icon

Nešťastné manželstvo

nestastnamamka
30. júl 2013

Ahojte,chodim sem pod inym nickom,Ospravedlnujem sa tymto ale potrebujem pomoc a fakt neviem ako dalej.Som par rokov vydata mame s manželom dve deti ,jedno nema ani rok .Problem je v tom že sa často doma hadame .Samozrejme nechcem hadzat vinu na jedneho z nas lebo vždy su na vine dvaja.Ale manžel sa velmi zmenil,je velmi nervozny,detom sa venuje len ku poviem a všetko robi nasilu.Najrašej by sa rano zobudil urobil si v klude svoje ritualy a odišiel do prace a ked pride zase chce mat svoj klud,najradšej by si pospal aby ho nikto neotravoval a tak.Ked sa ho spytam načo sa ženil ked chcel mat klud,začne všetko obracat proti mne,že mna deti otravuju a ked sa nechcem o ne starat mam ist preč atd.Toto je na dennom poriadku ☹ Dost často chodi s prace pripity ,vraj aj druhy to robia a ešte chodia aj na chaty a on nemože lebo ja mu všetko zakazujem a tak.Ked niečo chcem tak je nervozny a vidim že ho taky život nebavi ale nechce sa rozviest boji sa samoty a vyhraža sa detmi. ☹ Aky mate na to nazor? Ja sa staram o rodinu a urite mam svoje chyby ale nikde nechodim ,fakt cely čas sa venujem len rodine a domacnosti.Mne to vyhovuje,nemam kamaratky.

aurorag
30. júl 2013

@mima4 co je lepsie?? nuz, podla mna je lepsie zit sama - rozvedena, ale aj s detmi!!!! bezdetna by som nechcela byt. uz kvoli tomu sa oplati "riskovat" manzelstvo!

lujza123
30. júl 2013

ach
@nestastnamamka ono to cele zacalo mozno este v dobe ked ste deti nemali. Upratoval vtedy po sebe? Vedel sa o seba postarat? Varieval? Pral si veci? Typujem ze nie, lebo niektory chlapci si myslia ze starat sa sam o seba je zenska praca, cize sa vobec nehambi pouzivat na to svoju mamu alebo frajerku, neskor manzelku....ale kym je este len cerstva frajerka da sa to lahko zmenit, chlap sa chce zapacit ...ale ked uz si je isty manzelkou tazko
Ano da sa to zmenit (aj ked cim neskor tym horsie) ale podla tvojho popisu mi to pride ze nemas ani najmensiu chut nieco ohladom neho riesit....ze pockat kym deti vyrastu? To je aka predstava zivota ho pretrpiet?

Byt tebou nachvilu odidem aj s detmi. Na mesiac, dva. Aspon si ujasnite priority obidvaja...

Mimochodom tym ze vezmem ti deti sa vyhraza kazdy..ha ha ha..prosimta nebut naivna ..pri stave naseho sudnictva keby chces tak deti neuvidi on..ked ti to bude nabuduce hovorit tak sa ho spytaj ci pozna nejakeho rozvedeneho otecka s detmi? Nepozna...ale mamku s detmi vo svojom okoli najdete..a nie jednu

lalinko2010
30. júl 2013

@nestastnamamka ja to poznám, ale to by bolo na dlho a človek by neveril, že niečo také existuje!
z toho čo píšeš mám pocit, že manžel ti je ukradnutý, proste nechceš zachrániť niečo čo nefunguje! bojíš sa o deti, a tie sú brzda. ale jedno ja viem, že byť na tvojom miesto druhé dieťa s ním nemám, hold u teba sa stalo, ale dieťaťko je milované a to je hlavné, ale ja som raz vyhlásila ako druhé, tak nie s týmto chlapom!

mima4
30. júl 2013

@aurorag
OK, ale berme teraz situaciu ze si slobodna, mas priatela - debila (pracovny nazov 😀 ). Vezmes si ho s cielom mat deti alebo splodis s nim deti, len aby si mala deti?

Moj nazor je taky, ze dieta si zasluzi oboch milujucich rodicov - mamku aj tatika. Akekolvek "ja chcem za kazdu cenu" je pre mna osobne prejav egoizmu... nie snaha dat dietatku to najlepsie (hovorim o pripadoch, ze zena nema pri sebe skutocneho a milujuceho muza).

mima4
30. júl 2013

Mna dnes oslovil tento clanok:

http://fellegi.blog.sme.sk/c/326433/Preco-dnesn...

🙂

aurorag
30. júl 2013

@mima4 uprimne? ak by bol debil uz pred svadbou, dieta by som riskla, sobas nie. Podla veku (mojho).

maria1989
30. júl 2013

@lalinko2010 ale ja som taká sprostá, že by som chcela, aby dieťa malo aj otecka 😉

aurorag
30. júl 2013

@maria1989 otca bude mat, tak ci tak... otazka je, ci budes mat ty manzela, alebo len spolubyvajuceho! 😠

mima4
30. júl 2013

@aurorag
OK, akceptujem tvoj nazor 🙂
Moj nazor je zas taky, ze nie. Radsej bezdetna ako dieta bez skutocneho muza.

maminuska
30. júl 2013

@aurorag ale to je zas chyba žien ale teraz matiek .
Pozri ako vychovávame našich synov, hýčkami ich , jedlo strkáme pod nos....... teda väčšina z nás.
Mne syn kludne povie že som hrozná mama , lebo musí upratovat, lebo musí chodit na nákupy , lebo ...mnoho vecí a ja dufam že raz moja nevesta bude spokojná .

aurorag
30. júl 2013

@mima4 skutocni muzi vymreli.... ach jo!!!

maria1989
30. júl 2013

@blahowoman aký debilný názor? tiež myslím, že muž má pomáhať, ale nie až tak ako to bolo napísané na začiatku, že ak chodí do práce a žena nie, tak rovno z roboty prísť a o všetko sa starať. a ak si si našla jedného z normálnych, tak buď rada a nerozčuľuj sa 🙂

aurorag
30. júl 2013

@maminuska kolko ma tvoj syn? chcem ho za zata!!!! 🙂 🙂 🙂

hyta
30. júl 2013

@nestastnamamka No tak ho musíš vyviesť z omylu o jeho dokonalosti. Bodaj by nebol spokojný, keď, ako čítam, minie polovicu výplaty na chlast a cigarety a doma má luxusný servis.Je pravda, že ženy ostanú s deťmi doma a často sa snažia všetko zvládať samé, no a miesto obdivu a uznania sú potom zaznávané a sklamané.Chlap je tvor od prírody lenivý a čakať od neho iniciatívu, keď nemusí, je asi naivné.Ja by som mu navrhla manželskú poradňu. Ak nebude súhlasiť, dala by som žiadosť o rozvod. Radšej byť sama s deťmi, než mať pred očami ožrana. Vždy budeš mať šancu, že stretneš i s deťmi dakoho normálneho.

mima4
30. júl 2013

@aurorag nieeeeeeeeee, nevymreli!! 😀 😀 😀 😀 .. len ich je dost maličko ale su 😉

nestastnamamka
autor
30. júl 2013

@lalinko2010
@mima4
@aurorag no je sice s detmi malo ale deti ho maju radi ,teda aspon starši lebo vie ako na neho a ako si ho ziskat (kupit) samozrejme.Zatial im to ide super.Tak ja som rada že maly ho ma rad predsa len je to jeho otec.

maria1989
30. júl 2013

@aurorag nemyslím otca, ale rodičov, ktorí sa majú radi, majú pekný vzťah... vidí dobré vzory

aurorag
30. júl 2013

@nestastnamamka nech sa rozhodnes akokolvek, bude to tazke... Vela stastia!

maminuska
30. júl 2013

@aurorag môj syn má 13,5 roka 🙂))
Teraz sa vrátil z tábora , volá sa East Point, doporučujem pre každu mamu čo má syna , skutočne skvelý tábor pre hlavne chlapcov, učia sa disciplíne, zodpovednosti , nenáročnosti, celých 9 dní bez mobili s 6 Eurami v dvoch dávkach , pohyb, pohb, pohyb a kolektívne správanie. Robia z chlapcov chlapov ale takých tých ozajstných , ktorých je dnes už ozaj málo a to aj vďaka nám ženám matkám.

mija20
30. júl 2013

@nestastnamamka precitala som si celu diskusiu a zda sa mi, ze sa potrebujes len vystazovat. Akakolvek rada, ci uz racionalna alebo iracionalna bola tebou znegovana stylom, to sa neda, to nepojde.
Uprimne, divim sa, ze zostavas s chlapom, ktory pije, fajci, deti su mu na pritaz a aj sex s nim sa ti hnusi. Ale kazdy si je strojcom svojho stastia a myslim si, ze v tvojom pripade by bolo najvacsie stastie rozviest sa. Ale aj na to je potrebny kus odvahy a sebaucty, ktory, nehnevaj sa, tebe chyba. 🙄

nestastnamamka
autor
30. júl 2013

@mija20 dakujem to som potrebovala počut.Ako mam napravat niečo sama nechapem.

maminuska
30. júl 2013

@nestastnamamka tak ale začat musíš u seba. U nikoho iného.
A je zas pravda že ty skoro všetko odmietaš lebo ......Jediného koho môžeš menit si ty sama a až potom môžeš očakávat zmenu u manžela.

terezka1947
30. júl 2013

...ja si myslim,ze skutocni muzi uz pomaly vymieraju aj zasluhou zien 😀 ...lebo im niektore nedovolia byt muzmi....riesia za nich vsetko,dokopu ich k vsetkemu,vybavia za nich vsetko....a este ich aj poziadaju o ruku 😀

denae
30. júl 2013

ťažko napísať niečo zmysluplné, čo by ti pomohlo ...je to výpoveď len jednej strany. Ale verím ti - že to čo pociťuješ a ako to všetko vnímaš je tak, ako píšeš. To, že sa bojí samoty ti povedal alebo si to len vydedukovala? Ak ti to povedal, tak ja by som sa ho opýtala, že akej samoty sa bojí? že veď predsa nie je sám - má partiu kamarátov, s ktorými sa "rád" stretáva a že keď ho to doma nebaví, tak nech sa páči...môže mať voľnosti, koľko len bude chcieť. Ale nech potom neočakáva, že doma bude mať prvotriedny full servis. Všetko si treba zaslúžiť, aj ten full servis, pretože okrem neho si tu ešte aj ty a deti. To že sa ti "vyhráža" deťmi, to je síce nepríjemné a hlavne boľavé, no sú to len kopance do prázdna s úmyslom priklincovať ťa do tej domácnosti a k nemu. Ak to chceš rozťať, neostáva ti nič iné len mu dať pocítiť, že nie on je jediným pánom vo vašej domácnosti lebo takým istým pánom si aj ty.

simca06022011
30. júl 2013

Inak co by som ja urobila na tvojom mieste? To co som urobila ja: Isla som spat do prace, teraz sa o malu stara rovnako ako ja. Pretoze obaja sme v praci, on ju vozi, doma sa vsetci prehrame a vsetci sme kludni.. ;) Vravis ale ze chces byt doma s detmi, no tak potom ti ostava iba ostat doma a cakat, kym sa vrati... popijanie kazdnodenne by som mu zatrhla, ak chce ist raz za cas na chatu, tak radsej by som ho poslala tam, za predpokladu ze nebude pit v praci ;) Ake mate materialne vyhody vdaka nemu neviem, ci sa nejak extra milujete tie neviem, ale ak si neurobite rezim a nezacnes byt "stastna" tak z toho skor-ci neskor ochories, a to je lepsie sa radsej rozviest a nevyhovarat sa na "samotu"... co sa tyka vyhrazania sa detmi.. staci povedat ze pravidelne pije/fajci, o deti sa nestara a veru do opateri ich nikdy nedostane.

midori123
30. júl 2013

@nestastnamamka pocuj draha, ked som Ta zacala citat, aj mi na chvilku luto prislo, no kym som to docitala do konca, poviem Ti len jedno:
Tak Ti treba!!!!
A aj par po hube by som Ti vedela nahadzat, keby si bola moja dcera!!!!
Robis mu otroka, on Ta ma za absolutnu handru, ver tomu, ze za par rokov Ta takto budu vnimat aj Tvoje deti!
Budes pre ne taka ista nula, ako pre svojho muza!
Komu chces co dokazovat?!?!
Baby Ti dobre radia. Zbal sa a utekaaaaaaaj co Ti sily stacia!!!
Kym deti nie su ovplyvnene spravanim svojho otca voci Tebe.

blahowoman
30. júl 2013

@nestastnamamka mne sa nechce celu konverzaciu citat...ale ja som 2x vydata...s prveho manzelstva mam dceru, vydavala som sa mlada 19r a myslela si, ze ja a dcera muza zmenime...no hahaha mam o 9r viac, som 2x vydata a na 10000000% viem, ze ziaden chlap sa NEZMENI! ak ti nepomaha s nicim, nestara sa o deti k tomu pije a este ja neviem co, zbal sa a chod, lebo toto sa NIKDY nezmení. Deti budu cely zivot vidiet len nestastnu mamu a priamy priklad nefungujucej rodiny...chces predsa svojim detom ukazat ako ma rodina vyzerat, ci nie?
Moja dcera mala 2r- ked som ex-a vyhodila... a pri mojom druhom manzelovi som si dala extra zalezat na tom ako sa chova voci nej, mne, a svojej mame...lebo mne moj otec raz povedal, ako sa syn chova k matke, tak sa bude aj k manzelke a mal svatu pravdu. Moj druhy manzel je poklad... aj ked pracuje, jeho priorita ked pride domov sme my...syn, dcera a ja... uvedomuje si, ze na cas musi svoje konicky dat bokom, aj ked raz za cas vybehne von. Ma na to aj on narok,,taka aj ja mam svoj zivot, svoje kamaratky, svoje konicky...nikdy som vsetko neobetovala koli nemu a detom... pre deti som tu do konca zivota, ale nemienim vsetko obetovat koli tomu, ze som sa rozhodla mat deti a manzela...chapes co chcem povedat? Najdi si kamaratky, obnov stare kamaratstva...tvoje deti potrebuju vyrastat v kludnom prostredi a nie aby stale videli utrapenu mamu...naco to je...

terezka1947
30. júl 2013

@blahowoman ....uplny suhlas....velka a stara pravda,kt.si napisala.....ako sa muz chova k svojej matke,raz bude aj k manzelke......aj ja som si tak vyberala....a zatial sa nemozem stazovat...a tiez suhalsim,ze muz sa prevychovat neda....a nakoniec-ani zena 😀
kazdy si nosime navyky a napozerane z domu,kazdy mame svoju povahu,atd...

andrejka1974
31. júl 2013

Chce to len čas uvidíš zlepší sa to aj u nás to bolo tak, že býval rád v práci a ja som bola sama na deti, ale teraz len čo príde domov venuje sa im a víkendy sú najkrajšie ,deti sa na neho tešia a s tím pitím,nerobia to všetci skoro nikto v tom sa myli

mamavera
31. júl 2013

@nestastnamamka je mi ľúto, čo prežívaš, povedz manželovi, že ak všetci tak robia - myslím, že si vypijú, tak OK, od zajtra začneš aj ty. Čo si horšia ako ostatní? Neber to tak, že si z toho robím srandu, mojej kamarátke to zafungovalo. Ja viem, že to je krajné riešenie, ale rozhovory boli k ničomu, vždy skončili hádkou. Tak sa raz v nedeľu naštvala, keď muž vyspával opicu, poobede, keď už bol schopný prevádzky, odišla od dvoch detí (škôlkári) a vrátil sa pred polnocou v nálade. (samozrejme nie na mol, ale nejaké vínko do seba nasúkala): Týždeň bol v šoku, neveril, znovu bol v piatok pod parou, ona odišla v sobotu. On prišiel v nálade v pondelok a v utorok, ona v stredu a vo štvrtok. Keď sa ďalšiu nedeľu zberala preč,v byte totálny výbuch, len navarené bolo....tak ju zadržal, ž takto to ďalej nejde. 🙂 Bolo to asi krajné riešenie, ale v jej prípade účinné, síce bola kvalitne ohováraná rodinou (najmä svokrou), že vymetá bary a doma dve malé deti, že pije chlap, nevadí 😝 😝 😝 , ale vzťah zachránila. Manžel pochopil, že starať sa o dve malé deti nie je sranda, že pokým on sedí v krčme, jeho žena sa doma nezastaví. Mám pocit, že tvoj manžel pre rodinný život nedozrel, zrejme okolo neho skákala mama a nemusel sa o nič snažiť. Začni ho nechávať s deťmi (absolútne nerieš, či mu idú na nervy, alebo nie - toto sa aj ťažko píše 😝 😝 😝 , veď sú aj jeho), najskôr na hodinku, odbehni si do obchodu, kaderníčke, naplánuj si stretko s kamoškami a zostaň vonku celý večer. Nerieš, či deti večer umyje a uloží v pyžame alebo v papučiach. Jednoducho daj milému pánovi rázne najavo, že deti a domácnosť sú aj jeho.keď ťa posiela preč, tak sa obleč, nalíč a povedz - OK, idem si trošku oddýchnuť, uži si detičiek sú tak tvoje, ako moje. Držím palce.