icon

Nesúlad v manželstve: Ako riešiť hnev a nedorozumenia?

15. nov 2024

Manžel večer chystal deti na spánok, snažil sa ich zavolať, aby sa prišli obliecť do pyžama. Deti ho neposlúchli, behali, hrali sa. Ja som si dovolila túto chvíľu využiť pre seba, sedela som na gauči a hľadala niečo dosť dôležité na mobile. Áno mohla som to urobiť aj neskôr, ale bola som naozaj zvedavá, ako manžel túto situáciu zvládne, keďže často býva nervózny a agresívny. Manžel nakoniec vybuchol a ja som sa za to nahnevala. Teraz sa on na mňa hnevá, lebo aj keď som videla, že to nezvládla, nepomohla som mu a ani som nenapomenula deti. Len som sebecky čakala, ako sa to vyvinie a či už manžel robí nejaké pokroky v trpezlivosti pri deťoch.

autor
15. nov 2024

@unicornlady bije ich určite, aj predo mnou a veľmi veľa sme sa za to už hádali. Zlepšilo sa to, ale deti sa ho boja. Snaží sa na sebe pracovať a robí pokroky. Ale keď mu poviem, že potrebuje lieky alebo poradenstvo ohľadne výchovy detí, tak sa na mňa hnevá. A to sa mu len snažím dať šancu byť dobrým otcom.

autor
15. nov 2024

@doriiis nečakala som škodoradostne, dúfala som, že to zvládne.

doriiis
15. nov 2024

Autorka.....miesto čakania na zlyhanie skús učiť.
Podľa tvojho opisu máš nahovno muža tak celkovo.

malasandrika
15. nov 2024

Ty necháš biť svoje deti?! Sedkáš si na gauči a čakáš, či ich zasa zmláti? Čo si za matku?!

earlgrey
15. nov 2024

@autorka
Ja by som s takým človekom nebola a nežila...a darmo by som s ním mala deti, už by ma nebolo...len tu si treba uvedomiť, že na to doplácajú deti...hlavne tie deti a vidíš to sama...žiaden rešpekt...nebude vám lepšie bez takého človeka? určite bude...a aj deťom...

bielasovicka
15. nov 2024

A čo si čakala, kým deťom nerozdrbe hlavy od jedu, keď je taky agresívny? Ty si matka roka teda...

autor
15. nov 2024

@linda117 ďakujem. Vnímaš to reálne z môjho pohľadu. Ja som naozaj dúfala, že uvidím pokrok a tá šanca za to stojí. Neostala som potom nahnevaná, že by som mu čistila žalúdok. Len som ostala smutná a odtiahnuta. Keď sa opýtal, vysvetlila som mu prečo. A už sa urazil.

autor
15. nov 2024

@cimage to sa nedá

doriiis
15. nov 2024

Takže on ich už opakovane zbil a ty čakáš,že sa uvedomí?
Rodičia roka ste teda obaja.Gratulujem

kavasmliekom
15. nov 2024

No keby môj manžel bol veľakrát agresívny na deti (mne by stačilo raz) už by sa len vídali každý druhý víkend, ak by som vedela, že im neublíži.

dskjhfdlkdjhl
15. nov 2024

V uvodnom prispevku pises, ze si potom bola nahnevana, teraz uz zase, ze si nebola nahnevana, tak sa rozhodni, aka si bola a toho sa drz😉

autor
15. nov 2024

@simsalabim raz je úplný vtipkár, dobre naladený, deti sa s ním blaznia, sú šťastné. Inokedy je zas podráždeny a nedokáže s nimi ani normálne komunikovať. Nikto z nás nikdy nevie ako bude kedy reagovať na rovnakú situáciu.

earlgrey
15. nov 2024

A myslíš, že tie deti nevideli, že mama sedela ticho na gauči a nechala otca nech ich bije? kričí po nich? 😔 veď to je hrozné....

autor
15. nov 2024

@malasandrika ďakujem.

autor
15. nov 2024

@malasandrika ja už naozaj nezvladam stále upozorňovať, vysvetľovať a ešte sa potom musieť aj obhajovať, že to myslím v dobrom pre nás všetkých a nechcem ho týrať kritizovanim.

maciatkolulu
15. nov 2024

Fakt agresívny na deti ... Nemali by sa ho deti teda báť. Keď to je tak zle,že sa chces rozviesť,to trochu čudné,trochu dosť. Nemajú voči nemu rešpekt? Divne,väčšinou sa agresora deti /ženy boja a tu si zjavne z neho robili rit a kaslali na to,že im bolo povedané niečo. Toto nevyzerá na nejakú agresiu,či fyzickú,či psychickú. Skôr to vyzerá,že by ste sa mali rozviesť reálne. Podľa mňa ty si s radosťou čakala,čo bude a detičky vedeli,že keď táto,čo len hlas zdvihne ,tak mamička zakročí. Deti,ktoré majú doma agresiu,cusia a so strachom poslúchajú.

earlgrey
15. nov 2024

@autorka
A s deťmi si sa rozprávala? aby sa ukľudnili a počúvali otca? Ty chceš zmenu od neho, ale zmeniť sa musia aj deti...

lucia13022023
15. nov 2024

Aby som sa bála nechat doma deti s ich otcom... Čakala na gauči s tým, že viem, že ich mxoe zbiť..
Topka mama, topka otec 👏 gratulujem

vler
15. nov 2024

@maciatkolulu aj mne bolo cudne ze udajne bite deti ktore sa otca boja ho ignorovali

autor
15. nov 2024

@cimage vieš čo, asi máš pravdu. Ako už desiatky krát predtým, tak aj teraz už mám toho vážne dosť. Ale asi mu dám opäť šancu, ako vždy predtým a ďalej budem naivné dúfať, že sa zmení.

autor
15. nov 2024

@doriiis ucim. Už niekoľko rokov. A stalo ma to milióny hádok a bolesti.

autor
15. nov 2024

@malasandrika naivná hlupana, čo verí, že sa každý dokáže zmeniť ak má motiváciu.

autor
15. nov 2024

@earlgrey a ak ich dostane na striedavku? Nie je lepšie ak som pritomna a môžem veľakrát zabrániť?

kavasmliekom
15. nov 2024

Ako môže agresor dostať striedavu? Koľko rokov majú deti?

kandelabra
15. nov 2024

Ja mam dve otazky:
1) preco nema manzel ako otec respekt? Ten si ma budovat on sam, a bohuzial tym ze zacne byt agresivny nic nevyriesi, maximalne sa ho tak deti zacnu bat. Tam je nejaky vaznejsi problem v jeho vztahu k vlastnym detom a to treba riesit. Aj keby si sa rozviedla, deti s nim budu travit cas a tento problem bez jeho snahy nezmizne.
2) preco by si zena nemohla raz vylozit nohy a nechat to na otca? Toto je uplne normalna situacia, pri ktorej dvoch rodicov naozaj netreba. Podporit ho? Pomoct? Povedat detom, ze ho maju posluchat? Preboha ved mal len deti ulozit do postele. To by mal naozaj zvladat sam.
Mne sa zda, ze ked veci nejdu tak, ako si on predstavuje, tak je nastvany miesto toho, aby s tym nieco urobil. A potom este vini teba, ze si to mala vyriesit ty...

autor
15. nov 2024

@bielasovicka tak zas to nepreháňaj prosím. Skutočne si nemyslím, že by také niečo niekedy urobil. Trestá deti podľa starej výchovy, nič takéto.

autor
15. nov 2024

@doriiis hej som blbá v tomto.

earlgrey
15. nov 2024

@autorka
Zober si situáciu...že chceš na sebe pracovať...chceš byť trpezlivá, chceš si vybudovať rešpekt...a potom sa ti ten človek smeje do tváre, nepočúva ťa, ignoruje, nerešpektuje...nebudeš frustrovaná? ja by som sa porozprávala aj s deťmi, a vysvetlila im, že keď chcú, aby sa otec zmenil, musia ho aj oni počúvať a neprovokovať ho...proste zoceliť sa ako rodina...

autor
15. nov 2024

@kavasmliekom a ako by si to vedela?

sasesoe
15. nov 2024

Ahoj, odporúčam komunikáciu s manželom. Psychológ, kurz komunikácie a rozoberat si jednotlivé situácie každý deň keď odznejú emócie.
Ak deti behajú a on na nich kričí - to je pasca na neho. Vezmem dieťa za ruku, prídem za ním, vyriešim jedno a tak ďalšie.
Ak neposlúchajú jeho a Ty by si do toho vstúpila štýlom - počúvaní očká/choďte spať, ocko vám to už vravel - tak vysielača deťom signál, že nemusia poslúchnuť otca, ale až keď to Ty zdôraznila, až teraz je ten čas na posluchnutie, ERGO znižuje s jeho autoritu a rešpekt. Čiže za mne, kto niečo začal, tak nech to aj dokončí. Alebo to robiť spolu. Alebo potom to "vzdať" prísť za partnerom a povedať, pomôž mi s tým, dnes smto s nimi nedávam/vymeniť sa.