icon

Nerovnomerné dedičstvo

lea513
20. feb 2025

Co si myslite o tom ked 1 zo surodencov dostane 1,5 bytu a druhy nic?

veronikaszabova
20. feb 2025

@lea513 strasna nenavist z teba srsi... 🤦

andreatytler
20. feb 2025

@zmrzlinka2021 Tak pocit krivdy je na mieste ak rodicia davaju jednemu surodencovi najavo vacsiu lasku ako tomu druhemu. A na to sa nabali zavist a podla mna je uplne normalne ze dieta ocakava ze bude milovane a ocenovane rovnakym dielom. Nepoviem ak by ten brat robil pre rodicov ovela viac, ze by sa o nich dlhodobo staral alebo sa zaviazal ze sa bude starat. Ale ak nerobi nic viak ako sestra tak ta sestra ma pravo ocakavat ze dostane polovicu majetku ako dedicstvo.
Ale chapem ta, ja sa tiez snazim pozerat na dedicstvo ze je to nieco co nemam a ak ho nedostanem, nemoze mi chybat. Mame v rodine dobre vztahy a moji rodicia nikdy rozdiely nerobili a myslim ze aj moj brat by si nezobral dedicstvo ktore by bolo v nepomere priaznive k nemu. Uz sme si jednym dedicstvom presli a vobec to nenarusilo nase vztahy.

lea513
autor
20. feb 2025

@andrea_82 tak ako ty vies figu o tomco je to byvat s niekym namiesto chodenia do prace a starat sa.

lea513
autor
20. feb 2025

@veronikaszabova podla coho sudis?

veronikaszabova
20. feb 2025

@lea513 podla tvojich komentov

veronikaszabova
20. feb 2025

@lea513 strasne by ma zaujimal tvoj vek...

lea513
autor
20. feb 2025

@veronikaszabova nevies vsetko tak nesud...

andrea_82
20. feb 2025

@lea513 2-3 tyzdne! Predstav si, ze ja sa tiez uz par rokov o niekoho staram, som s nim cele dni a nemozem chodit do prace.

lea513
autor
20. feb 2025

@veronikaszabova to sa ti iba zda....

lea513
autor
20. feb 2025

@andrea_82 a ked nemozes chodit do prace, mas niekoho kto ti financne pomaha?

veronikaszabova
20. feb 2025

@lea513 ja ta sudim..???? Dievca, dievca. Este si toho v zivote malo preskakala. Raz mozno pochopis, ze € nie su vsetko.
Ale vies co..? Podla mna mas este malo rokov. Preto tu tak vyskakujes, utocis... A pritom vlastneho otca sa nespytas, preco sa zachoval tak, ako sa zachoval.
Vzchop sa! Ukaz im, ze nepotrebujes ich €, ze sa o seba dokazes postarat aj sama.

momo00
20. feb 2025

@lea513 ja som povedala svoj názor. Neviem prečo si taká... Tebe asi ide hlavne o majetok, nie o rodinu. Komu tvoj otec daroval polku bytu je iba jeho vec. On nezomrel aby si ty mala na niečo nárok. Tak sa prestaň s nimi baviť ak ti to tak strašne vadí. A ak si babku nechcela opatrovať, tak si tam nemala chodiť.

lea513
autor
20. feb 2025

@7komorova a zmenili? Dalo sa?

lea513
autor
20. feb 2025

@veronikaszabova to viem uz davno. A netusis cim som presla tak nekomentuj...

katica06
20. feb 2025

@lea513 viem, moja babka bola u nás viac ako 12 rokov,nie blbé 2týždne. Mala stareckú demenciu, parkinsona a mohla by som pokračovať. Trhala si zo seba plienky, (všade stolica a moč) a tie malé
guličky z plienok, utekala, bola schopná vyliezť oknom kým som šla na wc. Raz som od únavy zaspala a našli o 1km za dedinou. Vošla nám do izby aj uprostred svadobnej noci. Keď sa stala imobilnou bolo ešte horšie. Už nikoho nespoznala, nevedela kde je. Bolo z toho nervózna. Užívala silné lieky.
Tebe ide iba o majetok, a narienanie nie je tá správna cesta. Ani mne nikto byt nedaroval. Zarobila som, s mužom sme zobrali hypo, tak máme.

lea513
autor
20. feb 2025

@momo00 vobec mi nejde o majetok...chcela som si kupit byt ale nedali mi hypo

andrea_82
20. feb 2025

@lea513 chces povedat, ze za tie 2-3 tyzdne, co si sa starala o babku a nemohla ist do prace, by si zarobila tolko, aby si si za to kupila aspon stvrtku bytu, ked si tie peniaze za byt tak zasluzis? A odkedy babka umrela, tak pracujes a snazis sa setrit si na to svoje byvanie? Alebo budes teraz vsetky svoje problemy hadzat na to, ze si sa o babku chvilu starala a to ti pokazilo cely zivot?

veronikaszabova
20. feb 2025

@lea513 kazdy si niecim v zivote presiel. Nie si jedina. Ozaj sa vzchop a obrat tu energiu inym smerom. Neziv v sebe tu nenavist

lea513
autor
20. feb 2025

@veronikaszabova uz som tu pisala ze mu neverim

alickapusinka
20. feb 2025

@milanemila 1,5 je jedno a pol izbovy ty si doštuduj matematiku.A čo 1 a pol izbove byty neexistuju.Tie existovali aj za komunizmu.Tak čo trepeš že si ma doštudovať matematiku každa z nás to pochopila 1,5 izbovy byt je izba s kuchyňou a jedna samostatna izba.

7komorova
20. feb 2025

@lea513 chceli zmenit, nezmenili. Pretoze si mysleli ze jednej strane dali viac a druhu obrali v polke zivota. Tak to chceli takto “vyrovnat”. A tym ked daju par desiatok eur kazdy mesiac si myslia ze to vyrovnaju teraz.

momo00
20. feb 2025

@lea513 no tak to vyznie z tvojich rečí. Najlepšie ti povie tvoj otec prečo to tak spravil. A čo sa týka hypo, tak si asi nemala dostatočný plat a našetrené.

lea513
autor
20. feb 2025

@7komorova no myslela som si ze to sa uz neda..

veronikaszabova
20. feb 2025

@alickapusinka omg... Jedna sa o TROJIZBOVY BYT!!!

lea513
autor
20. feb 2025

@veronikaszabova viem. Snazim sa. Nezivim v sebe nenavist.

lea513
autor
20. feb 2025

@andrea_82 urcite nie. Pracujem, jasne. Vsetky problemy hadzat na tie 3 tyzdne? To co je za blby komentar?

alickapusinka
20. feb 2025

@veronikaszabova ja som pochopila že ide o byt že brat dostal 1 a pol izbovy byt.Co nenapísala že ide o 3 izbovy byt.

lea513
autor
20. feb 2025

@alickapusinka ano, dostal polovicu 3 izboveho bytu.

lea513
autor
20. feb 2025

@alickapusinka druhu mal splatit strykovi, ci splatil celu cast neviem...

lea513
autor
20. feb 2025

@lea513 je to cudne, nejednaju so mnou na rovinu akoby nieco tajili