Nešťastné manželstvo
Ahojte,chodim sem pod inym nickom,Ospravedlnujem sa tymto ale potrebujem pomoc a fakt neviem ako dalej.Som par rokov vydata mame s manželom dve deti ,jedno nema ani rok .Problem je v tom že sa často doma hadame .Samozrejme nechcem hadzat vinu na jedneho z nas lebo vždy su na vine dvaja.Ale manžel sa velmi zmenil,je velmi nervozny,detom sa venuje len ku poviem a všetko robi nasilu.Najrašej by sa rano zobudil urobil si v klude svoje ritualy a odišiel do prace a ked pride zase chce mat svoj klud,najradšej by si pospal aby ho nikto neotravoval a tak.Ked sa ho spytam načo sa ženil ked chcel mat klud,začne všetko obracat proti mne,že mna deti otravuju a ked sa nechcem o ne starat mam ist preč atd.Toto je na dennom poriadku ☹ Dost často chodi s prace pripity ,vraj aj druhy to robia a ešte chodia aj na chaty a on nemože lebo ja mu všetko zakazujem a tak.Ked niečo chcem tak je nervozny a vidim že ho taky život nebavi ale nechce sa rozviest boji sa samoty a vyhraža sa detmi. ☹ Aky mate na to nazor? Ja sa staram o rodinu a urite mam svoje chyby ale nikde nechodim ,fakt cely čas sa venujem len rodine a domacnosti.Mne to vyhovuje,nemam kamaratky.
@mima4 tak ja mu to nehovorim že sa toho bojim,ale ma konexie a myslim že by si tie deti vybojoval aj ked by mu boli na hov..o a trpeli by všetci ale urobil by to len preto že by mi to ubližilo.
@nestastnamamka a to ze ta zastrasuje ze ti vezme deti, to by som nebrala velmi vazne! ked sa o ne teraz nestara, ako by sa o ne staral potom?? ved musi chodit do prace a pri rocnom dietati by to nebolo mozne!!! Okrem toho sud by ich urcite pridelil tebe ako matke! By som chcela vidiet ten sud, co prideli male deti otcovi aj napriek tomu ze on chodi do prace a pride sa mu o ne starat pocas dna niekto iny....podla mna sa tohto naozaj obavat nemusis! z jeho strany je to ciste zastrasovanie!
@nestastnamamka nevybojoval , aj môj ex mal konexie a jeho brat je prokurátor a ex je dokonca právnik a aj sami vyhrážali obaja 🙂
@nestastnamamka Pozri....ak ti je tak zle, podaj o rozvod. To, ze sa ti vyhraza, ze ti vezme deti je sprostost. Deti prisudia tebe a budes mat pokoj. Najdi si ine byvanie, vypocitaj kolko ti treba na vyzitie s detmi, najdi si pracu a zi. Rano do prace, potom domov, starostlivost o deti o domacnost atd....ale aspon nebude pri tebe tvoj manzel, nebude ti smrdiet a ty nemusis mat sex s nim.... Ak myslis, ze tak ti bude dobre, tak do toho....
@nestastnamamka nie S NÍM nevyrastali ale VEDLA NEHO...inak ja by som sa hned toho chytila ze by ich chcel po rozvode, namodelujte si mesiac ze ste rozvedení a on má deti... a bude Ti stacit ked sa o nich postará každý druhý víkend 😀 tak ako to má väčšina rozvedených otcov...
Inak mám kamošku ktorá keď sa rozviedla hovorila, že to stálo za tie dva voľné víkendy v mesiaci keď deti má otec, ona má viac voľna ako predtým, dokonca viac peňazí lebo jej posiela výživné a nemusí ani doma obskakovať chlapa ktorý nič nerobil len ležal pri telke, v jednej ruke pivo a druhá v trenkách. 😀
@aurorag
čo je s tymi chlapmi? to nie su chlapi v prvom rade 😉
@pragmaticka
neviem ci je to o mladosti, skor je to o nezrelosti, a o neexistencii vztahu medzi ludmi.Toto je moj sukromny nazor: castokrat je to u pare pred svadbou iba o sexe, vasni...randeni, vzrusujucich zazitkoch... motylikach v brusku.. ale castokrat sa tam nevybuduje vztah, najhlbsie priatelstvo, kedy muz a zena dokazu o sebe, svojich pocitoch, svojich prezivaniach diskutovat aj cele hodiny... a aj tak nestihnu si vsetko povedat... Ale najma je to o tom, ze zeny sa nespravaju ako zeny, ani nie su k tomu vychovavane, su vedene k tomu, ze ich udelom je robit sluzky a opatrovatelky deti a hlavne drzat hubu a krok...
Napisala som to aj sem v tomto mojom clanku : https://www.modrykonik.sk/fotoblog/mima4/clanok...
mohol by tu byť aj nejaký psychológ, ktorý by vyjadril svoj názor 😎 čo tak zamestnať psychológa a admina na čítanie "príspevkov" v jednej osobe? 🙂
@01fialka01 no vies, to je prave to, presne si to pomenovala..... rano opatrit deti, do prace, vecer porobit, znovu deti..... ved to presne pri nom ma..... po rozvode by sa akurat na neho nemusela pozerat.... a mozno by mala viac kludu. Lebo mat doma chlapa, ktory ti nijako nepomoze a byt rozvedena je rozdiel len cisto financny!
@01fialka01 ale to zhnusenie sexu s muzom je len vyvrcholenie nefugnujuceho vztahu... Radsej nech je sama ako mat debila na krku a cely zivot prezivat.
@mima4 mozno chlapom chyba samostatny zivot, t.j. neskocit od mamicky rovno k manzelke...... malokto si vyskusa starat sa sam o seba, vsetko si zabezbecit, od jedla cez upratovanie a pranie..... jasne, ze potom nechapu, co musi zena zvladnut.
osobne poznam viacerych, ktori radsej kupili umyvacku, akoby mali pomahat s riadmi!
@aurorag tak potom si treba položit otázku či mi takýto superdebil stojí za to aby som zostala s ním v manželstve .
Napríklad môj brat raz tak naštval švagrinu že sa zbalila a na celý den odišla preč a nechala mu doma 5 ročné dievčatko a ročného chlapčeka. Synovec bol riadne uplakané batola, brat ku koncu dňa nakonci s nervami .... volal mi aby som mu prišla pomôct ale ked mi povedal že švagriná sa nasrala ked mu povedala aby vyniesol kôs a on jej povedal že co celý den včera robila ked ani kôs nie je vynesený .
Nešla som mu pomôcť , povedala som mu že mu mala nechat tie deti celý týžden a nie den.
Brat síce sa zázrakom nezmenil , ale už nemal sprosté reči.
@aurorag moj nazor je aj taky, ze chyba je aj v samotnych zenach. Ved aj tu na konovi mozes to citat... zeny si seba nevazia, ziju ako keby ani muza nemali, max na sex a peniaze.. preto obycajne koncia niekde pri pase za minimalnu mzdu a druha sichta im nastava v "ich" domacnosti.... a chlap sa vezie... a este to okomentuju "to je udel zien - matiek".. .nie, to nie je udel zien, to je udel zien, ktore prestali byt zenami...
@mima4 ja to zase vidim tak, ze nemame inu moznost.... vlastne ano, vzdat sa deti a zit si spokojny bezdetny zivot, mozno sa preorientovat na zenske, aby sme sa fakt chlapmi zaoberat nemuseli vobec.... lebo ak si presadzujes tvrdo svoje v manzelstve, nakoniec to aj tak bude zena, ktorej sa to vypomsti.....Sorry, ale nepoznam manzelstvo, kde by zena tak radikalne zmenila chlapa k lepsiemu!
@nestastnamamka Je mi ťa skutočne ľúto. To, že chlap nemá vzťah k malým deťom, to sa dá ešte prehryznúť, lebo nie každýchlap to s malými deťmi vie, no deti podrastú a potom si môžu začať rozumieť. Horšie je to časté popíjatie , to by mne vadilo veľmi.Ak s tým neprestane, bude sa to časom len zhoršovať, až sa stane alkoholikom.Neviem, koľko má tvoj manžel rokov, ale príde mi nezodpovedný a nedospelý. Osobne by som mu tiež nedokázala nechať deti a ísť sa niekam zabaviť, keď máš pocit, že sa o ne nevie postarať, to by oddniesli chúdence deti a ty by si bola v strese.Ak nie je ochotný s tebou diskutovať, je to problém. Máš možnosť skúsiť ho dotiahnuť ešte do manželskej poradne, ak nebude chcieť svoje správanie prehodnotiť, je lepšie od neho odísť, než sa po celý zvyšok života trápiť.
@maminuska mať ťa za švagrinú!!!!! moja by letela bratovi na pomoc, až by sa jej hlava natriasala aj s mamou!
@aurorag čo sa tyka finncii by som menej minula lebo aj tak minie pol vyplaty na cigarety a alkohol takto by som s detmi nejak vyžila snad keby mi ešte on niečo da.
@hyta no on nevidi nikde problem to je to najhoršie ,on si mysli že je skvely ked zarobi peniaze a tym to hasne.
@maminuska tym som nechcela povedat, ze kazdy chlap je superdebil..... chcela som povedat, ze drviva vacsina chlapov je tak navyknuta, povazuju to za normalne...
nepoznam manzelstvo, kde by si zena behala za svojimi konickami a chlap sa starla o deti..... zato poznam kopu opacnych pripadov.... A ak sa zena niekedy aj vzburila, hned bol nabeh na rozvod!
@maria1989 a dieťa môžeš mať aj bez chlapa!!! kto si vie zariadiť!!!!!
@maria1989 moj muz tiez pracuje,mame dve deti a aj upratuje,aj sa stara o deti a robi to automaticky!!!! Co je zena kon aby bola na vsetko sama??? Vtedy sa chlapom chcelo urobit deti???ale ked maju s nimi pomoct chudacikovia chodia do roboty!!! Takyto debilny nazor zas ja neznasam! A ked zena zacne chodit aj do prace,tak potom co aj ona ma mat free od vsetkeho?
@maminuska
@lalinko2010 jemu zaleži len na sebe a svojom pohodli ,proste je to sebec ako sa patri .
@aurorag
hned sa chytim tvojej prve vety 😉
VELKY OMYL je mysliet si, ze mozeme muza zmenit, alebo ze dojde k zmene - to je velka chyba v nasom mysleni. Ak pred svadbou nam nevyhovuje, neverme rozpravkam, ako ho vonave babatko ci manzelstvo zmeni.
A dalsia vec, co je lepsie? Byt sama, bezdetna ale zit svoj vlastny zivot, alebo zit s debilom a nechat toto utrpenie aj svojim detom?
Ale dobra sprava 😀 😀 😀 Su aj skveli a laskavi muzi 😉 Len ako som pisala vo svojom blogu (vyssie som dala link), tak v prvom rade zmena musi nastat u nas zien 🙂
@blahowoman takyto nazor mame viacere.... len maloktora s tym vie nieco urobit! 😲

@tykat takýtu prístup ako by si chcela volit ty funguje na normálnych chlapov ale tu máš pred sebou debila.
A na debila len šokovou terapiou. A nejedná sa o truckpodnik ale o znovunadobudnutie ucty.
A ano zverila, je to jeho otec. Svojmu druhému manželovi som zverila dvojmesačnu dcérku ktoru mi do práce nosil na kojenie, vysvetlila som mu čo ako . Zvládol to aj ked s nedostatkami.