icon

Neschopný chlap

sherynkamalinka
26. aug 2013

zienky mam na vas taku otazku, obsluzia sa vasi manzelia priatelia otcovia sami? Teraz myslim ci si napr obed nalozia sami na tanier alebo cakaju kym ich obsluzi zena. Poznam takeho chlapa, ktory kym mu niekto nenaberie, nebude jest. Neskutocne ma to vytaca. Poviem priklad, pridem k nim na navstevu, jeho zena musi ist na wc a on tam sedi a hundre aky je on chudak ze mu ani nema kto nabrat, a kuka jednym okom na mna a caka ze dvihnem rit a naberiem mu. Viem ze je to mozno malickost ale...keby som mohla tak ho vazne zbijem...ked pride na navstevu on k tam tak potom pocvam reci aka som ja neschopacka ked moj muz si musi nalozit na tanier sam....a ze je pod papucou

Strana
z2
zuzanka999
26. aug 2013

Vidličkou do oka by dostal.. somár !!! Joj ja tak neznášam takéto typy čo si myslia že žena a sporák sú spriaznené duše... Biť ich treba !!! 😠

mima4
26. aug 2013

@sherynkamalinka

Ked my jeme spolocne z manzelom, obycajne vzdy naberam iba ja, aj sebe, aj jemu 🙂 Mame to takto zauzivane, ale pravdaze, ked nie som doma, manzel v pohode si zohreje, pripadne dorobi ryzu, nabere, spapa a pravdaze umyje po sebe 😉

Ale to naberanie mame taky zvyk, ze naberam ja... robim to nejak automaticky 🙂

andrejka1974
26. aug 2013

@sherynkamalinka no u nas cez tyzden fungujeme tak rano sa obsluzi sam stava rano o 5.00 ja sladko spim , vecer ho obsluzim ja a cez vikend mi robi ranajky on a niekedy ja 🙂 🙂 🙂 🙂 a ked mam vela behaciek okolo deti spravi veceru vsetkym, proste u nas to takto funguje vecere vacsinou robim ja

terezka1947
26. aug 2013

@sherynkamalinka poznam...nastastie mojim manzelom nie je...uuuuuf 🙂

cinkatko
26. aug 2013

Myslim, ze kdyz chlap prijde unaveny po celem dnu z prace (hlavne pokud ma fyzicky narocnou praci), tak se tesi na dobre jidlo, manzelku, deti, to jak si konecne odpocine... A podle mne ta nova moda nekterych zen - nicnedelani a vubec, zenske povinnosti nejak mizi v tomto stoleti ☹ . Samozrejme chapu, kdyz toho chlap zacne vyuzivat a ze zeny se stane sluzka. 😠
Avsak to, ze zena obslouzi manzela neznamena ponizeni, ale lasku. Vas manzel by si preci mohl rict to same - jdu se celej den drit do prace pro ni a pro deti - ale z lasky. Ovsem, jakmile navari manzel - mohl by nabrat i on. Ale znate to - nabere vam jidlo vas milovany nebo jite z jeho rukou (z lasky vas krmi), proste to jidlo i lip chutna... 😉
A mezi nami - neni nad pocit, kdyz nam ja krasne prostru stul a dam na nej vsechno to mnou navarene jidlo, zensky ! Ten jeho VDECNEJ pohled plny HRDOSTI, ze jakou to doma ma zenusku, ktera o nej pecuje, jak ani jeho mama ne 😉
A ani trochu jsem si ho doma nerozmazlila ! 😉 Projev vzajemne naklonnosti nespociva jenom v sexu, ale i v kazdodennim zivote 🙂 😉

maca_p
26. aug 2013

ja postavim jedlo na stol, taniere, pribory... a pripravim do tanierov jedlo pre deti. muz si ho nalozi sam. ma ruky. zdvihnut zufanku ho nic nestoji. ranajky kazdy vo svojej rezii,kto vstane prvy, urobi aj detom. ked som prec, veceru robi detom a sebe.
a to uz kde sme, aby som nikam nesla, len v kuchyni stala.

laska1982
26. aug 2013

No u nas je to nastastie tiez tak, ze ano, obsluzim, nalozim, spravim salat, zabalim jest do prace...ale nieje to pravidlo...mm sa ma vzdy spyta, ci mu nalozim papat, ze odomna mu chuti viac 😀 .. ale nema problem si nalozit, zohriat, umyt, alebo nalozit do umyvacky..aj si sam uvari, ked nic nieje...takze u nas ziadny problem...aj moj otec je rad, ked ho moja mamina obsluzi, ale takisto nema ziaden problem obsluzit on ju, alebo si aj navarit, v nedelu stavia polievku na sporak vzdy on 🙂 .. aby si mamina mohla dlhsie pospat 😉 .. takze u nas je to tak 🙂

dejnas
26. aug 2013

u nás máme "rituál" - nedeľný obed, kedy obsluhujem a obskakujem výlučne ja (ale sama som si to tak zvolila, proste nedeľný obed)...
inak manžel nielenže nemá problém naložiť si sám na tanier, častokrát si predtým dokonca musí sám pripraviť, čo na ten tanier naloží a okrem toho obslúži aj deti, či mňa... 🙂 samozrejme, záleží od okolností - istotne, že prevažne som to ja, kto chystá a "obsluhuje", ale keď sa nedá inak - nemá s tým môj chlap najmenší problém 😉

nadezdah
26. aug 2013

Neschopný? Skôr lenivý. Môj mal tiež takéto maniere zo začiatku. Ja naložím deťom a ak ide jesť s nami, tak aj jemu. Alebo ak ma o to poprosí. Inak sa musí obslúžiť sám. Ale tiež to na mňa skúšal a odpoveď znela, máš ruky, tak si nalož. To ich matere zle vychovali a oni si myslia, že aj ženy im budú kolo riti skákať. Žial chlapci si neuvedomujú, že žijeme v inej dobe.

digysa
27. aug 2013

Nikdy v zivote som sa s takym muzom nestretla- nemam ani takych muzov v rodine. Vacsina si vie zakladne veci uvarit a postarat sa o seba.
Manzel nevie varit nic, ale nalozit si vie....ale, co ma serie, ze on si vsetko nalozi studene, nic si nezohreje....fuj... doteraz to nechapem 😅
Ak robim nedelny obed, tak nakladam iba ja, lebo sa mi to tak paci a nie preto, ze musim, alebo ze by moj manzel nevedel nalozit.

@sherynkamalinka A kamaratke by som som uprimne povedala, ze komentare ohladne nakladania jedla pre muza su nevhodne a vobec sa ti nepacia, je to nanavis netaktne, uz len preto, lebo su na navsteve u teba a nie naopak. Neviem, aka je to kamaratka, ale toto by mi nesmierne vadilo, ze sa mota medzi mojho muza a mna. Ja by som ho uz ku nam nepozvala....

kraska66
27. aug 2013

presne taký je môj otec, bude čakať so založenými rukami, mama behá po kuchyni ako stíhačka a obsluhuje ho. Celý život na to nadáva, aký je neschopný, že sa nevie sa obslúžiť. Ale paradox je , že keď videla ako môj manžel príde z práce, naberie si sám, tak ma zvozila že nie som schopná obslúžiť svojho vlastného manžela. Ja som jej na to povedala, že manžel má zdravé ruky, nikdy to odo mňa nevyžadoval a slúžku ako ona zo seba robiť nebudem. Však celý život na svojho muža nadávala aký je lenivý, a mne bude vyčítať že nerobím tú istú chybu ako ona.

oktobermimi
27. aug 2013

mne to neprekáža lebo má fyzicky aj psychicky náročnú prácu tak ho v kľude obskakujem naložím mu podám mu vodu keď spí po nočnej a preberie sa a slušne ma popýta ale inak je samostatný a veľmi a zasa on my ako vďaku operie prádlo povešia ho čo je treba prejde žehličkou poumýva zeme 🙂 alebo keď mňa niečo bolí tak ma na rukách pomaly nosí 🙂 takže mne to za to stojí 🙂 a vždy keď príde z práce má pre mňa len milé a pekné slovo a vždy my prinesie nejakú maličkosť 🙂 takže ak ide na rannú tak si v chladničke nájde nejaký ten rožok do práce 🙂 ... (a stým prádlom je to tak že u nich v rodine je prádlo chlapská vec ak je žena tehotná a to sa my páči 🙂 ale ten zvyšok robí dobrovoľne )

zemruska
27. aug 2013

Aj ja to mam tak ze navarim nalozim na tanier to je automatika ale pravidelne par krat do mesiaca ma caka prekvapko kedynavari a nastoluje drahy zo slovami odychni si laska nemusis stale len ty varit 🙂

sherynkamalinka
autor
27. aug 2013

som rada ze nie len ja viem odkial pokial..myslela som si ze fakt som nejaka sekera ze muzovi nenalozim a ze ho necham nech sa obsluzi sam. bohuzial ma to aj svoje negativne stranky a to ponizovanie od tej osoby aka som manzelka, ze sa o muza nestaram, ze aky je on chudak. ta osoba patri k rodine, neda sa len tak vymazat zo zivota. tak ostava mi len mavnut rukov a zit si podla svojich predstav aj nadalej

anny1984
27. aug 2013

Švagor je takýto typ - nechá sa obskakovať svojimi sestrami. Ja by som mu ukázala 🙂 Ja obslúžim môjho chlapa z lásky a on mňa. Ale aby mi ešte niekto doma hovoril, že som neschopná, no to teda nie. 😝

oktobermimi
27. aug 2013

@sherynkamalinka 🙂 ale je to Vaša domácnosť a vaše zvyky 🙂 teda pokiaľ do tej domácnosti nepatrí aj tá osoba a nemá prevažne najsilnejšie slovo 🙂

zonjushe
27. aug 2013

co som si vsimla, tak vacsinou starsia generacia zien ma vo zvyku obsluhovat muzov, skakat im okolo riti, ved je nejaka gazdina predsa :D..mamicky naucili svojich synacikov na kompletny servis a potom nadavaju na nevesty, ze sa nevedia o ich synkov postarat..a chudacik musi niekedy aj pohnut prstom aby sa najedol..

maria1989
27. aug 2013

každý muž je len taký neschopný, akým mu žena dovolí byť 😀 mám odskúšané

jabadaba
27. aug 2013

Za kazdym chlapom stoji zena, ktora ho najprv vychova a nasledne dalsia zasa prebera stafetu. Zalezi len od nej do akej miery ju prevezme. Suhlasim s @horana, ze jedlo od varenia az po podanie je taky maly obrad a k nemu to nalozenie zucastnenym patri. Ale toto plati len pri spolocnom podavani jedla. Ak je navarene v chladnicke a pride na niekoho z rodiny hlad tak je hadam samozrejme, ze sa sam obsluzi. Ako je samozrejme, ze si muz sam nalozi ak zrovna v case vykladania obeda jest nejde. Hadam nebude zena stepovat v kuchyni dovtedy kym sa panovi uraci! Moj manzel si nalozi vtedy sam a bez toho, aby ho vobec napadlo mat nejapne komentare ci vobec ocakavat odo mna, ze mu budem jedlo vykladat. Dokonce on mne robieva ci uz ranajky alebo olovrant. Len tak, lebo robi sebe.

Popisany exemplar mame v rodine, svokra takto zdegenerovala jej muza a uspesne to aplikuje na svagra. Ti dvaja sa nechaju vyhostovat a obskakovat ako nesvojpravni idioti. Donedavna svagor aj s jeho druzkou! Ktora velmi rada povie, ze varit nevie. Je to pohodlnejsie a teda jej odpada starost o navstevu. Sak blba svokra obskace od obeda az po kavicku a dezert! A opat je to chyba svokry, pre nu je to normalne a vola to pomoc! 🙄 Mala a ma tendenciu ocakvat to aj od mna, snazim sa branit. A vrie to obcas vo mne statocne.

nadezdah
6. sep 2013

@jabadaba pekne napísané, že najprv vychováva mať a potom manželka. No darmo sa narozčulujem, nanadávam, keď roky rokúce videl doma zlý príklad, ako má rodina fungovať, ako sa majú k sebe partneri správať a ako vychovávať deti. Samozrejme, že u mňa tým neuspel, ale aj po 13 rokoch manželstva mu ostalo veľa zlých vlastností, ktoré nedokážem vystáť. A jednoznačne ja to dávam za vinu zlej výchove a tomu, že u nich to tak fungovalo. Keď k tomu pridám jeho tvrdohlavosť a vychodňarsku náturu, žial som bezmocná. Tak si ponadávam, a fungujem ďalej pre moje detičky. Je som na pokraji s nervami, tak si hovorím, že nie je to až také zlé, sú aj horšie manželstvá a kto by ma chcel s 2 maloletými deťmi... 😅 A tak trpím jeho maniere,ale služku sa mu zo mňa urobiť nepodarí, na to som až príliš sebavedomá.
@maria1989 nie u každého to platí,

h2
6. sep 2013

U mojich rodičov je to presne naopak! 🙂 Vždy, keď k nim ideme na obed, sa opakuje ten istý scenár: Mama (65) sa snaží naložiť na tanier otcovi (77), ten kričí: "Nenakladaj mi, nie som decko! Sám si viem vybrať, koľko čoho si dám!" Mama sa naštve, keď si otec nakladá, sleduje ho orlím zrakom a komentuje: "Daj si ešte polievku! veď si si nič nedal, načo som to varila, zase sa to nezje..." a tak podobne, úplný kabaret. 😀

maria1989
7. sep 2013

@h2 tento scenár je v starších rodinách asi veľmi podobný všade, aj my sme to tak doma mali 😉 mamka všetko riadila... a teraz zasa diriguje vnúča 🙂

mima4
7. sep 2013

@zonjushe
juj, keby zena - poskok a sluzka a mulica panoval iba u starsich zien ☹ ale ja mam pocit, a aj tu na konovi to vidim, ze mlade kočky 25-26 rocne dievcata takto ziju, to je to, comu uz ja nerozumiem

Strana
z2