icon

Nesympatické dieťa

19. mar 2023

Stalo sa vám už niekedy, že vám bolo niekoho dieťa brutálne nesympatické? Ja sa za to cítim hrozne a neviem ako si to mám v sebe vyriešiť, ale keď niekam príde, tak mne normálne zmizne dobrá nálada a všetko mi začne vadiť a mám chuť ísť domov. Konkrétne ide o to, že mužov brat si našiel novú priateľku a ona má 7 ročnú dcéru. Paradoxne s jeho novou priateľkou veľmi dobre vychádzame, je fakt milá, sympatická, slušná. Ale to dievča mi hrozne vadí a to sa mi ešte nikdy nestalo, lebo zbožňujem deti, pracovala som ako opatrovateľka a mám mladších súrodencov, v rodine máme x detí v rôznom veku, nikdy som nemala problém ani s cudzími deťmi na ihrisku či v detskom kútiku. Dievčatko mi však príde ako strašná vtierka, funguje to u nás tak, že buď majú deti k dispozícii detskú izbu alebo nejaký kútik resp. vlastný stôl, kde majú hračky a nejaké osoby, čo sa rozhodnú si to “vytrpieť” a venujú sa im a vymýšľajú aktivity, väčšinou to bývam ja a mužova sestra. Ona tam však nikdy nechce byť, aj keď sú tam aj mladšie aj staršie deti ako ona a chce stále počúvať len dospelých a už sa viackrát stalo, že potom poprekrúcala čo počula, porozprávala to niekomu a spôsobila hádky v rodine a myslím si, že celkovo niektoré témy nie sú vhodné pre 7 ročné dieťa a predsa aj dospelí sa chcú porozprávať a nie si stále dávať pozor na ústa, resp. stále vysvetľovať a odpovedať na jej otázky. Ďalej komunikuje zásadne len s mužmi, mňa napríklad totálne ignoruje, ale stále chodí za mojím mužom, ktorý nemá žiadny vzťah k deťom, takže je zakaždým prekvapený, keď k nemu príde a je hrozne kontaktná, obíjma ho, vešia sa mu po nohe, stále chce mať na ňom položenú ruku a lepí sa po ňom a ja viem že to je len dieťa, ale brutálne ma to vytáča a príde mi to nevhodné, veď je to pre ňu úplne cudzí chlap. Normálne vidím ako zatína zuby a žiarli, keď ma muž chytí alebo mi dá pusu a snaží sa niečo vymyslieť aby nás oddelila, minule hodila pohár o zem. Vlastne píšem to preto, že sme mali včera rodinnú oslavu, kde niekoľko hodín meškali, ja som sa výborne bavila a potom keď dievčatko prišlo, tak mi nálada išla “do kytek”. Dokonca ma vytlačila zo spoločnej fotky, aby bola vedľa môjho muža a mne príde smiešne súťažiť s malým deckom, ale to bol taký moment že som sa musela už ísť predýchať von a druhý bol, keď som vychádzala z wcka a ona si otvorila na chodbe zavesenú moju kabelku a rúžovala si pery mojím rúžom, tak som jej ho vytrhla a ona s úsmevom, že si myslela, že to je mamičkina. Dusila som to v sebe, ale včera cestou domov som povedala už aj mužovi, že si neviem pomôcť, ale to dievča sa hrozne vtiera a on zostal prekvapený, že veď ona ho má len rada a že som detinská, lebo mi vadí, že doteraz mali všetky deti z rodiny radšej mňa ako jeho a teraz je to naopak a že mu chcem z ich dobrého vzťahu pokaziť radosť. Ja teraz neviem, že či je ozaj problém vo mne a ako to riešiť.

diaszoky
20. mar 2023

Masaker

diaszoky
20. mar 2023

@gabika0825 no ja si neviem predstavit aby sa mi v siedmych rokoch pacil daky dospely muz. Skor som pozerala po zenach a obdivovala ich ale maju kableky topanky atd

beezmeenaa
20. mar 2023

No ja to vnímam podobne ako @slovakboy. Na riešenie tu nie je pre Teba to dievča, ale prečo v tebe jej správanie vyvoláva také pocity. Niečo ti zrkadlí a kým sa s tým nevysporiadas, tak to vlastne ona podvedome cíti a bude ta provokovať naďalej.

teleskop
20. mar 2023

mala psychopatka...

dominikamacakova
20. mar 2023

@mikadooo mohla si toto napísať o 7 ročnom dieťati? 🤣🤣

taja567
20. mar 2023

Celkom zapeklitá situácia, niesom odborník na tieto veci, ale pokiaľ tvoj partner deti "nemusí", tak očividne nevyvija voči nim žiadne aktivity, sympatie a pod. Dievčatko ma 7 rokov, treba si uvedomiť, že žijeme v dobe, kde sa deti vyvíjajú šialeným tempom, samozrejme je to individuálne, ale myslím si, že sa môže jednať o malú "lolitku", ktorá ani netuší, prečo to vsetko robí, dievčatko môže byť vyspelejsie na svoj vek. Treba si k nej nájsť cestu, napr. keď ti vezme rúž, sama jej ho ponukni, predved, ako zareaguje, opýtaj sa jej, na hračky, bábiky, šaty, sama uvidis, ktorým smerom sa bude vyvíjať vaša debata. Urob to pre tvoj kľud a pre kľud dievčatka, držím palce...

dominikamacakova
20. mar 2023

Pre boha, 😳😅 To vážne žiarliš na 7 ročné dieťa? No tak je inteligentnejšia ako ty, zmier sa s tým.

4stanka4
20. mar 2023

Jej mama sa ako správa keď toto robí? Kde vtedy vôbec je?

bluka2
20. mar 2023

A to jej matka na to nič nepovie? Keby moja 8 ročná dcéra začala nejakému mužovi dávať ruky na stehná, normálne si ju nejako nenápadne zavolám na bok a poviem jej, že sa to nerobí... Ide o to, či je z nejakého dôvodu divná len ona alebo aj jej matka. Píšeš, že si s ňou rozumieš, čo by ti povedala, keby toto čítala?

andreatytler
20. mar 2023

@bluka2 Autorka pisala ze dcera raz predvadzala tanec pri ktorom si na konci vyzliekla tricko a jej mame sa to pacilo. Takze to ze dava muzom ruky na stehna je podla mna uplne v poriadku.

autor
20. mar 2023

@bluka2 jej mama sa tvári, že je všetko v poriadku a úplne normálne, na ten tanec sa len zasmiala, že veď deti sa predvádzajú, ale je pravda že dievča väčšinu vecí robí, keď je mama v inej miestnosti alebo sa rozpráva a nesleduje. Priznám sa, že včera som si ju pozrela na soc.sieťach a pridáva aj svoje odvážne fotky, videá pri tyči (každého vec), ale aj dcéru v plavkách, namaľovanú, v rôznych odvážnych pózach, takže u nich je to asi normálne.

reni1512
20. mar 2023

...rozmaznane decko, ktore nema stanovene hranice. Nema absolutne co vysedavat pri dospelych, ma asi dovolene vsetko co existuje a vynucuje si pozornost, dokonca je uz teraz zakerna, ja by som urcite hodila rec s tou jej mamickou

bluka2
20. mar 2023

Tak to som ostala len bez slova. Nejak mi to pripomenulo taký príbeh dievčaťa, ktoré matka predávala od 6 rokov na sex. Snáď to u týchto doma funguje lepšie. Držala by som sa od nich bokom.

belaanabela
20. mar 2023

Áno poznala, našťastie len jedno decko 6r.🙏 hrozné decko fakt malá psychopatka.Mama ľúbila zháňať,tak sa rozviedli a bolo jej potom ľúto že všetky majú tatinka len ona nie.,.v podstate tá mala je kópia,svojej mami Len tá je dospelá a vie sa geniálne pretvarovat a hrať komédie

mikadooo
20. mar 2023

@dominikamacakova no lebo ty si poradila bombasticky 😄. 7 ročné relatívne cudzie dieťa sa sápe na autorkinho chlapa, ktorého takmer nepozná a ty si z toho vydedukovala, že to decko je inteligentnejšie ako autorka. Good joke 😄. Prajem ti, nech sa tebe a tvojmu partnerovi pritrafí čosi podobné, či sa potom zmieriš s tým, že to decko je proste inteligentnejšie ako ty 😁.

tianna
20. mar 2023

Áno, dievča sa správa naozaj divne. Myslím si ale že napriek tomu ako tu väčšina píše ako to je len dieťa atď že to tak celkom nevinné byť z jej strany nemusí.. podľa mňa jej kľudne môže byť tvoj partner sympatický ako muž no samozrejme vzhľadom na vek sa nevie správať tak ako sa patrí. Osobne si myslím že by jej mal aj tvoj partner nastaviť hranice. Ja som okolo 7-8 rokov mala prvé platonicke lásky, no u mňa to boli - zrejme našťastie - len filmové hviezdy.. a veru už v 10 rokoch som menštruovala čo teda bola pred vyše 25 rokmi ozaj rarita.. náš prvorodený je napríklad v puberte od 8 rokov, stredný syn bude mať tento rok 9 a mám silný pocit že za bratom bude s nástupom puberty zaostávať len kúsok nakoľko sa mu veľmi mení správanie a teda vôbec by som sa nedivila keby tam bol tento ,,problém"..

4stanka4
20. mar 2023

@tianna presne, dnešné deti sú úplne niekde inde ako my pred 20 rokmi a myslím si ze až také neviniatko to nebude

adriana84
20. mar 2023

Podla mna to dieta ma nejaky problem
..nie je normalne,aby sa 7 rocne dieta takto vtieralo vpodstate cudziemu chlapovi.Mam 7 rocnu dcerku a absolutne si ju neviem predstavit,robit veci ake opisujete..a vadilo by mi to rovnako ako vam..vobec nie zo ziarlivosti🤦‍♀️,ale pre jej vtieravost...neznasam to na dospelych,ani na detoch...ak by sa takto spravala moja dcera,urcite by som ju upozornila,ze to nie je vhodne..

andreatytler
20. mar 2023

To s tymi fotkami uz trchu zavana aj zneuzivanim. Mozno nebude od veci to sledovat podrobnejsie a mozno kontaktovat socialku.

katuskamala1
20. mar 2023

Aj ja mam par deti v okoli,ktore ze fakt nemusim.. vacsinou preto lebo su napr strasne drze,vulgarne,vysmievaju sa,nepozdravia,su zle k mojmu dietatu,atd atd.. no nijako ich neriesim,lebo deti su odrazom svojich rodicov a po druhe maju svoje obdobia ako napr ze 7rocne kazde dieta rado pocuva dosplelacke rozhovory ktore nechapu a prekrutia..to je uplne normalne. Su to deti. Sak nemusi ti byt kazdy sympaticky ani deti.. To je normalne.
Normalne ale podla mna nie je,ze to tak obsedantne riesis ci uz vo svojej mysli,ci s priatelom,na koni..ze to az ovplyvnuje tvoju naladu.. Lebo to je len dieta,aj ked nesympaticke.. Ziaden zlobr co ti ublizi 😄

dominikamacakova
20. mar 2023

@mikadooo 7 ročné dieťa "sápe"??? Tak asi sa jej páči 🤦 Ja by som sa na tom maximálne zasmiala. Keby si požičala môj rúž, tak by som sa jej spýtala či nechce ešte tieň na oči. Bavíme sa tu stále o malom dieťati. Mne tu niektoré ženy pripadajú ako úchyláčky keď si myslia, že je za tým niečo sexuálne 🤢 Ďalšie sa tu o nej bavia ako o malej psychopatke. Dúfam, že si toto prečíta jej matka a radšej prerušia kontakt. A ďalšia vec, dieťaťu sa dá vysvetliť, že keď niečo počuje tak to nemá hovoriť ďalej. To dieťa choré nie je, ale autorka áno. Aj si sama priznala, že jej je blbé ako sa cíti a má pravdu. Je to strašne trápne a blbé, takže by mala navštíviť psychológa a aj viaceré tu.

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
maaamiii
20. mar 2023

Som jediná, ktorej správanie tej 7rocnej pripomína toto? 🤔🤔🤔

mikadooo
20. mar 2023

@dominikamacakova mám sedemročnú doma. Vôbec sa mi to nevidí normálne, čo táto opisovaná osôbka stvára a keby toto robil niekto mne, takisto by som ju vnútri z celého srdca neznášala. Ale - ako píšem v prvom príspevku, správala by som sa k nej ako k dievčatku, ktoré vlastne ťuťumuťu hlúpučké nevie čo robí hahaha, veď to je také normálne, že vidí nás piaty krát v živote a keď sa ideme fotiť, tak ma začne odtláčať od môjho partnera. Ale tam bude problém aj na strane jej matky, moja by raz toto spravila. Na druhý krát by sme sa proste zbalili a odišli, pri prvom náznaku správania sa "cez čiaru". Žiaľ, evidentne máme každý tú čiaru inde.

moonlight1210
20. mar 2023

Fakt si treba priznat, ze nie vsetky deti su nevinne, nevedome anjeliky.

Niektore sa jednoducho narodia s rychlejsie dospievajucim rozumom, no nie emociami. Nerobi to dobrotu.
A toto dievcatko moze prostredie dospelych pritahovat preto, lebo pre jej rozum je viac stimulujuce, nez (trapni) rovesnici a ich hry.
Problem je, ze zatial co rozumovo je napred, emocie este zaostavaju. Tie u nej dospievaju, narozdiel od rozumu, v prirodzenom tempe.
Takze si napr. uvedomuje, ze ak nieco chce, musi za tym sama ist. No neuvedomuje si, co to moze sposobit. Druhym, ale i jej. Jej buducim emociam, az podrastie a zacne vnimat prejavy vztahov nielen ako gesta, ale aj ich podton, hodnotu.
Teraz pouzije odkukanu dospelacku techniku “balenia” tym, ze napr. chyti muza za stehno.
O par rokov to moze vnimat uplne inak. Ked dospeju aj emocie, uvedomi si plny dosah toho gesta. I ten sexualny. A moze sa citit zle, ze to robila. Citit sa zle, ze bola v prostredi, ktore jej podsunulo, ze je normalne, ak to dieta urobi a nikto nezasiahol. Nechali ju robit to.

Moze to byt i tym, ze ani nemusi mat predispoziciu dospievat napred, ale je v takom prostredi. Vyrasta v nom. V rodine. Kde je vystavovana temam, ktore nie su nijak podavane primerane jej chapaniu. Tak je donutena predcasne dospiet. To ma tiez ten isty ucinok. Rozumovo sa to naucila chapat, no emociami este nie.

A vyzera, ze jej chyba aj pozornost.
Tvoj muz jej je pre nieco sympaticky. Moze sa jej pacit (malokto nezazil prve lasky uz pomaly v skolke), plus urobil nieco, co ju pritiahlo. Nejak sa zachoval. Mozno k nej bol mily, priatelsky. A chce ho preto iba pre seba. Lebo jej asi chyba aj pocit niecej vyhradnej pozornosti. Ze je dolezita len ona.
Preto tie jej prejavy voci tebe. Ziarli na teba. Snazi sa ti zabrat miesto, snazi sa ta degradovat (Kto je henta?), dokonca sa snazi byt tebou (skusa si tvoje veci), aby ta nahradila. Jednoducho okato robi vsetko preto, aby jej patril.
Je to este detinske, pouziva na to dospelacke (odkukane) tahy, ale neskryvane, posobi to teda usmevne, alebo aj nepatricne (ako pre koho).

No a ty s tou snahou ju stale zaradovat medzi deti si sa u nej odpisala na celej ciare.
Uprimne, zanechaj tieto trapne pokusy. Ona nie je mentalne sedemrocne dieta. Ma starsi rozum.

Su dve veci.
Vyrastie z toho, lebo toto nie je ona. Je len v takom prostredi, ktore ju donutilo predcasne dospievat. Je to len faza.
Nevyrastie z toho. Ma predispozicie byt predcasne dospela a casom budu jej techniky iba sikovnejsie a sofistikovanejsie (ak sa potom v starsom veku, patnast-sestnast rokov, znova upriami na tvojho muza, si … vies kde.).

Ty si teraz ta dospela. Takze nenechaj sebou mavat nesympatiami, to je detinske. Nemusis ju mat rada, nikto to po tebe nechce. Nie vsetci nam musia byt sympaticky, dokonca ani deti nie. Ale maj nadhlad.
Lebo vazne - aby ta rozlozilo sedemrocne dievca s rozumom cca dvanastrocneho…

Ty si dospela. Ty sa snaz pochopit, preco sa tak chova a pristupuj k tomu teda ako dospela.

baskustek
20. mar 2023

Dievča je evidentne frustrované z rozvodu svojich rodičov a takto sa to prejavuje. Zrejme doma nemala dosť pozornosti skrz hádky svojich rodičov, tak si vynucuje pozornosť teraz takýmto zvláštnym spôsobom. Preto sa vešia po tvojom mužovi. Nevie sa stotožniť s tým, že má "nového otecka", tak sa pred ním predvádza a preukazuje náklonnosť k inému chlapovi, potrebuje sa s tým všetkým nejako vyrovnať. To je na detského psychológa podľa mňa

pink_lady
20. mar 2023

Dievcatko potrebuje pomoc psychologa. Na spracovanie traumy z rodinnej situace a nastavit hranice správania. 🥺 Možno je tam aj porucha spravania, nějaká dg či porucha osobnosti...

trdelino
20. mar 2023

Dieťa len zrkadlí čo vidí vo svojom okolí… čo považuje mama/otec/nevlastný otec/nevlastná mama za normálne, považuje za normálne aj dieťa. A nie, nepríde mi toto správanie dieťaťa normálne… zúfalo “kričí” o pozornosť a keďže si vybrala Tvojho muža, predpokladám, že jej chýba otec. Predpokladám, že vo svojom blízkom okoli vidí, ako sa pozornosť nadviazuje… avšak si vzhľadom na svoj vek neuvedomuje, že táto forma nie je správna. Hoci sa Tvoj muž nerád hra s detmi, 30min, také karty (žolík, sedma) by zvládla a zabavil by sa aj on.

blue_violet
20. mar 2023

V živote mi boli nesympaticke len dve deti, z toho jedno už ma teraz 18 a dúfam že z toho vyrástla, lebo inak to bola katastrofa :D
Každopádne, vôbec by som sa neobetovala spomedzi dospelých a nešla sa starať o deti a nevymyslala im aktivity pokiaľ medzi deťmi by neboli aj moje. Myslím že každý rodič si ma korigovať svoje dieťa a pokiaľ je príliš malé na to aby sa zahralo aj samé, tak tam má s ním byť. Ak je to ale skupina cca 7 ročných deciek tak by sa mali zvládnuť zabaviť spolu.
Ak to dievča sedí s vami, tak od toho je jej matka, aby ju poslala preč. Dodnes si pamätám na slová mojej mamy, že tu sa bavia dospelí, nemáš to čo počúvať. Nesmeli sme sedieť s nimi.
Ak sa lepí na tvojho muža a on sa sám vyjadril, že mu to nevadí, tak by som to nechala tak. Fakt by sa mi nechcelo bojovať s dieťaťom a nech si to rieši on sám keď mu to prerastie cez hlavu. Vadilo by mi to jedine vtedy ak by namiesto 7 rokov mala 17.
Ale čo by ma zaručene nasrdilo by bolo, že by sa hrabala v mojich veciach a dala si na ústa môj rúž. To by bol jediný moment kedy by som povedala niečo jej a rovnako aj jej matke ak jej samej nedochádza čo robí jej dcéra. A bolo by mi srdečne jedno čo by si zvyšok rodiny pomyslel.

autor
20. mar 2023

@moonlight1210 wau, ďakujem toto mi veľmi pomohlo, takýto rozbor som potrebovala. Všetkému rozumiem, ale k tej poslednej časti. Ako teda k nej mám pristupovať? Mám niečo riešiť, nemám, s kým? Písala som tu nejaké konkrétne situácie, ako sa správa, ako som sa v nich mala ideálne zachovať?