Nerovnomerné dedičstvo
Co si myslite o tom ked 1 zo surodencov dostane 1,5 bytu a druhy nic?
@vevapeto asi si nepochopila, že ja som od rodičov nedostala toľko ako sestry. Ale ako som povedala, ja v sebe nechovám zášť. Viac záleží na rodine ako na majetku. A ak by som niečo potrebovala ja, tak viem že sa na nich môžem obrátiť a pomôžu mi. A ja by som radšej chcela aby moji rodičia tu boli čo najdlhšie.
@lea513 a brat v tom byte byval aj predtym, ci sa tam nastahoval az ked babka umrela a otec svoju cast prepisal na nho?
A ty byvas potom kde, nie je dalsia nehnutelnost ktoru mozno zdedis ty?
Ja uuuuuplne rozumiem o co sa tu cely cas snazis no si absolutne neopravnene na nas nasrata co ti napiseme rozdielny nazor aky cakas ze sa tu bude pisat. 😀
Z prveho pohladu to spravodlive nie je, ale mozno z hlbsieho a z pohladu vztahov atd, mozno to je uplne spravodlive. To my uz nevieme, vidime len tvoj pohlad, tak sa upokoj prosim, ano?
@kristie571 predtým nie, až potom keď babka zomrela, otec daroval svoju časť jemu. Ja nemám čo zdedit. Bývam s kamoskou v prenájme.
Ja nie som na vás nahnevaná, len som chcela nejaké názory...
Určite to nie je spravodlivé....
Ja sompokojna a píšem len fakty
@lea513 no a vidíš dá sa to. Ja som nič nededila, moji rodičia žijú. Tak čo by som mala od nich očakávať? Tak otec musel mať nejaký dôvod prečo polku bytu daroval synovi. Aj tak musí ešte tvoj brat vyplatiť uja z jeho polky bytu. Môžeš sa spýtať prečo to tak spravil ale čo ti to pomôže? Rodičia žijú, tak nemáš zatiaľ na nič nárok. A tvoj brat asi v tom byte plánuje žiť. Tak prečo by ti mal dávať peniaze? Neviem. Ja v tomto nevidím až taký problém. Možno keby si sa radšej porozprávala s rodičmi aké máš problémy a zahodila túto nevraživosť kôli bytu, tak by ste si to dokázali inak vysvetliť .
@lea513 a otec byva potom kde, mamku nemate ?
a stryka brat vyplacal ? Ty by si mala na vyplatenie? Pokial sa nespytas priamo, nebudes vediet preco tak otec konal.
Uz to nechaj tak, sustred radsej svoju energiu na seba, pracuj na sebe a na tom, aby si ty raz svojim detom mohla delit svoj majetok rovnomerne. Uz s tym nic nespravis a zivit v sebe take zlo, nicomu nepomoze, len ta to bude dalej vnutorne zozierat. Ak ti to svedomie dovoli, casom az by otec po tebe nieco chcel, posli ho za bratom, nech si to riesi od neho, cez neho. A hotovo🤷🏼♀️
Ja žijem u svojho manžela v jeho dome
Tiež mu ho darovali. Museli sme ho prerobiť od základu. Aby ste si nemysleli, že to bola dajaká vila.
@kristie571 otec býva s mamou. Neviem či ho brat vyplacal alebo sa dohodli poza moj chrbát. Už som písala že otec nejedna na rovinu a férovo....takze neverim ked sa spytam ze mi povie pravdu....brat tiez nemal na vyplatenie, a či vyplatil časť a časť mu bola " odpustena" , neviem....strýko bol na tom finančne lepšie tak je možné že sa nejak dohodli a brat to nevyplatil cele
@lea513 Ja s tebou do velkej miery sucitim, nie je fajn vidiet rozdiely medzi surodencami. Na druhej strane sa ale neviem zbavit pocitu manipulacie z tvojej strany. Bud mas len chaoticke myslienky, alebo neviem, uz len ten nepresny, az zavadzajuci prvy prispevok a aj potom je to take vselijake, kym si vobec priamo vysvetlila, ako sa veci maju. A tvoja odpoved, ze ty otcovi neveris a vies ze by ti klamal - no asi mas pravdu, najlepsie si ho poznas no na druhej strane to zavana niecim takym, ze radsej budes nadalej obetou a stazovat sa, akokeby si si to mala s nim vydiskutovat (je to tvoj otec, nie policajt). Ved ked budes mat pocit, ze ti klame, tak mu to povedz, ze sa ti zda, ze klame a trvaj na odpovedi, vysvetli mu svoje pocity. Lebo ty kokso, chapem, ze nejaky rodic moze robit rozdiely, drobne, ale takyto do oci bijuci rozdiel, pokial tam nie je zavazny dovod, tak to sa mne osobne nezda. Takze bud si nepovedala vsetko, alebo je chyba, ze sa bojis otca spytat, a nakoniec vlastne aj brata - preco nie? Strach a domnienky co ti odpovedia, to nie je dovod sa nespytat, mozno budes prekvapena.
Ak si sa dosla len postazovat a polutovat, tak to je ine, tak potom ok, nechaj to tak, ako to je.
@lea513 Ty kokso, to neni v celej rodine nikto , koho sa mozes spytat? Ani si neviem predstavit, ze vlastna rodina takto so mnou "vypecie" a ja cusim. No tak to budes cusat cely zivot, ludia budu po tebe sliapat a ty sa zmozes len sa stazovanie sa po forach. Alebo s tym nieco sprav. Otvor si usta, mozno nic nevyriesis, ale ukazes ze nie si fackovaci panak. Ci mas este co stratit?
@lea513 citala som celych 7 stran. Je to nefer? asi ano. Ale nikto nepovedal, ze zivot je fer...pises, ze chces pocut nazory. ale ked sa ti tie nazory nepacia, plujes siru a urazas. Nazory su rozne, aj take, ktore sa ti nemusia pacit. Pises, ze nezavidis. ale ano, zavidis.
Ako ti tu uz pisali, mozno v inom zneni, ale s rovnakou pointou. Ber to ako svoju lekciu, ktora ta niekam posunie a nauci ta mnohemu: urcit si hranice (no nikto ma nedonuti starat sa o niekoho, kto mi ublizoval, pokial sama nebudem chciet...); ostavit sa sama za seba; (vy)komunikovat, ked mi nieco pride nefer. Aspon by som to otcovi povedala, ze respektujes jeho rozhodnutie, ale nerozumies mu, a ublizilo ti. Nemusi ti odpovedat, preco to spravil...Ale ty to budes moct v sebe uzavriet. A nezivit dalej tu zast a pocit nespravoslivosti. Minulost nezmenis, ale velmi vela sa na nej mozes naucit...
@lilitela áno, rozdiely by sa robiť nemali a najmä takéto veľké. Manipulácia z mojej strany určite nie je. Neverím otcovi lebo nejednal ferovo. Nie je predsa normálne aby mal 1 zo súrodencov 3 izb byt( neviem ci tu 2 polovicu splatil alebo sa nejak dohodli) a druhy nic. Zavazny dôvod na takéto rozdiely určite nie je. To že sa ti to nezdá je v poriadku, ani mne, ale bohužiaľ je to tak. Súhlasím že domnienky nie sú dôvodom na neopytanie, ale tam je to problém to neférové jednanie. Deťom by sa do zivota malo pomôcť rovnako a nerobiť rozdiely. Lebo nie je normálne že jeden dostane darovacou zmluvou a druhému sa nič nepovie v tom zmysle ako sa pomôže jemu....
@biba_18 a ja ďakujem Bohu ze som jedináčik 😜
@lea513 Tocis sa stale v tych istych argumentoch, teda hlavne v domnienkach, ktorymi si ublizujes. Ale asi to bude preto, ze sa bojis, ze realna odpoved tvojho otca by ti ublizila este viac.
Dievca, ak na to nie je dovod, nie je to v poriadku, ze to rozdelili takto, aj ked, ako tu baby pisu, je to len a len ich vec. Ale opytat a zistit, preco to tak je, stale mozes.
To sa nebojím.
Veď to že nie je na to dôvod a nie je to v poriadku.
A to že je to jeho vec je tiez pravda.
@lea513 Tak to je dobre ked sa nebojis, tak chod a spytaj sa ho a brata tiez. Ved to uvidis na ich tvarach, ci klamu, alebo sa akoze naseru a podla toho sa zariad. Ja osobne by som strihla kontakt, akoze sorry, moze si o mne mysliet kto chce, co chce, ze naco kazit vztahy kvoli peniazom - toto je co za vztahy, ked sa jedno dieta takto vydedi. Ale ako baby pisali, z tvojho pohladu mas pocit ze nie je dovod - ale tam kludne nejaky moze byt. Tak, ako nevies, preco to takto urobili, rovnako nemusis vediet o inych dohodach a financnych transakciach.
Dojdi nam dat vediet, co otec povedal, nech vieme, kam az taky postoj moze siahat.

@lea513 pozor, o tvojej situácii nič nevieme, prečo sa tvoj otec takto rozhodol. Možno ma dohodu s tvojim bratom, že ho doopatruje.