Nerovnomerné dedičstvo
Co si myslite o tom ked 1 zo surodencov dostane 1,5 bytu a druhy nic?
@zmrzlinka2021 mnohi uz surodenca ani nemame :(
@milanemila nechapes ze dostal polovicu 3 izb bytu? Ja matiku viem.
@lea513 polovica bytu nie je "1.5 bytu"
@balerina2025 chapem
@lea513 polovica 3izb. bytu je podla teba 1,5 bytu hej? :D ok ok
@lea513 a ty si nesvojpravna..?? Nevies povedat nie?
@balerina2025 kiez by som ja bola...
@lea513 pozri uz to nezmenis. rodina sa niekdy zachova zvlastne. do ich hlav nevidime.
@lea513 Prepáč, ale keď čítam, čo píšeš, nemáš pocit, ze môže byť trochu chyba i na tvojej strane?
Ja to v takýchto chvíľach píšem opakovane. K čomu riešiť dedičstvo, pokiaľ je človek zdravý? Jasné, zdediť milión a domček k tomu by bolo super. Ale ak nie, tak čo? Urobila by ta tá polovica bytu šťastnou? Neriešila by si tak či onak zlu babku, brata atď?
Hľadaj šťastie inde.
@balerina2025 veď to 😔
@abbey1 👍👍👍 vidno, že si si niečim v živote prešla
Ja vôbec nechápem takéto diskusie. My to máme vyriešené od mala zo sestrami. Ak sa naši rodičia rozhodnú niečo darovať počas života je to ich právo . Nikto to nebude riešiť. Aj tak spravili. Sestre darovali polku záhrady ako stavebný pozemok. Druhej dali dom a že sa o nich postará. A keď sa predal byť, tak sme neprijali viac peňazí od nich ako ostatné. Chceli sme aby každej dali rovnako. A? Aspoň rodičia majú niekoho kto sa o nich postará. Obe sestry sú tam aj s vnúčatami. A dokonca u našich je teraz už štvrtý rok aj dcéra, ktorá blízko študuje. A ešte jeden rok bude. Nikto od nás nič nechce. Aj ja ak prídem tam, tak mám izbu, kde mám svoj pokoj. So sestrami vychádzame dobre. Aj sa stretávame, voláme si... Tak si to len treba upratať v hlave. Nie všetko je len o majetku. A naši s nami komunikujú na rovinu.
@veronikaszabova teraz by som povedala, vtedy som mala strach pri prisnych rodicoch a bola som vedena k tomu ze v rodine sa ma pomahat...
@lea513 kedy sa toto vsetko udialo? Ked teraz by si si uz otvorila usta??
@zmrzlinka2021 ano, bohuzial...aj inymi vecami..
@bystrozraky Nie, ale ked som mala 13 pokazila intrigami vztah medzi mnou a mojou mamou. Mama jej verila a ked som to chcela mame vysvetlit nedala mi sancu. Raz mi dala facku, len tak, bez priciny. Ked som mala uraz, ( bolo to cez letne prazdniny)2 hodiny som sedela v izbe a hovorila ze pockame na mamu. Vtedy ma napadlo ze keby sa to stalo rano ci by ma tak nechala cely den...
Potom intrigovala ze ja som sa hnusne spravala. Klamstvo.
Raz hovorila ze sa dlhsie cesem ako moj brat (mala som dlhe pomerne huste vlasy)
@balerina2025 ano. Ale hlavne ze maju ocakavania...
@lea513 jemine, moja svokra sa o svoju mamu starala 15 rokov! Ty 2-3 tyzdne. Stazujes sa tu na take hluposti, ako ti straaaaasne ublizovala, ze ti povedala, ze sa dlho ceses. Nevies, co su ozajstne problemy. Brat bude co robit s tou polovicou bytu? Ty by si ho hned predavala, ides sa zajst za tymi peniazmi. A stryko co na to? Ved je to aj jeho byt, tak ako ty mozes chciet predat nieco, co vobec nie je tvoje. Fuj, je mi z teba smutno, predpokladam, ze mas este malo rokov a vobec netusis, co je v zivote dolezite.
@milanemila pre tych co nechapu - to nejde o tie tyzdne, byvat s niekym a byt stale k dispozicii je vycerpavajuce. Takze komentar s fakturou je mimoriadne hlupy. By som ta zavrela na niekolko tyzdnov s niekym trochu imobilnym nech sa staras, chodis po lekaroch.pomahas pri nastupovanido sanitky a potom hovor. Pisete, ale nemate predstavu co to obnasa!
@andrea_82 si velmi hlupa. Nevies co mi to v zivote sposobilo, ja som sa o nu nemala starat ale na to nemas kapacitu aby si to pochopila. A ake mam problemy si ani nevies predstavit. To s cesanim pri babke bol ten najmensi ak si to nepochopila. Vobec sa nejdem zajst za peniazmi.napisat taku sprostost. Nemam ani na byt. Takze pokial nevies, nesud!

@lilitela lebo nejedna so mnou " na rovinu" a potom ako sa zachoval mu neverim