icon

Nespoľahlivý muž

mladena
16. dec 2014

Ahojte, stále tu čítam o vašich problémoch a nech sa týkajú akýchkoľvek ťažkostí vo vzťahu s mužom, vždy píšete v tom zmysle, že aspoň sa vás snaží zabezpečiť, pracuje od rána do večera, aby vám nič nechýbalo a pod. Preto by ma zaujímalo čo si myslíte o mojom probléme: s mužom sme spolu 10 rokov, muž je povolaním vodič a je asi lenivý, alebo ja už neviem čo si mám myslieť o tom, že viac nepracuje ako pracuje. To znamená, že takmer mesiac čo mesiac odrobí pár dní a vyhodí sa na pn. Pn mu jeho doktorka vždy dá, nakoľko mal v minulosti vážny úraz a nie je pre neho problém vymyslieť si nejaké ťažkosti. Pritom mu ale nič nie je. Takisto si napríklad dáva papiere ako celodenné ošetrenie (keďže jeho sa mu už minuli) na mňa ako doprovod, ale ja som zdravá, ani som u žiadneho lekára s ním nebola. Pripadá mi to trápne. Nechápem ho. Takisto mi pripadá trápne, keď ja ráno vstávam do práce a on vylihuje. Celý deň potom posedáva doma, navarí a popíja pri tom pivo a potom ešte očakáva, že ho pochválim ako navaril a upratal. Pripadám si akoby sme mali obrátene ulohy. Lenže ja rada varím a upratujem a nepotrebujem veľmi aby to robil on, radšej nech donesie peniaze. Jeho kolegovia často robia nadčasy aby zabezpečili domácnosť a môjmu sa nechce. Začínam niekedy chápať tie tzv. zlatokopky, pre ktore je podstatné aby žili vo finančnej istote. Pretože my sme si zobrali hypotéku a splácame aj ďalšie uvery, veľa nám toho nazvyš nezostáva a mám obavy ako to všetko zvládneme keď mám takého muža. Predtým nám v mnohom pomohli moji rodičia, aj prispeli aby si dorobil vodičský a mohol mať takúto prácu. Až teraz keď sme odkázaní len sami na seba, pomaly začínam vidieť akú má môj muž slabú a nestálu povahu. Jeho zamestnávatelovi sa jeho opakované pn samozrejme nepáčia a výsledok je taký, že ho dal na horšie služby. Myslím si, že sa ho chcú zbaviť. A môj miesto toho aby sa snažil pracovať a dostať na lepšie trucuje tak, že sa zasa dal na pn. O všetky financie sa starám ja, lebo on to tak chce a mne to vyhovuje, aspoň mám istotu, že sú všetky nevyhnutné platby a účty poplatené. Zaujímalo by ma, čo si o tom myslíte. Ja ho už pomaly prestávam obdivovať ako muža. Keď ma však obdobie že pracuje znova k nemu začnem cítiť ako ho milujem, teším sa na neho kým sa vráti domov a podobne. Keď nepracuje začínam byť mrzutá a mám obavy o našu budúcnosť. Neviem prečo je to tak. Inak si vo všetkom rozumieme, muž je dobrý, stále mi napr. kupuje kvety a prejavuje lásku. Ďakujem vám za odpovede.

terezka1947
17. dec 2014

a este mi napadla jedna vec-opat stara znama pravda....hoci,musim byt uprimna,dost som bola povedzme,ze "rezervovana" 😀voci takym pravdam "starych materi"

vsimaj si ako sa tvoj priatel,frajer sprava k svojim doma,k mame,otcovi,sestre....ako sa stavia k tomu,ze su chori,maju problem...atd
raz sa takto bude spravat aj k tebe-k tvojej rodine

mawka
17. dec 2014

@natalym no, diky za posledny prispevok, po ktorom som sa utvrdila, ze mam sice chlapa, ale na vsetko som sama. varim, periem, zehlim, peciem, vybavujem, organizujem, zariadujem, planujem, vyberam, riesim, o deti sa staram, o cast rodiny, ktori su chori a ked som chora ja, tak si dam nejaky panadol grip a frcim dalej. darceky nakuppujem ja, program vymyslam ja, opravujem si sama. zhanam si sama. a lord si pride raz za cas, vyvali sa na gauc, napapka sa, ked treba mu operem, ozehlim t. osprchuje sa u mna, kukne si telku. sem tam ideme na kavu niekam - ked to vymyslim ja. a este sa citi urazeny, ked vyjadrim svoj nazor. nuz....
a riad sem tam umyje, minule mi povysavala, ale zase tomu predchadzala debata neprijemna. alebo milujem, ked chce nieco spravit a rozprava o tom, ale aby zacal, to nie.
a tiez je zlaty, mily, atd. no ale to neni vsetko, ze. moj tatko je zlaty, mily, spolocensky a od prania pokadenych plienok robil vzdy vsetko sam od seba. mamka mu nemusela nikdy hovorit ze urob to, hento... a to drel v bani ako kon, unaveny bol ako kon, ale po praci sa venoval nam, pomohol mamke a kolkokrat ona sla na komunal ku kadernicke, na pedi a tatik sa nam venoval.
taki chlapi uz vymreli? 😅

mawka
17. dec 2014

@terezka1947 hej? ked jeho mamu chyta /predstierany/ infarkt, tak je hotovy. ked je on doma a ja mu zavolam, ze mam 39 horucku /co ja nemavam/, tak mi povie, ze mu to je luto. a to je vsetko. nesadne do auta a nepride.
naposledy mesiac dozadu som mala brutalnu alergicku reakciu koznu. sedel a kukal na mna ako kopka nestastia a ja som mu hovorila, co potrebujem z lekarne a on cely den sedel a kukal a sedel a kukal na mna ako teliatko. az som sa nasrala a zrevala na neho, ci to nechape alebo co, nech dvihne prdel a nech mi skoci do lekarne pre tie veci. on si snad myslel, ze som uplne v pohode. ze to neboli, nesvrbi a ze si snad pojdem do tej lekarne sama. btw., ta alergia bola na celej tvari a ociach - spuchnuta, ani som nevidela... takze takto on sa sprava, ked ja som chora. uplne inak nez doma.

mawka
17. dec 2014

@terezka1947 no a nakoniec sme v lekarni skkoncili obaja, samozrejme. uz rozumies lepsie tej mojej situacii, ze? 😀 fakt neviem ci mam plakat alebo sa smiat.
alebo teraz, za posledne tri tyzdne v rodine dve umrtia. on vypnuty tel, lebo buval po nocnej - rozumej, dojde z nocnej o 7.00 rano, telefon vypina, budi sa asi o 20.00 a niekedy ma uplne u prdele, ze by si zapol fon alebo mi poslal sms ze aspon zije. no a toto je to, ze nieco sa pototo, chcem, aby ma niekto pomojkal aspon na dialku v takej situacii a on cely den mimo dosah.
vies co je najtrapnejsie? ja na jeho mamu za cele 4 roky nemam kontakt. telefon., keby sa mu nedajboze u nas nieco stalo, tak musim hadam na fb na jeho nastenku napisat status alebo poziadat jeho znamych, aby odkazali jeho mame, ze sa cosi stalo... on na mojich rodicov cislo ma. oni na neho. proste toto su uplne odlisne svety. on jednoducho nema v sebe taky ten dospelacky pocit zodpovednosti. ze aha, ozvem sa jej, ze som ok, aj ked jedna sms za den. alebo dam jej cislo na moju mamu, keby niekedy nieco. alebo ze by povedal mami, tu je cislo na nu, keby nieco. proste ee, nic.

kaja73
17. dec 2014

@mawka podla toho, ako ho opisujes, on nema zaujem o vztah, ale len si sem tam vrznut 😝 takych chlapov je zial spusta.
A zial jeho vek hra proti tebe, nie pre teba....muzi, ak sa neosamostania do urciteho veku a su stale s maminkou, tak zmenu nechcu....je im totiz total fajnovo....ful servis a priatelstva s vyhodami, bez zavazkov..... inak asi sen kazdeho chlapa.

mawka
17. dec 2014

@kaja73 no neviem, o sexe, teda len o nom to nebude. pretoze sa x krat stalo, ze prisel zrovna vtedy, ked som mala kramy alebo nieco ine bolo, ze dva mesiace bez sexu. keby mu slo len o to, tak by so mnou nebol, kedze ten sex ma az 2x za 2 mesiace. on ma proste miluje ako vravi, on chce vztah, ale nechce menit svoj zivot. a to je blbe. keby to bolo len o sexe, tak fajn, boli by sme lepsi kamosi, sem tam by sme si uzili, atd. ale nie, to nechce. on chce vztah. ale podla mna, on nevie co chce. rozmyslala som, ci nema inu. skusala som vselijake tahy /do mobilu som mu neliezla/, ale skusala som vselico, nechyta sa. nema inu. praca - muzskly kolektiv, z prace domov, motka sa doma, s mamkou na nakupy, mamke pomoct doma, pripadne tatkovi v garazi a spinkat. on ani s kamosmi nechodi von. cudne. je to proste cudne.
inak ja som jeho prvy vazny vztah. predomnou nemal vazne vztahy. len chodenia kratke dve tri. nikdy nezil sam, s inou zenou alebo tak. proste stale u mamky a doma. a byva tam s nimi aj jeho dospela sestra 36 rocna, slobodna, bezdetna, bez vztahu. toto neni normalne. keby tam bol jeden z nich, ok si clovek povie, dobre jedno dieta vyletelo z hniezda, druhe sa drzi maminej sukne, ale dve dospele decka aby sa nevedeli odputat...... myslim, ze je jasne, ze vychova a vplyv matky je tam hlboko zakoreneny a ja cez to neprejdem. a myslim, ze keby ich matka povedala, aaby sli a zili sami, tak az vtedy to urobia.

terezka1947
17. dec 2014

@mawka no ved jasne....ako sa sprava doma,bude aj k tebe-resp.uz pri tom ako je (mozno) aj chorobne naviazany na mamu sa da kadeco zistit ...je dobre,ked si dieta rodica vazi....ale je dobre vidiet ako to dokaze sklbit s tebou,so starostlivostou o teba...ci je to rovnake,ci vsetko podriadi iba jej,ci sa aspon snazi byt tu AJ pre teba...alebo ta berie iba ako dievca na stravenie volna a v dotazniku zivota si v kolonke partnerka odfajkol kolonku-ano,mam 😒

aaale,lahko je riesit a vyjadrovat mudro k problemom inych,vsak 😉 a to nechcem...nechcem mudrovat,tak to neber....kazdy vieme to svoje a myslim,ze aj ty v kutiku duse vies,co mas a chce robit...iba ty poznas vsetky okolnosti....ale verim,ze citis co mas urobit....alebo aspon citis,co urobit chces...

natalym
17. dec 2014

@terezka1947 Neplatí.

mawka
17. dec 2014

@terezka1947 no len blbe je to, ze niekde v kutiku duse mam aj vycitky. ci nie som fakt ja ta divna. toto ma stve.

natalym
17. dec 2014

@mawka Mala som kamošku, ktorá by mi na toto povedala: A prečo to robíš?
Ale tak zistila som, že ani u nich doma to nie je ideálne. Najlepšie sa radí cudzím. Inak ja už čo ozaj nemusím, nerobím, poviem mu 30 krát a potom to aj tak neurobím, jasné, že ani on. A pod.

terezka1947
17. dec 2014

@natalym neviem teraz,co neplati....ale naozaj nechcem tu mudrovat...iba ti mozno dodat odvahu byt stastna-napriek tomu,ze posobis dost silne na to,ze by si tu moju podporu potrebovala 😉
urcite citis vo svojom vnutri,co chces a mas urobit...
su muzi,kt.miluju mamky...otcov....dali by za nich vsetko...ked chodia s dievcatami...priatelkami...opat su len a len rodicia ti najdolezitejsi-t.j.nic a nikdy neurobia bez toho,aby nejako nepocuvli rodicov
su muzi,co su dobrymi synmi....pomozu vzdy,ale vedia,ze maju aj svoju rodinu
a su muzi =taki mix....a mozno chcu v provom rade "svoj"klud,takze laviruju medzi priatelkou,rodicmi...a nechcu si to pokaslat ani tu,ani tu....hm...a myslim,ze asi tato skupina je najhorsia,lebo ublizuju obom stranam 😒
no,dost mudrovania 😀
to fakt nechcem
drzim ti palce,aby sa to vsetko poriesilo podla tvojich predstav a Vianoce boli zaciatkom niecoho,po com ty tuzis...

natalym
17. dec 2014

@mawka Ja viem, že som. Viem, že je kopu žien, ktoré by ho chceli, len podľa mňa nevedia čo ich čaká. 😀 On sa takto vie chovať.

natalym
17. dec 2014

@terezka1947 Ďakujem.
Neplatí - som myslela, že môj muž sa k mame aj k sestre správa pekne. Ku mne sa tak nespráva, zo mňa si stále len uťahuje.

kaja73
17. dec 2014

@mawka ale mozno je to typ co mu sex staci raz do mesiaca -dvoch-aj taki chlapi su ..hlavne ked ho popisujes aky je, tak mi to sedi do obrazu muza, co nema az taky apetit v tomto smere....poznam takych ludi muzov aj zeny...a potom mu to ozaj staci a proste je mu fajn.
A ked takto funguje aj sestra tak proste asi to budu ludia, co v tomto smere az take potreby nemaju.
Lebo ak by im to chybalo, tak sa idu za svojim aspon v tomto smere a plus ful servisom nadalej doma.

mawka
17. dec 2014

@natalym
@terezka1947
urobila som sukromku, ste clenkami a keby niektora mala zaujem, skupina sa vola Trampoty s chlapmi, rada pridam aj ostatne.

terezka1947
17. dec 2014

@natalym
@mawka to bolo pisane pre obe 🙂
ale ako som uz pisala,lahko sa radi druhym...a na mudrovanie je tu na MK dost bab...takze ja vam uz iba prajem,aby ste nasli to,po com tuzite

kaja73
17. dec 2014

@mawka mozes ma tam hodit tiez...ak nevadi ze mne chlap doma pomaha..

natalym
17. dec 2014

@kaja73 No podľa mňa to vadí. 😀

mawka
17. dec 2014

@kaja73 sak si tam, jasnacka 😀 inak blba otazka, ze ci nevadi. jasne ze nevadi, lebo potrebujeme vidiet, ze existuju aj normalni chlapi 🙂

nasta55
17. dec 2014

@mima4 u mna vyraz lebo sa to patri nenajdes 🙂 ja som toho nazoru ze muz ma byt zaklad rodiny, zhanac penazi, ochranca ved je muz a zenska je neznejsie pohlavie deticky, domacnost. Nemam rada ked zeny sa hraju ako su samostatne pritom ked uz clovek ma male deti vzdy tam hra rolu chlap aby viac zarobil, mne pride zozenstele ked muz robi veci v domacnosti perie zehli atd, nehovorim ked je to nevyhnutnost ako ked ja som bola tehotna aj moj partner vsetko ozehlil a ziadne frflanie, cez vikend navari obed, ale cez ten tyzden ma na starosti pracu od rana do vecera. Ale kazdy sme iny typ cloveka a kazdy mame iny nazor.

alaguema
17. dec 2014

@mawka nevymreli. Okrem môjho poznám takých zopár, je pravda, že nie veľa. Ale sú 😉

hladampomoc
17. dec 2014

@mawka ahoj mozes tam aj mna prosim pridat? dakujem

mima4
17. dec 2014

@nasta55
Ok, vsak ja akceptujem tvoj nazor ale nerozumiem mu, napr. tomu "muz ma byt zaklad rodiny, zhanac penazi, ochranca ved je muz". To je pre mna rodovy stereotyp. Je ine povedat, chcem muza co bude financne zabezpecovat rodinu atd... a ine tym charakterizovat pohlavie "muz".

Inak, co ma neznost s domacimi pracami, s detmi?? Vies kolko muzov je neznych, krasne sa postaraju aj o dietky... to su akoze "zozensteli"?Mozno su len samym sebou... su stastni...

Osobne to co pises vnimam ako silne rodove stereotypy - prisudzovanie vlastnosti na zaklade pohlavia...pritom uz aj my zeny sme rozdielne. Jednu bavi zavaranie, druhu citanie detektivok, tretia sa venuje hentomu...

Ja napr. neviem piect kolace, nemam k tomu vztah - som menej zena?

Vies, ja chapem ako tvoj nazor, a nechcem ti ho brat, ja len v tom celom nevidim logiku, suvislosti... ked mi povies, ze zena ma byt s babatkom lebo koji, je to logicke, ale ze ma mat na starosti domacnost zena lebo je zena..to mi z nicoho nevychadza... hovorim o pracujucich zena, nie zena v domacnosti.

natalym
17. dec 2014

@mima4 Ja tiež neviem piecť. 😀

nasta55
17. dec 2014

@mima4 nechajme to radsej tak 🙂 nebudem niekoho chytat za slovicka 🙂 nech kazdy robi to v com je dobrya robi ho to stastnym 🙂 my to mame ako mame teraz v domacnosti nastavene tak nam to vyhovuje. 🙂 Pekny den

natalym
17. dec 2014

Mne osobne by nevadilo, keby varil, pral, a pod. A ja budem chodiť do roboty. Mňa to baví, aj zarobiť viem. Ja by som takého domáceho mužíčka chcela.

mircalla
17. dec 2014

@mladena Rozumiem ti, tiez by mi to velmi vadilo.

pimpulka
17. dec 2014

@mawka mozem do sukromky?dakujem

maminuska
17. dec 2014

@mawka poprosím aj ja . 🙂

chlpatymartinko
Odpoveď bola odstránená