Nervozita, pocit zlyhania a strachu

selvecka96
6. dec 2022

Zdravím všetky zienky na MD. Potrebujem sa niekomu vyrozpravať kto má aspoň trošku pochopí čo v sebe cítim. Som mama 2 ročného šikovného synčeka, ktorý si vkuse vyžaduje moju pozornosť. Je kojený a v noci sa veľmi budí. Posledné 2 týždne sa cítim úplne vyhorená, slabá, nevládna, zbytočná. Úplné zle. Manžel je v zahraníči chodí domov na víkendy ale to je pre mňa málo. Ja som veľmi citlivá žena, ktorá potrebuje objatia, bozky a pocit bezpečia. Nerozumie mi, vždy vraví že to ešte vydržíme. Ale ja už jednoducho nevládzem. Zlyhávam hnevám sa sama na seba, že som sa dostala do nejakej beznádeje kde sa mi nechce nikam ísť nikoho vidieť, malý má vytáča potom sa trápim a bojím sa že skolabujem abo že mi proste prepne. Je tu niekto kto si prešiel podobnýn prípadom a dal to aj bez liekov?

Podotýkam bývam s dome manželových rodičov, šwagor má 12 rokov, izbu vedľa našej vkuse hraje PS a ja už proste neznesiem ani ten hluk ktorý tam robí vždy. Svokrovci sa tvária, že sa nič nedeje, že je všetko ok. Je to ich dom no jasne ale nevidia, že má ničí ten nepokoj. Podporte ma prosím, však to raz skonči???

mondolina
6. dec 2022

keď som videla, že nočné dojčenie je neúnosné, a hlavne ma používa ako cumlík, tak som mu miesto prsa dala vodu. po troch dňoch spal celú noc.
keď si nervózna, nevyspatá, tak ťa naserie aj keď padne na zem špendlík.

vilma7
6. dec 2022

@mondolina toto žiaľ nefunguje všade, ja som po odstavení kojenia mala ešte horšie noci a budí sa.v noci viac x doteraz. A to bude mať 6.

@selvecka96 a vy si hlavne ujasnite, ako chcete do budúcnosti fungovať. Ako nechápem prečo žiješ u jeho rodičov keď.on vôbec nie je doma...chodí do zahraničia tak hádam si môžete dovoliť aspoň niekde.najom, nech máš , máte aspoň súkromie. Mňa by tiež drblo u cudzich, takže ťa plne chápem. A to by som ani nemusela mať k dôvodu dieťa. Stači žiadne súkromie.

amiaja
6. dec 2022

@selvecka96 skoncit nocne kojenie, dieta uz je velke, prinasa to uz viac skody ako osohu.
A preco byvate u svokrovcov?? A hlavne ked muz je v zahranici.. cele zle. Odstahovat sa. Mozno by ti pomohlo obcas vypadnut z domu na kavu s kamosku, zacat behat.. urcite sa o tom porozpravaj s muzom

janka_266
6. dec 2022

@selvecka96 akože čo vydrzite? Máte plán, kde o rok už budete vo svojom? Alebo vydrzite kým zdediť dom po svokrovcoch? Chápem, te máte toho veľa, v podstate ste slobodná mamička s dozorom svokrovcov. V prvom rade vyriešiť či manžel musí robiť v zahraničí, alebo zarobí primerane aj doma. Následne sa odsťahovať, či do podnájmu, či do svojho u svokrovcov pokoj mat nikdy nebudete.

nikdenikto
6. dec 2022

Prestať dojčiť, dieťa dať do jasliciek a ísť pracovať. Uvidíš ako ti taka zmena prospeje. Ďalšia vec je určite riešiť vlastne bývanie, ale keď sa teraz nedá tak aspoň keď budeš v práci a dieťa v jasliach, nebudete tam "trčať" celý deň.

selvecka96
autor
6. dec 2022

@janka_266 máme už dom postavený ale len hrubú stavbu ... už len dokončiť treba. Len ja mám pocit že to tých 8 mesiacov možmo 9 už nedám ach. Možno len to odstavenie by pomohlo, že pospím aspoň niečo.

selvecka96
autor
6. dec 2022

@nikdenikto to je krásne len moje dieťa je dojčené a v okrese kde ja žijem my do jaslí nevezmú dieťa ktoré chce dudku. Už som sa informovala.

selvecka96
autor
6. dec 2022

@amiaja a nemám žiadne kamošky okolo seba. Čo sme boli partia to jedna sa odsťahovala a druhá chodí do práce má 2 detí to je na tom podobne jak ja len to že ma muža vždy pri sebe.

selvecka96
autor
6. dec 2022

Och žienky niekedy je ten život veľmi ťažký a nie vždy sa dá aby bolo všetko ako chcem sa pre svoj pokoj. Len som sa potrebovala vypísať s toho aspoň, že sa mi uľaví ale veru veľmi nepomohlo. Bo nemám sa kde presťahovať nájmy sú tak drahé, že pri stavaní mového domu si nemôžme dovoliť aj podnájom. Jediné to už asi budem musieť fakt vydržat. Keby tu bola mamka s okresu PP rada by som si s nejakou zašla von na kávu. 🙂

nikdenikto
6. dec 2022

@selvecka96 veď preto píšem, prestať dojčiť. Alebo takto, naozaj nevydrží bez mlieka cez deň? Tam ich v jasliach nebude zaujímať či sa večer a v noci dojčí. Možno si medzi deťmi ani nespomenie. A dudku myslíš cumel? Ten vadiť určite nebude, môj syn chodil do jaslí od 1,8r a mali tam cumel takmer všetky deti. Hlavne na spanie.

Inak, ak teda už máš svokru pri sebe, nevie ti pomôcť s malým? Že ti ho cez deň postráži aby si si oddýchla. Alebo aj pri tom odstavení by mohla byť nápomocná, skúsila by som jej ho dať na noc. Ak by teda bola ochotná....veď ty si blízko keby niečo.

selvecka96
autor
6. dec 2022

@nikdenikto nie on nemá dudeľ. A ja ho sama neviem odstaviť. Momentálne som v takej faze ze nedokážem ani zniesť jeho plač radsej mu dám cici nech je spokojný i dobre. A svokra mi nepomôže ona má 4 dcéry, ktoré majú deti a viac menej sedia vždy pri nás akože ja mám.hore izbu svoju ale to i tak nemáte kľud. Och keby som si len vedela povedať ze to dam, že bude dobre ale ja už nevidím svetlu cestu. Proste celé zle.

evelyn246246
6. dec 2022

@selvecka96 no ked ho neodstavis bude horsie..preto to ries a nebud maslo! ide o tvoje zdravie ...poreve si mozno par dni a bude ok ...hned bude vsetko lepsie ..

nikdenikto
6. dec 2022

@selvecka96 zvládneš to určite 🍀🍀🍀
Viem že je to ťažké, ale hlavne sa musíš dať do kľudu. Malý z teba cíti nervozitu, preto môže byť teraz viac plačlivý. Na tvojom mieste by som sa snažila čo najviac času tráviť mimo domu (v rámci možností). So synom choďte na dlhé prechádzky, kľudne aj s kočíkom ešte. Možno v meste máte nejaké materské centrum kde sa obcas môžete ísť zahrať a spoznať iné deti a mamičky. Ak sa ti dá, spí s malým aj cez deň. Švagra s kľudom popros aby si tu hru stíšil, idú Vianoce, kúpte mu nejaké herné slúchadlá 🙂

amiaja
6. dec 2022

@selvecka96 musis sa vzchopit a nie na vsetko hovorit ze sa neda. Par dni bude mozno zle, bude revat ale zvykne si, uz je velky.. za chvilu pojde aj do skolky, kojenie uz nepotrebuje. A ty zacni cvicit napriklad, chod na prechadzku.. svokra ti ho nepostrazi na hodinku dve? Musis to zacat riesit, nikto to za teba neurobi.

selvecka96
autor
6. dec 2022

@nikdenikto ďakujem Vaše slová sú povzbudzujúce ale ja ajkeby som šwagra na kolenach pýtala tak s ním nepohnem. On má slúchadla pritom komunikuje s ostatnými hračmi, kričí doslova a vôbec si to neuvedomuje. A potom keď ho 3 krát chodím každý večer prosiť aby už bol ticho a vypol to tak som už tak natlakovaná, že už neviem ani spať.

selvecka96
autor
6. dec 2022

@amiaja máš pravdu. Svokra mi nepostraži ona má svoje dcéry stráži im. A chodí do roboty a robí skoro celý deň.

nikdenikto
6. dec 2022

@selvecka96 tu by som sa skúsila dohodnúť so svokrou, nech mu dá teda aspoň na tu hru večierku. Napríklad po 20:00 nehrať.

amiaja
6. dec 2022

@selvecka96 tak potom ti neostava nic ine len nabrat posledne sily co mas a odstavit maleho, dat ho do jasiel a ty do prace.. ani nevies ako ti pomoze vypadnut z toho domu, a pojde ti aj rychlejsie cas kym sa prestahujete.
Ak nie tak potom byt co najcastejsie prec, na vyletoch s malym.. najst kamosky v okoli, proste nieco robit
A co sa tyka toho svagra tak svokra mu nic nepovie?

selvecka96
autor
6. dec 2022

@amiaja nie nič mu nepovie. Jej je jedno ona má dole návstevy iné starosti ako riešiť svoje najmladšie dieťa hore. A keď som niekoľko krát niečo povedala hneď som bola najhoršia.

janka_266
6. dec 2022

@selvecka96 tak dieťa odstavte, ja sa na to tiež chystám, cez Vianoce, keď bude aj manžel mat dovolenku a nebude musieť byt vyspaty 😃 dom staviate svojpomocne? Lebo ak hej, tak trochu pochybujem, že bude hotový do 8 mesiacov, keď je ešte manžel aj v zahraničí, zvážila by som dokončenie cez firmu/živnostníkov.c nech to ide rýchlejšie. Lebo z toho, čo píšete mi nepríde, že to bude v tom čase hotové. A vy potrebujete opustiť dom svokrovcov

eva8
7. dec 2022

Nemôžeš ísť načas k tvojim rodičom? Kým je manžel preč. Pomôcť by ti mohli s odstavením malého.