Nešťastie v šťastí
inak to neviem povedať:( Čítala som tu už mnoho bizardných príbehov, z ktorých mnohým ste aj vy mali problém uveriť či sú naozaj reálne. Tak som sa rozhodla že sa s vami podelím, ale prosím vás dopredu neodsudzujte ma, pretože sa mi o tom ťažko píše a týmto len hľadám trochu podpory a snáď pár názorov ktoré by mi pomohli.
Môj život je plný neúspechov, sklamaní a chýb. Ale to by som asi nebola človek. Niekedy je proste všetko o tom, dobre sa narodiť. Ale veľmi sa trápim jednou vecou, ktorú považujem za svoj aj zároveň veľký problém. Milovala som jedného človeka, ktorému som však ublížila, vlastne my sme si ublížili navzájom len v rozdielnych časových osiach. Nikdy som k nikomu nič podobné necítila až kým sa to nestalo. Nedokázala som si to odpustiť a po čase som ho nechala, aj hlavne pod vplyvom najbližších osôb ktoré niektoré veci videli skreslene. Opustila som ho nie preto že by som ho prestala ľúbiť. A preto aby som zabudla, som sa dala dokopy s mojím terajším manželom, ktorébo poznám zhruba dva roky, rok sme spolu chodili a vzali sme sa. Ide o to, že počas tohto vzťahu som stále myslela na svoju skutočnú lásku. Aj sme sa stretávali a aj som sa chcela k nemu vrátiť, ale on už mal tiež z rovnakého dôvodu, iné dievča. Nechcel jej ublížiť. Ale ľubili sme sa. Chcela som si svadbu ešte rozmyslieť no vtedy, na moju otázku či ma ešte ľúbi povedal že nie. Vedela som že klame ale nemohla som inak, svadbu som nezrušila a medzičasom sa aj tak oni rozišli a vtedy a to spustilo nanovo. Začal z mnou chodiť ja som bola s ním šťatsná, ale ako som mame oznámila( aj môjmu teraj, mm že ho nikdy nebudem milovať a )že bude lepšie ak svadbu odložíme alebo zrušíme). Mama reagovala že sa na mńa naštve a nech to vysvetlím otcovi(odjakživa despota, a vždy som sa ho bála ) že už je všetko kúpené, a mm mi povedal že nevadí..že on ma miluje a že všetko bude dobré, že nech si len spomeniem ako som sa trápila kvôli tomu pred ním..tak som si ho vzala. Vedela som že to budem ľutovať ale tiež som dúfala že sa to dá dokopy. Kvôli mame, ktorej som nechcela robiť doma peklo a kvôli mm, ktorý je mimochodm skutočne najlepší človek na svete a dal by mi všetko. Ale po svadbe a to neubehol ani mesiac, som zistila že to nebude dobré. A chcela som to začať riešiť no zistila som že som tehotná..A tak sa doteraz trápim, tvárim sa pred všetkými že je všetko ok, i keď mm vidí že sa niečo deje a všemožne sa ma snaží z toho dostať kadejakými výletmi, kupuje mi čo mi na očiach vidí(mám pocit že si ho nezaslúžim), mame už radšej ani nič nevravím aby sa netrápila že v podstate ma do toho nepriamo dotlačila, chcela mi len dobre. Ale bojím sa že to nezvládam a je to čoraz horšie, mám také živé sny o tom mužovi, že vždy sa zobudím uplakaná tak veľmi mi chýba. MM nedokážem ani len pobozkať odkedy som tehu tak je to aj bez sexu, inak vyzeráme ako šťastný pár..Ale ja stále rozmýšľam nad rozvodom. Bábätko milujem už teraz, aj keď mi niekto radil aby som si ho dala vziať a rozviedla sa že to nebude dobré, tak som to neurobila. A bojím sa ako to bude potom, pretože nie som schopná sa uživiť sama a nie ešte malé tak sa len trápim a rozmýšľam čo robiť...Viem že je toho moc, poradte mi prosím každá rada je drahá. Nechcem nikomu ublížiť ale sama už takto nevládzem.
@lussy211 myslela som to tak, ze z vlastnej skusenosti viem, ze nie je vsetko tak, ako navonok vyzera, teda ze tiez poznam vztahy, kde navonok posobia super, okolie im az zavidi a nakoniec je to uplna katastrofa...
a este som sa chcela spytat, ten tvoj priatel sa ako teraz chova? ste v kontakte, vyhladava ta? a preco o teba nezabojoval, kym sa este dalo?
@aliza Aha áno už rozumiem. Bohužiaľ sama vidím že takých vzťahov je veľa.
On?Píšeme si cez Skype, sem tam mi zavolá. Ale pred manželstvom má rešpekt.
Prečo nezabojoval?Na to som sa pýtala aj ja sama seba, možno chcel aby som sa sama rozhodla, neviem.Len viem to že ho to veľmi trápilo.
@lussy211 no vies, podla mna mal zabojovat, mal sancu, ktoru zrejme nevyuzil. Ja som tiez tak raz osudovo lubila, tiez sme sa rozisli a on si nasiel inu, ale stale ho to tahalo za mnou...ked mi povedal, ze sa ide zenit, tak som sa mu zo svojich citov vyznala, skusila som proste zabojovat, aby som si to neskor nevycitala, on povedal, ze ma tiez lubi, ale ze to jeho nastavajucej neurobi, ze zrusi svadbu....a tak sa zobrali a odvtedy sme sa uz nekontaktovali, takze neviem, ako im to funguje, ale stale su spolu a to uz je vyse 10 rokov. Este som sa velakrat k nemu v spomienkach vracala, aj sa mi casto o nom snivalo, ale prijala som to, ze to tak malo byt a nikdy som nelutovala, ze to nevyslo. Ja si myslim, ze by si mala zacat tym, ako svojho priatela dostat z hlavy...ked nezabojoval predtym, teraz sa uz podla mna vobec nebude o teba snazit a ty sa budes akurat zbytocne trapit. nevracaj sa k tomu, 'co by bolo keby'....keby si zila s priatelom a tak, to uz je minulost, zi pritomnost a tvoja pritomnost je tvoje dietatko a jeho otec a casom uvidis, ako to budete zvladat. Ak si mala mm predtym rada, aj ta fyzicky pritahoval, tak to nie je take zle a je sanca, ze sa vam to nejak napravi, ale iba ak ty prestanes tuzit po tom druhom, prerusite kontakty a nechas ho ist svojou cestou...
@lussy211 mala som na mysli, že dietatko, ak má byt presne také, ako má byt, čiže tvoje a tvojho mm, tak nebola iná možnost, ako tá, aby ste ho mali vy dvaja spolu... že možno ste spolu teraz práve preto, aby sa to vaše bábätko skratka narodilo a bolo na svete, lebo to tak jednoducho malo byt... 🙂
@lussy211 ak chceš mať šťastný život, musíš si zakázať polemizovanie čo by bolo keby nebolo.
Tvoj život bude presne taký, aký chceš aby bol !! Vážne je to tak.
Prepáč mi ak budem trošku tvrdá, ale myslím si, že ti je veľmi dobre, máš všetko po čom mnoho žien môže len snívať, ale ty stále tak trošku vyrývaš - pokúšaš ten osud, lebo čo ak.......... 😎 . Nerob to prosím, ak chceš byť v živote šťastná. Lebo každý deň sa ti môžu vyskytnúť rôzne tzv "osudové stretnutia s dákym pánom úžasným", s ktorým si náhodou padnete do oka. Ale to predsa neznamená že opustíš celý svoj doterajší život. Vieš môžem skonštatovať len jedno: Každý muž má svoje dobré aj zlé vlastnosti, vždy má aj dáke negatíva, ktoré mu žena musí tolerovať a naopak aj on toleruje tie jej. Láska nie je o vášnivých nociach, o nočných úletoch na diskotékach, /možno tak prvý rok-dva/ láska je o robení šťastným toho druhého, láska je prežívať šťastie s našimi rastúcimi deťmi, láska je mať pri sebe človeka, s ktorým nám je fajn. Veľa ľudí to takto nechápe, stále celý život sa ženú za niečím "lepším", no vždy keď to dosiahnu, chvíľu sa tešia, no o chvíľu sú znovu nespokojní a hľadajú ďalej. Na konci života zistia, že ho celý premárnili hľadaním dakoho či dačoho úžasného / možno ani neexistujúceho/...........................a teraz čo, sú starí, opustení len so svojimi spomienkami. Nemajú s kým sa zasmiať, porozprávať, nemajú sa komu pochváliť so svojim úspechom alebo podeliť so svojim žiaľom. Ver mi to čo teraz cítiš k priateľovi nie je láska, je to len vzrušujúci pocit z niečoho čo by si mohla zažiť. No vieš či by v bežnom živote bol ku tebe tak láskavý ako tvoj terajší mm??? Či by tvoja láska neodletela pri prvých rodinných sporoch?? Má určite veľa pre teba nepoznaných vlastností , lebo si s ním ešte nežila, ale ver mi pre skutočný rodinný život, treba aj niečo viac ako len zaľúbenosť. Tá opadne v každom vzťahu, potom nastupuje skutočná láska, ktorú si treba pestovať, nebude rásť ak ju nebudeš podporovať, ale naopak utláčať. Po čase to aj mm omrzí a tebe to bude ľúto - ver mi.
@eeerika.h suhlasim s tvojim prispevkom, az na to, ze ja si nemyslim, ze laska je o robeni stastnym toho druheho. Stastie sa rodi v nas samych a ak nevieme byt sami stastni, druhy nas stastnym neurobi. To je ten omyl, pre ktory sa tolko vztahov dnes rozpada....ze ten druhy je zodpovedny za moje stastie. Nie je. partneri sa maju doplnat, navzajom obohacovat, nie sa navzajom naplnat, potom vznika nerovnovaha, vzdy jeden dava menej ako druhy a uz je problem.
A v pripade lussy to chapem, zazila som a mohol byt pri mne aj ten najlepsi muz sveta, aj tak ma srdce tahalo za tym druhym. Mne to trvalo vyse 4 rokov sa s tym vyrovnat, nastastie sa podarilo a nijak to neovplyvnilo moj terajsi vztah. Ale naozaj musi prestat priatela kontaktovat, inak sa bude velmi trapit a bude trpiet aj dieta aj mm. Este stale ma sancu, ze sa to da do poriadku.
@aliza súhlasím s tým, že treba na to istý čas, no čím skôr si uvedomí, že ten umelo udržiavaný vzťah s bývalým jej v konečnom dôsledku len veľmi škodí, tým skôr bude skutočne šťastná.
Ale za tým, že láska je o robení šťastným toho druhého, si stojím. Vieš nemali by sme očakávať, že niekto nám vráti presne toľko láskavosti čo sme dali my jemu, to nie je láska ale obchod. Ak niekoho ľúbime, lásku by sme mali pociťovať už len jeho samotnou existenciou - ak vidíme že sa trápi, bolí nás to a snažíme sa pomôcť, ak sa teší - hneď sme dobre naladené..... alebo naopak - ak nás niekto pohladí, pochopí ak cítime krivdu, poteší ak nám je smutno, zasmeje sa s nami, pomôže napr. pri práci....To sú maličkosti, z ktorých poskladaním sa, rodí veľký cit, zvyčajne láska. Každého robia šťastným v živote samozrejme aj iné veci ako vzťah samotný, napr úspech v práci, cestovanie a objavovanie iných kultúr, spoznávanie nových vecí, či tanec alebo spev.....to sú samozrejme úžasné životabudiče, ale ako som vyššie spomenula, vždy ti v živote bude chýbať niekto s kým sa o to podelíš, a tam by mala nastúpiť rodina /muž a deti/, najlepšie keby s nami zdielala naše záľuby. 🙂 Pekný dník prajem
@eeerika.h to ano, suhlasim, ja len nesuhlasim s tym, ze laska je hlavne o robeni stastnym toho druheho...je super, ak vieme byt stastni aj z inych veci a nevkladame svoje stastie do ruk toho druheho lebo potom prilis vela ocakavame a nie je nic horsie, ako nenaplnene ocakavania...to robi ludi nestastnymi a pochovava kazdy vztah. ale jednoznacne treba byt vo vztahu stastny, inak to nejde.
clovek si casto zamiena pojmy "stastie" a "spokojnost".. to co povieme pod pojmom, "nie som v zivote stastna" je trochu klamlive, pocit stastia je totiz len chvilkovy, ale to co zijeme bezne denne je spokojnost.
Nie je velmi dobre v sebe zivit predstavu toho druheho chlapa, zijeme tu a teraz, a ako uz niektora tu spomenula, ak by ten dotycny chcel, uz by zabojoval... chlapi si totiz neuvedomu vela veci, a to napriklad, ze oni maju v zivote na vsetko viac casu, ale my zeny, pokial mame jasno v tom, ze chceme rodinu, tak nas cas je obmedzeny. On nech si premysla rok, dva tri, desat... ale asi je v doterajsom zivote spokojny, ked sa rozhodol tak, ako sa rozhodol. Je to tazke, ale asi by bolo vhodne prerusit kontakty s tym druhym, nakolko zjavne to nie je za tebou. A pokial on iny vztah ma, tak je to nefer pre vsetky strany.
Ty zbytocne neplytvaj silami, ktore potrebujes.
Co by si robila napriklad vtedy, keby sa tvoj manzel zamiloval inde? Alebo ochorel? Predsatv si zivot bez neho.. Clovek si casto uvedomi co v tom druhom ma, az vtedy ked ho nejakym sposobom straca. Stalo sa to mojej kamaratke a teraz sa snazi vsetkymi silami, aby zachranila co sa da.
@aliza S tým že zabojovať mohol, máš naozaj pravdu:( I keď neviem si predstaviť ako ale to už nie je na mne.Zrejme skutočne s ním celkom preruším kontakt, už so mto raz urobila ale napísal mi na Skype odkiaľ som ho nevymazala, popravde som tam ani dlho nebola a všetko bolo v háji..Zmenila som číslo, maily okrem tohto..Ale tentokrát to už urobím poriadne, nechcem sa trápiť už(tak ako napísala @grettka, nie je ot za mnou ani trochu to je pravda-čo by som robila keby sa zamiloval inde to neviem, neviem si to až tak dobre predstaviť a aby ochorel..to nie to by som nechcela..)
a tiež by som sa z toho chcela dostať čo najskôr. Mimochodom problém je to pre mňa možno preto, pretože ja sa s priateľom poznám od gympla, to je už dosť dlhá doba a už vtedy som ho milovala ale boli okolnosti ktoré zabránili nám byť spolu..Potom ako som s ním začala chodiť to bolo pre mňa to najkrajšie v živote preto mám taký problém sa s tým vyrovnať ..
necitala som vsetko..ale nie vzdy clovek kt. milujes ti moze dat (celej rodine) to co potrebujete...keby si si vzala byvaleho,mozno by si ho neskutocne lubila,bola stastna,ale nemusel by byt dobry manzel a otec rodiny...a po case by ci chces ci nechces,prisli aj tak hadky,stereotyp,strati sa ta prvotna iskra....
bud rada,ze mas to comas....a nevies,mozno sa po case donho skutocne zamilujes...zas ti az taky lahostajny nemoze byt,ked si s nim zacala chodit,nie?? Este aj spavat... 😉 🙂
lussy, drzim palce 😉
mozno tvoj vztah s manzelom nebude o motyloch v bruchu, ale laska ma rozne podoby. Moze to byt o opore a chuti prekonavat spolocne prekazky a niekedy nelahke situacie a zdielat to pekne. Vas teraz caka nieco spolocne a to vase dietatko, a to vas uz bude navzdy spajat. Skus mu dat najavo, (nie vsak nasilu), ze si cenis co v nom mas.
Pripadá mi to celé ako telenovela
"Co muzes udelat dnes, neodkladej na zitrek"...
😉
Prodlouzila sis trapeni, a hlavne trapis ty, co te maji radi.. (+ "autolesionismus")
Myslim si, ze Tva Laska neni tak silna, jak si sama myslis nebo jak nam tu pises...Laska neni program a promysleni nasich akci a reakci...Lasce se oddame s celym nasim "ja"...
ty ses oddala muzovi a o Lasce jen snis...
Probud se a jednej...
Hodne stesti...
Nemuzes stavet SVE VLASTNI STESTI NA CIZIM NESTESTI... 😉
@irriss Milá Irriss, myslíš láska ku komu nie je taká silná, viem že to nie je program pojem lásky chápem celkom presne, ale ja mám len teóriu a prax nemôžem zažiť chápeš?Veľmi rada by som sa tej láske oddala ale neviem ako. Dievčence sa mi tu snažili dodať odvahu a aj poradiť, určite si z toho nečo z toho vezmem, pretože som typ človeka ktorý si dá poradiť(a bohužiaľ sa nechám aj dosť ovplyvniť, keby to tak nebolo tak táto téma nevznikne) a dúfam že to dopadne dobre.
Veľmi pekne si to vystihla s tým snením:(
Nechcem stavať svoje šťastie na cudzom nešťastí, ver mi to to som nikdy nechcela a pravdu povediac vždy som sa snažila myslieť viac na druhých ako na seba, ale veĺa krát mi to nevyšlo a nakoniec som vyšla z toho najhoršie. Nechcem sa ľutovať len som to zhrnula.
@lussy211 necitala som prispevky, iba tvoj uvodny a pisem iba svoj nazor. clovek, ktory si ta vazi (tvoj terajsi muz), ta musi neskutocne milovat podla toho, co som citala. zacni sa tesit z dietata, skus sa na manzela pozerat ako na velmi dobreho kamarata a skus si ho vazit. dalsia vec, ak udrziavas akykolvek kontakt s byvalym, na tvojom mieste ho okamzite prerusim, lebo ci uz sms, alebo stretnutia apod. neskutocne brania tomu, aby si si uvedomila, s akym super clovekom zijes. len maloktory (alebo ziadny?) chlap nedokaze si vazit zenu a obskakovat ju, ked kdesi vnutri vie, ze ona stale tuzi po byvalom... a poloz si otazku: "do kedy to manzela bude bavit?" aby si jedneho dna nezistila, ze byvaly je grobian a sucasny manzel si zial medzicasom nasiel inu lasku, lebo ho to uz prestalo bavit so zenou, ktora sa stale trapi 😖
@lussy211
Prave ze chapu o cem mluvis, co citis...co Te boli...precti si moji "Prochazku nocnim svetlem" na Volne diskusi...
Pokud je to Laska, bude se neustale vracet...aby se nemusela neustale vracet, meli by podniknout kroky oba dva- nejen Ty...budes v nekoncnem ohni a uveznena z nepoznaneho "konce"...protoze nevezmes do svych rukou pevne zacatek...utekl ti doslova "zacatek"...mozna i strach z nepoznaneho a oddani se jistote..
ono casto pali prave "dobre bydlo", ale vaz si ho..neni to malo...
p.s. Nenechavej si radit, udelej rozhodnuti takove, abys jednou nemusela litovat, to znamena, rozhodni se sama...poslouchej sve srdce...ale uz nejsi sama-tudiz zvazuj priority a o Lasce si nech snit...urcite si neuvedomujes, ze typ "lasky" muze byt i jiny...a ten je vedle Tebe, podle toho, co pises o svem manzelovi - pises jako o skvelem clovekovi - vaz si jeho opory a LASKY...sny jsou mozna hezci, ale rozplynou se...zkus se dotknout Lasky...lasky v podobe opory, porozumeni a touhy po zivote s Tebou..
Tva laska je podobna snu...je, existuje, ale nechce se zrealizovat, je to pro ni pohodlnejsi, obcas se objevi a pak zas zmizne...je to skoro jako vydirani, kdyby chtel, uz bys byla s nim...
🙂
@lussy211 pises, ze tvoj priatel ma respekt pred manzelstvom...a co respekt pred tym nenarodenym dietatom....ako sa stavia k tomu...to dieta ma pravo na stastnu rodinu a hlavne stastnu maminu...z vlastnej skusenosti (nieco podobne som zazila) ti radim kasli na to , co by bolo keby....ked som si brala mm tiez to nebola laska z romanu a tiez som rozmyslala nad tym ake by to bolo keby som sa rozhodla pre toho druheho, no ale teraz sme spolu uz 8 rokov, prezili sme si aj krizy, ale stale sme tu , krasne sa o nas stara, lubi nas....apropo ten druhy je skrachovany alkoholik....zi pre sucasnost a pre babo, to ti nakoniec zaberie tolko casu, ze zabudnes aj na nejakeho byvaleho...vela stastia a psychickej pohody ti prajem,, tu teraz potrebujes najviac, aby si neublizila tomu malickemu, ono predsa za nic nemoze
@lussy211 nemôžem povedať že presne rozumiem tvojej situaci, ale takto z opisu by som to videla takto.
Si tehotna - tehotenske hormony su občas svina, plus do tohos i vysadila antidepresiva, čo je pre telo taktiež velky šok. Dokopy sa to rovna depka ako hrom
čo si ešte myslim je že u teba silno pôsobí spomienkový optimizmus. Môjho byvaleho som si ku koncu vzťahu neuvedomovala že lubim, a ked to skončilo zrazu bum a mne sa v hlave norili len tie kladne pozitivne veci, To negativne čo som na nom neznašala som zrazu zabudla. Tiež som sa dlhšie trapila. Chvalabohu našla som muža ktoreho milujem najviac na svete. Nemôžem povedať že si občas na byvaleho so sentimentom nespomeniem ale to je všetko. Je to preč. Spomienkový optimizmus je zakerak. Je to ako ked si spominaš na detstvo ako ti mamina spievavala pred spankom a cele dni ste lietali po vonnku, ale už nerozmyšlaš nad tym čo ťa ako dieťa ukrutne trapilo.. Alebo ako su teraz ludia nešťastní z tejto hroznej doby. A ako za ich mladí stalo mlieko jednu korunu, ale už si nespominaju ako si museli davať pozor na to čo povedia na verejnosti.
nechcem ti radiť ale ja by som to proste brala že je to preč. MAš uuužasneho milujuceho manžela. Čakaš dieťatko. Urob ako mysliš, len aby nahodou ked sa rozvedieš s terajším manželom nezistiš, že si ho vlastne milovala. A aby ťa byvalý nesklamal a tebe by ostali len oči pre plač
@lussy211 aj to, ze si svojho manzela vazis a ocenujes jeho kvality je cit! Tu nechut a odpor si vytvaras sama tym, ze neustale myslis, ake by to bolo, keby si nebola s nim, ale s tvojim byvalym partnerom.Ale..laska a vasen naozaj nie su vsetko.Ak by si aj bola so svojim byvalym, nikto ti nezaruci, ze budete stastni v manzelstve a s detmi.Dolezite su totiz aj hodnoty a ludska povaha. Podla tvojho opisu si si zobrala uzasneho cloveka.Chapajuceho, milujuceho, ktory by ti zniesol modre z neba.Ked prvotne zalubenie opadne, mnoho parov precitne a mnoho zien zrazu uvidi, akych muzov si to vybrali (neohladuplnych, nechapavych, nerespektujucich). A v tom okamihu by vsetky chceli to, co mas ty. Stabilneho partnera pre zivot, o ktoreho sa mozes opriet.
Tvoj byvaly priatel za tebou chodil pred svadbou, a to od neho bolo sebecke.On sa citil zle a chcel sa dat dokopy.a napadlo ho to az vtedy, ked sa s tou frajerkou rozisiel? ak by ta naozaj miloval, a vedel ze sa vydavas, nechal by ta tak, aby si mohla zit spokojne a stastne.
Myslim ze si sa vydala za toho spravneho.
A neverim, ze so svojim terajsim manzelom si sa dala dokopy len tak pre nic. Asi ti bol sympaticky, pritahoval ta alebo cosi podobne.
To ze ta momentalne nepritahuje, je len problem v tvojej hlave. Ak mu dovolis vojst do tvojej hlavy a tvojho sveta, budes uprimna a budes sa snazit najst v nom to pekne, urcite sa zamilovanost dostavi.Ty ho nemilujes preto, lebo si to sama nechces dovolit, lebo myslis na svojho ex.
Mysli dopredu, nie na minulost! Tvoj ex je minulostou. teraz mas manzelstvo a babatko na ceste, a to s muzom ktory ta lubi.Daj mu sancu, a daj sancu babatku, aby vyrastalo s nim.
O par rokov, az budes starsia a budes mat na vztahy iny nahlad, sa budes smiat nad tym, ze si sa rozisla (chcela rozist) so skvelym muzom pre prislub nejakej zamilovanosti.
@alienka823 Áno, aj pred dieťaťom. Ja som mu vlastne o tom ako sa kvôli tomu trápim ani nepovedala:(
@lussy211 Ahoj....ja ti chcem len v skratke napisat moju skusenost, ale co si z toho vyberies, je na tebe. Pred niekolkymi rokmi som odisla zit do IT. Tam som sa zoznamila s mojim prvym manzelom. Po 8 mesiacoch sme sa vzali, aj ked v mojom srdci som nebola uplne presvedcena, ze robim spravne a ze je to ten pravy.....Ale kedze sme sa museli poponahlat, pretoze keby sa nevezmeme hned, musela by som sa na nejaky cas vratit na SK, rozhodli sme sa ze to urobime......Nakoniec som si povedala, ze nemam co stratit. Po asi 3 rokoch som sa zacala pomaly zblizovat s jeho kamaratom, odomna bol dokonca starsi o viac ako 10 rokov, zenaty, dve pomaly dospele dcery.....rozumeli sme si velmi ako kamarati, ale ani sme sa nenazdali a zalubili sme sa do seba......samozrejme nikto o nicom nevedel....velmi sme sa obaja trapili, nevedeli sme riesit tuto situaciu, zili sme v malom mestecku, kde sa nedalo sa jeden druhemu sa vyhybat. Stale sme po sebe pozerali, obcas na zachode padla nejaka pusa a dokonca sme sa spolu aj vyspali. Velmi ma to trapilo, snazila som sa to ukoncit, ale bolo to silnejsie ako ja. K nikomu inemu som dovtedy take nieco necitila. Zacalo mi to naozaj prerastat cez hlavu a uz som bola zufala.....Pritom moj manzel bol tiez velmi dobry clovek, ktory ma velmi lubil aj ked nejake nezhody samozrejme boli. Ale naozaj si taketo nieco nezasluzil. Citila som sa strasne previnilo, ale srdcu som proste rozkazat nedokazala.....Toto sa tahalo skoro dva roky .Az jedneho dna som sa zosypala a povedala som mojmu muzovi, ze sa chcem vratit na Slovensko......On najprv nechapal, povedal, dobre, kupim ti letenku chod domov a potom sa vratis. Ale ja som chcela odist nastalo.....Samozrejme, ze som mu nepovedala celu pravdu, chudak, to by asi neprezil a navyse bol to jeho dobry kamarat. Nakoniec ma aj sam na to letisko odviezol, len som mu musela slubit, ze este skusim porozmyslat. Uz som sa nevratila. Az o 4 mesiace potom na sud na separaciu a teraz nedavno po 3 rokoch na rozvod. Chcem podotknut, ze ta moja velka laska tiez nemala v plane nechat rodinu a ani ja som to nechcela. Proste jedine riesenie co som nasla, bolo vsetko nechat tak a odist s dvoma kuframi. Nechala som mu dom, auto, nechala som svoju pracu.......bolo to velmi tazke rozhodnutie, ale viem, ze by som s nim uz nikdy nebola stastna a musela som zacat odznovu.......Tu moju lasku som uplne prestala kontaktovat, nedvihala som mobil a casom to preslo......spomeniem si este na neho, ale uz mi to nic nerobi....Mozno aj preto, ze som konecne nasla muza mojich snov. Zacala som uplne od zaciatku, nebolo to lahke, presla som si vselicim, ale riadila som sa stale iba jednym: SVOJIM SRDCOM.....Ktore ma nakoniec doviedlo do Norska, kde som sa zoznamila s mojim sice druhym, ale uplne najlepsim manzelom pod slnkom, ktoreho nesmierne milujem a cakame spolu svoje prve dietatko. Teraz s odstupom casu ked sa na to vsetko pozeram, viem, ze som sa rozhodla spravne a nelutujem ziadne moje rozhodnutie. Viem, ze vela z vas ma moze odsudzovat za to, ze som svojho prveho manzela podviedla, dokonca so zenatym muzom. Ja som prave vtedy pochopila ze nie vzdy sa da takemu niecomu rozumom zabranit. Vtedy som pochopila aj mojho otca, ktory opustil mamu s 3 detmi koli inej zene, ktoru som koli tomu dlhe roky nenavidela.......Takze ja si myslim, ze ak nie si stastna uz teraz, postupom casu sa to urcite nezlepsi a bud z tvojej strany, alebo s muzovej to raz praskne.......Mozes si tak maximalne zvyknut.....ale stastna nebudes. Ja som mala stastie, ze sme deti nemali, inak by to bolo ovela komplikovanejsie, aj koli tomu, ze on bol talian ja slovenska......teraz mam chvalabohu slovaka a nemenila by som ho za nic na svete. A urcite by som ho nikdy nepodviedla.......Fakt velmi zalezi na tom koho mas po svojom boku. V tej prvej situacii som to v podstate vedela od zaciatku, ze robim chybu, len som zatvarala oci a nechcela si to priznat.....podobne ako ty......Drzim palce a nech sa rozhodnes akokolvek, riad sa vzdy svojim srdcom........🙂
@zuzanka7117 neodsudzujem ťa, nikto nie je bez viny, no nikdy nedokážem pochopiť ľudí, ktorí dokážu podviesť svojho partnera /ktorého si určite ľúbila - veď svadba sa nerobí len tak ako "uvaríme si dobrú večeru", nič vás netlačilo, dieťatko si nečakala, boli ste obaja mladí, život pred sebou/. Čo si si vtedy myslela, myslela si aj na muža, na jeho manželku, jeho deti???
A už vôbec nepochopím vraj "dobrého" človeka, ktorý dokáže podviesť svojho dobrého kamaráta s jeho zákonitou.
Chudák manžel. Je asi hrozné zistiť , že dvaja najdrahší ľudia v živote ho zradili naraz v tom istom čase a čine. Neviem či ste mu to povedali, ale určite sa to dozvie - lož má krátke nohy.
Zuzanka, dúfam, že si si to všetko uvedomila a odžila, že sa ti už nič podobné nestane. Si staršia a skúsenejšia, dúfam aj silnejšia osobnosť. Veľa šťastia v novom živote, nech sa ti nikdy nestane nič podobné. 🙂
niekedy sa tazko pochopi konanie druheho...
niekedy to nie je o sile, ci slabosti osobnosti, ale cerstvo poblaznena a zalubena dusicka a srdiecko naozaj nedokaze hladiet doprava, ci dolava... a to bez ohladu na vek...a preto vravim, nikdy nehovor nikdy... sama som sa do takej situacie nedostala, ale zazila som to u niekoho blizkeho.. boli to...ale dolezite je, clovek to chce nejako riesit, a to zuzka urobila.. a dost radikalne
@eeerika.h Ahoj...ja si velmi dobre uvedomujem chyby ktore som spravila, ked by mi niekto predtym povedal, ze sa mi nieco take stane, tak ho vysmejem, ze mne sa to stat nemoze, nikdy som nebola ten typ cloveka, co by bola prelietava a bola schopna podviest, ale naozaj ti mozem povedat, kto take nieco nezazije, nemoze to pochopit.Sama neviem ako sa to vsetko zbehlo. Tymto sa nechcem ospravedlnovat, to sa proste ospravedlnit neda. Ale uz s tym nic nespravim. Zatvorila som tuto kapitolu mojho zivota, a otvorila inu. Urcite som rozumnejsia a skusenejsia ako vtedy a teraz uz velmi dobre vazim svoje rozhodnutia a nerobim nic ak som si tym nie uplne ista. Poucila som sa a naozaj ma velmi mrzi co sa vtedy stalo, ale ako sa vravi co ta nezabije, tak to ta posilni.....Moj byvaly muz o tom nevie a myslim, ze sa to nikdy ani nedozvie, pretoze nema od koho...okrem nas dvoch o tom nikto nevie....a je lepsie ak sa to nikdy nedozvie. Uz aj on ma druhy zivot a dufam, ze konecne nasiel tu pravu, ktoru si zasluzi.....🙂

@kalifa28 prepáč trošku som nerozumela tej prvej vete, ako si to myslela🙂