icon

Nespokojnosť s rodinnými Vianocami kvôli svokre

19. dec 2023

Ja len taký povzdych. Po dvoch rokoch konečne môžme stráviť Vianoce ako rodina spolu ( po dva roky pred tým som bola v nemocnici tehotná) a nakoniec prd z toho. Príde sem svokra o ktorú sa treba postarať lebo je chorá. Som trocha nahnevaná lebo my sa tu už štvrtý týždeň dávame dokopy z choroby všetci, ja som sa vylízala zo zápalu pľúc, antibiotiká som len včera dobrala, deti ešte stále kašlú a teraz sem príde ona s covidom a staraj sa o mňa. Nehovoriac o tom, že si ten kovid privliekla sama lebo keď sme jej hovorili , že 70 ročná žena nemá čo strážiť susede choré vnúčence tak sme preháňali. Veď ona má dobrú imunitu a kovid sa teraz preceňuje🙄. Teraz sa tu s najväčšou pravdepodobnosťou všetci nakazíme ešte aj týmto a zbohom sviatky. Túto zimu ideme z choroby do choroby, staršie dieťa som v decembri aj zo škôlky odhlásila,len aby sme mali kľudné Vianoce ... A tá strata komfortu je tiež super. Nemám ju kde poriadne uložiť , čiže pôjde do spálne, manžel na gauč a ja môžem spať akurát pri deťoch na zemi .

lenicka999
19. dec 2023

Tak to vidím ako jediné riešenie že ju necháš u vás doma s manželom, nech sa stará a ty s deťmi vypadnete niekam inam. Nejaké ubytovanie alebo k rodine? Alebo si manžel zarezervuje nejaké ubytovanie v jej meste a bude k nej chodiť sa starať, kým sa jej stav nezlepši,

muchacici
19. dec 2023

Preboha, nevláčte ju domov k deťom 🤦‍♀️veď predsa zdravie detí je snáď prednejšie ako zdravie svokry 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ volaj mužovi, že nie, radšej nie, nech tam ostane a nejako pár dní poimprovizujú so starostlivosťou o ňu

zooeynka
19. dec 2023

Tak nic, zatni zuby a postaraj sa o nu. Keby to bola tvoja mama tak nevahas, ale tym ze svokra tak zuris. Normalka.

janinah
19. dec 2023

Ešte mi napadlo.ci sa nedá ísť k tvojim rodičom a muž by len chodil k vám tam.je skoro jasné.ze deti covid chytia od babky.

deedol
19. dec 2023

neviem, ako ste na tom s peniazmi, ale nemozete jej zaplatit niekde v okoli izbu, kde by ste ju chodili opatrovat? s kovidom k tebe, co si mala zapal pluc, a k dvom detom, ktore maju rok a dva?

fairyy
19. dec 2023

ak aj ine riesenie nie je ako ju priviezt k vam, tak ako tu radili uz, odisla by som aj s detmi inam hocikam na par dni... po chorobe a po zapale pluc dostat covid vsetci 4ja je nezmysel, uplne postaci ak sa postara manzel o mamu

babababka
19. dec 2023

tak je to jasné.Muž nech ju opatruje a prípadne do nemocnice.

simsalabim
19. dec 2023

@nikpa suhlasim. Manzel na OCR s mamou, mal odcestovat za nou. V jednej izbe s nou urcite par dni vydrzi. Som si ista, ze sa to da.

lenicka999
19. dec 2023

Ešte mi napadlo, čo tak poprosiť tú susedu ktorej strážila choré deti a nakazila sa od nich, nech sa za ňou raz za čas zájde a skontroluje a keby bolo zle nech volá.

jj298
Odpoveď bola odstránená
tianna
19. dec 2023

Prepáč ale normálna nie je tvoja svokra a očividne ani tvoj muž keď chce ohrozovať vaše deti, teba a aj seba 🙄 my máme aktuálne tiež tú pliagu, u našich sú odložene darčeky čo máme pre deti aby ich tu neobjavili, muž je jediný zdravý, ísť po ne jasné musí, no pôjde autom, s respiratorom, môj otec mu to len dá do kufra rovnako s respiratorom a bez osobného kontaktu. A to teda podotýkam manželovi nič nie je..

januska12323
19. dec 2023

V danej situácii by som to určite nedovolila. Keď už ju do trepe manžel domov odiď ty s deťmi. Po zápale pľúc a stálom kašli u detí naozaj nepotrebujú chytiť covid.

zuzu1304
19. dec 2023

Tak keď mohla strážiť susede choré vnucence tak nech sa suseda teraz revansuje a postará sa o ňu. V žiadnom prípade by som ju netahala k malým deťom... a je to od nej veľmi sebecké ze by niečo takéto dopustila.

lucia13022023
19. dec 2023

Nikdy by som si vedome neohrozila deti. Keby som ja v tej situácii, balím dieťa a idem k rodičom, sestre, tete, hocikde. Keď sa inak nedá. Ale určite by som toto nedovolila.

autor
19. dec 2023

@zooeynka aj keby to bola moja mama tak som nahnevaná, z toho titulu, že musela tvrdohlavo strážiť cudzie deti v čase choroby. Zas tu zo mňa nerob protivnú nevestu, čo jej vadí vlastná svokra. Sú to pre nás zbytočné komplikácie, ktorým sa dalo vyhnúť, tak som právom nasratá.

@janinah rodičia sú tiež chorí, presnejšie mladší súrodenci, ale asi pôjdeme na hotel. Bude si musieť manžel poradiť. Ono je to všetko tak narýchlo, človek ani nevie kde je sever, keď ho ráno zobudí telefón s tým , že sa niečo takéto deje. Možno keby dá skôr vedieť, že je chorá tak sa to nejako zariadiť dá ,ale takto je to o ničom. Teraz s ňou ešte pôjde do nemocnice , ako úprimne dúfam, že si ju tam nechajú keďže nevládze ani dýchať, ale keď ju záchranka nevzala tak neviem.

lujza123
19. dec 2023

Ja ta nechcem strašiť, ale zápal pľúc je vážna choroba, ktorá môže skončiť smrťou. Ked si včera dobrala antibiotiká tak choroba je len na ústupe, nie vyliečena, imunita takmer žiadna, mozes si byt istá ze pobyt v domácnosti s covid pacientom pre teba nedopadne dobre.

Mas rodičov, súrodencov, kamosky kde by ste mohli na sviatky ist? Nebudu to ideálne Vianoce, ale nevadí, zdravie je prvoradé

Jasne ze aj o svokru sa treba postarať, muž urobil správnu vec ze sa na mamu nevykaslal. Ale v jednej domácnosti spolu nebuďte, zdravie je prvoradé

ibatanecnica
19. dec 2023

nech poprosí susedu. Keď sa jej mohla starať o choré deti, ktoré ju nakazili, tak nech sa oni teraz o ňu starajú. Určite by som si domov netrepala chorú svoku s covidom. A to je jedno covid, necovid, je chorá má byť doma. A to 200 km cestu zvládne?

ibatanecnica
19. dec 2023

@zuzu1304 úplne s tebou súhlasím.

lujza123
19. dec 2023

Ja som maká takýto najskôr ľahký zápal pľúc, pohodicka jedny antibiotiká a zdalo sa ze som vyliecena. O dva týždne už chytene obe pľúca, nemocnica a potom 2 mesačná PN ka doma. Nieje to sranda

zeldia
19. dec 2023

Hlavne dúfam že keďže kovid neexistuje že pocestuje autobusom alebo vlakom

autor
19. dec 2023

@zeldia áno, nevládze sa na nohy postaviť, ale pôjde vlakom. .. a manžel jej išiel tých 200 km iba po tašky 🤦

maranco
19. dec 2023

70 ročná žena s kovidom a ľahkovážnym postojom, že nešla ani k lekárovi a nechala to dospieť až tak že musela prísť záchranka, treba počítať aj s možnosťou že to môžu byť jej posledné dni.

katulienkax
19. dec 2023

Treba sa poobzerat po tych diskusiach kde zeny radia ze o chore vnucence sa maju postarat stary rodicia, opatrovatelky a ciperne dochodkyne 😂 A potom ciperna dochodkyna dostane kovid a musi sa starat cela okolita rodina. Dajte ju ten ochotnej susede na starost , co jej strazila deturence chore

lubina
19. dec 2023

dohodnut sa s muzom, ze jej to vysvetli, ze zial s kovidom k vam nemoze prist, ze ty si mala zapal pluc a urcite na to nechces dostat kovid. Ja by som ju k nam absolutne nebrala, navarila by som jej a poslala po muzovi, ktory by jej to len podal medzi dvermi, aby sa nenakazil.

katulienkax
19. dec 2023

@lenicka999 coze raz za cas, nech si ju vezme domov a pekne sa postara a povozi po doktoroch, suseda hlupa jedna

zeldia
19. dec 2023

To bola tvrda irónia, ale dobre. Chcela som povedať že svokra je hlúpa a sebecky osoba. Keď ma v byte pána ktorý vie zavolať záchranku tak nie je sama a môže byt kde je. Kovid podľa polovice obyvateľov neexistuje tak ake tam teploty.

lenicka999
19. dec 2023

@katulienkax Más pravdu. Teraz by sa ukázalo aká ochotná by suseda bola keď pomoc potrebuje svokra.

ljzozv
19. dec 2023

Baby všetky máte pravdu...
Ale ja skláňam klobúk pred nevestou, že rovno nepovedala nie.
Lebo.... Nikdy neviete čo sa môže stať a ak by ju nezobrali teraz domov, tak možno by si to vyčítali už navždy.
Predsa len ma svoj vek.
Autorka ak vám to financie dovoľujú, tak ako bolo spomenuté, tak smer hotel a urob si z tejto situácie s deťmi tak trochu spomienkový zážitok.
Manžel to hádam s mamou sám zvládne.
Inak tiez sa prikláňam k názoru, že susedka ktorej strážila deti, by sa teraz mohla pochlapit a pomôcť 🤷🏻‍♀️🙄

autor
19. dec 2023

@zeldia ten pán je cudzí človek, ktorý si ju všimol až keď sa mu zosypala medzi dverami, evidentne je to pracujúci človek a doma s ňou nebude celé dni. Je úplne jedno akú má chorobu, aj keby mala zápal priedušiek. Je v stave , ktorý ju v jej veku ohrozuje na živote. To, že je hlúpa a sebecká , je síce fakt , ale kvôli tomu ju zomrieť nenecháme .

katie253
19. dec 2023

Mne ste napadlo, možno nejaké ubytko pre dvoch, cez booking pozrieť vo vašom meste a nech tam ide manžel s mamou. Možno to vyjde lacnejšie, ako by si sa mala ty trepať s dvomi malinkymi deťmi do hotela.