Nespravodlivosť pri rozdelení rodinného majetku
Ahojte, potrebujem neutralny pohlad na situaciu ktora sa stala a nejako z nej neviem von.
Tak na zaciatok s manzelom byvame u nasich v rodicovskom, byva tu aj brat.
Mali sme moznost stavat dom, pozemok mame alebo rodicia maju este jeden dom v meste.
V meste sme byvat nechceli nakolko nam to prislo dost daleko od vsetkeho a mame uz aj dieta, proste nechceli sme odinst daleko od blizkych priatelov a tak chceli sme ostat v rodnom prostredi. A bolo nam povedane ze ak tam byvat nejdeme my tak teda to ostava bratovi. Co je ok.
Doma nam bolo navrhnute ze nemusime stavat ze mozme ostat u nas s tym ze ich doopatrujeme a dom ostane teda mne. Boli sme rozhodnuty zobrat hypoteku a stavat ale nakoniec sme sa rozhodli ze ostanme u nas a teda brat bude mat dom v meste.
Len nastalo to ze brat ten dom ide predat ze peknu sumu.
A dost ma nahnevalo ze preco toto dovolia rodicia a nam toto nenavrhli ale radsej by nas nechali si brat hypoteku ked vedeli ze chceme stavat. Tiez sme dom mohli predat a postavit si svoj za tie peniaze. To je jedna vec ktora ma trapi
Dalsia ok ak sa preda ocakavala som ze brat sa odstahuje a mozme si cely vrch prerobit. Len to vyzera tak ze peniaze chce investovat a byt zatial stale v rodicovskom.
Pride mi to nefer.
Rodicia nato povedali iba ze je este slobodny tak naco by staval dom alebo naco by isiel do bytu ked ma tu dom( co je pravda je to rodicovsky dom, tiez mam dieta a viem ako to myslia) ale ked sa uz rozhodol ze to ide predat tak by sa mal pozriet nato ze dom ostava mne a treba sa posunuť. A rodicia by mali hlavne tieto veci uviesť priamo na mieru. Pride mi to ze nemam ziadne slovo a mam drzat hubu a vsetko tolerovat len preto lebo je slobodny a to ze je uz mam mamzela a dieta a dohodli sme sa ze ostavame tu to im je jedno nech sa tisneme hore aj 10 rokov.
Ako by ste to riesili ?
Lebo ak to ma byt takto tak mi to fakt pride nefer. Chcem to este prebrat, spolocne si sadnuť a dohodnuť sa aby bol kazdy spokojny.
Lebo to som mohla urobit aj ja napr kupit si za peniaze 2 byty dat do najmu a tlacit sa v rodicovskom. Len mne bolo povedane ze ak tam byvat nejdeme my pojde brat , cize mna ani nenapadlo to predať.
Este dalsia vec brat mi sam povedal ked sme sa rozhodli ze u nas ostavame ze to asi preda lebo tiez to je daleko preňho. V pohode ale očkavala som ze si v tom pripade najde svoje a nie peniaze investovať na zarobok.
@natalianatalija Poviem ti to úprimne. Tvoji rodičia uprednostňujú brata ktorý je tak trochu vychcany. Je veľká šanca že z toho domu kde teraz bývate nedostaneš nič.
Trvaj na tom že keď idú predávať dom v meste nech tu sumu pekne rozdelia medzi teba a brata.
Zariad si vlastné bývanie a už neinvestuj ani cent do domu rodičov.
Prečo si súhlasila s tým že rodičov doopatrujes? V tej dobe už môžeš mať tiež problémy so zdravím. Tvoj brat je tiež ich dieťa, nenechaj ho z toho sa vyzut.
@natalianatalija a odkáž bratovi, že keď chce predať dom po rodičoch, tak nech sa pripraví na platenie nemalej dane z predaja nehnuteľnosti, nakoľko nehnuteľnosť nezíska dedením po rodičoch
Ak rodicia uz riesia prepis domu v meste na brata, ale s tebou neriesia prepis rodicovskeho domu na teba, tak potom suhlas s @katka700.
Velmi pravdepodobne sa vobec nechystaju rodicovsky dom prepisat na teba, ani teraz ani potom inak by to uz urobili.
Fakt sa zamysli nad tym, preco ta chcu mat doma a ani nahodou nepomyslaj na prerabku.
fíha no inak tu platí lepší vrabec v hrsti ako holub na streche a tiež by som radsej brala dom v meste v ktorom nikto nebýva ako “prísľub” dedičstva po rodičoch. Veď to nieje aktuálne ešte dalších možno 30 rokov a teraz to nemá vôbec žiadnu hodnotu ani istotu … Ak ste chceli v rodičovskom dome všetci bývať, lebo je Vám tam dobre, trebalo jednoducho ten druhý predať a peniaze si rozdeliť, alebo nechať rodičom. Teraz sa nakoniec tak rozhádate kvôli majetkom, že vy odídete s holou … ale bodaj by nie … prepáč za úprimnosť.
@natalianatalija ani som to nedocitala. Mohla si ist do domu v meste a robit si tam co chces... miesto toho si s chlapom a deckom v detskej izbe, ehm pardon na poschodi.
Budes plakat ze ty aj brat byvate v rodicovskom dome aaaaaach.
Je uz vobec nieco z tych nehnutelnosti prepisane? Vies ze rodicia si mozu robit so svojim co chcu? Aj to zapalit?
Sukromie asi nikto z vas nechce
@kitycat tak najprv nieco docitaj a precitaj si aj odpovede na uz podobne vyjadrenia a potom nieco komentuj :D ale v pohode
Nie este nieje este nic prepisane
@natalianatalija A s rodičmi a bratom ste sa ešte nerozprávali?
@natalianatalija no tak úprimne dom v meste je pre väčšinu ľudí lepšia voľba, ako s rodičmi na poschodi na dedine, tato voľba je zvláštna, hlavne ak už máte dieťa , ešte pri nejakých ozaj nadštandardných vzťahoch, ale toto co čítam určite také nie sú. To ste naozaj nemali záujem osamostatniť sa a mat súkromie?
@natalianatalija citala dom si diskusiu neboj nic, len ten tvoj ublizeny vylev nie.
Nevhapem preco sa neosaˇostatnite. Strazit dieta vam mozu chodit aj do vlastneho. Myslim si ze si nahnevana, ze si to mohla predat.
Investujes do domu, ktory nie je tvoj, mize vyhoriet cokolvek...
No a ked budete konecne dedit neprepisany dom, tak tvoj super brat by sa musel zrieknut dedicstva. Spravi to kedze sa neprepisuje,?
Tak neviem, radsej majetky za zivota neprepisovat. Zvacsa niekto na tom zarobi. Brat preda a bude byvat v dome rodicov dalej. Vy sa tam budete tlacit tiez a starat sa o rodicov este 100 rokov, ked budu nevladni a nakoniec sa budete o rodicovsky dom delit s bratom, lebo on mkzno zabudne, ze uz nieco dostal.
Ale hlavne ta spravodlivost, ze vy nebudete mat vlastne nikdy sukromie a brat bude v plnke. No, pekne toto akoze spravodlive delenie vopred.
@natalianatalija
- "Sme super rodina!"
- "Už ste spolu dedili?"
@natalianatalija nechapem, preco si nesadnete s bratom a rodicmi a toto, co tu pises, nepovies im. Tu to za vas nik nevyriesi.

@tomcimka čo má čo dieťa trvať na tom, aby mu rodičia prepisovali majetky. To je nejaká nová doba či čo