Nerozumiem si s mamou

20. aug 2022

Ako hovori nadpis,nerozumiem si s mamou. Odmalicka k nej nemam vztah,bola na nas tvrda,prisna. Nedostavala som od nej ziadnu lasku. Len krik a bitky. Nikdy nas deti nepodporila len kritizovala. Ako vychadzate s mamami tie ktore nemate k nim ziadne puto alebo city? Lebo da sa povedat,ze ja k nej nic necitim akoby bola cudzia. Nedavno si musela volat zachranku a so mnou to ani nepohlo,nic som necitila ziadnu lutost. Nemam ju rada,lebo len kritizuje vsetko,je neustale negativna jedine pozitivne slovo nepovie ako je rok dlhy. Obvivujem rodicov,ktori podporuju svoje deti,veria im,beri ich ake su a nie len neustala kritika za vsetko. Ona ma dokaze skritizovat este aj za to,ze mam nieco inak otocene,ona by to inak dala. Obmedzila som s nou kontakt,no kade chodi vyplakava,ake som nevdacne dieta,ale ja uz jednoducho nevladzem s takouto osobou existovat.

jaja1979
20. aug 2022

Skús pozrieť toto. Niečo podobné riešim vo svojom okolí.🙁
https://nikdyviac.com/2022/02/08/narcisticke-ma...

autor
20. aug 2022

@jaja1979 jezisi presne to na nu sedi

jaja1979
20. aug 2022

Pohladaj si viac článkov o narcistoch, a ako pracovať na vlastnom sebavedomí, ktoré celý život ovplyvňoval narcisticka matka 😥

mandzula
20. aug 2022

Je uplne jedno, ci je to matka alebo cudzi clovek, ak ti ublizuje, naozaj je najlepsie vysmarit ju zo zivota a nepozerat sa na to, kto si co mysli. Ty vies, co za tym je, vies, ake mas pocity a ake si nesies krivdy, teda ty najlepsie vies, ze odstihnut sa je to najlepsie, co mozes pre seba a svoju buducnost urobit. A ked raz budes ty matkou, snaz sa byt inou - tou najlepsou.

autor
20. aug 2022

@mandzula Ano,ale vyhodit takuto matku zo zivota nie je lahke. Nastastie uz som naucila a nedovolim jej vyvolat lutost vo mne. Vzdy po vycitkach a kritike to zakoncila tym,ze ona je vlastne ta obet a ja som sa vzdy citila zle. Ona je chora a nici vsetkych okolo seba.

mandzula
20. aug 2022

@autor Bude to zrejme narcista ako vysity, tym sa da branit jedine odstrihnutim, boj s nimi sa neda vyhrat. Chapem, ze je to zlozitejsie, kedze je to matka.

77daniela77
20. aug 2022

Pokial s nou nezijes v jednej domacnosti tak sa to da.Ja to viem z vlastneho zivota a nelutujem vobec.

kormino
20. aug 2022

Mne trvalo 50 rokov,že sm v štádiu,že sa neumáram nad tým,aký ma matka ku mne vzťah,alebo skor nevzťah.Síce teraz,ked aj ona ma po 70 tak tá zloba a jed sú miernejšie,ale to už na veci nič nemení.Tie hrozné roky detstva sa nedajú vygumocať.Prajem veľa síl