icon

Nervózny manžel

emmina1978
20. feb 2016

Baby musím sa vyžalovať. Dnes bol manžel s deťmi na nákupoch. Behali po blate, kázal im ísť do auta (mal plné ruky tašiek) a oni neposlúchli. Tak mladšieho vraj hodil do vnútra silno, ale až tak, že si buchol čielko.... Samozrejme výsledkom je hrča ☹ ☹ . Prišli domov, manžel zaspal na gauči lebo ho hrozne bolela hlava... Pospal si cca 2 hodky, prebral sa (samozrejme deti neboli ticho). Tak som mu kázala nech postráži najmladšie že potrebujem ist na wc. Lenže malá mu plačkala, chcela za mnou a spustil na ňu krik, ze nech prestane revať, ze mu ide hlavu roztrhnúť od bolesti, dve staršie deti sa rozplakali tiež, asi sa ho báli. Dal malú do postieľky a išiel hore do spálne, nadával, hulákal a treskol tak dverami že ich až rozbil... Išla som s deťmi radšej von. On opravil medzitým dvere a vyšiel za nami, este sice napajedený a zobral dvoch starších von na P rechadzku... Takéto stavy jedov máva tak cca 1x mesačne...ale dnes pritom ublížil malému. Ja už oňho nemám ani záujem, keď je takýto. Nemám zaujem ani o sex. Vy by ste mali? Veľakrát som musela odísť od najmladšej keď dom ju hore uspavala za deťmi lebo mal nervy...schyti maleho za ruku a tresne ho s nervami napr na gauč...počujem to na jeho hlase keď kričí pomedzi zuby nervne... Co mám robiť? Su aj vaši muži takýto?? Ako sa k nemu chovať?? Je mi do plaču zo všetkého 😢

malabiba
21. feb 2016

@jeannna este som nepocula o liekoch na temperament, ten je vrodeny a nemenny cely zivot....lekar mu moze nariadit iba oddych, pokoj a klud, co je samozrejme pri troch nezvladnutych detoch utopia

jeannna
21. feb 2016

@malabiba Su lieky, ktore vedia tlmit nervozitu a pocity napatia.

jana_eyre
21. feb 2016

@emmina1978 pozri iba ty s nim zijes, zda sa ti to uz ako tyranie? je to uz prilis? nikto z nas u vas doma nebol, iba ty ho vidis pri zachvatoch zlosti..

mas dve moznosti - bud sa rozvedies a musis sa rozhodnut ako to bude s detmi - ci mu kvoli jednorazovej zalezitosti /ktora mohla byt nehoda - nemusel to urobit narocky, mozno sa mu vysmykol a on si neuvedomil svoju silu/ zakazes sa s detmi stretavat, alebo sa s nim vkludnom stave porozpravas a dohodnete sa na rieseni - ak je normalne zmyslajuci muz, sam si uvedomi, ze stres nezvlada a moze ho riesit s odbornikom..

tvojho muza sa urcite nezastavam a myslim, ze nikto v tejto diskusii, tiez by ma sokovalo, keby mi moj take nieco povedal, ale bolo by unahlene, keby som pre jednu takuto nestastnu zalezitost uvazovala o rozvode.. ale ako som povedala - len ty vies kolko takych podobnych zalezitosti u vas doma je..

janette321
21. feb 2016

jedno zlaté pravidlo . keď je doma kľud , aj deti sú kľudné . Keď doma niekto vrieska alebo bije deti , nech sa nečuduje ako sa aj tie deti správajú . ak máte problémy choďte sa vykričať niekam za mesto . a potom choďte domov k deťom . každý má problémy ale nie každý si ten stres ventiluje vrieskaním po iných . zdravému človeku stačí napríklad aj krížovka .... muž je očividne psychicky narušený . tam kľud nikdy nebude . až mi zle zostalo že to niekto nazýva ,, temperament ,, . a to sú eštelen malé deti . kto má malé aj veľké deti tak musí potvrdiť - malé deti , malé problémy . veľké deti veľké problémy ... to chcem vidieť ako taký človek čo už huláka po malých deťoch zvládne ich pubertu . asi ich pozabíja ... a už keď teraz mamina dopísala ten zážitok s nožom , už by som utekala kade ľahšie ... poznám niekoho kto tiež na začiatku bol ako to tu nazývajú temperamentný . tiež urobil rukou dieru do tej ,, papierovej ,, steny v byte . bola som pri tom keď sa deti triasli strachom bola som ich aj matku odtiaľ v noci odviesť . len taká matka si najprv nedá povedať a vždy sa k nemu vráti keď jej chudáčik začne plakať ako ho to mrzí a už bude navždy dobrý a ako ju aj deti miluje . utiekla nadobro až keď na jej deti vytiahol pištoľ .... takže mamina vy viete čo máte doma . a už keď ste si sama uznala že musíte niečo robiť ( lebo matky si to najprv nepripúšťajú a takých chlapov si zastávajú - asi z lásky dúfajú že sa zmení ) tak niečo robte . vašich detí mi je strašne ľúto lebo viem ako im je . a samozrejme aj vám . ale verte že aj s troma deťmi sama to bude tisíckrát lepšie ako teraz . uvdíte ako sa vám uľaví . a ako vás detičky začnú poslúchať a bude vám dobre keď budete v kľude ...

blevka
21. feb 2016

@emmina1978 no vidis, tahali sa za nim, tak ku nemu maju asi dobry vztah a neberu to tak hrozostrasne ako ty.... A inak, je zaiste rozdiel praca a praca ale niest na sebe zodpovednost za firmu a zivobytie nielen svojej ale aj rodin svojich zamestnancov je velke bremeno...neporovnatelne s materskou....Tiez sa staram o dve deti, cely den sa nezastavim, ale poviem ti, ja v podstate relaxujem, lebo doma s detmi na rozdiel od vykonu v praci naozaj staci ist na pol "mozgu" Takze ja ho chapem ze strati nervy...

janickacrazy
22. feb 2016

@emmina1978 my máme tiež tri deti, manžel ale teda nechodí s nimi nakupovať, fakt len výnimočne ide s 5ročným na veľký nákup, tak tiež príde vyšťavený ako keby bol neviem kde, náš malý tiež vie človeka poriadne vytočiť, aj mu občas manžel dal na zadok alebo naňho naziapal, tiež veľa pracuje a býva unavený, robí 12tky, takže ja sa snažím to chápať a nenechávam mu vrieskajúce bábo, ked idem napr. na wc, viem, že on neznáša vrieskajúce dieťa a to naše ked spustí, tak to je riadny rev. Riešim to tak, že malého dám do kočíka a poprosím 5ročného, nech ho chvíľu povozí alebo nech mu pohrká s hrkálkou. Ked je manžel v pohode, tak aj sám zoberie malého, ked je vyčerpaný, tak ho nechám nech si pospí na gauči. Netvrdím, že ja nie som vyčerpaná, ale snažím sa oddýchnuť si cez den, ked malý spí, tak aj ja si ľahnem, určite neupratujem ako blázon, varím každý druhý den a som ako tak v pohode. Nechápem načo varíš o 5 ráno 2-3 jedlá, čo si ty dáka vývarovňa?

silviaa
22. feb 2016

@emmina1978 ked pises ze inak sa detom venuje len raz za mesiac ma takyto stav tak nech sa nauci rozoznat kedy to zbova pride. Nech sa utiahne, oddide, ukludni a potom pomoze s detmi.

arwen88
22. feb 2016

Ak si uz dava otec noz na krk,to uz je moc..treba.to.riesit s odbornikom,to.ho len.tak.neprejde...v skratke pribeh mojho detstva...otec pil,htal automaty..nas.vsak.nikdy nebil ani neohrozoval..mama.zle znasala jeho pitie a minanie penazi,nakolko sme isli na doraz,zili sme velmi skromne..ani sa jej necudujem,ze.bola nervna...ale zachadzalo to az tak daleko,ze ho opiteho vyprovokovala k hadke,kde padla aj facka,lietali noze...otec si rozbil pred nami hlavu o stenu..ona o dvere...na.kolenach ho prosila,nech ju hodi pod vlak..svoju zlost na neho si vybojala na nas detoch..ked so mnou pisala ulohy,od zlosti mi tresla hlavu o stol,ked to nebolo podla.jej predstav a to som bola najlepsia.ziacka v.triede,stale same jednotky..vysticovala ma,ze jej az vlasy ostali v ruke...jej nervozita sa postupne preniesla do kazdej oblasti.jej zivota...bola pre nas.postrach a svojim sposobom je do dnesneho dna..ked som mala.9 ocino sa kvoli nej aj pokusil o samovrazdu,lebo to s nou nezvladal..vtedy pr,ezil,prednedavnom ale zinfarktoval,tiez po hnusnej hadke s nou...jasne,ze ma aj svetle.stranky,vie byt aj v pohode...ale nikdy nevies,co spusti jej amok..ako.male.sme sa.ju bali poslat k odbornikovi,lebo by na.to reagovala strasnou scenou..teraz po ocinovej.smrti zacala.chodit psychologicke,ale kedze nespolupracuje a stale.si ide len.svoje,nepomaha jej to..mozno keby zacala skor,mohlo sa to este zachranit..ja s nou ani nie som.moc v kontakte,ked aj ano,tak len kvoli dcerke..vela mi v zivote naublizovala a uz.to proste nevladzem.znasat...ked som bola.starsia,vsimla.som si,ze jej amoky a zachvaty sa opakuju kazdy mesiac,zaroveale s periodou..ked.som.jej povedala,ze by to mala riesit,sposobila som akurat tak.dalsi amok,ale nic neriesila....tymto.celym chcem povedat,ze to netreba podcenovat a radsej.riesit.teraz,ako ked.sa.nieco vazne niekomu stane...mozno by muzovi stacilo viac.odpocinku,nejake.cvicenie.na.zvladanie.stresovych situacii..ale kazdopadne to.riesit co najskor!!

natalym
22. feb 2016

@emmina1978 No a čo s ním neurobíš poriadok? Však tresni po stole a povedz mu, že nech sa ukľudní a nech sa chová normálne. Bodka.

alicka850
22. feb 2016

@natalym uzasna rada. Lepsiu som na koniku ani necitala. Trochu empatie. Podla vsetkeho jej muz pomaha s detmi. Okrem toho zabezpecuje rodinu. Niekedy je toho na cloveka dost,niekedy vybuchne. Mozno ma nejake problemy v robote,ktorymi ju nechce zatazovat.Preto nechapem pary,co si nasekaju tri decka po sebe a potom su nestastne,ze doma je nervozita,krik,plac. Isto to nie je typ chlapa,co sa obklopi detmi a je spokojny a stastny. Ale to vedela uz predtym,ako mali druhe,tretie. Takze ja by som to riesila asi tak,ze odbremenit ho co najviac,dat mu priestor na oddych, a ked sa ukludni a sam chce,deti si vezme. Ked treskne po stole,treskne pravdepodobne aj on a potom tu bude zakladat temu- manzel ma nechal samu s troma detmi, co robit.

natalym
22. feb 2016

@alicka850 No vieš to preto, lebo ju asi dobre nasratú nevidel. Tak nech sa pozrie ako to super vyzerá. Je dospelý človek, má sa vedieť ovládať. Od nej nikto nevyžaduje ovládanie?

alicka850
22. feb 2016

@natalym a kde je napisane,ze ona tiez niekedy nevybuchne ?

natalym
22. feb 2016

@alicka850 Lenže ona ja s tými deťmi 24/7 nie? Vieš čo nechaj tak. 😉

genialitka
22. feb 2016

"chudatko muzicek" pracuje....to ho opravnuje narabat s detmi ako s vecami.....je dospely, nech sa ovlada.....nezabudnime mu dopriat veceru, sex, masaze, volne vikendy a podobne....a smelo moze tak narabat s rodinou, ktora by mu mala byt najvzacnejsia....

maxiva
22. feb 2016

@emmina1978 dufam,ze neni taky agresivny aj na teba.a uprimne som fakt zhrozena,ze je taky surovec

natalym
22. feb 2016

@genialitka Presne tak.

nyusika
22. feb 2016

@janickacrazy no ja ziram...akoze Pan manzel je charakter.

ale tak Vam treba, co ste si vzali, to mate.

netvrdim, ze musi travit so vsetkym troma detmi trovnako vela casu, ako matka,
ale ked nedokaze raz za cas zvladnut svoje tri vlastne deti, tak je debil...
a vetu, ze on neznasa vrieskajuce deti uz radsej ani neokomentujem...

na keru mariu ste si nasekali tri decka, ked na ne mazel nema nervy ??

alicka850
22. feb 2016

@natalym a nutil ju niekto mat tri deti. Nevedela,ze s nimi bude 24/7?

alicka850
22. feb 2016

@genialitka nikto netvrdi,ze ma s detmi narabat ako s vecami. Ale mam pocit,ze vela mamiciek ma pocit,ze ked pride muz domov,ma tahat dalsiu sichtu s detmi...a potom sa cuduju, ze su z toho nervozni a kricia a neviem co este. Snazim sa vzit do koze mojho partnera- keby je doma s dietatom cely den a ja som v robote. Pridem vystavena a vystresovana z roboty a medzi dverami ma caka s dietatom, aby som sa starala. Asi by som tiez reagovala podrazdene. Materska sa co sa stresu a nasadenia ani spolovice nevyrovna normalnej praci. A preco by mu nemohla dopriat volny vikend? Mozno by stacil jeden a dal by sa dokopy a bolo by vsetko ok. Ale urcite je lepsie tresknut do stola a pohadat sa,to isto vela vyriesi ☺

alicka850
22. feb 2016

@nyusika a ona si naco nasekala tri decka,ked na ne nema nervy? To iste plati u oboch, boli lri tom obaja. Ja tiez neznasam vrieskajuce deti, kto ano? Teba vrieskajuce deti tesia?

natalym
22. feb 2016

@alicka850 Ja myslím, že teraz je na to vhodná chvíľa keď deti už sú, že či ju niekto nútil.............. 😝
Však deti už sú aj manžel, treba riešiť danú situáciu, nie?
Ale však pohladkajme ho, lebo sa stará. A nie je to normálne, že sa stará?

natalym
22. feb 2016

@alicka850 Pozri sa aj my ženy chodíme do práce, robíme a ovládame sa nie?

genialitka
22. feb 2016

@alicka850 Priisla som domov z prace a automaticky som isla k malej, lebo je moja laska presne ako manzel. Pokracovala som pri nej ja, popritom som riesila domacnost, mne tym padom tiez nekoncila sichta.....vieme ako to chodi v domacnosti... Ked sme si malu vystriedali (lebo muz konci skor ako ja) pokracoval v druhej praci on. Muza ani nenapadlo revat na malu alebo nebodaj ju sacat silno do auta len preto, ze sa jej tri hodiny venoval on...a az vecer spolu vsetci oddychujeme.

nyusika
22. feb 2016

@alicka850 jasne, ze nikoho netesia...ale to neznamena, ze budem pre to manzela ofukovat. su to aj jeho deti. a musi sa o ne vediet postarat.
ja netvrdim, ze to musi robit rovnako casto, ako ja, ale spravit trebars nakup s troma deckami proste zvladnutr musi. ked ja, tak aj on 😀

vseobecne vas tu viac pise, ze chudak manzel taketo nezvlada, ze to od neho ani zeny nechcu...to je to, co sa mne nepasci.
nemusi to robit tak, ako ja. ale ked je to nutne, tak to proste musi zvladnut. a mne je jedno, aky sposob si vyberie.
urcite vsak nebudem tolerovat to, ze bude nervozny ako prasa a bude im preto ublizovat, lebo decka nepodarene jacia ako tury.

alicka850
22. feb 2016

@natalym ale v poriadku,ze sa stara. To je normalne. A netvrdim,ze sa nema starat. Ale su proste dni, kedy je toho na jedneho,alebo druheho vela. Vtedy nastupuje partner a toho,co je uz na konci so silami odbremeni. Mozno mal prave vtedy zly den, mozno mal nejake problemy, mozno ho naozaj bolela velmi hlava alebo neviem co este. Ked vidim,ze je takato situacia,snazim sa poskytnut partnerovi aspon kusok priestoru pre seba. A zas ked budem v koncoch ja, poskytne mi ten priestor on. Nie za kazdu cenu len mas deti,tak sa staraj. Snad ked zena planuje deti,tak je jasne,ze starostlivost bude vacsinou na nej. Podla vsetkeho ten chlap nie je uplny blb, nakupuje,chodi s nimi von podla autorky prispevku. Nervy mozu rupnut kazdemu.

alicka850
22. feb 2016

@genialitka ale vy obaja pracujete,to je ina situacia. Aj my ked sme obaja robili, delili sme si povinnosti napoly. Ale ked som terazna materskej, nebudem cakat,ze muz bude robit vsetko ako predtym. Uz len preto,ze musi robit viac,lebo vypadol jeden prijem. A myslim ze autorka je na materskej.

janickacrazy
22. feb 2016

@nyusika Moj manžel je super, ja tu hovorím o výnimočnej situácii, že niekedy ked je fakt brutálne unavený z roboty, tak je nervozny, tak mu vtedy nebudem strkať vrieskajúce dieťa do ruky alebo ho posielať na nákup s 3 deťmi. Samozrejme, že by to zvládol, ale za akú cenu? Bol by totálne hotový, nervózny a po deťoch by možno kričal. Moj muž robí 12tky, niekedy ide aj v sobotu do roboty a robí fyzicky náročnú prácu, takže ja ho chápem. Cez víkend mi pomáha, napr. vydrhne kúpeľňu a wcko, pohrá sa s 5ročným alebo zoberie malého do kočíka von. Ja len viem, že nemá s deťmi toľko trpezlivosti ako ja, tak mu nebudem dávať 3 deti naraz. Tak čo, aj ja občas chytím nervy, ale to asi každý, len tu na MK sa k tomu žiadna matka roka neprizná.

natalym
22. feb 2016

@alicka850 Tak môže povedať, nie? Mu to ona vidí na čele, či ako? Podľa seba súdim, ja môžem aj padať od únavy, kým nepoviem, nikto si to ani nevšimne. 😉

alicka850
22. feb 2016

@nyusika otazka je,ako to s tym ublizovanim v skutocnosti je. Deti si niekedy dokazu vela veci primysliet a nafuknut. Mozno ho vobec nehodil do auta,mozno si maly pri nastupovani udrel hlavu a popisal to mame takto. A uz je ohen na streche ☺

alicka850
22. feb 2016

@janickacrazy tlieskam. Som rada,ze nie som jedina vylucena z klubu supermatiek,co maju za manzelov superotcov ☺