Nešťastie v manželstve
Ahojte, čítala som tu už veľa podobných diskusii ale asi sa len potrebujem vypísať a možno mi niektorá z vás aj poradí/nasmeruje.
Som 9 rokov vydatá a máme ročné dieťatko takže ja som stále na materskej. Ani neviem kde začať ale posledných pár mesiacov je medzi nami taká zvláštna atmosféra. Ako keby sa z nás stali len spolubývajúci, ktorý riešia iba logistiku okolo dieťaťa a domácnosti. Keď sme spolu večer sami tak len každý z nás väčšinou pozerá do telefónu pretože sa nemáme moc o čom porozprávať. Takmer celý chod domácnosti je na mne. Neberiem to nijako zle pretože ja som doma s malým a manžel chodí do práce takže logicky sa starám o domácnosť iba ja. Problém je však v tom, že manžel ma za nič nepochváli len hľadá nedostatky. Ja sa snažím a žiaľ sa to berie len ako samozrejmosť alebo sa hľadajú chyby čo potom vedie k hádke a mojej frustrácií. Poslednú dobu sa pohádame takmer každý deň ale väčšinou nás to za pár hodín prejde a ideme ďalej. Manžel býva dosť veľký nervák a keď niečo nie je po jeho tak je zle. Chodí nervózny a nadáva. Ja už potom ani nemám chuť sa k nemu pritúliť. Kedysi nebol až takýto nervný, teraz to obhajuje tým že má toho veľa v práci ale aj na mne je toho celkom dosť. Od rána do večera sa venujem len dieťaťu a domácnosti, na seba nemám čas takmer vôbec. Neviem ako to riešiť ďalej ale pomaly ma to zožiera.
@anonym_autor takto by vyzeral moj zivot nastastie ex odisiel , boh mu zehnaj
@aurora33 vidím, že píšeme podobne nečítala som všetko.To sú tie chyby dokazovať si, že všetko zvládnem.Ja som spravila veľa chýb ani neviem ako.Zena sa do toho ľahko dostane, keď muž príde neskoro z práce a vie, že ona sa musí postarať.A nakoniec jej zostane doma 45 r chlap ako mne, ktorý je bezradný, lebo som sa ráno nasrala išla s deťmi korčuľovať a 3 dni čakám kedy ich muž zoberie fúka, nechce sa mi, dnes nie zajtra. ..tak je doma a má spraviť obed, ktorý nevie spraviť Ale už som musela odísť, lebo by som ho ubila.Toto ide mužom výborne zbavovať sa všetkého a teraz, keď sú deti väčšie povie, že tiež môžu niečo spraviť.Nasla som si bábovku, ktorú matka obskakovala.Ani zarobiť poriadne, ani sa postarať len na nervy.Je mi do plaču koľko chlapov je vonku s deťmi a on chce oddychovať.Rano vstáva posledný večer do polnoci TV ach končím.Preto každej píšem hodiť im dieťa na krk a staraj sa ja som tiež nedostala manuál.
@anonym_10c5d7 fuuuu tak to ja mám doma presný opak. Môj vie a aj chce urobiť všetko okrem žehlenia 🙂
A preco ta tak irituje, zeby zavolal matke a on by nebol sam na dieta - vsak je to hadam jedno ci bude sam alebo mu pomoze jeho matka. Ty si urobis pohov a prides na ine myslienky. A ked to budes robit pravidelne tak aj on si zvykne ze sa musi postarat. To je take myslenie, nejdem lebo svokra by mu prisla ponoct a bola by s mojim dietatom 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️. Chodite aj niekam sami dvaja? Mate cas na seba ako na par? Ci nemozes nechat dieta s babkou lebo to je svokra a tym padom len vsetci traja alebo nik?
@anonym_autor "manžel chodí do práce takže logicky sa starám o domácnosť iba ja"
Problém je presne v tejto vete.
1.nepovažujete sa za rovnocenných- ani on teba, ale ani ty samú seba voči nemu
2. tvoju starostlivosť o dieťa a domácnosť berie ako samozrejmosť
Choď aspoň ku kaderníčke na 2 hodiny a nechaj ho samého s malým
@anonym_autor je to absolútne bežný stav s príchodom dieťaťa. Nechcem tým povedať,že jednoduchý. Skôr je to pozvanie života zmeniť alebo prehĺbiť svoj vzťah. Tieto stavy na ženskej aj mužskej strane si prešli mnohí, je to známy dôvod kríž v manželstve. Vychodisk je viac a to,keď to spolu zvládnete Vám to neuveriteľnu silu a súdržnosť dalej. Potrebujete akoby porodiť svoje manzelstvo znova, ale do novej reality a do výziev,ktoré človeka premenia na vyššiu úroveň, nielen pridajú ďalšiu povinnosť, ale uvidia život akoby inak. Pokojne by som začala aj koučingom,pre mna to bola skvelá skúsenosť. Netreba nevyhnutné parovy koučing, môže byt aj len s jednotlivcom. Bolo úžasné zažívať čas,ktorý bude len o mne,usporiadala som si veci v sebe a nazerala novo na seba aj moje poslanie ako matky,manželky,kamarátky.... Jokelova-Tuchova je úžasná koučka, odporúčam!
@anonym_autor Mas dom a mas dieta,to je sice pekne,ale Ty mas manzela. Tak venuj viac casu jemu,nez domacnosti. A mozno nedopadnes ako vela ostatnych.
@anonym_autor "...manžel chodí do práce takže logicky sa starám o domácnosť iba ja..."
A čo je na tom logické? Tvoj muž pracuje 7 dní v týždni? Asi nie...Cez víkendy sa kľudne môže chopiť domácnosti aj on. Prepáč, ale robíš zo seba slúžku, a ešte aj tak ťa kritizuje a je nespokojný. Toto urýchlene zmeň, lebo keď sa vrátiš do práce, budeš padať na hubu...
@katka35483 Nie, nie je to "absolútne bežný stav". Jej muž sa správa ako chrapúň, očividne nič doma nerobí, a ešte aj pindá na to, čo robí ona. Bože ženy, neofukujte už toľko tých chlapov...
@martin96321 Viď to, čo píšem vyššie. Aj si čítal úvodný príspevok? On kritizuje ju, nie opačne. A ešte ona mu má venovať viac času? Seriózne?
A nie je to náhodou tak, že akonáhle otvorí dvere tak na neho vyvalíš všetko, čo sa za ten deň odohralo? alebo mu povieš aká si unavená atď.?
@anonym_autor "...manžel chodí do práce takže logicky sa starám o domácnosť iba ja..."
A čo je na tom logické? Tvoj muž pracuje 7 dní v týždni? Asi nie...Cez víkendy sa kľudne môže chopiť domácnosti aj on. Prepáč, ale robíš zo seba slúžku, a ešte aj tak ťa kritizuje a je nespokojný. Toto urýchlene zmeň, lebo keď sa vrátiš do práce, budeš padať na hubu...
@katka35483 Nie, nie je to "absolútne bežný stav". Jej muž sa správa ako chrapúň, očividne nič doma nerobí, a ešte aj pindá na to, čo robí ona. Bože ženy, neofukujte už toľko tých chlapov...
@martin96321 Viď to, čo píšem vyššie. Aj si čítal úvodný príspevok? On kritizuje ju, nie opačne. A ešte ona mu má venovať viac času? Seriózne?
@anonym_6315c3 Prepac,ale cital som to ako celok. On si zobral priatelku ktoru miloval. Stala sa z nej matka od ktorej odisiel. Vztah je o dvoch ludoch muz a zena. Vacsina sa tvari ze po svadbe padla opona a uz je vsetko inac.......Bohuzial rozpravky koncia bozkom a zili stastne az do smrti.....nikde uz neukazu ten stastny zivot
Na oboch stranách je chyba, nezastavam sa tvojho muža, tu treba komunikáciu. Ja mam tri deti a zvládam všetko, domácnosť, deti, aj seba, maľujem sa o seba, chjodim na estetické procedúry a cvičím a beham (samozrejme všetko s najmenšim 2m), 3 a 4 r sú v skolke, akuewat teraz začínam aj robiť... Ano keď chcem pracovať a chodiť napríklad cvičiť potrebujem už pomoc svokrovcov alebo muža... Ale nemôžem povedať žeby som niečo nestíhala. Mje to o tvojom harmonograme... To ze to sama zvládnem ale neznamená ze to dám znať aj mužovi...stale chcem od nwjo aby mi doma pomáhal nielen s deťmi ale aj s domacnostou.. Však každej zrwne dobre padne keď jej chlap nieže pomôže ale stará sa o domácnosti lebo je to stále 50 na 50 aj dieťa je oboch
A keď začneš chodiť do preace tak co? Ak máte taketxto režim tak aj ptm sa na teba vysrrie.. Ja som popri rodicaku vedela zarobiť pekne peniaze ešte s dvomi deťmi.. Tak nemôže chlap povedať ani pol slova
@anonym_6315c3 Prepac,ale cital som to ako celok. On si zobral priatelku ktoru miloval. Stala sa z nej matka od ktorej odisiel. Vztah je o dvoch ludoch muz a zena. Vacsina sa tvari ze po svadbe padla opona a uz je vsetko inac.......Bohuzial rozpravky koncia bozkom a zili stastne az do smrti.....nikde uz neukazu ten stastny zivot
@martin96321 1. on neprebera zodpovednost 2. on kritizuje a sprava sa zle. on z nej robi tu matku a nic ine nez matku. kladie na nu tlak po stranke gazdiny a matky, a nedava jej priestor byt zenou. sam sebe kope jamu, len skoda, ze do nej taha aj manzelku.
@martin96321 1. on neprebera zodpovednost 2. on kritizuje a sprava sa zle. on z nej robi tu matku a nic ine nez matku. kladie na nu tlak po stranke gazdiny a matky, a nedava jej priestor byt zenou. sam sebe kope jamu, len skoda, ze do nej taha aj manzelku.
@anonym_d2b045 Uprimne......kolko si toho nakladate same? Kolkokrat sa same vyhecujete a vystresujete? Kolkokrat si hovorite ze este toto urobim,este tamto,este,este.......a naco? A potom ste nasrate, frustrovane,znechutene........naco je dobre ustvat sa? Spadne svet,ked bude v umyvadle vecer tanier? Alebo ze je smuha na zrkadle?
@anonym_d2b045 Uprimne......kolko si toho nakladate same? Kolkokrat sa same vyhecujete a vystresujete? Kolkokrat si hovorite ze este toto urobim,este tamto,este,este.......a naco? A potom ste nasrate, frustrovane,znechutene........naco je dobre ustvat sa? Spadne svet,ked bude v umyvadle vecer tanier? Alebo ze je smuha na zrkadle?
@martin96321 a kto to má spraviť?Len málo mužov vidí všetko čo treba doma porobiť.To nie je o jednom tanieri.Muzi dosť žijú ešte v tom, že ja som v práci a tiež chcem oddych.Vzdy sa viac prispôsobí rodine a dieťaťu žena vždy....už si počul muža, čo povie nemôžem ísť na služobnú cestu, lebo deti...lebo prázdniny ..žena v prvom rade mysli na deti.Co je chyba, ale asi to tak je dané.Ak by muž bol tak isto plnohodnotný otec s manžel nie si hádky.Len od muža je často počuť to netreba, nie je podstatné, neboli vonku nevadí nech sa hrajú aj 3 dni žena sa zdvihne a ide.A nájde muža na gauči ako oddychuje.Nie je navarené nevadí zavolá sa donáška môže sa volať kvôli peniazom každý druhý deň?Minule som nenavarila tak tatinko zavolal pizzu.Este raz veľa veci si zariadim inak teraz po rokoch sa nejaké zmeny robia veľmi ťažko.A nie, nebol taký rokmi sa ľudia menia, leniveju, všetko berú ako samozrejmosť.Az dnes, keď je muž v robote vidím aký je doma kľud a všetko má svoj systém.Vybrala som si zle a čo teraz po 17 r😂
@martin96321 a kto to má spraviť?Len málo mužov vidí všetko čo treba doma porobiť.To nie je o jednom tanieri.Muzi dosť žijú ešte v tom, že ja som v práci a tiež chcem oddych.Vzdy sa viac prispôsobí rodine a dieťaťu žena vždy....už si počul muža, čo povie nemôžem ísť na služobnú cestu, lebo deti...lebo prázdniny ..žena v prvom rade mysli na deti.Co je chyba, ale asi to tak je dané.Ak by muž bol tak isto plnohodnotný otec s manžel nie si hádky.Len od muža je často počuť to netreba, nie je podstatné, neboli vonku nevadí nech sa hrajú aj 3 dni žena sa zdvihne a ide.A nájde muža na gauči ako oddychuje.Nie je navarené nevadí zavolá sa donáška môže sa volať kvôli peniazom každý druhý deň?Minule som nenavarila tak tatinko zavolal pizzu.Este raz veľa veci si zariadim inak teraz po rokoch sa nejaké zmeny robia veľmi ťažko.A nie, nebol taký rokmi sa ľudia menia, leniveju, všetko berú ako samozrejmosť.Az dnes, keď je muž v robote vidím aký je doma kľud a všetko má svoj systém.Vybrala som si zle a čo teraz po 17 r😂
@anonym_10c5d7 Opisal si dokonale to,co hovorim. 😇 Presne si to trafila. Deti su na prvom mieste,domacnost na druhom a TVOJ MUZ s trochou stastia na tretom,piatom,osmom.......podla toho ake mu prisudis. Uvedom si,ze si si brala svojho priatela za manzela. Ale vytvorila si si vlastny svet,v ktorom on ma uz len ulohu zasobovaca peniazmi,udrzbara ak sa doma nieco pokasle a najlepsie by bolo ak by bol este aj gazdinka. Ulavi sa Ti ked ide do roboty.......aky je doma klud a vsetko funguje. A potom sa cudujete. Z zeny ktoru si vzal sa stala spolubyvajuca.
Na oboch stranách je chyba, nezastavam sa tvojho muža, tu treba komunikáciu. Ja mam tri deti a zvládam všetko, domácnosť, deti, aj seba, maľujem sa o seba, chjodim na estetické procedúry a cvičím a beham (samozrejme všetko s najmenšim 2m), 3 a 4 r sú v skolke, akuewat teraz začínam aj robiť... Ano keď chcem pracovať a chodiť napríklad cvičiť potrebujem už pomoc svokrovcov alebo muža... Ale nemôžem povedať žeby som niečo nestíhala. Mje to o tvojom harmonograme... To ze to sama zvládnem ale neznamená ze to dám znať aj mužovi...stale chcem od nwjo aby mi doma pomáhal nielen s deťmi ale aj s domacnostou.. Však každej zrwne dobre padne keď jej chlap nieže pomôže ale stará sa o domácnosti lebo je to stále 50 na 50 aj dieťa je oboch
A keď začneš chodiť do preace tak co? Ak máte taketxto režim tak aj ptm sa na teba vysrrie.. Ja som popri rodicaku vedela zarobiť pekne peniaze ešte s dvomi deťmi.. Tak nemôže chlap povedať ani pol slova
@okm221 prosím prečítajte si to ešte raz...ja tiež chodím doma upravená, cvičím, pekne sa obliekam, domácnosť stíham. Vždy je doma navarené, je poriadok a o dieťa je postarané. Poblém je v tom, že medzi nami viazne komunikácia a vládne doma napätie pretože manžel to berie ako úplnú samozrejmosť a ešte mu je málo lebo si stále nájde niečo, čo mu vadí a potom sa hádame. A čo sa týka práce, manžel nepotrebuje aby som zarábala peniaze...sám mi povedal že môžem byť s drobcom doma aj po materskej nakoľko zarába nadštandardne.
@anonym_10c5d7 Opisal si dokonale to,co hovorim. 😇 Presne si to trafila. Deti su na prvom mieste,domacnost na druhom a TVOJ MUZ s trochou stastia na tretom,piatom,osmom.......podla toho ake mu prisudis. Uvedom si,ze si si brala svojho priatela za manzela. Ale vytvorila si si vlastny svet,v ktorom on ma uz len ulohu zasobovaca peniazmi,udrzbara ak sa doma nieco pokasle a najlepsie by bolo ak by bol este aj gazdinka. Ulavi sa Ti ked ide do roboty.......aky je doma klud a vsetko funguje. A potom sa cudujete. Z zeny ktoru si vzal sa stala spolubyvajuca.
@martin96321 sám sa na to miesto dostal
@okm221 prosím prečítajte si to ešte raz...ja tiež chodím doma upravená, cvičím, pekne sa obliekam, domácnosť stíham. Vždy je doma navarené, je poriadok a o dieťa je postarané. Poblém je v tom, že medzi nami viazne komunikácia a vládne doma napätie pretože manžel to berie ako úplnú samozrejmosť a ešte mu je málo lebo si stále nájde niečo, čo mu vadí a potom sa hádame. A čo sa týka práce, manžel nepotrebuje aby som zarábala peniaze...sám mi povedal že môžem byť s drobcom doma aj po materskej nakoľko zarába nadštandardne.
@anonym_autor myslim si ze je vycerpany. Co ma zo zivota ked je od rana do vecera prec. Ked pride domov, nechaj ho nech sa v klude naje a daj mu polhodinku kym sa aklimatizuje. Poznam to na mojom, funguje to. Lebo ked pride domov a ty sa rovno na neho vyvalis tak to ho znervozni lebo je hladny a unaveny. Iba ho privitaj a daj mu cas. Myslim si, ze ak budes tak postupovat uvidis zmenu. Skus sa ovladnut a nevybuchnut ked nahodou nieco skritizuje. Ked sa naje a skludni, vtedy chod za nim a pritul sa k nemu. Nemusite vela rozpravat. Mozes mu nieco povedat co mile si zazila cez den s malym. On ak ma narocnu pracu a vela cestuje tak velmi ti nema o com rozpravat. Pustite si spolu film a vyjedajte nieco fajne.
Prectaj si knihu Zeny su z Venuse a Muzi z Marsu, A 5 jazykov lasky. Urcite ti to pomoze pochopit viac veci. Konflikty a odcudzenie v manzelstve vznikaju z nepochopenia sa navzajom.
@martin96321 sám sa na to miesto dostal
@anonym_10c5d7 To aj ona.
@anonym_autor Neberiea aj Ty vsetko co robi za samozrejmost? Zaraba nadstandartne a to je dovod aby si ostavala doma dlhsie? Co sa hodi beriem,co sa nehodi vyskrtnem? Chodis upravena,zvladas domacnost o dieta je postarane on zarobi tak,ze Ty sa nemusis starat. Prepac,ale v com je kurva problem?????
@anonym_autor Neberiea aj Ty vsetko co robi za samozrejmost? Zaraba nadstandartne a to je dovod aby si ostavala doma dlhsie? Co sa hodi beriem,co sa nehodi vyskrtnem? Chodis upravena,zvladas domacnost o dieta je postarane on zarobi tak,ze Ty sa nemusis starat. Prepac,ale v com je kurva problem?????
@martin96321 ale ja chcem ísť do práce, nikde som nepísala že chcem zostať doma. A manžel nemá náročnú prácu, sám mi koľko krát napíše z práce že nemá čo robiť tak sa prechádza po firme. Netreba hneď všetko vidieť iba čierno bielo.
@martin96321 uprimne… necitam ze by jej hovoril: zlatko chod si zacvicis, ja porobim co treba a postaram sa o dieta. nie, on jej vycita ine veci a tlaci ju do toho, aby este viac robila v domacnosti… ak z nej chce to dievca do ktoreho sa zamiloval, tak nech sa k nej tak sprava…
@martin96321 ale ja chcem ísť do práce, nikde som nepísala že chcem zostať doma. A manžel nemá náročnú prácu, sám mi koľko krát napíše z práce že nemá čo robiť tak sa prechádza po firme. Netreba hneď všetko vidieť iba čierno bielo.
@anonym_autor Nevidim nic cierno bielo ani som nepovedal,ze nechces ist do prace. Stereotyp zabija. Nieje lahke pre Teba byt na materskej lebo stale to iste dookola a nieje lahke ani pre Tvojho muza prist somov a tiez sa bavit len o toom istom dookola. Obaja potrebujete z toho vypadnut trochu.
@martin96321 uprimne… necitam ze by jej hovoril: zlatko chod si zacvicis, ja porobim co treba a postaram sa o dieta. nie, on jej vycita ine veci a tlaci ju do toho, aby este viac robila v domacnosti… ak z nej chce to dievca do ktoreho sa zamiloval, tak nech sa k nej tak sprava…
@anonym_d2b045 Chapem,ale pokial obaja nezmenia svoj oristup,tak je to plavanie dookola v zumpe
@anonym_d2b045 Chapem,ale pokial obaja nezmenia svoj oristup,tak je to plavanie dookola v zumpe
@martin96321 ďakujem za názor aj za rady 🙂. Každopádne už sa to u nás doma vyriešilo. Cez sviatky sme mali konečne priestor si veľa vecí povedať v kľude a o samote a na mnohé sme obidvaja prišli a hlavne aj na to, kde bol vlastne problém a uľavilo sa nám.
Prajem ešte všetkým šťastný nový rok a veľa zdravia 🙂.
@martin96321 ďakujem za názor aj za rady 🙂. Každopádne už sa to u nás doma vyriešilo. Cez sviatky sme mali konečne priestor si veľa vecí povedať v kľude a o samote a na mnohé sme obidvaja prišli a hlavne aj na to, kde bol vlastne problém a uľavilo sa nám.
@anonym_autor 🍸🍹🍾👌
@anonym_autor no tak kde bol vlastne problém ?

@anonym_autor máš pravdu, dnešné vzťahy pohltili mobily a sociálne siete. Ľudia prídu domov, skočia do domáceho oblečenia a už pri večeri pozerajú do mobilov. Veď treba laiknut fotecky, zistiť, kto čo pridal a napísal. Je jedno, že manželka uvarila jeho obľúbené jedlo, ktoré sa výnimočne podarilo, nemá čas ju pochváliť, lebo mobilujem. A nedaj Bože, že po večeri povie, nech postráži dieťa, kým vynesie ona kôš, lebo kôš on nevynasa. Vlastne ani si nemajú čo povedať, lebo ich nahradili mobilom. Mne môj muz nikdy neofrfle jedlo, skôr povie, že je redšia omáčka, ale veľmi chutná. Po večeri si sadneme k telke, preberieme prácu, keďže máme firmu, chrumkame niečo slané, sladké a medzi tým sa rozprávame ( a to sme spolu 24/7 aj doma aj v práci). Naše mobily sú v kuchyni na linke. Treba odložiť mobily a komunikovať. Čo tak kazdy deň ísť ako rodinka na prechádzku vonku? Tráviť viac času spolu? Aj doma v kuchyni, jeden robí prílohu, druhý mäsko a komunikovať.