Nespoľahlivý muž
Ahojte, stále tu čítam o vašich problémoch a nech sa týkajú akýchkoľvek ťažkostí vo vzťahu s mužom, vždy píšete v tom zmysle, že aspoň sa vás snaží zabezpečiť, pracuje od rána do večera, aby vám nič nechýbalo a pod. Preto by ma zaujímalo čo si myslíte o mojom probléme: s mužom sme spolu 10 rokov, muž je povolaním vodič a je asi lenivý, alebo ja už neviem čo si mám myslieť o tom, že viac nepracuje ako pracuje. To znamená, že takmer mesiac čo mesiac odrobí pár dní a vyhodí sa na pn. Pn mu jeho doktorka vždy dá, nakoľko mal v minulosti vážny úraz a nie je pre neho problém vymyslieť si nejaké ťažkosti. Pritom mu ale nič nie je. Takisto si napríklad dáva papiere ako celodenné ošetrenie (keďže jeho sa mu už minuli) na mňa ako doprovod, ale ja som zdravá, ani som u žiadneho lekára s ním nebola. Pripadá mi to trápne. Nechápem ho. Takisto mi pripadá trápne, keď ja ráno vstávam do práce a on vylihuje. Celý deň potom posedáva doma, navarí a popíja pri tom pivo a potom ešte očakáva, že ho pochválim ako navaril a upratal. Pripadám si akoby sme mali obrátene ulohy. Lenže ja rada varím a upratujem a nepotrebujem veľmi aby to robil on, radšej nech donesie peniaze. Jeho kolegovia často robia nadčasy aby zabezpečili domácnosť a môjmu sa nechce. Začínam niekedy chápať tie tzv. zlatokopky, pre ktore je podstatné aby žili vo finančnej istote. Pretože my sme si zobrali hypotéku a splácame aj ďalšie uvery, veľa nám toho nazvyš nezostáva a mám obavy ako to všetko zvládneme keď mám takého muža. Predtým nám v mnohom pomohli moji rodičia, aj prispeli aby si dorobil vodičský a mohol mať takúto prácu. Až teraz keď sme odkázaní len sami na seba, pomaly začínam vidieť akú má môj muž slabú a nestálu povahu. Jeho zamestnávatelovi sa jeho opakované pn samozrejme nepáčia a výsledok je taký, že ho dal na horšie služby. Myslím si, že sa ho chcú zbaviť. A môj miesto toho aby sa snažil pracovať a dostať na lepšie trucuje tak, že sa zasa dal na pn. O všetky financie sa starám ja, lebo on to tak chce a mne to vyhovuje, aspoň mám istotu, že sú všetky nevyhnutné platby a účty poplatené. Zaujímalo by ma, čo si o tom myslíte. Ja ho už pomaly prestávam obdivovať ako muža. Keď ma však obdobie že pracuje znova k nemu začnem cítiť ako ho milujem, teším sa na neho kým sa vráti domov a podobne. Keď nepracuje začínam byť mrzutá a mám obavy o našu budúcnosť. Neviem prečo je to tak. Inak si vo všetkom rozumieme, muž je dobrý, stále mi napr. kupuje kvety a prejavuje lásku. Ďakujem vám za odpovede.
pohodlny je...vobec,ale vobec sa mi nepaci co tu citam....moj muz robi vela,abnormalne,pracuje v IT sektore,je dost casto mimo domu,v zahranici....takze s malou sme casto same....ale,pokial ide o financnu stranku,je absolutne perfektny....zabecpeci svoju rodinu na sto percent....v ramci moznosti sa nam aj venuje...ak by nepracoval,resp.predvazdal to co tvoj,tak pa pa letna dovolenka,wellnes pobyty,byt,auto......
ahoj ja mám doma to isté len s tým že nikdy nevarí a nevie po sebe spratať ani pohár....sa už hanbím pred ľuďmi zaňho, má samé dlhy a rozpráva mi o tom akoby čakal že sa zľutujem a zaplatím to zaňho ale to nie je môj problém, že namiesto toho aby si nadrábal sa ešte viac fláka , tiež sa bojím , že prácu raz stratí ak bude toto robiť naďalej,...takýto chlapi to je hanba
@mawka Mňa by napadlo, možno si viac na wifi ako s ním a asi mu to vadí, nie? To by takto nerypol. Možno sa trošku zamyslieť nad sebou, či sa mýlim?
No mňa tiež muž nasiera s takýmto, ja som na internete málo, keď sedím v robote, on si tiež rád kukne svoje veci, ja to chápem, nerýpam a on si rád do mňa.
Určite som aj ja urobila chybu a veľa, viem, že nie som dokonalá, ale nechcem takto žiť, nechcem byť na niekom závislá a robiť to čo on chce, nechcem ho obskakovať a strkať sa mu do riti každý deň , len aby mal dobrú náladu, je to ponižujúce. Chcem chodiť do posilky, mňa to baví, chcem čítať knižky, chcem vyskúšať bežky, lenže on lyžuje slalom a ja bežky nevyskúšam?
Už som rozhodnutá, len treba zabezpečiť praktické veci a to musím vyriešiť. Myslím si že obom by nám to pomohlo, sú iné ženy pre neho vhodnejšie. On je veľmi šikovný, milý, ku mne nie, ale k inej by bol určite. Ja ho rozčuľujem, lebo som samostatná a v podstate ho nepotrebujem a to ho serie. Bohužiaľ v živote nastali chvíle keď som ho veľmi potrebovala a vtedy jednoducho nebol. Je mi to ľúto.
@natalym ked som s nim, nie som online. som online ked som mesiac v nemecku, ale nudim sa tu a de faco je toto moje spojenie so svetom. takze moze rypat kolko chce. myslim si, ze na mojom mieste by kazdy bol rad, ze aspon takto moze komunikovat. ano, par krat sa stalo, ze som sa s nim priserne nudila, sedel na gauci a sedel, ziadny napad, ziadna komunikacia, cumakat do TV zase mna nebavi, tak som si protestne zapla book. ako ja neviem, ale nevidi ma mesiac a ked pride, sedi na riti a ani rozpravat sa nechce, stale je ticho. sedi a sedi a sedi.
@mawka Tak ale už som videla chlapov čo sa im huba nezastaví, lopatou po hlave.
Môj tiež slovka neprerečie, neznášam keď si mám domýšľať, ešte aj či je hladný a čo by chcel. Nenávidím to.
TV je je jeho priateľka, diaľkové, nedostaneš od neho ani za peniaze. Ale keď ja kukám niečo čo ma zaujíma tak bude chodiť dovtedy okolo mňa a pindať kým to nevypnem.
Nasratá som dnes od rána, čo ma zase čaká.
@natalym vies co, ja som velmi komunikativny clovek, potrebujem rozpravat. ale on je stale ticho. a ked aj nieco povie, tak historky z prace, ktore som uz pocula asi milion krat. on vlastne nema dalsie ine historky. on ako by ani nezil. praca, co robil doma /ako bol s mamkou na nakupe. ako zhanali kapra. ako mamke pomohol v kuchyni. ako povysaval. ako si spravil poriadok v garazi. atd. sak normalne veci/ a to je vsetko. proste on nema o com.
naposledy sme sa zabavili fajn, boli sme partia vonku, ale uvolnil sa, az ked si dal druhe pivo. on je upplne stuhnuty. mne to stale pripada ako keby ho mama drzala strasne skratka cely zivot. ako keby sa stale bal co povie mama. ja neviem. strnuly je velmi. dal si dve piva, zistil, ze asi mamka tam na neho neciha, ze sa tam bavime vsetci, tak sa zacal aj on. ale takto to nejde, ze vdaka alkoholu. inak on si da takto asi raz za rok. treba sa vediet uvolnit aj bez alkoholu. ved ked nejde o zivot, ide o hovno. inak, tato veta ho vytaca, to som si vsimla. lebo on tak zivot nevnima. on sa furt niecoho boji. cohokolvek sa boji. nieco nove ak ma byt, no konec. a neviem to v nom zlomit. pocas 4 rokov som ho zoznamila s celou mojou rodinou, u nas si spravil priatelov, chodime medzi ludi, na vylety sme sli /vsetko moja iniciativa/. proste sa ho snazim vtiahnut do zivota. on to na jednej strane chce, na druhej sa brzdi lebo sa boji. ale ze coho? na to som nikdy nedostala odpoved. nepoprel, nevyvratil, ale ani neodpovedal.
A kde máme zakladateľku?
@natalym a toto je to najhorsie na tom. ze ja ho nechcem menit. on sam chce zit, ale proste sa stale boji urobit nieco nove. nejaky krok. uz som sa to s nim snazila riesit, ako by sa k tomu dopracoval nejako a aj ked sa namotivuje, je to asi na jeden den a potom je to zase vsetko po starom. on musi chciet. a presne o tom je to cele, kym ja sa snazim, prisposobujem sa, on nechce nic, ani sa len nepokusi a tym padom on ma nohy v teple ako sa bovie a jedina, kto mina energiu doslova do luftu, tak som ja. proste ma to uz sere.
@natalym hej, lenze je dospely. nevyskusa, nevie, boze sak tolko je ludi, ktori zarabaju polovicu z toho co on a zivia rodinu celu. coho sa boji? ze prispeje na stravu a najom a ze peniaze svoje mu zvysne ostanu? ano, u neho je to o peniazoch. on si mysli, ze to s 800 eurami nezvladne. podotykam, nema hypo, neplati alimenty, prispeje matke na domacnost a stravu. to iste by prispel aj mne. moje deti dostavaju vyzivne, to by som od neho neziadala, aby mi ich zivil alebo nieco. tak o co tu ide?? chapes, proste nechce.
jaj co by iny chlap dal za toto. iny chlap si najde zenu s dvomi detmi, plati cele byvanie, dotuje aj deti, ktore nie su jeho a ide to. ja take po mojom nic nechcem a nejde to. pripadam si ako mimozemstan.
@nasta55
a čo je zenska vec?
a ako sa odlisuje zenska vec od muzskej? dakujem za vysvetlenie. A prosimi nie take vysvetlenia "lebo sa to patri", "lebo vzdy to tak bolo"... proste prosim o logicke vysvetlenie rozdielu medzi zenskou a muzskou vecou (nemyslim biologicke danosti ako tehotenstvo a kojenie). Dakujeeeeeeeeeeeeem 🙂
@natalym nekazite diskusiu 😉
ak sa vam do toho mozem zamiesat
@mawka ...ono ....je asi tazke chciet zmenit muza...a myslim,ze asi ani nie si povaha,kt.by naivne myslela,ze ho zmenis-aspon,co tak citam tvoje nazory v diskusiach
si dost akcna a mozno len potrebujes stretnut "svoju"naturu...prip.nieco podobne-aby ste zase neboli privelmi akcni obaja 😀
ale teraz vazne...tazko je byt tahunom vo vztahu-akomkolvek...a toboz v partnerskom vztahu....lebo jeden sa vycicia do spiku a ten druhy sa prebudit nemusi roky 😒
a najhorsie je,ze v zivote treba,aby raz tahal za oboch jeden a raz druhy...
lahko sa povie-aaale,ved ho nechaj.....ale verim,ze to lahke nie je...no zase...mas pre koho zit a ked nevidis ani trosku nadeje,ze sa partner zmeni...budes sa trapit cely zivot???
@terezka1947 presne tak. velmi pekne si to opisala. velky kus pravdy. niekedy sa zamyslam, ci moj otec nebol a nie je az prilis perfektny a ja hladam takeho partnera, lebo ved tak to byva, ze dcery si chcu najst partnera po vzore otca. ale zas na druhej strane, chcem tak vela, ked chcem normalneho chlapa? toto je to. alebo som prilis samostatna a to chlapov odpudzuje? neviem, fakt neviem. sak skusala som byt aj taka kvazi nesamostatna, ze by som vyvolala pocit, ze by sa staral a ochranoval ma, ale vypalilo to nakoniec uplne inak. nieco v zmysle, ci ho mam na vyuzivanie iba. ani tak ani tak. ano, potrebovala by som taku naturu k sebe nieco ako som ja 🙂
Nie je o čom. Nechcem s ním žiť, nevyhovuje mi, zmenila som sa, nechcem. Viem, že s inou by bol šťastný, on to nevie pochopiť. Ja nechcem nikoho, nepotrebujem, nie som taký typ.
@mawka hm...ja som tiez dlho hladala...lebo vzor v mojom otcovi bol tazko dosiahnutelny-mam dobreho manzela,otca mojich deti-ale samozrejme...vztahy sa menia,menia sa mozno trosku casom aj ludia,ludi mozu zmenit aj okolnosti zivota....takze vztah sa da hodnotit az po desatrociach-uspesnych
pocas "chodeni"som mala tendenciu mysliet si,ze sa vela veci zmeni...vela veci dokazem zmenit ja po svadbe...aaaatd,aaatd....a som stastna,ze som mala nakoniec tolko rozumu,ze som dala na mamu a prehodnotila jej pohlad na zivot.....a rozhodla sa ako som sa rozhodla
vzdy hovorila,ze v manzelstve a dennodenom zivote sa vela veci a vlastnosti,kt.teraz ospravedlnujem,tolerujem a myslim,ze "sa same zmenia" a pozeram na ne cez zalubenost =moooozu zhorsit...a aj trosku zhorsia...
ze clovek si musi vyberat partnera z podobneho cesta,prostredia,z podobnymi problemami,zalubami,radostami....a asi na tom nieco bude
no...ako vravim,vsetko preveri az cas
a myslim,ze vzdy je cas zacat nieco nove a urobit hrubu ciaru za niecim,co nas zranuje...a mozno v tom je sila...lebo tie hrube ciary sa nerobia lahko a veru aj stoja nejake slzy a prebdene noci
ale stale sa mi v zivote potvrdilo,ze kto hlada,najde-nech je to v akejkolvek oblasti a akokolvek to dlho trva 😉
ved,co je hodno mat...na to je hodno cakat,nie???(samozrejme,neda sa vzdy necinne)
No ja mám takého muža ako bol môj otec. Práveže.
@mima4 tak u nas doma sa pojem zenska- muzska praca dost zotrel..okrem takeho, ze muž narube drevo a ja navarim a vyzehlim-to jedine mame podelene-...ale inak.....ja rylujem ,zakladam skalky,nosim tazke skaly,zakladam travnik.....proste robim zvacsa narazove narocne prace....ale on sa potom s tym pilple a stara sa o to denne.
Ja nasadim on polieva a zbiera suche listy,ja malujem plot ,on opravi murik atd.
V byte ja povysavam,ale aj on, zvacsa on suruje kupelne a vecka,ale zas aj ja...Ja ho taham do posilky,ja ho motivujem aby podaval lepsi vykon,taham ho na tenis,bedminton,korcule...ale zas sam od seba chodi na aikido..
Ja som si spodne pradlo nekupila uz hadam 5 rokov...vsetky nohavicky mam od neho..aj prakticke aj sexi
a aj sebe kupi aj synom....ak su deti chore vsetko zas riesim ja,ale desiatu som nerobila synovi sto rokov..bud si ju robi sam,alebo mu ju robi muz a tiez aj ranajky-chysta ich zvacsa muz-teda cez prac tyzden,cez vikend ja...on ma taha aby sme uz robili napr vianocnu vyzdobu,nakupuje stale nove cacky,sviecky....ja sa vacsinou len pridam k chlapom..oni su motor u nas na zdobenie..proste total gulas u nas. 😝 😀
Kamosky nechapu....My sme obaja akoby muz aj zena v jednom...
@kaja73 Záhradu nemáme. Vysávam ja a deti, kúpelňu a wc šúrujem ja a deti. Spodné prádlo kupujem všetkým ja. Keď sú deti choré, riešim ja, desiatu robím ja aj manželovi, raňajky robím ja, nakupujem ja, výzdobu robím ja. Sem tam niečo opraví, odkedy zistil, že to viem urobiť, tak už to nerobí. Stará sa iba o auto, a robí v robote. Pardon robil, odkedy mu to dlho trvalo a začala som to robiť ja, tak odvtedy to robím. Sem tam niečo urobí.

@mawka a tvoje deti nie su nejak na neho naviazane?