icon

Nervy na svokrovcov

24. sep 2020

Joooj, či mám len nervy každú návštevu u svokrovcov. Ešte len dvere na aute rozcapíme, už zdiaľky kričia na malú menom (skoro na pol dediny, aby všetci vedeli), že "Tu si moja! Kde si to? Prišla si pozrieť starkých?" Ako rada som, že sa tešia, ale malá sa vždy rozreve. Svokor je totiž na dôchodku a strašne hlasno rozpráva, lebo robil v práci pri hlučných strojoch, tak sa nepočuje (rovnako vypeckuje rádio a TV, takže ho všetci okrikujú, nech to stíši, že sa chceme rozprávať). A to im hovoríme s mužom zakaždým (ešte pred návštevou), že na ňu musia pomaly, dať jej čas na rozkukanie, ale oni sa vždy zabudnú a vyletia na ňu hŕŕ. Takže ja každú návštevu malú polhodinu tíšim v izbe, akonáhle ich vidí, reve do diva (ale keď nedajú si povedať, tak to zažívame zakaždým). Keď sa malá ako-tak ukľudní, snažia sa okolo nej motať, hlavne svokra. Malá okolo nej nechce ani prejsť, lebo sa vždy na ňu doslova vrhne, chce ju brať na ruky a mojkať, a malá sa naopak snaží jej vyhnúť alebo utiecť, lebo chce chodiť, nie sa nosiť. Už sa urazila, že ako to malú vychovávam, že má byť spoločenská, zvyknutá na ľudí a nie taká zľaknutá, že ju to mám naučiť! vrelo to vo mne, ale s kľudom som jej vysvetlila, že si to robí sama tým prístupom k malej, ale nedá si povedať. Došla potom neskôr, keď malá jedla so mnou, že ona by jej chcela dať skúsiť jesť - či si od nej vezme. No ako schytila lyžicu, malá sa otočila a naťahovala sa celá smerom ku mne a bolo dojedená. To sa stará zdula znova, že od nej nechce ani skúsiť a začala ma znova poučovať, že AKO to, že nechce od nej nič, že ju to mám naučiť! som povedala, že keď nechce, nútiť ju nebudem a hotovo. Nemám chuť tam už vôbec chodiť. Ja viem, mala by som hodiť za hlavu, ale mňa ide roztrhnúť jak žabu, keď ona nepočúva čo jej rozprávam a robí si po svojom a potom je na mňa zlá. Navyše ma nasrala aj tým, že vždy keď prídeme a má u seba návštevu, malú mi od dverí zoberie, ani sa nestihneme poriadne zvítať. Mám niekedy pocit, akoby ona chcela materskú ešte raz prežiť. No rozdýchavam to riadne, lebo čokoľvek poviem, od nich sa to odrazí 🙈 a už som alergická na vetu: "Však ju to nauč!" 😂

leskovael
24. sep 2020

Ja ťa chápem, môj syn tiež nemal rád ked niekto takto k nemu išiel. Dokonca jednu ozaj super osobu, milu, dobrosrdečnu, až ma to mrzelo.. Ale proste išla týmto štýlom hneď ako sme sa videli, veľmi ho chcela mojkať, ale on to nemal rád, brala som to tak, že ona je jednoducho taká povaha, na jednej strane je to milé že je tak dobrá a teší sa z môjho dieťaťa lebo ho má rada, no tiež som jej povedala, že prečo malý pri nej plače.. Ale tak ona sa miernila a snažila sa emócie krotiť lebo sama chcela, pretože jej to bolo ľúto a chcela aby maly lri nej neplakal 😁 Syn bude mať 7 a je jedno kam prídeme, doteraz potrebuje svoju chvíľu na oťukanie, zvítať sa zavíta lebo je to slušné samozrejme, už sám povie že pusinky nie a ked mu idú dať "nasilu" podržím mu stranu a poviem ja že nie, aj keď už ani nemusím, lebo blízka rodina a naj kamoška už za tie roky vedia a cudzí ho nejdu pusinkovať... ale hanbí sa,behom pol hodinky je to dieťa aké poznám ja, každý je nejaká osobnosť..
Inak by to u vás mal možno korigovať tvoj muž on čo hovorí nato? Od neho to možno aj skôr príjmu než teba.

aceris
24. sep 2020

@kitycat neuveris, ale u nas som ja ta, ktora dohaduje, planuje navstevy a vola ich k nam 😂 a ked idu k nam, tak vzdy len ked muz neni doma😅 len respekt som si musela sakra vydupat a dodnes musim stale, stale, stale opakovat zakladne veci...ako napr.ze syn ma na dake jedlo alergiu a oni mu ho zrovna strkaju aj ked to bolo povedane uz 100x...🙊

kitycat
24. sep 2020

@mlska19 akasi tolerancia musi byt ci uz zo strany manzelky alebo manzela...pokial rodicia su treba ich obcas navstivit tam sa predsa nekupuje "macka vo vreci". Povedat si ty si uzasny muz ale tvoji rodicia su na mna moc hlucni, veseli krasny atd a nechciet tam chodit ?

miskakyska
24. sep 2020

Dalšia dokonalá nevestička./alebo furt tá istá?/
Aj vy dokonalé stvorenia budete raz starymi rodičmi a svokrami... z celeho ♥ Vám prajem take dokonalé nevesty a dokonalych zaťov,ako ste vy same ... možte sa poskladať ,nezavdačite sa im ničím..🙂
P.s. svokra ešte nie som 😀
a mojích svokrovcov by som rada,len už tu nie su 20 rokov

mandarinka555
24. sep 2020

Príde mi komické, ako hádžete všetky svokry do jedného vreca, s titulmi ako....stará....krava....bosorka....sviňa a podobne....(to som urobila taký "výcuc" z ostatných diskusií). Veď počkajte, milé žienky, aj vy budete raz svokry.

vilma7
24. sep 2020

Ja na tvojom mieste nechám manžela, nech si on rieši svojich rodičov. A ty budeš mať pokoj a nebudeš tá zlá nevesta.

lenuliatko84
24. sep 2020

Tvoja svokra je evidente stara skola z dediny.musis si na to len zvyknut.to su take tie povahy

sabush000
24. sep 2020

Ja ta chapem na 1000% ... moja svokra to isté. Môj syn ma rok aj pol nemá problém byt v spoločnosti napr keď sme v restike ide si sadnúť k druhému stolu na ihrisku sa hra deťmi aj cudzie mamičky chyti za ruku aby sa s ním hrali ale keď uvidí moju svokru lepí sa na mňa ani ho neviem položiť na zem. Prečo? Lebo Ahoooooooj môôôôôj zlatyyyyyyy. Pooooood seeeem kuuuu mneeee. Ahaaaaa čooooo ja maaaaam a v kuse búcha s niečím kričí na plné pecky. Ze je maminkin cecok ..no nie len ho vydesia a bojí sa ich.
On ešte ráno a večer papa mliecko UM a milion krat som jej vysvetlovala že vtedy tam nemôže byť lebo malý prestane jest a potom už nebude chcieť bude hladný umrnčany ... jasné že ona sa tam j*be a no čo výborne papáš a ukaz ako pekne vieš papať no papaj a hračky mu dáva a ja neviem čo ešte.
Keď máme ísť k nim na návštevu tak 2 týždne predtym hádka 2 týždne potom hádka ... a keď tam pôjdeme furt s tým majú problém že malý ma na sebe zakaždým ine oblečenie že pre mňa nakupovanie je najdolezitejsie ... podotýkam v živote ani 1cent sme od nej nedostali , keď tam ideme musíme nakúpiť, na obed je fazulova polievka fazulova omáčka taka fazuľa hentaka fazuľa a stale bez výnimky. (Neznášam fazuľu ) A keď ja chcem niečo variť tak nie lebo jej urobím bordel v kuchyni a keď chceme menu z restiky či sme normálny toľko peňazí dať za jedlo.
No a keď tam nechcem ísť tak sa mi vyhrážajú a že oni maju tiež právo vidieť maleho ale neprídu za ním ku nám, doma sedia a cakaju kedy tam zoberiem maleho ..takze cele zle
Poradit ti veľmi neviem ja tiež nezvládam už naozaj neviem čo mám robiť.

autor
24. sep 2020

@sabush000 asi tak... sme na jednej lodi

asia83
24. sep 2020

Raz za čas, keď tam dôjdete, urobte svokre radosť a malú smerujte na starkú, nie proti nej. Viem, že chcete byť vy tá, pre malú najdôležitejšia, ale veď raz za čas, nech si malá pekne pamätá na starkú. Povedzte jej, choď ku starkej, daj jej pusu, zober si to od starkej a podobne. Hrdosť nemá význam, iba plodí zlo a nešťastie.

mlska19
24. sep 2020

@kitycat No ja sa so svokrovcami stretávam takmer každý deň a vzťahy máme v pohode, ale bývať by som s nimi nechcela, to by bolo generálov na jednom poli! Viem, aký zlý bol vzťah mojich rodičov, keď bývali u maminých rodičov a najlepšie rozhodnutie, ktoré urobili bolo, že sa odsťahovali. Inak by už zrejme boli dávno rozvedení a ja už by som sa ani nenarodila. Tam bol za vola aj môj otec a mama bola samozrejme neschopná vychovávať vlastné dieťa, to bolo kráľ a len starí rodičia vedeli, čo je pre neho najlepšie.

nika11103
24. sep 2020

PAneboze a to si ju budeš cely život držať doma aby náhodou nešla po ulici a nezakričal niekto na ňu ? A keď začne chodiť do škôlky , do školy ? Týmto docielis len to že z nej vychovaná rozmaznaneho fracka ktorý bez mamičky neurobi ani krok a nebodaj naňho niekdo škaredo pozrie tak nastúpi maminka a urobí s ním poriadok ... ja sa ti čudujem čo ja by som dala za takých svokrovcov . Život nie je o tichu pôjdete po ulici nebodaj zbadá nejakú hádku a položí ju to navždy na kolena ? Och ...

malasandrika
24. sep 2020

Každá žena, ktorá je už svokra sa v takýchto diskusiách pustí do autorky príspevkov, teda do nevesty. 🤷🏼‍♀️ Úprimne, ja nikdy nebudem mať k svokre tak blízko ako k vlastnej matke, čo je pochopiteľné, pokiaľ sú dobré vzťahy a svokru mám teda fajn, ale tiež má svoje muchy. A že aj ja raz budem svokra? No budem a čo?! Rozhodne sa nebudem tváriť ako riaditeľka galaxie a miešat sa “mladým” do výchovy dieťa či manželstva, pokiaľ ma o to sami nepožiadajú, neviem, čo na tom ľudia nechápu, že o nevyžiadané rady nemá nikto záujem ani dnes ani kedysi ani o 20 rokov 🤷🏼‍♀️

ivangeline
24. sep 2020

Jemine tie komentáre. Maximálna ťa chápem, je to veľmi malé dieťa. Môj sa po roku a pol pomaličky zmenil a zrazu zbožňuje byť na ihrisku medzi deťmi, zvedavý je na všetko, čo iný robia a má rád chodiť na návštevu a návštevy u nás. Dovtedy to tak nebolo a nenutila som ho a tiež mala nervy, keď mi nedali vedieť, že plače, plakal, lebo som nebola po ruke.. Čím promptnejsie bude matka reagovať pri malom dieťati a dá mu všetku lásku a ochranu, tým rýchlejšie sa dieťa odpúta. Nielen z knihy to mám ale už aj z praxe. Neskôr vnučka pochopí a nebude sa báť starkých, teraz je maličká. 🤷 Zahod to za hlavu a choďte tam práveže čo najmenej, pokým mala nedozreje, nech nemá traumy. 😅

danka56
24. sep 2020

Tu neuspejes. Co téma svokry tak to ženy úplne zlincuju autorku príspevku. Ale tipujem, že každá z nich by v reálnom živote sa rozčuľovala rovnako ako to ty opisujes. Nerieš. Svokrovcov asi neprerobis. Poradila si im. Nedajú na teba,tak nech teraz plaču ako k nim nejde vnučka.

25majka
24. sep 2020

Ahoj, celkom ta chapem. Ja ked som mala prveho syna isli mi svokrovci na nervy, vo vsetkom. A pritom som s nimi mala vzdy dobre vztahy. Ale ked sa mi narodil maly, uslo mi na nervy ako velmi sa snazili. Ked sme prisli, ani sme nevosli dnu a uz mi tahala svokra malehu z ruk, po chvili nas s muzom vyhanala sa prejst aby boli samy s malym. Aj ked sa tahal ku mne tak rychlo s nim utekala vedla do izby, vkuse sa a nim zasivala. Na jednej strane som chapala ze si ho chce uzit, no na druhej strane som nenavidela ten pristup. Maly nemal este ani pol roka a uz do mna hucali aby som ho nechala na noc u noch a tak....dnes ma maly 5 rokov, k tomu mam este 3 rocnu slecnu, obaja tam chodia rady, lebo sa im stary rodicia venuju a lubia ich....a tak ako lipnem na svojich detoch tak som rada ze sa mozem na svokrovcoch spolahnut. Ze ked su tam deti su spokojne. Samozrejme co sa tyka jedla, sladkosti, hraciek a rozmaznavania stale ma vedia vytocit.....ale uz nevladzem s tym bojovat....ak to s niecim prehanaju, tak im isty cas deti nedavam na vikend a vtedy pochopia....v kazdom pripade treba si urcit hranice, lebo ak nie, budu si dovolovat viac akoby sa ti pacilo, ale zaroven treba hladat sposoby aby si dieta zvyklo na starkych a tesilo sa k nim....staci najst rovmovahu, ukazat svokrovcom ze chces aj ty aby sa ich mala nebala. A obcas aj urobit svokre radost, chvilu ju nechat s malou, aj ked si poplace, ved tiez z nej netreba robit porcelanovu babiku 🙂 tot moja skusenost a pohlad

martina1201
24. sep 2020

Ahoj, nečítala som síce čo písali ostatné žienky, napíšem ale svoje postrehy..... V prvom rade nech sú svokrovci akýkoľvek vyjadrovať sa o svokre "stará" mi nepríde moc dobre pre váš vzťah.
Ako vníma tento problém manžel? Rovnako zle ako ty? Alebo on to tak dramaticky nevidí?
Ak chces s nimi dobre vychádzať navrhujem ísť k nim bez malej a pekne v kľude im vysvetliť, že ak si majú s malou rozumieť a má sa malá k nim mať, tak musia na ňu ísť pomaly a hlavne potichu. Malá nemá rada hluk a teda sa boji hluku a tiež rychlosti ako okolo nej chodia. Každé malé dieťa potrebuje priestor kým sa rozkuká. Čím hlučnejšie a hrrrr správanie, tým dlhšie to trvá.... Viac žiaľ urobiť nevieš 🙂

90909
24. sep 2020

@malasandrika a keď sa tvoja nevesta bude tváriť ako majsterka galaxie a tebe bude diktovať ako sa máš správať k vlastnému vnúčatu, čo z toho čo uvaríš vôbec bude môcť jesť a že to, čo si ty považovala za správne ako k deťom pristupovať, bude odrazu zadupané pod zem a považované za maximálne neprípustné, a z teba sa razom stane absolútne nekompetentná osoba a nevhodná k deťom, stále to bude ok byť svokrou? Keď sa budeš len prirodzene správať ako si celý život považovala za správne, ale niekto to vyhodnotí ako neadekvátne, bude vyžadovať zmenu, inak vlastné vnúča nevidíš nejakú dobu?ja si nezastávam žiadnu stranu, sú mrchy a aj dobre zmýšľajúce, či už na strane svokry či nevesty, len občas je možno treba sa pozrieť na svet očami toho druhého.

whatever1
Autor odpoveď zmazal
whatever1
24. sep 2020

Autorka, ja ta úplne chápem, presne to isté som zažívala so svokrovcami keď mala dcéra okolo roka. Vždy sa ich zlakla, neutíchajúci rev aj pol hodinovy. Oni sa so mnou a mužom ani nezvitali a už na dcéru z diaľky roztiahnute ruky, vypulene oči, a krik"no ahoooooooooj" a rychlo smerovali k nej. V tom momente koniec. Snazili sme sa dcéru vždy pripraviť že ideme za babkou, ale babka nedala ani sekundu aby sme dcere ukázali že jeeeej aha babka, alebo ju neak inak nasmerovali k nej. Mrzelo ma to a bolo mi to trápne aj za nich, preto
som im viac krát povedala nech ju nabudúce nechajú rozkukat aspoň minutku, však sa najprv zvítame, dcéra sa rozkuka a bude dobre. A myslíš ze dali na moju radu? Hovno... Tak si hovorím, je to ich problém, robia si to sami, mne to môže byť jedno ze k nim nechce a ked dcéra bude vystrašená a bude plakat tak ju vezmem prec od nich aby sa mohla ukludnit. Zdôrazňujem že plakala len pri nich. Každý deň som chodila von aj 2x medzi ludi a deti, na ihriska, do obchodu, chodila som aj na kurz, atď... . Veľa cudzích ľudí vidí "babo" tak sa prihovorí a nikdy sa mi nestalo ze by sa dcéra takto rozrevala...

jana_eyre_2
24. sep 2020

Vieš, ja mám svoju svokru celkom rada, je to dobrá žena.. ale vyvaruvam sa nejakým príspevkom po stretnuti s ňou.. vždy, vždy je niečo čo má mierne vytočí - ale považujem to za nepodstatné veci ktoré mi len zbytočne zaťažujú myseľ.. je toľko zla a nešťastí na svete.. preco zbytočne míňať energiu na takéto žabomyšie vojny.. chápem že ťa určite veci vytacaju, ale načo to v sebe nejako zivit a hnevať sa? Sú to nepodstatnosti.. K čomu je to dobré?

(Samozrejme rob ako uznas za vhodné, toto je môj názor na to, čo si napísala na internet)

malasandrika
24. sep 2020

@90909 no takto. Ja som si spravila poriadok hneď na začiatku. Som matka svojho dieťaťa, mám dosť zdravého rozumu, aby som vedela, čo je pre moje dieťa dobré a čo nie. Rada si nechám poradiť, ak o to požiadam, ale aby mi niekto nútil a presadzoval si svoje názory, tak to nie. To, že naše matky a svokry boli zvyknuté na iné veci ako my je prirodzené, ale častokrát si práve tá staršia generácia musí uvedomiť, že oni už mali možnosť vychovávať a ak ich deti robia niečo inak, asi sa im spôsob tej výchovy až tak nepáčil 🤷🏼‍♀️ A neuraz sa, ale neviem, čo si varila, ale v mojej rodine nemal nikto problém sa prispôsobiť mojim požiadavkám 🤷🏼‍♀️

miadi
25. sep 2020

To nevysvetliš uz si urcite ako obohrata platna. Niektore babatka nemaju radi take hrr brr nasilne chovanie . Pritom by stacilo Uplne v klude sa zvytat a nechat dietatko nech si zvykne na nove prostredie ked vidia ze nechce nenutit mu bozky ci dvihanie na ruky ..mohlo by to byt ine ale nebude. Tak ako neprinutiš ich chovat sa k malej tak ako by to bolo najlepsie pre nu tak isto neprinutiš malu aby ich mala rada. Bud sa jej budu venovat hladat k nej cestu alebo budu robit to svoje co je ich predstava ako treba pristupovat k dietatu, to co daju sa im len vrati. A aj tak budes najhorsia ty a moct za vsetko. 🤣takze sa nauc mat to na haku.Kiež by boli hlucni dedkovci to najvacsie trapenie ake v živote zažije. He

90909
25. sep 2020

@malasandrika Neboj ani u nas nikto nemal problem s tym, ako sme sa rozhodli stravovat nase dieta nie su taki tolerantni ludia len u vas, neuraz sa. Ja som svojim prispevkom len chcela povedat, ze obcas sa treba pozrieť na to aj ocami druhej strany, lebo nasim mamam a babkam sa tiez urcite uzasne pocuva ako sa nam nepacil ich sposob vychovy, a ze vsetko co sa kedysi robilo, zanechalo na aktuálnej generacii tazke "zdravotne a psychicke problemy". To matky rady počúvajú aj v dnešnej dobe mam taky pocit, ze. No ved uvidime s cim pridu nase nevesty a som zvedavá na ten zastup tolerantnych svokier. Lebo nevesta kludne moze zastávať názor, ze dame reznik mozno aj mladsiemu ako rok a za tym trosku puncaku a ty budes len ticho sediet a usmievat sa, ved nebudem ja dávať nevyziadanu radu.

amarilka26
25. sep 2020

Presne viem o com hovoris. Mam to tak isto. A naviac svokor je este vzdy narvany slusne, ze z neho taha na kilometer. Vzdy hovorim mojmu ze tam prestaneme chodit ked bude svokor chlastat. Maly je uplakany potom, lebo hulakaju ako tretia cenova, a len ma poucuju aka som precitlivela atd.

tinqua
25. sep 2020

Ahoj, ja som mala tiez takychto svokrovcov, resp. dcera ma stale takychto starych rodicov 🙂 je ich prve vnuca vsak? Tvoja mala preziva teraz separacnu uzkost, troska podrastie a bude ich milovat a oni sa z nej budu moct plnohodnotne tesit....oni su uz generacia uplne inde, jednoducho dakedy sa tie deti az tak neriesili ako dnes, tvoj manzel na 100% ten rezen dostal ked mal rok, vsetko co im ty vysvetlujes im pride ako z ineho sveta, lebo oni uz dieta vychovali v zdravi a toto je pre nich len vymysel novej doby. Vydrz to, bez nervov, mala bude mat ani sa nenazdas dva - tri roky a uz budu vsetci spokojni. A neni dobre tam striehnut co jej podaju a vadit sa s nimi, oni to urobia aj tak ked tam nebudes, ale mozes si byt ista, ze ublizovat jej nechcu. S tym reznom si to mohla spravit aj diplomaticky, dat dole trojobal a kustik malej ponuknut a bol by pokoj.

autor
25. sep 2020

@whatever1 tak v tomto sme si úplne sadli 👍

Inak nerozumiem, prečo sa tu do mňa všetky svokry navážate. Sama chcem dobre, aby malá pri svokrovcoch nerevala a vy ma ešte zlynčujete, čo si to vymýšľam za problém. Možno to chvíľu potrvá, ale mne záleží na tom, aby sa malá u nich cítila dobre. Môjmu dieťaťu už dávam takmer všetko jesť, ale som povedala, že nedám nič s majonézou alebo vyprážané. TAk neviem, o akých stravovacích podmienkach tu píšete @90909. Iné je, ak má dieťa mliečnu alergiu (mliečne + čokolády) a svokra sa pri každej návšteve tvári, že o tom hovoríme prvýkrát: "A to ešte? To jej neprešlo? A čo by nemohla trocha?" No NIE, nemôže ani hlt! Im je jedno, že malá bude vyhádzaná, svrbieť ju bude ekzém, hlavne že zjedla jedlo od svokričky 🤒 A druhá vec, nikto nestojí o nevyžiadané rady, a je mi jedno, či je to moja matka alebo svokra. Nech si to dajú za klobúk. Ak potrebujem, sama sa opýtam. Doteraz mi svokra vykrikuje, že vychovala 5 detí - no nech ich má aj 12, do môjho dieťaťa sa starať nebude (ako je oblečené, čo má a nemá robiť a pod.) . Manžel je na mojej strane, tiež ho už nebaví vkuse im to opakovať. Sme z nich už na prášky obaja, ale stále tomu nechávam čas, lebo predsa len má malá vyše roka. Nie som z tých, ktoré by svokre niečo zlé povedali, len som sa potrebovala vypísať.

aceris
25. sep 2020

joooj s tym jedlom presneeeee....vzdy opakujem co nesmie a z coho sa vyhadze...pred navstevou im to pisem do sms zakazdym, nech nic s tymi surovinami nechystaju.....dojdeme k nim, na sekundu odidem a uz ho tlaci tym co nesmie🤦 tak kricim, berem mu to a reakcia? "ja som sa s nim dohodla, ze sa nevyhadze, nechcem aby bol skaredy" a po tomto este niekto povie, ze ona nechce zle😭

basska_b
25. sep 2020

Ja si myslím, že to je úplne prirodzene že ročne dieťa takto reaguje. Stokrovci sú svojhlavi a bezohľadni, možno aj dosť "jednoduchi" ľudia, keď nerešpektujú vaše upozornenia a nevidia, čo to s dieťaťom robí. Oni sa tešia z vnučky, to je pekné, ale prejavujú to dosť divoko. To, že rozprávajú nahlas, to žiaľ je v rodinách so sluchovým postihnutím normálne, návštevy to vždy zaskočí. Ja by som obmedzila návštevy asi. Keď bude tvoja malá väčšia, bude to lepšie zvládať.

autor
25. sep 2020

@aceris my si napr. s mamou zavoláme, že čo navariť a čo bude malá, či to môže. Ale svokre je jedno, navarila a najradšej by to do malej narvala, len aby bola spokojná, že sa u nej malá najedla. A už keby jej aj bolo zle, no a čo, veď pri nej bude mama 😒 keď povieme s mužom obaja nie, tak sa ofučí a núka jej čokoládu alebo zákusky. Hovorím, že tam je čokoláda, alebo maslový/mliečny krém, že to tiež nemôže. Tak zúri, že ona nevie, čo jej má dať a ja radšej nosím jedlo so sebou. KAŽDÚ bohovú návštevu mám tento kolotoč. Už sa cítim niekedy jak na psychiatrii.

@basska_b obmedziť návštevy nechcem, a ani nemôžem, to by už húdli do muža, že si vnučku nevidia 😀 takže túto grotesku absolvujeme pravidelne, už len musím dúfať, že sa to časom nejako upraví alebo im to vnučka vytmaví sama.