Nešťastie v šťastí
inak to neviem povedať:( Čítala som tu už mnoho bizardných príbehov, z ktorých mnohým ste aj vy mali problém uveriť či sú naozaj reálne. Tak som sa rozhodla že sa s vami podelím, ale prosím vás dopredu neodsudzujte ma, pretože sa mi o tom ťažko píše a týmto len hľadám trochu podpory a snáď pár názorov ktoré by mi pomohli.
Môj život je plný neúspechov, sklamaní a chýb. Ale to by som asi nebola človek. Niekedy je proste všetko o tom, dobre sa narodiť. Ale veľmi sa trápim jednou vecou, ktorú považujem za svoj aj zároveň veľký problém. Milovala som jedného človeka, ktorému som však ublížila, vlastne my sme si ublížili navzájom len v rozdielnych časových osiach. Nikdy som k nikomu nič podobné necítila až kým sa to nestalo. Nedokázala som si to odpustiť a po čase som ho nechala, aj hlavne pod vplyvom najbližších osôb ktoré niektoré veci videli skreslene. Opustila som ho nie preto že by som ho prestala ľúbiť. A preto aby som zabudla, som sa dala dokopy s mojím terajším manželom, ktorébo poznám zhruba dva roky, rok sme spolu chodili a vzali sme sa. Ide o to, že počas tohto vzťahu som stále myslela na svoju skutočnú lásku. Aj sme sa stretávali a aj som sa chcela k nemu vrátiť, ale on už mal tiež z rovnakého dôvodu, iné dievča. Nechcel jej ublížiť. Ale ľubili sme sa. Chcela som si svadbu ešte rozmyslieť no vtedy, na moju otázku či ma ešte ľúbi povedal že nie. Vedela som že klame ale nemohla som inak, svadbu som nezrušila a medzičasom sa aj tak oni rozišli a vtedy a to spustilo nanovo. Začal z mnou chodiť ja som bola s ním šťatsná, ale ako som mame oznámila( aj môjmu teraj, mm že ho nikdy nebudem milovať a )že bude lepšie ak svadbu odložíme alebo zrušíme). Mama reagovala že sa na mńa naštve a nech to vysvetlím otcovi(odjakživa despota, a vždy som sa ho bála ) že už je všetko kúpené, a mm mi povedal že nevadí..že on ma miluje a že všetko bude dobré, že nech si len spomeniem ako som sa trápila kvôli tomu pred ním..tak som si ho vzala. Vedela som že to budem ľutovať ale tiež som dúfala že sa to dá dokopy. Kvôli mame, ktorej som nechcela robiť doma peklo a kvôli mm, ktorý je mimochodm skutočne najlepší človek na svete a dal by mi všetko. Ale po svadbe a to neubehol ani mesiac, som zistila že to nebude dobré. A chcela som to začať riešiť no zistila som že som tehotná..A tak sa doteraz trápim, tvárim sa pred všetkými že je všetko ok, i keď mm vidí že sa niečo deje a všemožne sa ma snaží z toho dostať kadejakými výletmi, kupuje mi čo mi na očiach vidí(mám pocit že si ho nezaslúžim), mame už radšej ani nič nevravím aby sa netrápila že v podstate ma do toho nepriamo dotlačila, chcela mi len dobre. Ale bojím sa že to nezvládam a je to čoraz horšie, mám také živé sny o tom mužovi, že vždy sa zobudím uplakaná tak veľmi mi chýba. MM nedokážem ani len pobozkať odkedy som tehu tak je to aj bez sexu, inak vyzeráme ako šťastný pár..Ale ja stále rozmýšľam nad rozvodom. Bábätko milujem už teraz, aj keď mi niekto radil aby som si ho dala vziať a rozviedla sa že to nebude dobré, tak som to neurobila. A bojím sa ako to bude potom, pretože nie som schopná sa uživiť sama a nie ešte malé tak sa len trápim a rozmýšľam čo robiť...Viem že je toho moc, poradte mi prosím každá rada je drahá. Nechcem nikomu ublížiť ale sama už takto nevládzem.
ahoj my sme tu neni na to aby sme buzerovali ale aby sme sa podelili o dobru radu ked kazda napise nieco mozno si dokazes aj nieco vybrat prajem ti aby si to prekonala i ked to pojde tazko
@annaopialova Ja viem že nie🙂Ale všimla som si pri niektorých témach že sa nájdu aj takí ľudia čo si neuvedomujú ako môžu negatívnym názorom človeka ovplyvniť, teda pokiaľ je zle formulovaný.
Ahoj. Zažila som niečo podobné. Nezúfaj, rozhodla si sa správne, nech to dopadne akokoľvek, mala si si zažiť to čo teraz zažívaš, možno ťa to posunie niekde dopredu. Už teraz vnímaš, že máš úžasného manžela a že dieťatko čo s ním čakáš už teraz miluješ. Čo myslíš, že je najväčšia radosť a šťastie v živote???? To že máme okolo seba milujúcich ľudí, ktorým na nás záleží, sú na nás dobrí a o ktorých sa v núdzi môžeme oprieť. Tí si zaslúžia našu skutočnú lásku a je ťažko týchto ľudí nemilovať. Z toho usudzujem, že manžela miluješ, len ti je ľúto za niekým/niečim, čo nebolo ukončené. Ľudia do našich životov prichádzajú a odchádzajú, sú dobrí, horší a tí iní. Ešte stretneš veľa dobrých a príťažlivých ľudí, no ty si si už asi vybrala /a zdá sa že dobre/. Neľutuj, čo si nezažila, váž si toho čo máš a buď šťastná, že si mala v živote to šťastie stretnúť tak úžasného človeka čo stojí po tvojom boku. Nechcem polemizovať, no ktovie ako by sa zachoval ten pre ktorého si tak nešťastná v situácii tvojho terajšieho manžela. Verím, že si uvedomíš všetky za a proti, nehľadaj vo svojom terajšom živote chyby, pohľadaj ich radšej v tom minulom vzťahu, veď nakoniec ste sa rozišli pre chybu z oboch strán a takého "naťahovanie" môže ublížiť všetkým trom /s dieťatkom štyrom- a ver mi tomu by si ublížila asi najviac/ Nezúfaj, len sa rozhodni a jeden vzťah by si mala natvrdo ukončiť /no terajší manžel bude vždy otcom tvojho dieťaťa/ a venovať sa výlučne len tomu jednému a užívať si s ním vaše spoločné šťastie, aby ste vytvorili pre tvoje dieťatko stabilnú rodinu,lebo tú bude potrebovať. a ver mi "zíde z očí, zíde z mysle". Veľa šťastia v rozhodovaní a hlavu hore. 🙂
@eeerika.h Ďakujem , vieš len mne je ľúto asi toho že nedokážem prežívať pri svojom mm tie pocity lásky aké by som mala a tým mám pocit akoby som mu už teraz bola neverná,a mne veľmi chýba tá túžba niekoho pohladiť, pritúliť sa. Pretože ja netúžim ho ani objať ani nič, i keď predtým to tak bolo jednoducho to vymizlo popri tom všetkom, ako som si uvedomila niečo ja neviem čo A bojím sa že to tak už nikdy nebude. Sme ako brat a sestra doslova. V tom naťahovabní máš 100% pravdu a ja si to plne uvedomujem, preto sa snažím hľadieť hlavne na to aký by moje konanie mohlo mať dopad na drobčeka. Ale som z toho v hroznej depresii, a najhoršie sú tie živé sny a to už nedokážem ovplyvniť.Sa cítim ako urieknutá alebo ako to nazvať..
@lussy211 ano ale sto ludi a sto povach pekny den
Ver mi, rozumiem ti a len s odstupom času to viem reálne zhodnotiť.
No ak ti smiem trošku poradiť. -skús prvý krát aj nasilu pohladiť a pritúliť sa k mužovi, skús byť /verím, že ti nie je nepríjemný / láskavá a povedať mu ako ho máš rada a ako si vážiš to že je s tebou a ľúbi ťa, skús si premietnuť v hlave všetky jeho dobré skutky a uvidíš, že postupom času sa do neho skutočne zaľúbiš. Musíš konať teraz hneď, LEBO! si predstav, že príde čas, kedy by mohlo byť neskoro. Vieš si predstaviť, že by si o neho prišla? Aj to sa stáva.....
A starého priateľa by som si skutočne na tvojom mieste zakázala - vykázala ho z mysle, zo srdca, zo života....
Len tak sa dokážeš sústrediť na to podstatné -na svoju rodinu. Nežiaľ za "vodou v koši" za neistými radosťami, myslím, že si sa rozhodla už vtedy keď ste sa zobrali a počali dieťatko - určite z lásky. Nepripomínaj si minulosť, nemuč sa vedome spomienkami, nevracaj sa ....Ži teraz a pre prítomnosť a budúcnosť, všetko je tak, ako má byť....si šťastná, lebo si milovaná a miluješ....Uvedom si to teraz a tu. 🙂 nepremárni svoju mladosť takýmito nepeknými myšlienkami nad tým ako by bolo, keby to bolo s niekým iným, čas uteká a ani sa nenazdáš a bude tu dieťatko, teraz sa pripravuj na jeho príchod a všetku energiu sústreď na budúcnosť svoju a svojej rodiny. P.S. svojmu manželovi to nehovor, bolelo by ho to a zostane mu to v hlave navždy ... / V budúcnosti by to nerobilo dobre vo vašej rodine, / Drž sa 🙂
@lussy211 hlavná chyba, ktorú si urobila je tá, že si sa vydala napriek tomu, že miluješ iného. Pokiaľ Ťa to k Tvojmu bývalému stále ťahá, potrebovala by si zistiť, či to cíti rovnako aj on. Navrhni stretnutie, porozprávajte sa o tom, nechaj si to poriadne prejsť hlavou. Malo by to všetko dozrieť a mala by si pochopiť, či ho naozaj miluješ a on teba tiež alebo je to len odraz nenaplnenej túžby. Ľahko sa totiž môže stať, že sa ukáže, že je to celé len ilúzia. Bola by škoda, keby si stratila manžela pre niečo, čo ani nemusí mať reálny základ. Čo ak Ťa tvoj bývalý vo svojom srdci už nenosí? Ale ak áno, potom žiť v lži s manželom nemá význam. Nemôžeš mať šťastné manželstvo s iným, pokiaľ budeš stále milovať niekoho iného. No ak by sa ukázalo, že tvoj priateľ je už len minulosť, máš stále šancu "pozbierať sa" aby si bola šťastná s manželom.
zivot nie je telenovela a obcas nase cesty idu smerom, ktorym sa nam velmi nepaci..
laska je uzasna a krasna v zivote.. ale niekedy len ta laska nestaci.. respekt, pochopenie, podpora znamenaju cast viac.. casto si ludia aj z velkej lasky dokazu ublizit... a niekto takym "natahovackam" o akych pises, musi urobit koniec. A budes to musiet asi urobit ty, kedze druha strana toto nedokaze.
Ako pise eerika, ktovie ako by sa zachoval ten muz, kvoli ktoremus a utapas v ziali.
Davaj si vsak pozor, aby si svojho manzela neznenavidela. Pretoze ak ho aj nemilujes, neznamena to, ze k nemu nic necitis.
tu je tažko radit ,možno to vyznie zle ale sama si si to vybrala. A možno by to už ani s tym byvalim nefungovala ked ste mali ake take nezhody ako vraviš.POdla mna žiadne manželstvo nieje idealne a vždy sa niekde najde problem bud v komunikacii,pri vychove alebo pri sexe.Ja som mala viac partnerov ale ani jeden nebol "idealny" ,ale asi to tak ma byt.Na jednom mi vadilo to a na druhom zase niečo ine.Ale boli to skvely muži ani jeden mi neubližil.
Ja momentalne v tvojej situacii by som sa sustredila na babatko a nič ine len babatko a tvoje zdravie aj fyzicke aj duševne,lebo to je to najdoležitejšie. Krasne zdrave dieta je ten najkrajši dar 🙂
@lussy211 mozno keby si sa nevydala a zacala s byvalym, tak po par rokoch zistis, ze ho uz nemilujes a najdes na nom take vady, ktore su nezlucitelne s dalsim fungovanim. Na tvojom mieste by som si vazila, ze mas pri sebe muza o ktoreho sa mozes opriet a je ti oporou, ktory miluje vase este nenarodene dieta a snazi sa ti pomahat... Viem o com hovorim.. Mozno teraz mas rozporuplne pocity, neskor to vsak dokazes ocenit..urcite.
@sisaha Áno aj toto si uvedomujem, vieš ja som na to hľadela už z toľkých uhlov že pomaly neviem kde je sever..Vieš , mne proste len chýba /neviem či pozerám priveľa filmov a čítam veľa kníh/ ten pocit lásky ktorý myslím si by som k mm mala pociťovať, predsa len sme mladomanželia..Niekedy keď stretneme pár v našej situácii/čakajúci bábo/ ako sa obijímajú a ako je na nich vidieť že sú šťastní, tak mi príde hrozne do plaču a hneď si spomeniem na toho druhého.Neviem sa z roho vymotať a tak som túžila sa toho všetkého zbaviť!Chvíľu, ešte pred manželstvom, som brala dokonca antidepresíva, tie akoby mi len tie pocity stlmili ale ako náhle som to kvôli bábu vysadila do mesiaca som to mala nazad..a je to stále horšie. sdnažím sa na to nemyslieť, ale nejde to.Ja si mm vážim, a uvedomujem si jeho všetky kvality, a mrzí ma že mu to neviem oplatiť rovnako.
@bubinko83 Viem, že som si to viac menej sama vybrala. A určite máš pravdu že sa sústrediť len na malé, to aj robím, hlavne teraz sa snažím byť ako tak pokojná,začala som brať aj homeopatiu aby to tak nepociťovalo. Zrejme sa všetko ukáže na plno až keď sa narodí , čo povieš? ☹
treba si uvedomit jedno, a to, ze clovek vacsinou tuzi po tom, co nema a to, co ty teraz prezivas je idealizovanie si toho ineho partnera, skratka ten pocit zamilovanosti a prijemne pocity s tym spojene, necitis to k manzelovi a tak v predstavach je ten druhy lepsi.. atd.. Avsak naozaj vies ako by sa zachoval v skutocnosti? Verim, ze je to pre teba teraz tazke. Konecne rozhodnutie aj tak musis urobit sama. Ale uvedom si, ze zivot a hlavne partnerstvo a rodina, nie je len o motyloch v bruchu a klopotajucom srdiecku.. skutocny partnersky zivot je o vaznejsich veciach. Pripadne skus navstivit poradnu a s niekym sa porozpravat.
niekedy, ked je dietatku predurčené narodit sa presne také, ako mu je sudené, sa na čas stávame absolutne bezradnými, lebo našim jediným poslaním na tomto svete, je priviest nan aj dieta. booože, to je ako nabor do sekty, ale takto to cítím ja a presne takto sa to stalo aj mne... dnes som štastná s novým partnerom ( presne takým, o akom si povieme: na teba som čakala celý život) žijeme spolu, aj s mojou dcerou, narodila sa, je tu, bez nej by som nikdy nebola to, čo som... ja to vnímam takto osudovo... 🙂 🙂 🙂
a hlavne casom ten vztah nie je uz zalozeny na fyzickej pritazlivosti ako v mladosti, ale na dovere, vzajomnom porozumeni, spolahlivosti, ochote, tolerancii..neskor to ten tvoj prave vysneny princ vobec nemusi splnat...
@sisaha ano, casom sa fyzicka pritazlivost moze vytratit, ale v pripade @lussy211 ten vztah nikdy nebol zalozeny na pritazlivosti a laske a to je velky rozdiel a podla toho, co pise lussy, aj velky problem.
@lussy211 ja si nemyslim, ze svojho terajsieho mm zacnes neskor milovat alebo ze sa nieco v tvojich citoch k nemu zmeni, ked pride babo. Poznam podobne pripady, vztahy z rozumu alebo z trucu a laska sa jednoducho nekonala, ani prichod deti to nijak nezmenil, prave naopak, odcudzili sa este viac. Ono sa da takto zit, ale musis sa s tym zmierit, ze to takto zostane a sustredit sa na dieta. a inak, nerozumiem tvojmu manzelovi, ty si mu oznamila, ze ho nemilujes, ze milujes niekoho ineho a jemu to nevadilo? 😕 To sa mi zda dost divne..A ak som spravne pochopila, ty si so svojou laskou chodila znovu aj pred svadbou, cize si tahala na obe strany alebo? ta svadba bola fakt velky omyl a dobre si to vedela a teraz sa ti to takto vypomstilo, zial. Clovek by nikdy nemal ist proti sebe....a urcite sa nikdy nevydavat kvoli rodicom....nechcem ta v ziadnom pripade kritizovat, len to tak analyzujem, ze co sa vlastne stalo a nevidim to vobec ruzovo ☹ . Zrejme ti fakt nezostava nic ine, len zostat s mm, hrat nadalej divadlo a mozno neskor, ked sa budes moct vratit do prace, to nejak riesit.. A hlavne sa uz prestan trapit, nezmenis to, treba to prijat take, ake to je, bola to len a len tvoja volba a tvoje rozhodnutie, musis si za to zial niest zodpovednost a treba sa fakt sustredit na babo, bude ta potrebovat uplne celu a najma psychicky v pohode a najma ta to babo plne zamestna, takze aspon na cas by sa mohlo tvoje trapenie otupit a ked nie, tak to budes potom dalej riesit. Teraz potrebujes klud a ten doma mas, uz nic nevymyslis.
@aliza ja naopak poznam dva take pary, kde jeden nemiloval druheho a vzal si ho z tzv. lutosti, alebo ako by som to nazvala, resp. preto, ze tá dotycná si myslela, ze ked si nevezme tohto tak sa nevyda.. Laska tam nebola ziadna, ale casom si dobre porozumeli a je z nich vyrovnany par. Navzajom si sú oporou. Ono zakladatelka temy casom uvidi ako sa ich vztah bude vyvijat a ci v nom zotrva, alebo pojdu od seba. skoda, ze si svadbu nepremyslela skor, mohlo byt o jedneho sklamaneho muza, ktory prestane verit zenam menej...
@sisaha tak to je super, ze su aj take pripady 😉 i ked, uprimne, neverim, ze je to medzi nimi take idealne, ako opisujes...na 'lasku po svadbe' proste neverim a len porozumenie podla mna nestaci, ale to som ja 😖. urcite, ze si mozu rozumiet a zit spolu, to nepopieram, ale myslim, ze z dlhodobeho hladiska jeden alebo druhy zacne stradat a moze si to kompenzovat niekde inde...
@aliza zdravím🙂 No u nás láska bola, ale len na zčiatku kým som bola presvedčená o tom že je to správne, ale ten druhý, nazvime ho priateľ, proste sme zistili že by sme chceli byť spolu ale už príliš neskoro. Nie, neťahala som na dve strany, to je proti mojim aj jeho morálnym zásadám. Stretávali sme sa občas , ako kamaráti(teda ľúbili sme sa, ale bez akýchkoľvek iných prejavov ako bozky atď).No ja som mala pár týždňov pred svadbou, a to som sa takmer psychicky zrútila lebo som nechcela môjmu ter. mm. ublížiť, navyše som hľadala podpotu aspoň z maminej strany.Povedala som jej čo sa deje, aj mm vedel že by som to rada odložila ale jednoducho od mamky som dostala odpoveď, akú som uviedla už na začiatku:( Bola som psychicky tak oslabená že som nedokázala vzdorovať. Áno aj mne bolo divné že mm reagoval tak ako reagoval, no nemám mu to za zlé nakoľko on predomnou žiaden vzťah nemal a tak ..zrejme dúfal že sa to zmení:(
Máš pravdu, ja som popravde aj tušila že sa to takto skončí, viem aj to že to možno znie vypočítavo, možno sebecky neviem..Len som nechcela nikomu ublížiť o to šlo, a strašne ma to teraz všetk otrápi pretože vždy som sa snažila so všetkými za dobre a nakoniec som sebe podpílila konár... ☹ Áno rozumiem, len chceš vedieť viac aby si mi vedela poradiť a som Ti za to veľmi vďačná naozaj.
Myslím že máš pravdu, ja sa na drobca aj teším, a uvidím ako to bude potom.Len sa cítim hrozne pod tlakom, a možno preháňam.Sama sa už v tom nevyznám, už som uvažovala aj nad psychologom. S tým osamostatnením to bude asi trochu problém ale ak sa to vyhrotí, budem sa musieť na to pripraviť . Ďakujem Ti Skutočne je len škoda to že som tomu nenechala voľno dlhšiu dobu...ale boli tam aj iné okolnosti....ktoré tomu viac menej dopomohli ale to je zasa dlhýýý príbeh.Poviem len to že som bola bez práce, mm mi pomohol finančne, musela som odísť od otca s ktorým to bolo už hrozné, tak mi prenajal garzonku a ja som mu prispievala čím som mohla, len neskôr sa zblbla nájomkyňa a vyhodila ma(ona bola trošku vyšinutá...)tak som na rýchlo zohnala ale už len 2 izb.a môj mm ten tiež to nemal doma ktovie čo tak to bolo dosť z rozumu:( Proste hrozne zamotané.
@sisaha @aliza
v spálni ..nespíme spolu vôbec, ale ja si myslím že mm to toleruje jedine preto lebo je ohľaduplný kvôli tehotenstvu.Čo bude potom to neviem, a že by ma podviedol to u neho na 100% nehrozí, jednak že by som na to rýchlo prišla, jendak že sme spolu skoro stále a jednak že nemá vôbec na nič čas.
Takže mne to vyhovuje a on sami zatiaľ nejako extrémne nesťažoval, pretože on ot berie zatiaľ s humorom ako sa hovorí. Viete ako je to, keď je niekto váš vysnívaný prvý...prepáčite mu snáď všetko a veeeľa vecí prehliadate...
@sisaha Nepremáhala, ale zrazu prišiel zlom. Keď som si uvedomila na plno všetko, už bolo neskoro...ten zlom nastal ani neviem prečo.Už som potom bola tehotná a všetko šlo z kopca.Teraz, nie že by sa mi hnusil doslova aelbo niečo, ale beriem ho ako kamaráta:( A vieš ako to je keď sú dvaja kamaráti:.(Nepriťahuje
@grettka To si napísala veľmi pekne a myslím si že určtie sa nad tým zamyslím, je možné že je to aj tak ako si napísala. Proste sme do toho strašne rýchlo hupli a ja proste také veľké zmeny je toho moc naraz a tak málo času:( a neviem ako by sa zachoval v skutočnosti, to naozaj neviem bohužiaľ. Viem len to že to tiež nie je zlý človek, len je tvrdohlavý ako ja a veľa vecí mu to tiež pokazilo

@lussy211 tazka situacia.....