icon

Nerovnomerné dedičstvo

lea513
20. feb 2025

Co si myslite o tom ked 1 zo surodencov dostane 1,5 bytu a druhy nic?

lea513
autor
20. feb 2025

@krasneleto ano, citala som ze clovek pozna surodenca pri dedicstve a je to pravda.toto sice dedicstvo nebolo ale dar zmluva ale mohol vyjadrit nejaku spolupatricnost, ze ja mama sestra dostanr co?

krasneleto
20. feb 2025

@lea513 peniaze hybu svetom. taky brat ti je na dve veci, na nic a na to druhe

balerina2025
20. feb 2025

@lea513 ano presne ako pises, prave pri dedeni sa vykrystalizuje clovek/rodina a vela x je to smutne
aj moja babka darovala byt maminmu bratovi, a mame nedala nic, lebo sak synacik. smutne ale je to tak.

lea513
autor
20. feb 2025

@krasneleto presne tak, rodicia hovoria ze mam byt rada ze mam brata, no ja neviem...

bystrozraky
20. feb 2025

"brat bol jej milacik, ale mne ublizovala" - Tak toto je absolútne presné správanie narcistických matiek. Pred pár týždňami som pozeral rozhovor, kde ten psychológ o tom rozprával. Hovoril tiež, že veľakrát dávajú dieťaťu, ktoré si vyberú za obeť, aj pokazené hračky ako darček (naschvál). Nedostala si občas niečo, čo bolo pokazené?

katica06
20. feb 2025

,, o babku musela 2-3 tyzdne starat!,, si myslíš že za pár týždňov starostlivosti je ten byt adekvátnou protihodnotou? Tak podľa mňa nie je.
Zvyšok času babkynej staroby sa kto staral?
Tvoj otec si so svojim majetkom môže robiť čo chce. Darmo sa tu na koni pýtaš prečo. On to vie, my nie.

veronikaszabova
20. feb 2025

@lea513 a to sa kedy stalo, toto "darovanie"?? Ked zistujes inde hodnotu bytu pred 15timi rokmi....

kristie571
20. feb 2025

Prave najspravodlivejsie rozhodnutie to nie je, ale nam tazko sudit, my vas nepozname, nevieme ake mate vztahy medzi sebou.

Otca si sa vobec pytala konkretne, ze preco sa takto rozhodol? On bude poznat odpoved. Nie my..

lea513
autor
20. feb 2025

@balerina2025 no to je smutne...

krasneleto
20. feb 2025

@lea513 rodicia hovoria , ze mas byt rada , ze mas brata? kolko mas prosim ta rokov? ty podakuj predovsetkym ockovi, za toto rozhodnutie a to, za co a komu mas byt podla tohto vydrbu vdacna, by som uz nechala na tvojom rozhodnuti

suzitok
20. feb 2025

Mňa tu včera skoro zjedli v inej diskusii, keď som napísala, že mi je ľúto, že rodičia dali dom bratovi a mne nič...dostala som výsmech, že si za to môžem iste sama a asi vedeli prečo, aká som dcéra atď....
U nás mu dali preto, lebo nič nemal v 40-tke a nič nedosiahol, nemal našetrené, nemal nič, ale je to syn, nesie meno....čo by sním bolo keď zomrú? Tak mu dali všetko. Samozrejme, ich rozhodnutie rešpektujem, ale vnútri ma to bolí...

milanemila
20. feb 2025

Tak asi si to tak babka priala, aby tvoj otec daroval svoju zdedenu cast bratovi, tak splnil jej zelanie. Ved pises, ze teba nemala rada a brat bol jej milacik, tak neviem preco si prekvapena 🤷🏼‍♀️ ano fer to nie je, ale taky je zivot.
A prosim ta dostuduj si matematiku zakladnej skoly, lebo neviem co si myslela tym 1,5 bytu 🤦🏼‍♀️
Tvoj komentar ako si sa o babky 2-3 tyzdne starala a nic si za to nedostala ani nekomentujem :D, ze ani veceru v restike 😂 tak posli rodicom fakturu s poctom odpracovanych hodin a sumou kt pozadujes za to, ze si stravila cas s babkou.

biba_18
20. feb 2025

@suzitok ďakujem bohu že nemám takých rodičov…

balerina2025
20. feb 2025

@suzitok presne, mnohi su takto, takto mame u svokry aktualne preferuje dalsieho syna, lebo chudacik nema peniaze, nema kde byvat, darovali mu chalupu !!! a este mu davaju aj peniaze. lebo sak chudacik zas je bez roboty. nuz s flaskou vzdy pride, a potom sa len dohaduju. smutne., ale curaci co sa hraju na chudakov ziskaju vzdy viac. lebo sak ten druhy to nepotrebuje.

balerina2025
20. feb 2025

@biba_18 niekedy ludia dakuju za to ze su jedinacikovia. 🙊

suzitok
20. feb 2025

@balerina2025 ano, ano, aj u nas tak, velmi napodobne... este aj z dochodku mu davaju, lebo vzal pozicku a pomahaju mu splacat...no proste cele zle...

katulienkax
20. feb 2025

@katica06 ved ked bude otec potrebovat starostlivost a brat sa nanho vyserie, nech sa aj autorka vyserie nanho, nech ho necha ska...t

balerina2025
20. feb 2025

@suzitok PRESNE aj u nas tak je, davaju z dochodku chudacik lebo nema na alimenty

suzitok
20. feb 2025

@balerina2025 ale vieš kde je chyba!? že si ho tak naučili, proste nikdy za nič nemusel niesť zodpovednosť, lebo čokoľvek sa dialo, tak mal istotu, že veď rodičia podržia...a časom sa z toho stala samozrejmosť.. a keď si mojich predstavím, aké majú malé dôchodky a ešte tam dávajú.. minule nedoplatok elektriky mu platili 800€, ale to je všetko ok...

lilitela
20. feb 2025

@lea513 A preco nejdes za otcom sa spytat?

biba_18
20. feb 2025

@balerina2025 @suzitok tak moja mama napr. tiež podporovala brata, aj peniazmi, aj majetkom - ale zvyšok napísala testament kde uviedla čo všetko bratovi dala a teda prečo ten zvyšok patrí mne… a dokonca už ani to neplatí, lebo ten zvyšný majetok už teraz prepísala na mňa… aj keď bratovi sa to nepáči, to čo dostal už dávno zabudol - ale ja nemám výčitky svedomia, už vyše 20 rokov som vedela že ten majetok bude už iba môj práve preto, že on dostal vtedy keď potreboval…

kitycat
20. feb 2025

@lea513 a ty mas ake vztahy s otcom?

Neviem co si prekvapena,'predpokladam, ze vo vasej rodine mozu muzi vsetko a zeny nic.

Opatrovala si z dobrej vole.. Vasa mama este zije?

balerina2025
20. feb 2025

@biba_18 ano toto dava logiku

danielahamar
20. feb 2025

Ako píšeš, bolo to otcove dedičstvo a bohužiaľ s nim mohol spraviť čokoľvek, čo aj spravil. Možno tebe chcú dať iný majetok, len o tom ešte nevieš.

pribinak
20. feb 2025

Toto je taka o ničím debata, chápem, že potrebuješ, aby ti ľudia pohladkali zranené ego a napísali, že otec a aj brat ti ublížili a okradli Tá, ALE NIKTO INÝ AKO OTEC TI ODPOVED NEDÁ

katica06
20. feb 2025

@katulienkax má na to právo tak isto ako otec autorky mal právo robiť si s majetkom čo len chcel. Mohol ho darovať hoc aj milenke, susede , cirkvi alebo si ho nechať a prenajímať.

hankab
20. feb 2025

@pribinak presne tak. Mozno je to naozaj tak, ze rodicia cely zivot robia medzi surodencami rozdiely. A mozno je jeden zo surodencov zodpovednejsi, viac sa o nich stara a zaujima, navstevuje, neboli s nim nikdy vacsie problemy. A ten druhy naopak mohol brat drogy, pit, chodit poza skolu, klamat, odist do zahranicia a 10 rokov sa doma neukazat a neozvat sa, kaslat na rodinu, nepomoct ked to treba.
Autorka, tu fakt nikto z nas netusi do ktorej kategorie patris, alebo ci si niekde uprostred, ani ake mate vztahy, a uz vobec tu nikto nepozna tvojho otca a ani mu nevidi do hlavy. Spytaj sa jeho a narovinu, ste rodina. Nie je to mozno fer, ale rozhodol sa tak.

zmrzlinka2021
20. feb 2025

@andreatytler tie vzťahy nenici taká del a majetku, ale láska k majetku, závisť, pocit krivdy. Hlavne ak mal niekto ocakavania

lea513
autor
20. feb 2025

@krasneleto presne tak, to mi davnejsie hovorili ze mam byt rada ze mam brata

zmrzlinka2021
20. feb 2025

@lea513
Ale tvoj brat žije. To nie je samozrejmosťou.