icon

Neschopný muž

10. máj 2023

Ako pomôcť človeku, ktorý neustále rieši minulosť a nevie sa pohnúť dopredu.? Stále je taký rozcitlivelý, plače, ufňukané decko.. za všetko čo sa mu stalo môžu iní, on nie lebo ak by sa nedostal do zlej partie, tak by nebol tam kde je, všetci sú zlí... absolútna neschopnosť prevziať zodpovednosť za svoje činy a následky. Smútok rieši alkoholom, občas ženu v zúrivosti udrie, keď je ožratý a na druhý deň kvety, čokoláda a ospravedlnovanie s poznámkou, že ak by urobila to či to a zachovala sa tak a tak, tak by sa nič z toho nestalo (zase hádzanie viny na druhého).

Strana
z4
autor
10. máj 2023

Stále reči, že má 40 a v živote nič nemá, nič nedokázal, že je v polovici života a už mu nezostáva veľa času. Ja som psychicky docela silná, ale už to nedávam.

pribinak
10. máj 2023

Tvoj muž? No slaboch

kommune
Odpoveď bola odstránená
andreakotesova
10. máj 2023

Od takého utekať! Dúfam, že si si ho nevzala za manžela a nemáš s ním deti...

aylinn
10. máj 2023

Ako by si mu chcela ty pomôcť ? Ľudia majú niekedy problem prijať pomoc aj od odborníka, nezainteresovaného ktorému by mohlo byť jedno co bude s jeho životom , nie to ešte od blízkych ktorých sa to týka. Hlavne ak je to tvoj priateľ , tak nerozumiem načo s ním si, očividne s ním máš viac starosti ako radosti a ak nemá vôľu sa zmeniť tak od neho odíď. Bude pre teba kotvou a nikdy nebudeš šťastná

autor
10. máj 2023

Áno, môj manžel. Premýšľam nad rozvodom. Ale bojím sa ho opustiť, kvôli nemu. Nikoho nemá. Nemá rodičov, kamarátov, absolútne nikoho. Bojím sa, že znova spadne do drog.

pbra40
10. máj 2023

Lepsie hrozny koniec, ako hroza bez konca.
Uz by som bola zbalena a zakyvala mu na rozlucku

komplikovana
10. máj 2023

Takemu cloveku sa neda pomoct. Ak spadne do drog, nebude to tvoja vina. Kym je nositelom obcianskeho je zodpovedny za svoje ciny iba on sam.

autor
10. máj 2023

@komplikovana Keby to tak videl aj on. Lenže za jeho činy môže vždy niekto iný z lebo ak by ten niekto sa zachoval inak, tak on by neurobil to a to. Proste je úplne mimo. Absolútne mimo 🤦‍♀️

autor
10. máj 2023

Ja som ho už poslala k psychológovi, ale on sa urazil a zase sa opil, celú noc plakal, mňa budil lebo stále chodil po byte, hovoril na mňa, úplne nezmysly zase kecal a to ja som vstávala ráno do práce.

eva8
10. máj 2023

A čo tak vytvoriť niečo spolu? Ísť niekam ako dobrovoľníci. Bude sa cítiť užitočný.
Dôležitá otázka - máte deti?

lenitta
10. máj 2023

to ako ten môj, akurát že ten nepije a nikdy ma neudrel, ale tiež depkár zo svojho života, mne to až vyciciava energiu

autor
10. máj 2023

@eva8 Deti nemáme a s takým mužom ich ani nechcem.
Pracuje v sociálnych službách, tiež narieka, že málo zarobí a že ho to nebaví. Tak mi hovorím a čo ti bráni nájsť si inú prácu? Proste stále len narieka ako decko a ja už mám toho dosť.

pbra40
10. máj 2023

Odstahovala by som sa, dala mu ultimatum do konca roka (napriklad) a ak sa nezmeni, podala o rozvod

kommune
Odpoveď bola odstránená
autor
10. máj 2023

Pritom 40ka nie je staroba, ale on to berie akoby už bol nad hrobom, veď bežne ľudia menia profesné zameranie, majú deti, nových partnerov a on už plače , že je nad hrobom..tak som mu povedala, že teda kúpim ti na meniny lopatu keď takto premýšľaš.

autor
10. máj 2023

@kommune Drogy neberie, v minulosti bral. V minulosti bol zlý k ľuďom. Včera kontaktoval cez FB nejakých dávnych kamarátov a nechcú sa s ním stretnúť a to ho dorazilo. Nechápem, veď keď nechcú tak nechcú, veď si nájdeš iných kamarátov. Ja nechápem ako môže takto premýšľať.

eva8
10. máj 2023

Deti nemáte, máte kopec času, skúste nejaké dobrodružstvo.
Ak túžiš po deťoch, nájdi si iného partnera. Ak začína mať depky, treba to liečiť.

betulinka1
10. máj 2023

Udrie ta a tebe je ho luto? Štokholmský syndrom? Psychologovi utekaj ty.

kommune
Odpoveď bola odstránená
autor
10. máj 2023

@kommune Toto som mu povedala aj ja. Narieka, lebo nemá maturitu tak si nemôže vyberať prácu..pritom som mu povedala,, že diaľkovo sa dá dokončiť. Lenže to sa mu nechce..

0kristina0
10. máj 2023

Pomoct? Pomohla by som hlavne sebe, utekom od neho.

kommune
Odpoveď bola odstránená
majlo1234
10. máj 2023

A co ma zlaty pisos, ci co ta pri nom drzi? Prepac, naozaj ta nechcem urazit, vyzeras ako normalna zena, urcite je nejaky dovod, preco ste stale spolu. Co ti dava ten vztah? A ako ti vyvazi stres z neho, nedostatok spanku a obcasne zaucho?

panonia
10. máj 2023

On je ako tvoje decko. Ak by mna udrel bolo by to posledné čo by vo svojom neschopnom živote urobil. Zbytočne s ním stracaš čas, ešte by si mohla mať normálnu rodinu...

autor
10. máj 2023

@majlo1234 Nedáva mi vôbec nič. Je mi ho ľúto. Ale trpím pri ňom, nie som šťastná.

autor
10. máj 2023

Aj do práce si priniesol alkohol. Čo už je úplne mimo.

kommune
Odpoveď bola odstránená
sono2
10. máj 2023

Ma depresie.

autor
10. máj 2023

@kommune No ja už nevládzem. Mám pocit, že ma brzdí v živote, je ako guľa okolo nohy. Absolútne neschopný, stále fňuká. A už ho ani nemilujem..za to všetko čo mi urobil.

Strana
z4