icon

Nesúlad v manželstve: Ako riešiť hnev a nedorozumenia?

15. nov 2024

Manžel večer chystal deti na spánok, snažil sa ich zavolať, aby sa prišli obliecť do pyžama. Deti ho neposlúchli, behali, hrali sa. Ja som si dovolila túto chvíľu využiť pre seba, sedela som na gauči a hľadala niečo dosť dôležité na mobile. Áno mohla som to urobiť aj neskôr, ale bola som naozaj zvedavá, ako manžel túto situáciu zvládne, keďže často býva nervózny a agresívny. Manžel nakoniec vybuchol a ja som sa za to nahnevala. Teraz sa on na mňa hnevá, lebo aj keď som videla, že to nezvládla, nepomohla som mu a ani som nenapomenula deti. Len som sebecky čakala, ako sa to vyvinie a či už manžel robí nejaké pokroky v trpezlivosti pri deťoch.

Strana
z3
betulinka1
15. nov 2024

Ak by len krical a bola nejaka dohoda, medzi nami, ze to kricanie obmedzí, tak by som cakala 😉 pripadne jemu povedala, Skus s kľudom…. ale ak byva nervozny deti by som napomenula, lebo by som sa bala, ze bude agresivny. Res. ja by som s takym nebola ale uvádzam to k tvojej situacii.

autor
15. nov 2024

@earlgrey nebil, nekrical. Ohlasoval ich niekoľkokrát, deti ho ignorovali. On sedel a len ich skúšal zavolať. Keď neprišli, tak sa zdvihol, schmatol dieťa silno za ramená, sklbol ho do sedu a začal nedobrovoľne obliekať pizamo. Dieťa sa rozplakalo a hneď som tam bola. Dieťa ukludnila.

abbey1
15. nov 2024

Píšem to tu na Mk asi už často, ale budem sa opakovať i teraz. Chudence deti.
A nepochopím ženy, ktoré toto robia svojim deťom.

autor
15. nov 2024

@maciatkolulu oni nevedia kedy sa idú s otcom blaznit a kedy nemá na nich náladu. Majú unho dva protipóly a až keď vybuchne zistia, že je neskoro.

autor
15. nov 2024

@earlgrey deti sú ešte vo veku, kedy sa im toto vysvetliť nedá. Staršia sestra už to chápe a snaží sa fungovať ako hodinky.

autor
15. nov 2024

@kandelabra áno. Ďakujem, že si pochopila.

earlgrey
15. nov 2024

@autorka
Veď ten vek detí je tiež dôležitý...už sa ti tu pýtali na vek ale si neodpovedala...tak ja už neviem no...ale stále si stojím za tým, že si sa z toho gauča mohla ozvať...keď si videla, že ho nepočúvajú...už si muža poznáš a vieš, čo od neho očakávať...ty vieš, kedy je v nálade a kedy nie, tam upozorním deti, že otec to myslí vážne, nech ho poslúchnu a idú sa prezliecť...možno toto stačilo k tomu, aby zase nevybuchol.. a takto postupne pomaličky, pokiaľ sa deti nenaučia....

tim23
15. nov 2024

Deti majú koľko rokov?

andrejka1974
15. nov 2024

Prečo, časom zistite že aj škodoradosť v manželstve je dobrá podporuje to vzťah najmä vtedy keď si z toho obaja urobíte srandu ja by som tiež hneď nezasiahla neboj sa prejde ho to

hugoboss1923
15. nov 2024

Čisto mužský názor: Podľa mňa je v poriadku, že si to nechala na ňom. Aj on je rodič, zapájať sa do výchovy detí je takisto jeho povinnosťou. Nemusí nechávať všetko len na tebe a mal by sa konečne ovládať svoje emócie. Náhodou nastane situácia, kedy mu nebudeš poruke a čo spraví, zavolá svoju mamu, alebo zaklope susede na dvere?

luccija
15. nov 2024

Keď to riešiš roky nezmení sa aj dnes zlyhal a musel deti sklbat.On je tebe oporou, keď ťa deti nepočúvajú?Celé zle..a niekto píše, že deti sa agresívneho nervózneho otca boja ja poznám čo sa neboja práveže ho ešte provokujú.Bolo by vám lepšie bez neho stále čakať či vybuchne či bude normálny....on to nezvládol s vyvrsil sa na tebe.On ich volal, mal obliecť on si to mal zmenezovat, ak by si bola preč tak kto mu pomôže?

llull
15. nov 2024

Ja nerozumiem tym odsudzujucim komentarom, vobec to tak nevidim. My s muzom mame niekedy "na striedacku" vecernu rutinu dietata a ked vidim ze on nieco riesi tak to je jasne, ze starostlivost prevezmem ja. A naopak. Chapem ze si necakala "skodoradostne". Myslim ze by si mu to mala s kludom vysvetlit ze si nieco dolezite riesila a ze on ma popracovat na svojej agresivite (ze si aspon videla, ako reaguje a ci sa nieco zmenilo). A ak to ma ako dlhodoby problem, tiez by som naliehala aby to riesil. Drzim palce. Najhorsie je, ked druhy odmieta na sebe pracovat.

euka210
15. nov 2024

Mne to tiez pride ako hra "kto z koho"...a uplne nevhodne do manzelstva.
Tu nejde o 1 situaciu, ale o hlbsi problem, ktory by ste mali riesit komunikaciou a hladanim riesenia, preco je taky agresivny...ako to miernit a riesit...jasne ze asi ked sa citi uz bezmocny, tak zacne po detoch kricat. U nas neexistuje, aby sme sa navzajom nepodporili, ze deti maju rovnako pocuvat aj mna, aj manzela.
Je ked mojho vidim zase na mobile a ja sa mordujem vecer s 3 detmi cez vikend, ked aj cez tyzden vecer ich riesim ja, tak mu dam nejaku "robotu", aby mi s nimi pomohol aspon cez vikend.

euka210
15. nov 2024

Tak nech skusi pocitat do 3...mne to pri mojich fungovalo, ked nechceli ist jest, spat po viacnasobnom zavolani.
Zrejme ho musis podporit pred detmi, aby ho viac respektovali. A aj on si musi najst trochu miernejsi sposob, aby bol razny, ale miernit svoju silu. Ale my sme kolkokrat nasilu obliekali skolkara do skolky.

0silvia0
15. nov 2024

Pises, ze deti sa ho boja, ze ich aj bije, ale neposluchnu ho? Tie deti sa neboja, ze dostanu zasa fyzicky trest?
Vyzera to u vas na totalnu anarchiu. Ja fyzicke tresty neuznavam, ale u vas chyba vzajomna ucta a respekt.
Robte s tym nieco.

majlo1234
15. nov 2024

Myslim si, ze to, ze on sa hneva, ze ty sa hnevas, ze on sa nahneval je pribeh hodny psychologickej poradne. Odhliadnuc od toho, ze deti sa ho asi boja malo, ked aj tak nwposluchaju

maciatkolulu
15. nov 2024

Vek detí? Ale pardon,keď sa raz povie,s er posteľ a späť,to nie je blaznenie a deti,ktoré majú pri sebe agresora,by sa zaručene zľakli a nie,že by kaslali na to navytacali by do nepríčetnosti agresora. To ti proste neverím. A je fuk,či by si mysleli,že sa bláznivá,alebo nie. Deti,ktoré by sa báli,by prestali veľmi rýchlo. A ty cusiaca na gauči...prepáč,celé psycho

danyelia
15. nov 2024

Čo ja viem, tak ak moje deti niečo riešia s mužom, alebo sa rozprávajú o škole, známkach, domácich povinnostiach, resp. ak sa o niečom naťahujú či prebieha ich vzájomná výmena názorov, ja im do toho práveže vôbec nezasahujem...Skôr mi pripadá nevhodné zamiešať sa do ich debaty či občas aj hádky, veď práve vtedy môže mať muž pocit, že to nezvláda a žena sa do toho zbytočne ,,montuje,,. Ja by som to nechala tak, možno ak by to už bolo neúnosné a strašne vystrájali, upozornila by som ich tiež. Ale zase robiť si doma dusno navzájom kvôli takej blbosti, kto čo mal a čo nemal povedať... 🙄

earlgrey
15. nov 2024

@danyelia A neozvala by si sa ani kebyže vieš, že otec bude násilný k deťom? akože sorry, ak sú nejake zvady, ok, nemiešam sa, ale ak viem, že mám agresívného muža, tak deti upozorním aj z gauča...

k47
15. nov 2024

To, ze sa hneva, ze sa hnevas, je vas najmensi problem.

danyelia
15. nov 2024

@earlgrey Tak v tom prípade by som to celkovo riešila inak, no nečítala som všetky 3 strany príspevku, teraz pozerám, že autorka sa tam rozpisuje viac o tej jeho agresivite...

januska12323
16. nov 2024

No tak už dupľom nechápem, že to necháš s deťmi robiť.

k47
16. nov 2024

Nepredvidatelny rodic je recept na psychologicku katastrofu. Ak sa starsia uz prisposobila, to len znamena, ze je v tom hlbsie. Potrebuju doma citit bezpecie. To sa neda, ked nevedia, ci bude tato zlato alebo agresivny diktator.

0kristina0
16. nov 2024

Ak ich naozaj bije ako tvrdis nemali by ho deti o to skorej na slovo posluchnut zo strachu, ze mozu dostat bitku? Na to, ze je dost agresivny ho maju deti dost na salame.

kristinapetronela
16. nov 2024

No preto že spolu nekomunikuje a ste ako deti. To chces takto vychovávať deti ???

maya_hi
16. nov 2024

Môj manžel by sa nahneval, keby som zasiahla. Vyzeral by ako hlupák, ktorý si nevie poradiť s deťmi. Nuž, každý muž je iný. Hlavne komunikujte. Nabudúce sa ho v pokoji spýtaj- mám ti s tým pomôcť alebo to chceš zvládnuť sám? Vybavené. 🙂

maya_hi
16. nov 2024

@k47 ...a ak ešte k tomu prestane urazene komunikovať. To už je pre dieťa v dospelosti permanentka k psychológovi 😏

maciatkolulu
16. nov 2024

@k47 ja neviem,u nás keď táto niečo povie,alebo mama,tak poväčšine,nie hneď,ale teda,posluchne sa. Tu evidentne majú deti otca úplne v pazi a nie,nechce sa mi veriť,že je to jednostranná práca otca. Ak je hysterik a agresor,tak je autorka mimo,že si splodila ďalšie dieťa.

Strana
z3