Nerovnomerné dedičstvo
Co si myslite o tom ked 1 zo surodencov dostane 1,5 bytu a druhy nic?
@lea513 takze ty si nededila nic.. dedil tvoj otec... a mam za to, ze so svojim majetkom moze narabat ako sa sam rozhodne... narokujes si na nieco, na co nemas ziaden narok ... ci je to spravodlive , alebo co je to za otca co da jednemu nieco a druhemu nic , to je na zvazenie... ani ty ani brat ste nemali pravo na toto dedicstvo... otec to mohol dat aj susede
@krasneleto To je jasne ze nemam narok, to viem. Len prave ako pises je divne ze 1 da a druhemu nie...
@krasneleto Co je to za otca, ved prave...
@lea513 takze tvoja babka hej? otcova mama. no ty si nemala nic dedit tak ci onak. dedili babkine deti nie?
@lea513 Je to nefer. Nechapem preco to rodicia detom robia ze neberu surodencov rovnocenne ale robia rozdiely a tym padom nicia ich vzajomne vztahy.
Je to chore.
@lea513 ved sa ho opytaj... mozno aj on ma radsej brata... nebude ani prvy ani posledny nespravodlivy rodic...
@lea513 aha takze otec daroval svoj byt tvojmu surodencovi a tebe nic, dobre to chapem?
no je to smutne, ale asi mal dovod. my vas nepozname.
@andreatytler Tie vzťahy nezničia, ony sú už zničené.
@balerina2025 ano presne tak, a dovod nemal...
@lea513 však ti píšeme ze po smrti sa nedá darovat...Sama si uviedla ze dedil otec a ten byt daroval...takže išlo o dar ...za života si každý môže so svojím majetkom robiť ci chce....moji svokrovci tiež darovali byt svojmu synovi ( svagor) a môj muž nedostal od nich nič...bolo to ich rozhodnutie
@lea513 no divnych je xy inych veci... a co si cakala , ze ti tu poradime? ze mas narok? moralne urcite... mozno si tvoja babka nezelala aby si mala aj ty nieco
dostal brat a ty vtakom po cele... realita. smutna a nechutna. tvoj otec tiez mimo... ale toto je realita ... brat keby bol co k comu a tvoj otec nema zmysel pre spravodlivost, mohol ti dat brat... rozhodol sa inak... zamysela by som sa nad tym preco???? odpoved poznas isto len ty.
@lea513 2/3 tyzdne si sa strala...takze si cakala, ze to prepise na teba???
@veronikaszabova nie, len sa to mohlo predat a spravodlivo rozdelit peniaze
@lea513 ak na to nebol specialny dovod. spytaj sa otca , co ho viedlo k tomuto rozhodnutiu... a potom sa spytaj brata ci je s tym v poriadku aj on... osobne po tomto rozhovore, by som ja nemala ani otca ani brata... za mna je toto no- go
@lea513 uz neurobis nic
@balerina2025 viem
@gribka1 Hej urcite. Ved aj autorka pise ze brat bol milacik a jej ublizovala. Rodicia / stari rodicia robia rozdiely za zivota a potom to zaklincuju dedicstvom.
Ak by bol ten brat normalny tak by to odmietol a rozdelil by sa so sestrou pol na pol. Ale predstava velkych penazi je prilis velke lakadlo.
@krasneleto ved toto! Brat nevyjadril " spolupatricnost" ze on dostal a ja nie.
@andreatytler ano, presne.
@andreatytler no, on dostal 1,5 bytu a nie peniaze
@lea513 kludne ale mohol polovicu svojej casti dat tebe... nedal.. to neni brat...

@lea513 nechapem preco sa toto pytas na mk a nie priamo tvojho otca? Ci cakas, ze niekto vytiahne krystalovu gulu a povie ti preco prave tvoj otec to spravil takto a nie inak?