Tehotná s kamarátom s výhodami

19. máj 2023

Ahojte baby posledné čo od vás teraz chcem je to aby ste ma tu ukameňovali....stala sa vám niekedy situácia, že ste otehotneli s kamarátom z výhodami? Ja som momentálne v 6tt povedala som mu o tehotenstve hneď ako som sa dozvedela, no poslal ma na potrat a že ked tam nepojdem budem slobodna mama...je to veľmi ťažká situácia a neviem ako ďalej už som 2x spontánne potratila a nechcem po 3x zažívať kyretáž len nemať úplnú rodinu tiež nechcem...
Viem, že je v šoku preto možno taká reakcia no je mi strašne možno ked si bábo nechám a uvidí potom fotky z ultrazvuku kde je hlavička, ručička atď bude reagovať inak 🤷🏻‍♀️🥺 je úplne podráždený, nepríjemný povedal, že keď si dieťa nechám pokazím život nám 3 čo by ste mi poradili, nemám mu vôbec dvíhať telefón a pod nech to trochu spracuje ? Vie o tom viac ako týždeň a nič sa nezmenilo...

vevesh
19. máj 2023

Tak kamarat s vyhodami je len kamarat, nie partner, s ktorym mas vztah (a kde sa ocakava ina reakcia). Ci sa rozmysli- skor nie, podla mojich skusenosti chlapa nejaka foto z ultrazvuku neobmakci, dokonca ani novorodenec, ak k matke nema city a dieta nechcel. Moze si to rozmysliet, ale skor by som ratala s tym, ze tou slobodnou matkou budes. Takze si dost zabezpecena a pripravena byt matkou? Ak ano, tak nevidim problem v tom byt tou slobodnou matkou.

dada153
19. máj 2023

Babatko si nechaj a jemu daj čas na rozmyslenie. Keď ta bude odmietať aj s velkým bruškom budeš slobodná maminka. A keď nie tak budete mat vlastnú rodinku. 🙂

mary888999
19. máj 2023

Rodinu s nim nebudeš mať, to je jasne. Je na tebe či si dieta nechaš alebo nie.Každopadne je možne že po tych potratoch je toto tvoja jedina šanca mat dieta. Jeho by som len žiadala o alimenty,aj sudnou cestou. Pri splodeni ste boli dvaja.

4stanka4
19. máj 2023

Prepac ale prišla mi usmevna veta "stala sa vám niekedy situácia, že ste otehotneli s kamarátom z výhodami?" to nie je ako ze prišli ste do tesca 19:55 a nekúpili rozky 😉 ale teraz k veci...kašli na neho a ak máš možnosti tak si babo nechaj 🙂 radšej sama s bábätkom ako s kretenom na krku. Držím prsty k správnemu rozhodnutiu

lindous
19. máj 2023

Pokiaľ ste nemali ani len normálny vzťah, veľmi pochybujem, že dieťa z vás teraz spraví šťastnú rodinku - nemáte vyskúšaný ani len spoločný život, si si istá, že s ním chceš vychovávať dieťa? ... Ak máš financie, zázemie, podporu rodiny a dieťa chceš, tak to určite zvládneš aj ako slobodná mamička, ale s ním by som nerátala a nejaké čmuhy na foto z ultrazvuku to nezmenia takmer určite... A vždy môžeš nájsť muža, ktorý ťa bude ľúbiť a bude ľúbiť aj tvoje dieťa ako vlastné..

reanda
19. máj 2023

tak budes zatial slobodna matka.. ty by si chcela mat za partnera 'kamarata s vyhodami'? ktory sa mozno ulakomi nie na vztah s tebou zalozeny na laske, ale na rucicku z ultrazvuku? uplnu rodinu este mozes mat aj s inym..

tianna
19. máj 2023

Keď si chces dieťa nechať určite na potrat nechoď. A ešte k tomu keď si už 2x potratila. Keď nechce byť otec nech nie je. Sú rôzne centrá na pomoc matkám s deťmi pokiaľ teda nebudeš sebestačná. Ak áno, o to to bude ľahšie. A to že budeš mať dieťa vôbec neznamená že si dobuducna nemôžeš nájsť partnera a zároveň aj otca svojmu dieťaťu. Na kamaráta sa s prepáčením vys*r.. držím palce.

rebrambora
19. máj 2023

Tak ved pises, ze to bol len kamarat s vyhodami. Ja by som mu ziadnu fotku ultrazvuku neposielala, ani by som na neho netlacila.
Tak musis sa rozhodnut. Sama to urcite zvladnes a aj dvaja su rodina.
Mala som viacero kamaratov s vyhodami za mlada' a asi by som sa zariadila podla situacie. Kazdopadne by som s nim prerusila kontakt.

dizajnerka
19. máj 2023

Bohužiaľ, teraz až vidíš dôsledky aké to má výhody pre ženu a pre muža, mať kamarátstvo s výhodami.
Si samostatná jednotka, zariad sa podľa toho. Nečakaj od chlapa, ktorý si len zabezpečil, že si ma kde omocit vtáka, že zabezpečí teraz nieco aj pre Teba a dieťa. On nechcel ani len vzťah s Tebou, nieto ešte dieťa s Tebou. Si na to sama.

zuzanka.zuzu
19. máj 2023

"uvidí potom fotky z ultrazvuku kde je hlavička, ručička atď bude reagovať inak" ak žiješ v telenovele tak možno áno 😂

haley7897
19. máj 2023

Netuším akú radu vlastne chceš, ale s istotou ti viem povedať, že (hoci len neplánovane) vmanipulovať muža (ani ženu samozrejme v opačnom garde) do vzťahu nielenže nieje fér ale predovšetkým to nefunguje.
Muži sú vo vzťahoch častokrát oveľa racionalnejsi ako ženy a vo väčšine ak povedia ze sú nezáväzný vzťah, tak to myslia vážne a pri tom aj ostane. Ak sa rozhodne, že chce byť súčasťou vášho života, fajn, ale osobne by som na tom nestavala ani sa na základe toho nerozhodovala. Neviem ti poradiť čo s tehotenstvom, ale tipla by som, že ak by si dieťa mohlo vybrať medzi nekompletnou rodinou a nebytim tak by som 99,99% trafila správnu odpoveď čo by volilo. Ale ty sa zatiaľ pýtaš co je lepšie pre teba a to je nieco na čo poznas odpoveď len ty sama.

maranta_leuconeura
19. máj 2023

Maximum co z neho dostanes budu zrejme alimenty. Necakaj ziadne hranie sa na rodinu, ved ste neboli ani partneri. Mali ste sa lepsie chranit, teraz uz neskoro plakat. Ked chces byt slobodnou matkou tak sa k tomu tak postav, ked nechces, chod na potrat a zabezpec si lepsiu antikoncepciu do buducna.

lucka_ke
19. máj 2023

minule tu bola téma o kamarátstve s výhodami a pýtala som sa žien, že ako by reagovali na prípadné tehotenstvo a vtedy ma vysmiali, že však žena vie čo robí a toto sa určite nestane... no ale k veci - tvoj partner dobrý otec určite nebude, môžeš ho zapísať do rodného listu a bude musieť platiť výživné, ale viac by som nečakala, držím palce, aby si si našla k sebe ozajstného partnera a ocka pre svoje dieťa

gejb
19. máj 2023

@lucka_ke so zápisom do rodného listu musí otec najprv súhlasiť, ak nebude, čaka ich súd...

vanilkovazmrzka
19. máj 2023

Nemate seriozny partnersky vztah, jeho reakcia je uplne adekvatna k nastaveniu vasmu “vztahu”, nie je to len prvotny sok. Nikdy s tebou nepocital ako so zivotnou partnerkou a nikdy sa to ani nezmeni. Takze sa rozhoduj len sama za seba a za svoje dietatko. Ten muz zial vo vasom zivote figurovat nebude. Ak po dietatku tuzis, nechaj si ho aj za cenu neuplnej rodiny.

melanta
19. máj 2023

Ja mám absolútne pochopenie preto, že chce, aby si bola slobodná matka. Nemali ste vzťah. Mali ste iba sex. Takže nevidím žiadny dôvod, aby sa s tebou teraz viazal ako životný partner. A to píšem ako žena. Ja by som si dieťa nechala, s ním by som kontakt zrušila a tešila by som sa s dieťatka. A v budúcnosti by som spávala s mužom, s ktorým mám vzťah.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tanyan
19. máj 2023

@gejb A niekedy je aj lepšie nezapísať. Mnoho žien by si ušetrilo mnoho trápenia, keby chybu pri výbere biologického otca nekorunovali oficiálnym pridelením práv a povinností tomu jedincovi.

tanuuulka
19. máj 2023

Mila autorka.. nic take sa mi nestalo, mam 3 deti s manzelom a vsetky chcene. ALE! Poznam mamicky, ktorym sa pritrafilo a dnes nelutuju, ze su matkami. Ci ist alebo neist na potrat, sa musis rozhodnut v tejto situacii ty, ty s tym budes musiet zit,ak pojdes, nie on... Ak ti s dietatom nepomoze, budes to mat narocne, no to nevylucuje, ze to nebude krasne 😊mas cas par tyzdnov, tak ho vyuzi a premyslaj, aby si sa rozhodla, ktora moznost je pre teba ta spravna. A jeho postav pred hotovu vec, ze ako si sa rozhodla. Nehlad na jeho nazory, nie je to tvoj partner.

dizajnerka
19. máj 2023

Bol ten chlap aspoň pekný? Že stál za to? Ak hej, tak si to dieťatko nechaj 😀 ale všeobecne by som si ho nechala... Dieťa je dar.

martinka13
19. máj 2023

No či chlap s Tebou bude, alebo nie netuším. Co viem, že ak pôjdeš na potrat, budeš to ľutovať. Nech píše kto chce čo chce. Držím palce k správnemu rozhodnutiu.

panonia
19. máj 2023

Bábätko by som si nechala a na neho by som sa vykašlala. Neboj všetko dobre dopadne. Kto vie či by si mohla mať ešte deti? Možno to je posledna šanca...

ankare
19. máj 2023

Ak sa vieš o bábo postarať a rodina Ti bude oporou, prijmi ho s láskou. ❤️ Držím palce!

54tinka54
19. máj 2023

Či si dieťa nechať sa musíš rozhodnúť len ty.. ale do toho rozhodovania určite nezahŕňaj aj to: veď on si to možno rozmyslí, keď uvidí fotky zo sona… Áno, môže sa stať že si to rozmyslí ale šanca je mizivá podľa mňa.
Proste ber to tak, že on dieťa s tebou nechce a ty musíš zvážiť možnosť, že budeš slobodnou mamou.

dizajnerka
19. máj 2023

Keď tak nad tým rozmýšľam nie si na tom horšie ako iné ženy, ktoré majú dieťa napríklad vo vzťahu, veď dnes tie vzťahy sa rúcajú, máloktorý vydrzi, kým sú deti veľké. Takže pohoda. Pýtaj si výživné a nakoniec to máš ešte lepšie, nebudeš musieť mať striedavku, ako to majú tie kde sa otec zaujíma a deti majú z tej striedavky akurát tak psychické problémy.

simona20201309
19. máj 2023

Koľko máte rokov? Zásadná otazka

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
19. máj 2023

A to najdôležitejšie vieš sa o dieťa postarať finančne, máš kde bývať?
S nim podľa mňa nemôžeš rátať...čím viac mu budeš písať, ukazovať fotky, tým horšie.Kolko máte rokov?podľa toho by som sa rozhodla a podľa zazemia
@gejb to sa mi nezdá, ale nehadam sa.

panelacikova
19. máj 2023

jemu sa nemá v hlave čo uležať, lebo on to v hlave mal uležané ešte predtým, než ťa pretiahol a jasne ti to dal najavo. boli ste spolu len a len pre sex (táto alternatíva tiež bude teraz upadávať priamo úmerne s rastúcim bruchom... hoci podľa mňa už padla a on ťa už nebude chcieť ani vidieť). boli ste predsa jasne dohodnutí: ide len o sex. ty si túto dohodu porušila, vedela si, že sa môžeš chrániť antikoncepciou, to už by bola iná sranda, ak si otehotnela napriek užívaniu HAK...
takže ho len nechaj pekne na pokoji. maximálne z neho vytlčieš nejaké alimenty, aj to asi až po súde ohľadom otcovstva. neverím totiž, že on ti to zožerie, že dieťa je práve jeho, keďže ste mali voľný "vzťah", či čo to vlastne bolo... ak si chceš dieťa nechať, to je už tvoja osobná vec, len ti môžem jednoznačne napísať, že byť sama s dieťaťom je dosť náročné, ak ti v okolí nemá kto pomôcť. takže rozhodnutie je len a len na tebe. dúfať však, že z kamaráta s výhodami sa stane milujúci otec a manžel, je maximálne naivné.

nelca0510
19. máj 2023

Uvidíš,keď sa dostane zo šoku. Známa tak čakala dieťa po mesiaci hneď s tým svojim kamarátom s výhodami. Už sú zobrati a majú druhé. Tak uvidíš.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre