icon

Neschopný manžel

4. jan 2022

Žienky. Bola by neschopnosť vášho muža dôvodom k rozvodu?
Ja už som z neho zúfalá. Nonstop sa hádame a tým pádom sa odsudzujeme jeden druhému.
Je to skvelý otec, úlohy, čo sa týka upratovania a starostlivosti o deti máme rozdelené. Aktívne sa zapája do všetkého. Mám aj čas na seba, ale...
Bývali sme v byte. Bolo to super. Ja som mestský typ. On však zdedil dom a silou mocou sa chcel presťahovať. Byt sme predali a vrážame do toho domu každé euro a stále nič nie je hotové. Nakúpi materiál a nechá ho stáť. Nemáme namontované svetlá, lišty máme popri stenách nenavŕtané, všade trčia nejaké káble,v rozbitej kúpelni je na zemi dlažba a nič sa s ňou nerobí. Najhoršie, čo sa však stalo je to, že v dome sú diery. Veľa dier a tym pádom máme už 2 mesiace inváziu myší. Vždy nové, vždy inde. Od prvého incidentu ho prosím, aby diery zasádroval, zabezpečil. Zasádroval až jednu, zvyšok som musela dorobiť ja. Ja kupujem kadejaké pasce, nonstop to tu dezinfikujem, pretože máme malé deti a tie sú aj so mnou 2 mesiace nachladené. Ja mám totiž silnú alergiu na srsť a myslím, že deti tiež. Keď si myslím, že už máme pokoj, dokončím dezinfekciu, 3 dni je pokoj a hneď na to nájdem ďalší bobek. Ja už som zúfalá. Chcem zavolať deratizéra, ale pánko je silne proti. Vraj to dá do poriadku a zbytočne vyhodené peniaze. Dnes však pretiekla posledná kvapka, keď som našla ďalší bobek medzi hračkami. Zbalila som deti a odišla k mame. Nemám chuť sa do toho domu už nikdy vrátiť. Povedala som manželovi, že ho bud predá a nepríde o rodinu, alebo tam ostane bývať sám. Je to veľmi radikálne?

autor
4. jan 2022

@slniecko66 nebudem klamat, ze odkedy su tu mysi, tak len hulakam. Chapem, ze cez vikend si chce oddychnut a nema az tolko casu, ale peniaze mame, tak sme si mohli pokojne zaplatit vypomoc. On vsak ma vsetko ohladom domu na salame. Jemu tiez viac vyhovoval zivot v byte, kde stacilo vymenit ziarovku.

slniecko66
4. jan 2022

My byvame v dome. Novostavba.. a tiez sa tu objavi mys. To k domu patri.. a to len som vysla vyniest smeti v zime a vbehla do vnutra. Sekunda..
Ja ho aj chapem, ze nechce investovat do majstrov ked si to vie sam spravit. My sme si tiez vela veci svojpomocne spravili..
Za tie peniaze vas potom moze zobrat na dovolenku.
Tak ak mu neni v dome prijemne treba sa o tom porozpravat ci nebude lepsie sa vratit do bytu. Ale kludne..
Lebo keby po mne kazdy den niekyo vrieskal kvoli niecomu tiez by som nemala chut sa do toho pustit.

karolinakr
4. jan 2022

Nerozumiem prečo trvá na Tom že majstrov platiť nebude - tak alebo spravi alebo zaplatí.U náš otec do roboty vždy sa chytal všetkého i keď mu nešlo,skúšal,keby manžel naťahoval čas a rok montoval poličku vykaslem sa na to volám opraváa ,či je zduty a či nie Nechapem tento zabrzdeny postoj

karolinakr
4. jan 2022

Prinajhoršom si sama poradiš

marca12
4. jan 2022

Stavba a rekonstrukcia domu je obrovska skuska vztahu. Musis aj ty upustit z narokov a realne zhodnotit situaciu. Bud bude robit na dome a nebude sa venivat rodine alebo sa bude venovat aj rodine aj rekonstrukcii a to este predpokladam,ze chodi do prace. Prosim ta,kedy to ten chlap vsetko stiha? My ked sme stavali dom,svojpomocne,nemali sme na seba ako par absolutne ziadny cas. Ale vedeli sme,ze je to len obdobie a mali sme ciel. Byt tebou,zatnem zuby,pomozem muzovi a nebudem vykrikovat,kto aku pracu kedy urobil. On by sa ti tiez mohol vykaslat na upratovanie,ked tebe vadi,ze si musela spravit tak trivialnu cinnost ako je zasadrovanie dier.

martul
4. jan 2022

Už ti odpísal? som zvedavá na jeho reakciu....
Je to ťažké, ale máš úplnú pravdu.

monicka144
4. jan 2022

Teraz po sviatkoch mám pocit akoby sa roztrhlo vrece s "neschopnými" partnermi. Čo tie vianočné sviatky neboli plné pohody a radosti?

autor
4. jan 2022

@marca12 mozno je chyba aj v tom, ze som mala dokonaleho ocka. Naozaj zvladal vsetko. Pomahal mamine, upratoval, a dokazal urobit a opravit cokolvek. Este mi lepil aj opatky na lodickach. Chodil do prace, na hriby, ryby a vyznal sa v mnohych veciach, staral sa o zahradu, štepil stromy. Sama som uz viackrat na manzela zhukla, ze ak by ocko zil, tak by bolo hento a tamto davno hotove.

autor
4. jan 2022

@martul volal, ze sa mame vratit, ze to vyriesi, ale nevratime... riesit to mal uz davno

slniecko66
4. jan 2022

Prepac ja sa mu normalne cudujem. Toto si mu povedala?
Ty by si sa ako citila keby ti povedal, ze jeho maminka je dokonala. Vedela sa lepsie venovat detom, krajsie sa s nimi zahrala popritom vsetko stihala.. pekna upravena a ty nie.

nika1971
4. jan 2022

To nie je riesenie...mali by ste sa dohodnut, co dalej...

marianeta
4. jan 2022

A to nemá kamarátov čo by pomohli? Vzal si na jeden pár rúk príliš veľa práce.. Možno mu to aj došlo, len sa hanbí priznať..My sme prerábali starý dom od strechy, ale pomáhali mužovi bratia, kamaráti aj jeho otec.. Jediný majster bol ten čo spustil kotol.. A to čo urobil doteraz urobil zle, alebo máš pocit ,že takéto práce nevie, nezvláda ( nemyslím časovo)?

katkami123
4. jan 2022

Ja nechápem čo riešite, keď máte peniaze z bytu na rekonštrukciu, tiež si sa mohla rozhýbať aj sama a zavolať majistrov na jednotlive veci. Keď máte myši, tak to bude veľmi starý dom. Riešili ste to aj s nejakým odborníkom? Čo všetko je potrebne vymeniť? Elektrikár Vam bol pozrieť elektriku, rozvody? Mne skôr príde nepochopiteľne, ze peniaze na to mám a stále iba cakam. Mohla si dať zakazdym mužovi ultimátum - toto bude do mesiaca hotove, ak nie, volám na to človeka.

marca12
4. jan 2022

Kazdy sme iny. Ja nevidim nic zle na tom,ak clovek nevie alebo nerobi uplne vsetko. Ty si si ho vybrala a mas ho brat takeho,aky je a nie menit ho na obraz svojho otca. To od teba velmi prizemne vykrikovat,aky bol tvoj otec.

karolinakr
4. jan 2022

Spravila si dobre Nenechaj sa odradiť On pohne ritou,lebo vás bude chcieť mať doma alebo nech zavolá majstrov to sú není žiadne vyhodené peniaze Od toho sú aby spravili,čo ľudia nevedia

marca12
4. jan 2022

@monicka144 Boli dlho spolu doma 🤣🤣🤣

elizabet173
4. jan 2022

prepáč, ale mne príde. že len pracuješ na ukončení vášho vzťahu, máš ho ešte vôbec rada? Myslíš aj na deti, či len na seba?

marca12
4. jan 2022

Ocko si vychoval princeznicku,tak dupla nozkou a bude sa skakat tak ako ona povie. Najlepsie bez prace,neprilozit ruku k dielu,lebo ocko to vzdy tak robil

laila22
4. jan 2022

@marca12 najlepšie, keby ten dom prerobila ona..

katkami123
4. jan 2022

@marca12
Len ona je zas pri deťoch. Co ich zavesí na klinec a pôjde robiť dlažby? Jednoducho tam už dávno mali byt zavolani majistri, ktorí sa rozumie svojmu remeslu a mali by pokoj. Podľa všetkého, keď sú tam myši si najskôr mali dopredu zistiť, do čoho sa vôbec sťahujú, lebo tam na tom dome asi bude treba urobiť všetko - izoláciu, zatepliť, strhnúť dole malovku a dať novú, vybetonovat, …

20iffka
4. jan 2022

Pre mňa bolo najdôležitejšie aby bol chlap dobrý otec....paradoxne píšeš,že máte podelené aj úlohy...podľa mňa len máte také obdobie...zavolať treba firmu, ktorá vám to spraví,aj myši aj veci....lebo možno vyhodíte viac peňazí ale budete mať pokoj a možno vám to zachráni aj vzťah....zase treba sa aj na jeho pohľad pozrieť, možno chcel dom,aby mali kde deti byť atď. Treba si spraviť čas pre seba a porozprávať sa....hadky su normálna vec,aj problémy,len sa k tomu treba postaviť čelom a riešiť to....rozviesť sa môžeš aj o mesiac,rok...prajem veľa šťastia

banderaska29
4. jan 2022

manželstvo - v dobrom aj v zlom. tak teraz je to v zlom.. ak ho miluješ, prosím pomôž mu. každý chlap je iný, tvoj síce toho viac obkecá ako spraví, ale ak spojíte sily, tak to zvládnete. nechaj pár hodín cez víkend deti mamke a choď tam za ním, aby ste si mohli budovať ten domov spolu 🙂

h2
4. jan 2022

My sme tiež kúpili starú barabizňu a kompletne sme prerábali, svojpomocne, aj sme bývali za veľmi sparťanských podmienok, ale teda diery v dome sme nemali. Neviem si to ani predstaviť, aké diery? Kde? V obvodových stenách? To sa nedá vyriešiť zasadrovaním. Obdivujem Ťa, že si bola ochotná sa do tých podmienok s malými deťmi sťahovať. Určite si urobila dobre, že ste odišli. Ak muž nie je schopný dať dom do poriadku sám, treba osloviť firmu. Viem, je to drahé, ale s myšami na hromádke by som bývať nechcela.

lenulik88
4. jan 2022

Nooo,dobru debatu si tu spustila 😁 ono nabytok, koberce a bordel vela zakryju... aj diery.. cize sa nedivim, ze dom ktory si poznala bol iny ako ten kde si sa nastahovala. Avsak, teraz si urobila velmi spravny a zasadny krok.. neustupuj.. lebo ak mu na vas naozaj zalezi, tak sa do toho konecne dokope. Ver ze ked teraz ustupis, tak to ine nikdy nebude. Ja som mala rovnaky problem a tiez som zrucnejsia nez muz v 🤔 no skoro vo vsetkom okolo domu a domacnosti. A tiez sme dlho bojovali s mysami. Ale uz nebojujeme 😏 treba byt tvrda a nezlomna v tom. Tu neide o vas, ale hlavne o deti. To si musi zapamatat a ked nechce odist z toho domu, tak nech pohne zadkom a da to dokopy! Drzim ti prsty.

acrobaleno
4. jan 2022

Ja osobne by som nikdy nešla do domu, ktorý ešte potrebuje prerábku a už vôbec nie do takého, ktorý by chcel niekto prerábať svojpomocne. A už vôbec nie s malými deťmi bývať na stavenisku, pomaly bez kúpelne a kuchyne.

karolinakr
4. jan 2022

@acrobaleno a s myškou

acrobaleno
4. jan 2022

@karolinakr A ešte s myšami a bohvie akou háveďou. 😂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
dkethe
4. jan 2022

Skvely otec, ktory chodi do prace a upratuje? Boze, co by za to ine dali.. mi to pride ze si velmi narocna a trosku nevdacna ..

Skus zmenit retoriku. Lubis ho, je skvely, si vdacna za vsetko co robi, ale kazdy mame nedostatky a je uplne ok ze si na dorabku zaplatite robotnikov.

Vies jak je ten pribeh so zenou co si ma kupit muza na 6 poschodiach v OC, a na 7 zisti ze pre nu nie je ziadny dost dobry...

brembo
4. jan 2022

neviem prečo si sa stahovala s detmi do domu,kde je hotové čo? Takmer nič. Ked to všetko bude robit svojpomocne,tak to potrvá roky. Takže rozhodne prenajat firmu alebo nejakého majstra a porobit aspon to najnevyhnutnejšie. Deratizéra je zbytočné volat,kým maju myši z domu dialnicu. Jedna skape,prídu 2. Opravit minimálne najpotrebnejšie miestnosti,nemusia byt vymalované,ale aspon v stave na malovku. Vymalovat ich už v pohode zvládnete sami. A hlavne po nom stále neziab,lebo ho to jedného dna prestane bavit. Dohovor mu rozumne,povedz že tam máte myši,že pre deti to nie je bezpečné,ked tam vysia káble,myši maju pretekársku dráhu...