Neschopný manžel
Žienky. Bola by neschopnosť vášho muža dôvodom k rozvodu?
Ja už som z neho zúfalá. Nonstop sa hádame a tým pádom sa odsudzujeme jeden druhému.
Je to skvelý otec, úlohy, čo sa týka upratovania a starostlivosti o deti máme rozdelené. Aktívne sa zapája do všetkého. Mám aj čas na seba, ale...
Bývali sme v byte. Bolo to super. Ja som mestský typ. On však zdedil dom a silou mocou sa chcel presťahovať. Byt sme predali a vrážame do toho domu každé euro a stále nič nie je hotové. Nakúpi materiál a nechá ho stáť. Nemáme namontované svetlá, lišty máme popri stenách nenavŕtané, všade trčia nejaké káble,v rozbitej kúpelni je na zemi dlažba a nič sa s ňou nerobí. Najhoršie, čo sa však stalo je to, že v dome sú diery. Veľa dier a tym pádom máme už 2 mesiace inváziu myší. Vždy nové, vždy inde. Od prvého incidentu ho prosím, aby diery zasádroval, zabezpečil. Zasádroval až jednu, zvyšok som musela dorobiť ja. Ja kupujem kadejaké pasce, nonstop to tu dezinfikujem, pretože máme malé deti a tie sú aj so mnou 2 mesiace nachladené. Ja mám totiž silnú alergiu na srsť a myslím, že deti tiež. Keď si myslím, že už máme pokoj, dokončím dezinfekciu, 3 dni je pokoj a hneď na to nájdem ďalší bobek. Ja už som zúfalá. Chcem zavolať deratizéra, ale pánko je silne proti. Vraj to dá do poriadku a zbytočne vyhodené peniaze. Dnes však pretiekla posledná kvapka, keď som našla ďalší bobek medzi hračkami. Zbalila som deti a odišla k mame. Nemám chuť sa do toho domu už nikdy vrátiť. Povedala som manželovi, že ho bud predá a nepríde o rodinu, alebo tam ostane bývať sám. Je to veľmi radikálne?
no je to radikálne, ja sa ti divím, že si nešla tej mame, kým dom nebol v poriadku, ja by som sa do domu v takom stave s deťmi nesťahovala.
Áno, ja by som urobila to isté, zbalila deti a určite nebyvala pokým to nevyrieši. To by som nidky nedovolila,, aby v takom prostredí bývali deti a mohli čokoľvek dostať. Ale na, začiatok by som ho neopisovala ako skvelého otca, lebo keby ozaj bol skvelý dávno by to riešil.. Je to obyčajný flegmatik, je mu všetko ukradnuté ako aj ten nákupný materiál a nedokončené práce.
Je ti radikálne ale tak na takúto situáciu sa inak reagovať neda🤷♀️ Upozornila si ho nech to urobí? Upozornila. Riešila si to doteraz sama zaňho? Riešila. Urobil on niečo pre to aby to bolo ok a mohli ste tam v pohode a zdraví bývať? Nie. Takže je rada na ňom nech to dá dokopy alebo nech si tam žije sám s myšacim bobkom 🙄
@elizabet173 nevedela som, ze dom je az v takom stave. Jednu kupelnu urobil a druhu vraj urobi casom, ked budeme byvat. Tie kable a svetla, listy. To som tiez cakala, ze bude do tyzdna hotove, ale uz su to mesiace hadok a nic. No a o tych dierach som teda netusila absolutne. On ma este na zaciatku presviedcal, ze tu vlastne ani ziadne potvory nemame, ze si to len namyslam. Ale dnes uz som sa zrutila a odisla. On je este v praci
@dadulamamula Dakujem za tieto slova. Asi sa aj potrebujem uistit, ze som urobila spravne.
@julie19 presne to som mu povedala. Ze moje deti nebudu spat medzi mysami. Nech si s nimi spi sam. Kurnik, ved to je na socialku takyto zivot.
Nie kazdy sa vyzna do rekonstrukcie, pripadne to nestiha casovo popri praci, tak preco si na to nenajmete firmu? A preco ste nezostali v byte, kym neprerobite dom?
Určite si spravila správne a uvidíš ako sa teraz zachová, ak mu na vás záleží vyrieši situáciu a spraví všetko preto, aby sa tam tie potvory nedostali.
Prečo sú deti aj 2 mesiace nachladene? V tej vete to znie, akoby to malo mať súvis s myšami, či to bolo inak myslené?
Aj tak si nakoniec bude musiet zavolat firmu alebo majstrov a da este viac ako planoval....
To je ako tu nas sused: pokazilo sa mu auto, zistil kde je problem, ale odmietol aby ho v servise opravili. Cez internet objednal suciastku a teraz zhana nejakeho mechanika co mu to vymeni, ale potrebuje len "dvihak" a nic viac. Na cene opravy, co je vraj cca 5 minut prace a da max 20 Eur...no a kazdy si tuka po hlave a od takeho "majstra" a typu cloveka co "vsetko videl a vsetko vie" len dava ruky prec...
@bluka2 ano...myslim, si ze sme chori z tych mysi... naozaj to tu dezinfikujem nonstop, ale deticky su male...davaju vsetko zo zeme do ust... muz uz dostal tolko sanci a neurobil nic.. a ja uz nevladzem... ani upratovat, ani prat, ani mam neustale depresie z toho, kde tu na mna co vyskoci...
@liljana on vraj vsetko zvladne sam... ved ani deratizatora nebol schopny najst... ja som volala, prezistovala ceny atd. Tak nie. No ak nie, tak sme odisli
Ja myslim, že si spravila absolútne správne, ale tiež myslím, že deti sú choré skor z tej dezinfekcie než z myši. Zober si, najzdravšie deti sú tie, čo trávia čas v sene na farme; kamarátka učiteľka hovorí, že v jej triede su najzdravší jednoznačne Rómovia. Skôr tie chemické látky (pozri fľašku z druhej látky) sú na škodu.
Jednu pekáreň pri našom dome v Nemecku zavreli, lebo našli v jej produktoch mysie výkaly - jedli sme tam dovtedy každý deň - nie že by ma to tešilo, ale moje deti sú úplne zdravé
@lubkavargova1 no to by si mohol podat ruku s mojim manzelom... on vsetko svojpomocne... nevravim, ze aj neurobi.. urobil toho dost... dlazba, podlahy, kuchynu a pod, ale na vsetko ma cas... v podstate aj to, co dokoncil doteraz, bolo len preto, ze som sa uz vyhrazala rozvodom... ,ale uz nemam viac sil
nehnevaj sa, ty si sa do toho domu pred nasťahovaním nešla pozrieť? Veď si vedela, akého muža máš a videla si, keď ste sa sťahovali, v akom stave to tam je. Už teraz ostaň u mamy, ale počas víkendu by som mu išla pomôcť, aby to bolo hotové čím skôr.
A nemohla si proste zavolať nejakého majstra, nech to urobí? Tiež nemám rada neschopných ľudí, čo sa nevedia dokopat k činnosti, ale pokiaľ je inak správny muž... Brala by som to ako vec, čo sa dá zariadiť pomerne ľahko zdvihnutím telefónu
A to si ten dom videla iba na obrázku či ako? Hádam si tam predtým bola, aby si videla, že to bude rozsiahla rekonštrukcia a na dlhšiu dobu.. Nemala si pristúpiť na sťahovanie prv než bude dom hotový a bezpečné obývateľný.. V každom prípade, žiť s myšami nič moc, poznám dôverne..To nachladnutie môže mať skôr súvis zo zmenou prostredia..Je to starší dom ,viac vlhkosti, možno plesne.
@liljana Manzel totiz od znameho dostal ponuku na lepsie platenu pracu pri meste, kde je ten dom. Ja som na RD. Tak sme byt predali, aby sme mali na rekonstrukciu a nemusel dochadzat. Odkedy sme vsak tu, tak su hadky ohladom tohto domu na dennodennom poriadku. Teraz uz viem, ze byt sme nemali predat, ale necakala som, ze to tu bude take hrozne
sú ľudia, ktorí nejako na tieto veci nie sú, ja by som sa do takého domu nesťahovala, najmä nie keby som mala deti a teda videla by som, že je tam ešte veľa roboty, v tomto prípade myslím, že nepomôže nič len ultimátum, buď sa to dá do poriadku čo najskôr aj keď s firmou, alebo proste pôjdeš preč
Tak nasi ziju a zili sme vo vyse 100 rocnom dome, valkovom. Sem tam sa objavila mys, hlavne na jesen, nerobili sme z toho vedu, ale pasce sa nachystali, diery zapchali. No neviem, aky mate ten dom, ale toto bolo treba riesit ako prve. My sme kupili stary zanedbany dom, mame tam mysi a inu haved. Ale je vykopana podlaha a ide sa robiy komplet zateplenie, izolacia, betonovacky, stierky, vsetko nove. Bude to trvat a zozerie to vela penazi, ale nemame moznost stavat nove. Vy ste ho zdedili. Bolo to treba komplet porobit. Lebo velmi dobre viem, co to je zit v starom dome a nechcela som to takto. Brala sa hypo aj na rekonstrukciu. Aspon tie zakladne veci a zbytok, drobnosti, sa porobi...
@bluka2 povedala som mu, ze ma este poslednu sancu. Uz nech s nou nalozi ako chce. Najradsej by som vsak bola, aby ho predal, a aby sme sli do bytu ako predtym. Ja mam super pracu v Bratislave, tak ak sa nerozhybe, ukoncujem rodicak, deticky do jasliciek a poradim si.
obavam sa, ze tu sa nebudem dobre citit nikdy :(
Toto je najvacsi problem...nie vsetko okolo toho,,,,ale ty si mestsky typ ako si pisala na zaciatku a zivot na dedine v dome nie je pre teba..len na to trebalo mysliet skor...a nie ked ste predali byt a nastahovali sa do domu
No, co uz teraz.. Taketo vážne rozhodnutia naozaj musia na 100 percent chciet obaja a musite byt zohrati ako pár.... Teraz už len cakat co pán manzel vymysli.. Ak vôbec.. Vychladni, aj 3 dni a pokecajte a dohodnite sa na ďalšom postupe. Dom nie je zly, naozaj, ma to vela vyhod, tiez som byvala 30 rokov v bytoch, teraz nedam dopustiť na dom.. Naucila som sa.. Lebo SOM CHCELA, NIE MUSELA..
@nika1971 som mestsky typ, ale u mna sa spajala dedina vzdy so starkou a ako mi tam vzdy bolo dobre. Sliepky, krava, traktor, prasiatka, obrovske polia.Tam sme sa vzdy najviac vyhrali a z dediny mam najkrajsie spomienky. Muz mal takisto same chvaly na dom. Vraj nas nebudu rusit susedia, deti budu lepsie spat, budu zdravsie, budeme mat psa, grilovacky. Cerstvy vzduch, bezpecne ulicky. Moj spomienkovy optimizmus tiez zahral velku rolu. Necakala som vsak, ze tu budu ine zvieratka.
to je dom a dedina...okrem mysi same pavuky, chrobaky...bud sa s tym clovek zmieri, alebo sa odstahuje do mesta....aj na mysi sa da zabezpecit macka...bude domaci milacik a zaroven vychyta nezelane hlodavce
Je to skvelý otec, úlohy, čo sa týka upratovania a starostlivosti o deti máme rozdelené. Aktívne sa zapája do všetkého. Mám aj čas na seba, ale...
A nazov neschopny manzel 😂
Potom pises, ze uz urobil toho vela ale na vsetko ma cas.
Ved chodi aj do prace. Ci chces aby behom vikendu vsetko spravil?
Normalne sa s nim porozpravaj, povedz ako to vidis.. aj si sa s nim pekne rozpravala alebo len neprijemne po nom hulakala ze mate v dome diery?

Ja by som sa do nedokoncenej barabizne s detmi ani nestahovala. No na mysacince uz vobec nie 🤢🤢🤢.
Dobre si urobila.