icon

Nespoľahlivý muž

mladena
16. dec 2014

Ahojte, stále tu čítam o vašich problémoch a nech sa týkajú akýchkoľvek ťažkostí vo vzťahu s mužom, vždy píšete v tom zmysle, že aspoň sa vás snaží zabezpečiť, pracuje od rána do večera, aby vám nič nechýbalo a pod. Preto by ma zaujímalo čo si myslíte o mojom probléme: s mužom sme spolu 10 rokov, muž je povolaním vodič a je asi lenivý, alebo ja už neviem čo si mám myslieť o tom, že viac nepracuje ako pracuje. To znamená, že takmer mesiac čo mesiac odrobí pár dní a vyhodí sa na pn. Pn mu jeho doktorka vždy dá, nakoľko mal v minulosti vážny úraz a nie je pre neho problém vymyslieť si nejaké ťažkosti. Pritom mu ale nič nie je. Takisto si napríklad dáva papiere ako celodenné ošetrenie (keďže jeho sa mu už minuli) na mňa ako doprovod, ale ja som zdravá, ani som u žiadneho lekára s ním nebola. Pripadá mi to trápne. Nechápem ho. Takisto mi pripadá trápne, keď ja ráno vstávam do práce a on vylihuje. Celý deň potom posedáva doma, navarí a popíja pri tom pivo a potom ešte očakáva, že ho pochválim ako navaril a upratal. Pripadám si akoby sme mali obrátene ulohy. Lenže ja rada varím a upratujem a nepotrebujem veľmi aby to robil on, radšej nech donesie peniaze. Jeho kolegovia často robia nadčasy aby zabezpečili domácnosť a môjmu sa nechce. Začínam niekedy chápať tie tzv. zlatokopky, pre ktore je podstatné aby žili vo finančnej istote. Pretože my sme si zobrali hypotéku a splácame aj ďalšie uvery, veľa nám toho nazvyš nezostáva a mám obavy ako to všetko zvládneme keď mám takého muža. Predtým nám v mnohom pomohli moji rodičia, aj prispeli aby si dorobil vodičský a mohol mať takúto prácu. Až teraz keď sme odkázaní len sami na seba, pomaly začínam vidieť akú má môj muž slabú a nestálu povahu. Jeho zamestnávatelovi sa jeho opakované pn samozrejme nepáčia a výsledok je taký, že ho dal na horšie služby. Myslím si, že sa ho chcú zbaviť. A môj miesto toho aby sa snažil pracovať a dostať na lepšie trucuje tak, že sa zasa dal na pn. O všetky financie sa starám ja, lebo on to tak chce a mne to vyhovuje, aspoň mám istotu, že sú všetky nevyhnutné platby a účty poplatené. Zaujímalo by ma, čo si o tom myslíte. Ja ho už pomaly prestávam obdivovať ako muža. Keď ma však obdobie že pracuje znova k nemu začnem cítiť ako ho milujem, teším sa na neho kým sa vráti domov a podobne. Keď nepracuje začínam byť mrzutá a mám obavy o našu budúcnosť. Neviem prečo je to tak. Inak si vo všetkom rozumieme, muž je dobrý, stále mi napr. kupuje kvety a prejavuje lásku. Ďakujem vám za odpovede.

natalym
16. dec 2014

@mawka
@svetluska82
Mňa by zaujímalo či aj oni takto analyzujú a rozmýšľajú. Lebo mne to príde, že nie. Im je jedno.

svetluska82
16. dec 2014

@natalym podla mna isto nie. Su spokojni tak ako je

natalym
16. dec 2014

@svetluska82 Och prečo nie som chlap. Ten môj si myslí, že však zase ma niečo uštiplo, veď ma prejde, stačí ma pretiahnuť a bude to O.K. Hnusím sa sama sebe, že som taká sprostá.

svetluska82
16. dec 2014

@natalym no ten moj detto.akurat riesim dilemu. Vravim mu odvezies syna na doucko? Ja zatial umyjem okno.on cely den doma. Ja pred hodkou z roboty. A co myslis? Jemu sa nechce.. a tak je to zo vsetkym. Problem dnesnej doby je vymena roli. Naco by pohli zadkom ked zena zarobi, opravi, uprace. Moj je rok nezamestnany a okrem toho ze dvakrat do tyzdna uvari nehne ani palcom. Aj ked ho poprosim tak odpovd sa mi nechce...

natalym
16. dec 2014

@svetluska82 Nemám slov. U nás podobne. Raz im to prešlo a myslia si, že to prejde stále. Jedného dňa neprejde.
Ja som presvedčená o tom, že keby si vzal inú ženu, teraz, tak je celkom iný. Podľa mňa na mňa si dovoľuje, lebo som ho to naučila. Niekedy si myslím, že keby si tak našiel niekoho. Už mi ani nevadí, že by som šla s jednou igelitkou. Veď to by som šla aj tak.

svetluska82
16. dec 2014

@natalym tak dnes neriesim okno. Odveziem na doucko.zdriemnem si a kaslem na poriadok

mawka
16. dec 2014

@svetluska82
@natalym
nechcem urobit viac tu chybu ako pri exovi. vsetci mi hovorili, ze to neni v poriadku. oni ho vnimali inak. mam pockat, mam si premysliet, ale kdeze ja blba a zalubena, nepocuvala som ich. mali takmer do bodky pravdu. teraz take pohlady dostavam zase od okolia. nie ze by mojho priatela nemali radi, to nie. len mi moje okolie hovori to, co ja som vidiet nechcela. najprv som sa urazala, ale maju pravdu. je to tak. lebo to vidia z nadhladu. ked som nepocuvla prvy krat, tak som si znacne skomplikovala na par rokov zivot. nechcem to opakovat. sice rozhodujem sa sama, ale nebudem ani zanedbavat nazor ludi, na ktorych mi zalezi a o ktorych viem, ze mi chcu dobre.

natalym
16. dec 2014

@mawka Máš to jasné.

mawka
16. dec 2014

@natalym nieco na tom bude. ako som pisala, ja som s byvalym nepohla, ale pred terajsou priatelkou ma respekt. ta ho tak dala do late, ze tam robi to, co doma nikdy nerobil a kvoli comu sme sa neraz pochytili. a u nej? normalne je z neho iny clovek. ale asi to bude tym, ze ona je od neho starsia vyrazne a ja som bola vyrazne mladsia. ale nieco na tom bude, ze pri inych zenach sa mozu chlapi spravat inak. vsimam si to u viacerych parov, kde boli rozvedeni a maju dalsie vztahy. zmeny tam su. niekde k lepsiemu, inde k horsiemu.
a podla mna tiez neriesia a neanalyzuju. lebo keby hej, tak by sa spamatali. a ak aj nejaka analya u nich prebehne, tak v duchu ake sme strasne a ako za vsetko mozeme. lebo oni su taki superski a najlepsi a my im tak ublizujeme nie? 😀 🙄

natalym
16. dec 2014

@mawka Som o tom presvedčená. Vidím ako sa baví s inými ženami, so mnou sa tak nebaví. Počkám kým ho nejaká nebude chcieť a nech sa páči. Budeme všetci spokojní.
Veď som spomínala že na mňa idú aj rovnaké typy mužov. Takí ťuťmáci, čo ma obdivujú.Ešte raz takého, nikdy!!!

alaguema
16. dec 2014

@mawka myslím, že mať rád vo vzťahu nestačí, mám rada kopec ľudí...muž, ktorý ženu miluje pre ňu urobí ochotne veľa, všetko možné, aj nemožné. Ako sa hovorí - za muža hovoria činy, nie slová a mne sa zdá, že to je skutočne tak. Aj keď ti mesiac nepovie ako ťa miluje, ale robí veci, o ktorých vie, že ťa potešia, stará sa o teba, stará sa o rodinu a nič mu nie je cudzie, ak sa má postarať o teba keď si chorá, pri pôrode, po pôrode, dočasne nepríťažlivá, unavená až vyšťavená, nevyspatá, hoc aj v teplákoch 😉 a on ťa stále miluje, stále sa stará a vidíš mu to v očiach, že to robí bez najmenšieho zaváhania, že je to preňho maličkosť, tak to je ON. Preto byť sexi je hrozne fajn a chlap to strašne ocení, ale je to veľmi málo na to, aby bol tohto všetkého schopný. Prajem vám dámy, aby ste takých stretli.

natalym
16. dec 2014

@alaguema Môj muž sa o mňa nestará keď som chorá. Akurát má strach v očiach, lebo sa bojí že sa nebude mať kto o neho postarať. Nikdy mi neuvaril čaj, baby nikdy.
Teraz mám zničené nechty, povedal, že fuj. Keď mám pekné, nepovie nič, cudzí mi pochvália.

klincek
16. dec 2014

@natalym no len by skusil.. by som mu povedala, ze nemoze mat kazdy ruky v riti strcene ako on 😠 . jaj, zle sa to cita..dobre baby sa trapia s tutmakmi, a pritom kadejaka mrcha si klofne dobreho muza, zivot fakt nie je fer 😖

svetluska82
16. dec 2014

@natalym
@mawka no neviem.ja co partner to somar. A stymto sme dlho zili spolu a po svadbe sa rapidne zmenil..pohodlnost a asi neblacim po nom ako svokra tak ma pocit ze pohodaaa.

kaja73
16. dec 2014

@natalym moj spravi ozaj vsetko co treba aj navyse...
Vzdy mi kupi darceky,miluje mi kupovat spodne pradlo a to nielen take ake sa paci jemu.....uz vie, ze aj ine treba 🙂 ale napr je vacsinou vazny,malokedy sa smeje,vzdy je az moc poriadny....vsetko ma svoje miesto,pasta sa vytlaca zospodu,koberce ked sme mali so strapcami, tak ich vzdy vycesal......taky trochu monk 😝 ...holt zlaty stred asi neexistue.
Inak syna vedieme tiez k praci...ma 16 a umyva nam auta,vysava,vynasa smeti,pomaha v zahrade,kosi travnik.....a aj sa dobre uci-aj ked teda sa ani neuci,len mu to ide...myslim, ze on aj v manzelstve bude pomahat a bude zene snad aj oporou....vediem ho k tomu.
Vela robi ako si mama vychova syna....aj ked u mojho muza to bolo skor o tom ,ze mu otec zomrel ked ma 18 a zo dna na den prevzal jeho rolu.....teda to ca sa dalo samozrejme 😝
neviem kolko sa toho da ovplyvnit ked su uz chlapi starsi...nieco iste, hlavne ak im na nas ozaj velmi zalezi a nie su si nami isti. Neistota ich vacsinou drzi aktivnych.

alaguema
16. dec 2014

@natalym stáva sa, že partneri si takto nezáujem, alebo výčitky vracajú. Ty vieš, ako to máte doma. Ale takmer vždy je to vzájomné a to hovorím z vlastnej skúsenosti. Čo dávaš, to dostávaš. Ale niekedy je to naozaj nedostatok citu . Ale to asi vieš, nie? Človek cíti, ako to ten druhý smerom k nemu má.

mawka
16. dec 2014

@alaguema hej hej a toto tam proste nie je. no a ako ma moze vidiet v teplakoch, ked vedla mna nezije, ze? lebo ked pride, ideme niekam von a automaticky sa upravim. ale to zase potom hovori, ze sa upravujem pre niekoho ineho. proste "schiza" neskutocna. minule som sa teda neupravila a bolo zase zle, ze nemam potrebu sa pre neho upravit. akoze nech ide do prdele. toto neriesi dospely chlap. dospely chlap, ktory miluje, znesie zensku s vyrazkami a PMS vo vytahanych teplakoch a zaroven je hrdy, ked vedla neho kraca do spolocnosti upravena. a rozhodne neriesi, pre koho som sa upravila a potom zas preco som sa neupravila. sak to je chore. infantilne.

mawka
16. dec 2014

@kaja73 no sak toto. moj 11 rocny syn sa lepsie postara nez stary cap.

natalym
16. dec 2014

@alaguema Už som takto uvažovala. Teraz už mám nedostatok citu, to je fakt. Jeden čas som skúšala byť stále milá, ochotná, dávajúca, nič. On to berie ako samozrejmosť.
Už nebudem milá, žiaľ, už to neviem. Keď niekto nehľadí ani na deti, nech na mňa kašle, ale na deti?

kaja73
16. dec 2014

@mawka tak u nas sa postaraju obaja..aj syn navari caj, ked treba, aj muz.
Syn povysave ked som chora,ale aj muz ked treba...proste su si podobni ..neviem kolko toho odpozeral od otca a kolko je to vychovou.....a napriklad aj ked ma uz cez 16 vzdy vie prist a objat ma,ci dat pusu..to si cenim kedze je v takom veku akom je.

mawka
16. dec 2014

@kaja73 isteze je to vychovou. ja si tiez tak vychovavam syna, aby som sa za neho nemusela hanbit v buducnosti. a on ma vzor u deda svojho - moj otec, ako som spominala je chlap asi na styl tvojho. proste skvely. tak ked mne do zivota nevosiel taky chlap, tak aspon nech mam syna vydareneho a nech ho nemusi o par rokov ohovarat zena na konikovi 😀

natalym
16. dec 2014

@kaja73 O mňa sa starajú moje deti. Keby nie ich tak skapem. Minule mi bolo zle a staršia bežala zo školy.
Muž by sa ani z gauča nepostavil. Za to on keby mal 36,8 jáj to by bolo............
U nich to bolo tak aj doma, mamka všetko. Ona aj povie: Chlapi to tak nevedia. Keď sa niekto k Tebe chová ako k dementovi, tak sa ním aj staneš.
Prečo by sa staral? Mama sa postará.

kaja73
16. dec 2014

@mawka vychova isto ma svoj podiel,ale ked to aj vidi, je to akoby specatenie vychovy.
Aj tvoj to vidi -- sice u dedka ale vidi.
Moj to vidi aj u dedka-mojho otca..ten vari,upratuje,maka v zahrade..aj ked uz bude mat pomaly 80 rokov.....takze vzory pozitivne ma okolo seba.
Vychova nie vzdy vsetko utiahne.

mima4
16. dec 2014

@mawka pochopitelne

natalym
16. dec 2014

Potom si vzal aj takú ženu, čo sa postará. A už je to.

mawka
16. dec 2014

@natalym tak a teraz si to uuuplne presne vyjadrila. toto plati na mojho priatela a doslovne.
"U nich to bolo tak aj doma, mamka všetko. Ona aj povie: Chlapi to tak nevedia. Keď sa niekto k Tebe chová ako k dementovi, tak sa ním aj staneš.
Prečo by sa staral? Mama sa postará."
Cely zivot mu riadi mamka. Mamka mu spravuje ucet. mamka mu otvara postu. mamka rozhoduje o tom, ci uz sa moze osamostatnit alebo nie. mamka sa s nim piple ako keby mal stale 5 rokov. mamka ma vzdy pravdu. mamka, mamka, mamka, mamka.
A presne taky je on. neschopny sa sam rozhodovat. a hlavne caka asi, co povie mamka. ked nic nehovori, nehovori ani on nic. keby mamka povedala padaj uz k nej, si ako debil, tak pride okamzite lebo mamka povedala. no co k tomu viac dodat.
chvalabohu mna nechavali nasi rozhodovat samu a ucit sa na vlastnych chybach. poradili, ale ostatne nechali na mna. aj som si poom zlizla sama vsetko. on je stale odkazany na to, ci mu to niekto odobri. akurat ten niekto je mama a to je nepriestrelne.

natalym
16. dec 2014

@mawka Á tak u nás mamka takto nie. To on si zase nenechá od mamky brnkať po nose. Len mama varí, nakupuje, aj oblečenie, chystá, kde sa pôjde, čo sa kúpi, ako sa pôjde, tak on myslí, že to tak má byť. Mńa to nebaví, ja by som chcela tiež prísť domov a niekto mi podá chleba s maslom, kávu, čaj a povie zajtra si obleč tie červené šaty a pôjdeme do kina.

mawka
16. dec 2014

@natalym heh no ako vcera. sme si pisali a poslala som mu napad na wellness. lebo 4 roky sa o tom bavime a my dvaja sme sami vo wellness na romantike neboli. tak si to pozrel a jeho reakcia: velky smiech, ze aha, maju tam pre teba aj wifi na izbe. proste uplne od veci. vobec sa nezamyslel, ze co tym pobytom sledujem. nazov pobytu ROMANTIKA PRE DVOCH a jemu prislo strasne vtipne do mna rypnut s wifi. mne to vtipne neprislo. zase dalsie pomyselne minus. proste ako decko. nezamysli sa a nie. ako mne keby on take nieco poslal, tak sa v prvom rade potesim, pochvalim ho za super napad a nebudem do neho rypkat, ze haha maju tam pre teba jedno pivko zadarmo. no cele zle proste.

mima4
16. dec 2014

@mawka
pozri sa, ked ta vztah s nim nenaplna a ked tych smutnych dni je tam viacej, ako tych pozitivnych...a nevidis s nim buducnost, naco pokracovat v tom?

Nič nie je horsie, ako prezit zivot v nenaplnenom vztahu... a mozno toto ti otvori dvere niekam inam.

mawka
16. dec 2014

@mima4 sak prave preto som sa rozhodla ako som sa rozhodla 🙂