale tam nasa pomoc konci a nech aj umre od hladu a hanby ( u veritelov).
a syna zablokovat v mobile ( netreba svokre vraviet,, staci si pozicat mobil na30sec) a pevnu linku vypojit
ak by nic z uvedeneho ju nespamatalo, tak... bohuzia zbalit tasky a spanombohom
@eeffka bohužiaľ asi budeme musieť prístupit presne k takým opatreniam, ako návrhujes 😔kruté, ale inak to nehneme
platiť účty môžeš hocikto. A je jedno na koho sú napísané. Zoberie chlap IBAN, variabilný symbol a platí. A keď ani to tvoj chlap nevie zariadiť, tak potom sa odsťahujte do vlastného, a nech si babka robí s peniazmi čo len chce.
Zas na druhej strane vy ste jej anjeli stražny, predstav si, že sa odsťahujete. Ja vždy beriem v dotaz, že je mentalne v neporiadku. I ked robi šialene veci, verim, že to s ňou myslíte úprimne, tak musite sa aj vy braniť, ale ked odidete a brat zisti, že ma dvere volne, čo urobi? Da si barak na seba, nezaplati dlh banke a tvoja mama so švagrom ostanu na ulici bez koruny. Takže ano, tvrdo na nich, ale aj v ich zaujme pracovat. To je zle, že sa s ňou neda pohnuť a už vobec nechapem, že nešla 30rokov k doktorovi. Nenapisala si, o ake poškodenie sa jedna. Manželovi to neprekážalo?A je ona vobec schopná o mentalne zaostaleho brata starať, ked je sama chora? A prečo to brat v čechách takto zneuživa? On je duševne zdravy a takto ťahá za nos matku, či je jej miláčik z akeho dôvodu?
Tak dajte veci do poriadku, ked už ona sama sa rúti do priepasti. Keby bola zdravá,to je iné , ale takto...
@karolinakr brat je zbavený svojpravnosti, má DMO, pri pôrode sa to stalo, ťažko chodí, nerozpráva, má osobitnú školu. Manuálne je šikovný, ale nemôže fungovať sám. Ona v podstate je od narodenia mentálne slabá, údajne v útlom detstve mala ťažký úraz, takmer zomrela, spadla z vysokého rebríka, no a zrejme to jej poškodilo mozog. Odvtedy zaostavala vo vývoji, ale nič presnejšie neviem.
@karolinakr doteraz nebol problém, preto to zrejme nikto neriesil, bola schopná normálne fungovať, variť, nakupovať prať, starať sa sa o domácnosť, dokonca do dôchodku aj pracovala ako upratovacka. Proste od odchodu toho syna jej"preplo"alebo ako to povedať.
Normalne mimo tychto problemov hod reč s psychiatrom, možno bude vedieť aka diagnoza, ako to liečiť a ake su dalšie kroky No a ked ona tam nebude chciet ist, tak nech on ide ku vam, , je to pre jej dobro, može dat s ňou rozhovor a vam nejaké rezumé, že čo ´dalej .....
@cacianka ahoj, posunuli ☺️. Svokra začala užívať lieky, podarilo sa ju dostať na vyšetrenie. Syn údajne začal kdesi pracovať, ale inak veľmi informácie o ňom nemáme. Co sa týka platieb, tie sa dali na manžela, takže aspoň to už je v pohode.

@pbra40 ale to nevyrieši situáciu budú mať účty pod kontrolou, ale ona pošle preč dôchodky, opatrovateľské a budú im platiť stravu.Ja vidím riešenie iba v tom, aby svokrine prijmy mal na starosti tvoj muž.Ona si neuvedomuje, že ju syn v Čechách manipuluje ona mu dá posledné ...ale zachraňovať situáciu budete vy.Pacil sa mi názor povedať bratovi v Čechách, že mama a brat môžu ísť k nemu, keď neprestane s vyciciavanim.Neviem či ten je taky bystrejsi či tiež je jednoduchší a nejako mu pohroziť.S mamou nepohnete to sú klapky na očiach tá bude schopná dom predať.
Všade v obchode povedať nech jej nedajú na dlh.Tvoj muž by mal asi spraviť veľký cirkus a pohroziť , že môžete ísť preč a príde o dom a brat pôjde do ústavu trocha to zahrať do krajnostitakto vie, že ste po ruke a všetko vyrovnáte a tak to bude roky.