icon

Nešťastná z vlastnej matky

bolila
11. mar 2014

Ahojte dievcata, chcela by som sa vam vyzalovat a zaroven poprosit o radu ....Som s priatelom 6 rokov z toho 3 byvame spolu...mam 22 on 26.pred necelym mesiacom som si spravila test a bol pozitivny boli sme v soku ale aj stastny ze sa to podarilo nakolko som ako 17r podstupila operaciu mala som tumor na vajecniku tak mi jeden zobrali a z druheho mi odobrali polovicu. lekar povedal ze bude mala sanca aby som niekedy mala dieta ale vtedy som to neriesila. bola som na kontrole u lekara chodim na gynek. onkolog. poradnu tam mi doktorka povedala ze to je taky maly zazrak ze sa to podarilo a ze dufa ze nechcem ist na potrat lebo potom by bolo nemozne znova otehotniet...s priatelom sme sa dohodli ze ked dstanem knizku oznamime to najprv mojej mame potom jeho.... tak sme na vikend isli k nam ... ked som jej ukazala knizku iba sa pozrela a povedala no dobre!! 😖 viac sa o tom nebavila.... potom to uz priatel nevydrzal a pyta sa jej ze nech sa vyjadri nech neni ticho....zacala ziapat ze co si o sebe myslime ze si myslela ze som rozumnejsia a mam ist okamzite na potrat ze budeme zit ako cigani, zebraci ze od nej nech necakame ziadnu pomoc nech zabudneme ze je atd. priatel hovori ze keby som isla ze v buducnosti uz tehotenstvo nebude mozne na to ona zabila ze bodaj by som v zivote nemala deti ze si iba pokazim zivot!!!! no priatel sa od nervov rozplakal ze ako moze byt taka bezcitna .... vcera mi zas volala ze nemoze koli mne spavat ze som ju sklamala a kedy idem na ten potrat a prizvukovala ze od nej nech nic necakame a ze ked si to decko necham tak budem robit len upratovacku verejnych hajzlov!!! no mam totaaalne nervy je mi z nej zle a to mammat kludovy rezim ☹ prosim poradte ci ste nieco taketo zazili a ako ste sa s tym vyrovnali

Strana
z2
tykat
11. mar 2014

@bolila ...mozno je to len prvotny sok, vedela ze deti at nemozes tak s tym nepocitala, boji sa o teba ak mas take zdravotne problemy, nechaj to vykvasit, nezavrhuj ju, mozno este s velkou radostou pomoze a bude natriasat kociarik 🙂 ak ste sebestacni tak sa nemas coho bat, v partnerovi podporu mas, v sestre tiez... Uvidis este moze byt dobre, niektore babky sa dopredu tesia, rozhlasuju ako sa budu starat a nakoniec "prd makovy".

bolila
autor
11. mar 2014

@sashabb uz aj mne to napadlo ze jej zivot nedopadol podla jej predstav tak ho chcela organizovat mne a ked prisiel tento zvrat tak som jej to prekazila a da mi to "vyzrat"

sashabb
11. mar 2014

@tykat ty by si dokázala zabudnúť na také slová a odpustiť jej?
Ja nie. Mňa by to hlboko ranilo a sklamalo. Je to jej matka a pokiaľ sa o ňu bojí, mala to riešiť inak ako takými tvrdými a doslovana nechutnými slovami 🙄

haaaluska
11. mar 2014

to nieje matka ale hyena.ja mam podobnu skusenost ale s otcom a neodpustim.na take veci co sa tyka mojich deti hoci este ziadne niesu sa odpustat neda.

tykat
11. mar 2014

@sashabb ....momentalne ano, mama mi pred dvomi tyzdami zomrela, odpustila by som vsetko...zatial su to len slova, skutky budu dolezite. Snazila by som sa cez to nejako preniest, povedat jej ze ma velmi mrzi ze ma taky nazor a ze ju uz tym nebudem zatazovat. A poprosila ju nech skusi porozmyslat a svoj postoj prehodnotit.

aneri66
11. mar 2014

nepoviem keby si mala 15 rokov... no 22 ???? Veď to je ideálny vek na bábätko....tvoja mama potrebuje asi liečenie...

helka107
11. mar 2014

je to tažké lebo to je tvoja mama,ale toto od nej nebolo správne, prerušila by som aspon na čas úplne kontakt, možno si uvedomí že otrebuje jej podporu a nie to čo spravila a baby našla som celkom fajn stránku na FB,asi len začínajú ale dá sa tam pýtať čokolvek anonymne, skúste kuknúť https://www.facebook.com/pages/Materstvo-a-rodi...

ukulela
11. mar 2014

@bolila nemysli teraz na mamu ... mysli na seba a na babo. je to zazrak a uzi si ho. mas priatela, ktory za tebou stoji, to je hlavne. porieste byvanie, setrite na vybavicku, vsetko sa da zvladnut aj vo dvojici. tvoja mama ti pomahat nemusi, ked nechce, ale ver, ze casom svoje vyjadrenia olutuje, ty sa dovtedey na to nesustred, nemysli ... ked potrebujes radu, opytaj sa svokry, ked mate terat lepsi vztah. (mimochodom aj ja so svojou "svokrou" vychadzam lepsie ako s mamou.
tvoja mama je najskor nestastna zo svojho zivota a vrsi si to na tebe teraz. ak ti jej slova ublizuju, tak ju jednoducho nepuisti dnu. nepocuvaj ju. povedz jej, ze ti to robi zle, ze ublizuje svojej dcere aj vnucatu a tomu ty musis zabranit. na potrat nepojdes, pomoc od nej necakas, chcela si len rodicovske pochopenie a lasku.
drzte sa, vela zdravia hlavne.

sari24
11. mar 2014

@bolila veľa žien ma problém s vlastnou mamou, ja tiež a rovnako také reči ako ty znášam tiež ťažko od tej svojej. Pozri, naučila som sa od svojho priateľa jedno - ignoruj vplyv okolia a hlavne jej reči a skús teraz všetku svoju energiu presunúť na bábätko a na seba. Nech si myslí čo chce. Tie slová ublížia. Viem. Ale s tým nenarobíš teraz nič. Máš priateľa, v ktorom máš veľku podporu a to je skvelé!! Neuvažuj nad potratom ani sekundu.

Tvoja mama časom príde na to, čo povedala. A ak jej to nedocvakne, tak teba to nema čo viac trápiť. Rodičov si nevyberieme. Prajem veľa síl a hlavne zdravia 🙂

kykka
11. mar 2014

@bolila Si mlade silne dievca a to dieta je pre teba dar vyssej moci. Vies kolko zien nemoze mat deti a bezmocne tuzia po vlastnom dietatku, ktore ani nikdy nebudu moct drzat vo vlastnych rukach? Ty mas v sebe najcennejsi klenot, za ktory sa musis bit aj za cenu vlastneho zivota a vydupat si, aby sa narodilo!!! Tvoja matka je mimo veci, nechape, ze tu ide o jej vnuca, ktore ju bude v buducnosti milovat - svoju babku... ja ti teraz napisem, co som pochopila z tvojho prispevku. Tvoja mama chce pre teba lepsi zivot, ako mala ona. Aky zivot mala?...muz ozran, ona sama s tromi detmi, ktovie, ci nerobila aj nejaku podradnu pracu, len aby vas uzivila...a aj ked ste teraz uz vyrastli a ona si moze vydychnut, tak aj tak sa boji, ze s prichodom vnucata sa jej zivotna put neskonci a bude sa musiet znova starat tentoraz uz o vnuca a ona chce klud.. Vidina tvojej matky pre teba je lepsia a pohodlnejsia buducnost pre teba - to co ona nemala. Kazdy tuzime po tom, co nemame. Tvoja mama mozno chcela studovat, urobit karieru, zit si ako dama na urovni. Ibaze mala 3 deti a takto vsetky svoje ciele do zivota zabudla a obetovala sa detom. Ona zrejme deti vidi ako zataz a brzdu v zivote, ze?... . A vies, kolko zien maju karieru, skvelu pracu, cestuju, drahe oblecenie a nemozu mat deti a zavidia naopak takym zenam ako tvoja mama, ktora deti mohla mat? Kazdy chce to, co nema... Lebo zena bez dietata je len prazdny clovek, ktory nezije... Ale neda sa upriet, ze tvoja matka ma v sebe dost velku davku egoizmu, ktora neboj sa s prichodom tvojho dietata zmakne. Ked sa ti narodi dieta, tvoja mama sa bude rozplyvat laskou, to len teraz ma katastroficke predstavy, ze to bude ona, co vas bude zivit. Ty a tvoj priatel sa zabezpecte sami, aby ste vy dvaja mohli uzivit samych seba a svoje dieta a nic od nej nepytajte... A len tak na margo. Ty zachody pucovat nebudes, lebo s jednym dietatom sa da pekne vyzit a ty po porode uz dalsie deti pri svojich zdravotnych problemoch nebudes moct mat...

zabka79
11. mar 2014

@bolila bože, to je naozaj veľmi smutné. Podľa mňa by si mala dať mame jasne najavo že sa dokážeš rozhodovať sama a už si sa rozhodla. Priateľ je na tvojej strane máš v ňom podporu, to je super. Pretrhla by som s mamou kontakt na určitú dobu a aj by som jej to povedala, že nech sa ozve iba vtedy keď Vás a Vaše budúce bábo začne vážne akceptovať. Si dospelá žena a mama sa musí s tým zmieriť. Mať dieťa neznamená byť na dne spoločnosti. Zrejme ona oľutovala že deti mala, ale pre teba to môže byť dar a šanca na lepší život. Môžeš predsa študovať a tiež dostať dobré miesto v práci. Si mladučká nemáš žiadne prekážky. Neber je zlostné poznámky vážne a nie si povinná ich počúvať, proste polož telefón...To že ťa nevychovala jej nedáva právo vnucovať si svoje názory. Drž sa, všetko zvládnete neboj sa 😎

barnica
11. mar 2014

Po prvé: strašne ťa obdivujem žieňa že tot si vôbec dokázala ustáť a radím ti odmlč sa . Proste si začni zariaďovať veci okolo pôrodu a vlastné bývanie ale nečakaj na ňu ani sa jej neozývaj. Ako matka by mala chápať že máš jedinečnú možnosť starť sa o vlastné bábo a ver mi že potrat nieje v tvojom prípade riešenie. Užívaj si tehotenstvo a ak ťa tvoj priateľ podporuje opri sa oňho a skús ignorovať reči vlastnej mami. Mrzí ma že musíš riešiť situáciu ako je táto. Ja ako matka by som ťa určite podporila a snažila sa ti čo najviac pomôcť. Škoda že sa takto nezachovala mamina. Možno ju to ale prejde časom a uvedomí si akú hlúposť urobila a ako ti ublížila svojimi slovami

elissa123
11. mar 2014

preco si z toho robis hlavu???? kasli na nu .....nie je matka nie je zena je to prepac ale velka svina

slnieeeeecko
11. mar 2014

Ahojte.Ja mam podobny problem s matkou v podstate aj s otcom.Nic nieje dobre co spravime s manzelom aj zo surodencami,staraju sa furt do nas ,do vsetkeho sam miesaju a kritizuju,je mi uz z toho zle,najhorsie ze nemaju hanbu aj klamat a ohovarat nas,a tvrdit nepravdy a pospinit nas pred cudzimi ludmi.Vzdy sme im pomohli a urobili co chceli

tinka323
12. mar 2014

normalne sa mi slzy tlacia do oci, obdivujem ta, ze vobec dokazes komunikovat s mamou, drzim prsty, vela sil, zdravia pokoja a oporu od priatela, mame 3 deticky, nie je nic krajsie a nic nenahradi to najdrahsie a tym je dietatko. 🙂

bolila
autor
12. mar 2014

ahojte dievcata 🙂 strasne vam dakujem za povzbudive slova strasne si to vazim 🙂 vcera sme sa s priatelom bavili ze ja sa jej ozyvat nebudem ved aj naco ked ma iba douraza....ked bude chciet ozvat sa nech sa paci ale na otazky typu kedy idem na potrat ju zrusim .. nebudem to pocuvat!! ps: vcera som bola na sone drobec ma 18mm a srdiecko bije o 106 😵

p3tra11
12. mar 2014

@bolila držím prsty 🙂 nech sa vám s priateľom iba darí.. 🙂

ivana.77
12. mar 2014

Ahoj,v prvom rade gratulujem....v druhom rade súhlasím s názorom,že mama si na tebe vylieva všetku zlosť na celý svet. Nehnevaj sa na ňu,odpusti jej,lebo tvoj hnev sa aj tak odrazí len na tebe...s kľudom jej zdvihni telefon a ked s tým znova začne,tak jej s kľudom vysvetli,že si svojprávna a že vieš čo robíš a jej svet nieje tvoj svet....a ked nechceš,tak jej ten telefon nedvíhaj a bud v pohode..ona má svoju cestu a ty svoju.To,že ťa vychovala,ju v žiadnom prípade neoprávňuje k takému správaniu... máš dosť rokov na to,aby si sa o mrne postarala a pokiaľ viem,voľakedy bol tvoj vek už kritický 🙂 boli tehotné oveľa mladšie...nie??? užívaj si pekne tehotenstvo teš sa zo života..určite ti prinesie veeeeľa dobrého...toto je len taká skúška a ked sa budeš zbytočne rozčuľovať,určite ju nedáš....a ona sa vráti v inej podobe... sú len dve možnosti a tvoja mama sa musí pre jednu z nich rozhodnúť...bud sa s tým vyrovná,alebo nie,ale to už nieje tvoj problém...tak nech sa ti daríííí a nech rastiete a rastiete 😉 🙂

ozoracka
26. nov 2014

@sissmiss
Ahoj, veľmi múdra a dobrá rada. Klobúk dole!

nikola81
26. nov 2014

Mam taku istu matku…ked som bola mladsia, nechala som sa urazat, ponizovat, akceptovala som je psychicke vylevy. Vela krat ma prekliala, vela krat som od nej pocula take veci ze sa hambim na ne co i len pomysliet. Sme traja surodenci a vsetci sme na tom boli rovnako. Nasi partneri boli vzdy najhorsi na svete, len stale vravela ako sa ku nej vratime s holymi zadkami, ze lutuje ze nas mala atd…Asi posledna kvapka bola ked mi chcela zrusit trvaly pobyt v rodicovskom byte aby som vraj zostala na ulici. To som bola s priatelom este kratko a s hambou som mu musela vysvetlit co sa deje, tak jeho otec suhlasil aby som si dala trvaly pobyt ku nim domov. Odvtedy som s matkou prerusila kontakty, nenavstevujem ju, a poviem ti, dycha sa mi lahsie. Niesom taka zdeprimovana, znechutena a smutna z toho ze nie je ako ostatne matky. Si dospela zena, mas vlastny zivot a nehladaj oporu tam kde ju nenajdes. Urob podla svojho uvazenia

Strana
z2