Nesympatické dieťa
Stalo sa vám už niekedy, že vám bolo niekoho dieťa brutálne nesympatické? Ja sa za to cítim hrozne a neviem ako si to mám v sebe vyriešiť, ale keď niekam príde, tak mne normálne zmizne dobrá nálada a všetko mi začne vadiť a mám chuť ísť domov. Konkrétne ide o to, že mužov brat si našiel novú priateľku a ona má 7 ročnú dcéru. Paradoxne s jeho novou priateľkou veľmi dobre vychádzame, je fakt milá, sympatická, slušná. Ale to dievča mi hrozne vadí a to sa mi ešte nikdy nestalo, lebo zbožňujem deti, pracovala som ako opatrovateľka a mám mladších súrodencov, v rodine máme x detí v rôznom veku, nikdy som nemala problém ani s cudzími deťmi na ihrisku či v detskom kútiku. Dievčatko mi však príde ako strašná vtierka, funguje to u nás tak, že buď majú deti k dispozícii detskú izbu alebo nejaký kútik resp. vlastný stôl, kde majú hračky a nejaké osoby, čo sa rozhodnú si to “vytrpieť” a venujú sa im a vymýšľajú aktivity, väčšinou to bývam ja a mužova sestra. Ona tam však nikdy nechce byť, aj keď sú tam aj mladšie aj staršie deti ako ona a chce stále počúvať len dospelých a už sa viackrát stalo, že potom poprekrúcala čo počula, porozprávala to niekomu a spôsobila hádky v rodine a myslím si, že celkovo niektoré témy nie sú vhodné pre 7 ročné dieťa a predsa aj dospelí sa chcú porozprávať a nie si stále dávať pozor na ústa, resp. stále vysvetľovať a odpovedať na jej otázky. Ďalej komunikuje zásadne len s mužmi, mňa napríklad totálne ignoruje, ale stále chodí za mojím mužom, ktorý nemá žiadny vzťah k deťom, takže je zakaždým prekvapený, keď k nemu príde a je hrozne kontaktná, obíjma ho, vešia sa mu po nohe, stále chce mať na ňom položenú ruku a lepí sa po ňom a ja viem že to je len dieťa, ale brutálne ma to vytáča a príde mi to nevhodné, veď je to pre ňu úplne cudzí chlap. Normálne vidím ako zatína zuby a žiarli, keď ma muž chytí alebo mi dá pusu a snaží sa niečo vymyslieť aby nás oddelila, minule hodila pohár o zem. Vlastne píšem to preto, že sme mali včera rodinnú oslavu, kde niekoľko hodín meškali, ja som sa výborne bavila a potom keď dievčatko prišlo, tak mi nálada išla “do kytek”. Dokonca ma vytlačila zo spoločnej fotky, aby bola vedľa môjho muža a mne príde smiešne súťažiť s malým deckom, ale to bol taký moment že som sa musela už ísť predýchať von a druhý bol, keď som vychádzala z wcka a ona si otvorila na chodbe zavesenú moju kabelku a rúžovala si pery mojím rúžom, tak som jej ho vytrhla a ona s úsmevom, že si myslela, že to je mamičkina. Dusila som to v sebe, ale včera cestou domov som povedala už aj mužovi, že si neviem pomôcť, ale to dievča sa hrozne vtiera a on zostal prekvapený, že veď ona ho má len rada a že som detinská, lebo mi vadí, že doteraz mali všetky deti z rodiny radšej mňa ako jeho a teraz je to naopak a že mu chcem z ich dobrého vzťahu pokaziť radosť. Ja teraz neviem, že či je ozaj problém vo mne a ako to riešiť.
Fúha. Môže byť, že žiarliš a môže byť, že ide o rodenú manipulátorku 🤔. Ťažko povedať. Prajem pevné nervy a vytesniť všetky zážitky, ako to len ide. Ak ťa vytlačí od priateľa z jednej strany, postav sa na druhú stranu. Trpezlivo, pekne, s úsmevom na perách, hahaha veď je to len hlúpučké dieťa. Ak len žiarliš a je to úprimné dieťa, nijak jej tým neublížiš. Ak je to manipulátorka, práve svojou ľahostajnosťou voči nej a jej správaniu budeš triafať do čierneho a raz ju tým vytočíš tak, že si nedá pozor. A potom sa sama ukáže v krásnom svetle nie len pred tebou, ale aj pred iným(i) svedkami. Len nenápadne. Buď ľahostajná, blahosklonná a tvár sa hlavne, že ti na tím aj tak nezáleží (na rúži, na tom, že ťa odtlačí od priateľa, atď.).
Normalne mi dosli slova. Uvedomujes si,ze pises o 7 rocnom dievcatku?????? Ziarlis na 7 rocne dievca? Co je na tom,ze sa vesia po muzovi,no tak ho ma rada. Napisem to sprosto,ale co sa bojis,ze ti 7 rocne dieta pretiahne muza? Spamataj sa. Ved take veci sa stavaju. Spravas sa k nej ako harpia. A co ze ti vytiahla ruz,to sa da vyriesit privetivo a s usmevom. Nestrapnuj sa pred rodinou,ved to musia vsetci vidiet ako ju neznasas.
Je to úplne normálne že niekedy niekoho, hoci aj dieťa proste len tak na prvý pohľad neznášaš. Proste žiadne sympatie, nepreskočí iskra, niekedy si ľudia bezdôvodne vôbec nesadnú. Divné je ale to ako to prežívaš 😄 ty na ňu asi fakt žiarliš alebo čo 😂 Keby mi nejaké malé dieťa chce zbaliť muža tak sa na tom asi akurát dobre bavím. A vytlačila ťa zo spoločnej fotky? To ako že si sa nechala, nechápem. Akurát je na nej divné to že šmarila pohár o zem, na niečo také by už mala byť dosť rozumná a to že sa ti hrabala v kabelke a rúžovala je tiež cez čiaru.
Ako keby som seba samu v detstve videla. Neznasala som byt s inymi detmi v rodine. Sama si kreslit alebo sa hrat to ano, ale s nimi nie. Ja som nechapala ich, oni mna. A tak som sedela pri dospelych a pocuvala. A logicky si skladala co hovoria. Jeden to, druhy to, treti tamto (este som si to zapisovala a kreslila z toho informacne bubliny) a vyvodila som si z toho, ze sa stretavaju len preto, ze su rodina a nie preto, ze si maju co povedat ako bytosti.
@marca12 tak zas aj autorka je len clovek a nemusi mat rada kazdeho ani vsetky deti sveta.. Popravde tiez by mi to dievča vadilo. Ze je to dieta? No smola.
Cudzie deti sú často nesympatické aj škaredé. A táto má podľa popisu očividne aj nepríjemné vtieravé a zároveň zákerné správanie. Nevidím preto nič divné na tvojich pocitoch. Pohovorila by som si so švagrom aj s jeho frajerkou, prípadne by som sa vyhýbala vzájomnému kontaktu. Určite by som sa netvárila, že všetko je v poriadku len preto, že ide o decko.
@marca12 nevedela som, že to takto niekto môže vnímať, veď preto sa aj pýtam. Poznáme sa asi pol roka, ja som bola k nej vždy milá, volala som ju hrať sa, bola som k nej rovnaká ako k ostatným deťom, núkala som jej vodu, tortu, či sa nechce hrať inak, lebo ju nič nebavilo a všetko odmietala, fakt som sa snažila. Včera prišla za mojím mužom a ukázala na mňa prstom, že hentá sa ako volá? Pritom som sa jej predstavila keď sme sa stretli 1x a odvtedy sme sa veľa krát spolu rozprávali, teda ja som sa snažila, a aj pred ňou včera x krát ľudia aj môj muž povedali moje meno. Ja nijako nedávam najavo, čo si o nej myslím, včera v slabej chvíli som to mužovi povedala.
Áno , casto sú mi cudzie dwti nesympaticke. Hlavne chlapec mojej známej , vychovávany štýlom tutu- mutu, rozmaznaný , pre všetko piští , reve , zaťahuje , bez hranic a znama ho len mojka a ľutuje . Normálne rozmyslam , že mi je nesympaticka už aj tá znama vďaka svojmu postoju s výchove.
Úplne ta chápem 🙂 aj deti vedia byt veľmi zákerne a manipulatívne
je to žena, ktorá vie čo chce, aj keď zatiaľ malá, ale prefíkaná, nechcela by som ju vychovávať v puberte
Podla mna je nevhodne, aby sa 7-rocne dievcatko takto lepilo na cudzieho muza. Este sa on dostane z toho do problemov. Vobec si nemyslim, ze je to u teba ziarlivost, skor znechutenie z takeho manipulativneho spravania u dietata. Chapem to.
@kate211 to je úplne v poriadku, poviem úprimne že aj ja som to mala podobne, ale ona si “skladá” veci takým štýlom, že napr. máme v rodine tehotné dievča, rozprávali sme sa, že čo to asi bude, lebo samozrejme sa všetci tešíme a sme zvedaví. Manželova babka povedala, že si myslí, že to bude dievčatko, lebo sa dotyčnej zmenila tvár, babka verí na rôzne povedačky a povedala to tak, že dievčatko mame berie krásu. Dievča potom prišlo za dotyčnou tehotnou, že babka o nej povedala, že je škaredá a tučná.
Aj mne by taketo dieta vadilo, jej spravanie je cez ciaru, ale to musia ukocirovat idealne jej rodicia.
Je jedinacik? Ako ju vychovavaju?ako sa sprava k svojim rodicom?
Chce na seba ocividne putat pozornost, mozno jej nieco chyba doma.
@emma12345 presne toto aj mne napadlo, ale nechcela som to tak napísať, že ešte to urobí pred niekým cudzím a môj muž bude za pedofila.
Ale ono to podla tej detskej hlavicky z toho vyplyba. Berie krasu, tzn. uz neni taka pekna (lebo krasa jej bola ubrata). A nebyt peknou, opak pekneho je v detskej hlave proste byt skaredy. Ona este nevie, ze to moze znamenat, ze nemusi byt nutne skareda. To je detska logika, ktoru to dieta chce vyuzit v praxi. Pocuvat, poskladat a na zaklade par informacii (ktore za 7 rokov stihla nadobudnut) poskladat zaver. Naopak, v buducnosti to moze byt chytre dieta.
Keď máte počas rodinných návštev zaužívané, že deti sú inde, tak tam proste bude musieť byť aj ona. Keď tam byť nechce, nech ide robiť "dozor v detskom kútiku" jej mama. Píšeš, že väčšinou si to ty, alebo mužova sestra. Mohli by ste sa vystriedať a poslať tam aj priateľku mužovho brata. Keď s ňou vychadzaš dobre, tak s ňou priateľsky hoď reč o správaní jej dcérky. To, že sa lepí na tvojho muža, by som neriešila. Hádam nebudeš žiarliť na malé dieťa. Podľa všetkého nevyrastá so svojím vlastným otcom, tak hľadá mužskú pozornosť inde.
@bilberryday Presne. A ešte by ti chcelo zistiť informácie o jej biologickom otcovi - zrejme tam bude pes zakopaný. Je to možno šikovné, ale pritom aj zákerné a zakomplexované decko. A v tomto veku si určite uvedomuje, čo robí a čo je nevhodné a nesprávne - mám 7ročné dieťa doma a nie je to už žiadne naivné batoliatko.
sedemrocna je uz dost velka aby chapala hranice a to co robi je cez to vwsanie sa po cudzich chlapoch a ten ruz z kabelky ja by som ju dorazne upozornila a na fotke nech sa postavi k svojej mame
@ema22270 má ešte 2 sestry, ktoré ale žijú s otcom, tak ja som tiež nad tým premýšľala, že asi jej chýba mužská pozornosť, ale neviem prečo sa tak naviazala na môjho muža a nie na jej “nového otca”, ktorého môže mať sama pre seba. Ja sa fakt snažím ju pochopiť a poľutovať v duchu a neriešiť to, a ja viem že je to smiešne, ale mám pocit ako keby sa ma snažila niekedy až šikanovať.
moze to byt ze nema biootca v zivote ale korigovat jej matka
a preco takto rozdelili surpdencov sestry je to
dost neobvykle
No viem si predstavit tvoje pocity, ja by som mala na to tiez nervy. Celkovo to musi byt extremne neprijemne cele.
Podla mna 7 dieta uz vie co sa "smie" a co nie. Ale nevidime do jej hlavy, tak tazko povedat. Idealne by bolo porozpravat sa s jej mamou na rovinu ale dost mozne ze budes zla ty. - to len tak hovorim mozno podla skusenosti, ze ked chce niekto riesit nejaku situaciu, druhi to nemusia pochopiť
mozno jej tvoj muz jej pripomina biootca a na teba ziarli
😳 Ako a prečo dôjde k tomu, že jedna žena má 3 deti a dve z nich žijú s otcom a jedno s ňou? Normálne mi je tej malej ľúto. Nevyrastá s otcom, ani so sestrami. Oni sú dve, majú okrem "svojho" rodiča aj jedna druhú. Táto nie. ☹️
Autorka: Dievcatko ma dalsie dve vlastne sestry zijuce s otcom? Alebo otec ma dalsie dve dcery s inou zenou? Kazdopadne mi pride, ze dieta trpi tym, ze je oddelene od otca, kym dalsie dve (vlastne ci nevlastne) sestry si uzivaju pozornost svojho otca, jej otca. A tak si to kompenzuje takymto sposobom.
Uplne ťa chápem. To dievčatko je čudné a neviem čo v tom môže byť, možno niečo s rodičmi možno ju malo objímali v útlom detstve. Ale to je jedno. Ty by si nemala stracat kvôli nej sebaistotu a náladu. Zrkadlíš do nej svoje obavy a svoj postoj k sebe. Dôveruj si viac. Jedine čo si stráž je tvoj osobný priestor ale okrem tej kabelky ti ho neberie. A vlastne aj to bola hlúposť. Ty máš totiž predstavu že by sa mala správať tak alebo tak. Si veľmi oprimistická a hnevá ťa keď to tak nie je. Povedz si že si spokojná so sebou. Potrebuješ nadhľad nad to všetko. Keď sa máš rada a prijimas sa taká aká si, nejakí nepríjemní ľudia ti nemôžu rozhodiť tvoj vnútorný svet. Jednoducho ich pozoruj len ako pozorovateľka od boku. Netýka sa ma to. Ani lezenie po mužovi. Tým ti nemôže ublížiť pretože ty si v pohode. Nemôžeš žiarliť pretože nik nie je dôležitejší ako si ty. Keď sa máš rada nepotrebuješ ani ovládať spravanie svojho muža v takej situácii. Keď mu vylezie dievča na hlavu neboj sa všimne si to a zabráni tomu. Ty sa len zasmeješ. Viac ako úsmev si jej spravanie nezaslúži. Áno do budúcna ak bude to človek s veľkým Igom a bude nútiť ľudí aby jej venovali pozornosť, sama ich od seba odoženie.
ja by som sa zamyslela nad súvislosťami...tu môže byť prameň jej správania a psychosexuálneho vývoja... dievča si vytvára "vzťahy" a postoje k mužom. Ak je táto vývojová fáza nezvládnutá, so ženou (dievčaťom) mužom (chlapcom) to ide celý život= nesprávne vzorce správania vo vzťahu, nesprávne vzťahy, postoj k intimite, sexualite...
https://eduworld.sk/cd/jana-antalova/1529/mama-...

žiarliš na ňu