Nerovnomerné dedičstvo
Co si myslite o tom ked 1 zo surodencov dostane 1,5 bytu a druhy nic?
@lea513 ved pozri na kataster, ci uz brat vlastni cely byt, alebo len polku.
@veronikaszabova on vlastni cely len neviem ci to aj realne splatil alebo sa nejak dohodli
@lea513 nic ine, ako sa porozpravat s tatinom, ti nezostava. Takto budes stale premyslat preco...a my tu na MK ti odpovede na tvoje otazky nevieme dat.
@veronikaszabova ja viem. Len mu uz neverim
@veronikaszabova neverim ze mi povie pravdu
@lea513 tak sa vyprdni na nich a spoliehaj sa v zivote len sama na seba. ❤️
@lea513 inak napis uz ten vek 🙂
@lea513 a na to ako prisla, ze iba ty mas predstavu co to obnasa? Zomrela mi babka aj otec a teda viam co to obnasa pomahat choremu cloveku a aj sediet pri smrtelnej posteli a vies co ani raz mi nenapadlo, ze co za to zdedim/dostanem alebo ci ma za to niekto niekam pozve 🤦🏼♀️
Ak si to nechcela robit, tak si to robit nemala a teda nie moj predosli komentar je hlupy ale tvoj postoj k tomuto celemu. Takze si nechaj tie reci ako len ty vies co obnasa rieist potreby stareho/choreho cloveka a my sme vsetky ostatne hlupane co ti krivdia.
Ano mas pravdu kazdeho by asi nahnevalo ked jeho stari rodicia/rodicia uprednostnuju jeho surodenca a robia rozdiely, ale tvoje spravanie je tiez mimo.
@alickapusinka ty sa nauc citat, byt je 3izb a podla nej jej bratovi darovali 1,5 bytu 😂 ale dakujem asi si dostudujem, lebo statnica z matematiky je na koniku nedostatocna, tak aby som vhapala vypocty takych ako ty a autorka 👍🏼
je to smutné keď sa delia majetky a je to poza chrbát, ale takto sa to deje vo veľa prípadoch, Ty nemáš čo stratiť keď sa brata spýtaš na to, alebo otca
A mozno ta veta" bud rada, ze mas brata"znamena, ze brat vezme pozicku, vyplati stryka a potom sa s Tebou podeli, ked bude byt len vo vasej rodine. Lebo inak by to neslo vyriesit, ked Tebe hypo, ako sama pises, nedali. Nemali by ste potom moznost stryka vyplatit, ked tebe nestaci prijem na hypo.
Ale, vies co je najsmutnejsie, ze si sa nechcela starat o tu baku, robila si to nasilu a z donutenia. Ale dedicstvo by si teraz chcela, nepaci sa Ti, ze to otec inemu daroval. Nic by som Ti nedala divca zlate.
@mk1111111111 je tazke pre teba pochopit ze je nespravodlive ked niekto dostane byt a druhy surodenec nic? Asi ano. A ze clovek sa nechce starat o zakernu osobu kt mu ublizovala? To asi tiez nechapes.
@milanemila netvrdim ze vsetci ste hlupane ale nie kszdy to zazil... a citaj poriadne! Pisala som ze mi babka ublizovala a ked ja som mala zdrav problem nepomohla mi. Preco by sa mal clovek o niekoho takeho starat ktk nepomohol jemu ked mal ako dieta zdrav problem a este bol aj zakerny?!
Lahko sa hovori ze som to robit nemala ked ta k tomu nutia a nepoznas okolnosti...
@lea513 Ale byt po zakernej babke, ci peniaze z bytu to uz by si chcela. To ti nepride trosku mimo? Keby mi ublizuje blizka osoba nechcem po nej zdedit ani cent, ktory by mi tu osobu pripominal. Ale toto uz by ti zjavne nerobilo problem.
Niesom za nerovnomerne rozdelovanie majetku detom, ci hocikomu v rodine, robi to len zlost a peklo v rodine, ale pre nieco sa otec rozhodol ako sa rozhodol, precitala som si par tvojich komentarov a neprides mi, ako osoba ktorej by som ja chcela nieco podarovat..
Preco sa nezabezpecis sama ale ocakavas ze nieco podedis ? Nerozumiem tomu preco poniektori len cakaju co zdedia, co dostanu len tak, zadarmo..
Ak by sa o babku plnohodnotne staras, pretoze ju mas rada aj napriek situacii aka bola, nie len kvoli tomu ze ocakava ze po jej smrti budes dedit, a takto ta obabru, to by si sa mala pravo na nich hnevat, takto mozes len kopat nohami do vzduchu a skusit sa nad sebou zamysliet, ako sa zabezpecis sama…
@kristie571 ty si tak hlupa ze nechapes ze clovek nemoze mat rad zakernu osobu kt pokazila v detstve vztah s rodicmi?
@lea513 to ako sa tu vyjadrujes aj o mne a o dalsich, ake sme hlupe, ukazuje skor o tom co si ty zac.
Ja to chapem, len nechapem tvoj postoj, dedictvo po zakernej osobe by ti uz nebolo proti srsti. Uz sa zamysli nad sebou. A chod sa otca spytat, preco sa rozhodol ako sa rozhodol.
@kristie571 ja nechcem byt, len som chcela aby to bolo spravodlive...ako vies ze sa nechcem zabezpecit sama? Keby to bolo take jednoduche...
@kristie571 bolo by mi to proti srsti...
@kristie571 len je nespravodlive ze 1 ma byt a druhy nic. O to ide.
@lea513 Precitaj si po sebe, co si tu pisala, ze mali napr radsej byt predat a rozdelit peniaze rovnako. Cize by si tie peniaze prijala, to by ti proti srsti nebolo a bola by si spokojna.
Neviem ci sa chces zabezpecit sama podla toho co vypisujes nechces, len si nervozna ze si nedostala to, co by v inej rodine rodic mozno inac riesil. A nie, jednoduche to nie je, nie kazdy ma to ‘stastie’ ze dostane do vienka majetky a peniaze, niektori na to normalne musime pracovat a berieme to tak ako to je.
A teraz byvate vsetci aj so strykom kde, v tom byte ?
@kristie571 chcem, ty citaj! Viem co som napisala. Ty si asi nepamatas co pises a podla seba sudis druhych! Pisala som ze mi nedali hypo. A konecne uz pochop. Jeden ma byt a druhy nic!
@kristie571 to co je za logiku? Stryko byva so svojou rodinou vo svojom byte. Byt ma kt sa pytas tam byva moj brat
@lea513 prepac, majetok nebol jej, ale tej "zakernej" osoby. Nikto autorku neobral o nic, co by bolo jej. Ak by si nasetrila na auto a niekto jej ho vzal, to by b pruser. Ale, tu sa rozhodol jej otec, ako so svojim majetkom nalozi a to je jeho vec. Viem, ze ju to skrie, ale asi sa spravala zle k babke a ta bola otcova mama, mozno preto sa rozhodol, ako sa rozhodol. Vidis to len z jednej strany, ktora Ti bola predostreta.
@mk1111111111 prosim nauc sa citat! Babka bola zakerna a ublizovala mi! Pisala som to! Tak co trepes!? Nikdy som sa k nikomu nespravala zle bezdovodne.

@alickapusinka no tak si to ako jedina zle pochopila, takze tvoj utocny koment na @milanemila je uplne odveci