icon

Neter ničí mojej dcére hračky

16. jan 2021

Potrebujem sa asi len vyrozpravat ... neter ked k nam chodi tak nici malej teda hracky. Mala ma 5 rokov zo zaciatku priznavam ze aom malej povedala ze nech ju necha nech sa hraju spolu. No v poslednej dobe malej taha z ruk hraxky a mala ked pride za nami tak jej mama ze ved nexh sa hra ved ona sa tak hra. Naposledy ked boli u nas ked prisli mala sa hrala s babikou a kocikom no ako ta mala prisla tak malej ju vzala a zacala ze jej mama povedala ze moze.

Strana
z2
autor
17. jan 2021

@babydesire v tom máš pravdu nie vždy je na vine starší 🙂 ...

autor
17. jan 2021

@babydesire nútiť ju hrať samozrejme nenútim ... mala mi aj povedala že ona sa s ňou hrať nebude. Už sa tu chceli natrepat ale som rázne povedala nie. A jej mama vyplakava na FB že jej mala chce sa ísť k nám hrat. Ja som si všimla aj to lebo oni aspoň dajú teda väčšinou dajú vedieť deň dopredu že prídu mala je vtedy strašne ako to nazvať akoby nervózna a furt sa maminku je samozrejme príde aj inokedy ale vtedy je to horšie. Mala mi po Vianociach povedala že sa bojí že sesternica jej vezme hračky čo dostala od Ježiška ... ja som sa snažila po dobrom aj po zlom ale neter akoby nvm ... Jej doma všetko prejde tak asi aj zato si myslí že môže všetko

bluka2
17. jan 2021

ty si tu uz pisala o tomto probleme, ze?

babydesire
17. jan 2021

@kristina2412 jaj tak to ano,, to je to co hovorim ze treba byt spravodlivy..toto ani ja neschvalujem ale ani to ze starsi ma ustupit mladsiemu vzdy a z titulu ze on/ona je starsi/starsia

babydesire
17. jan 2021

No ved, ked nechce,nechce..ved ani my dospely sa nekamaratime s kazdym len preto ze musime

lujza123
17. jan 2021

Takto, k nám chodia návštevy s harantmi rôzneho veku ci poctu. Ja vždy tie hračky ktoré ma dcéra obľúbené (alebo su nevhodné veku detského návštevníka) odlozim hore do police a je pokoj. S ostatným sa hrajú ako chcu. Upratať po sebe na konci návštevy je samozrejmosť. U nás platia naše pravidlá, keď sa mi niečo nepáči poviem narovinu ci deckam alebo garantom a mam naozaj na haku co si kto o tom myslí ci mi odpapuluje.

Také ze si niečo chcú decka vziať domov, nechce sa im upratať po sebe, dožadujú sa tých "neprístupných" hraciek, pripadne sa o niečo medzi sebou handrkuju je úplne bežné, sú to proste deti, vôbec by som sa nad tým nepozastavovala.

Na druhu stranu, moja je jedináčik a to je niekedy umenie vychovať ich tak aby neboli sebecký, egoisticky a aby vedeli brat ohľad aj na druhých a vedieť sa podeliť. Ono je to potom trochu pruser keď sa stretnú dve jedinacky, jedna odmieta čokoľvek požičať druhá zas nerešpektuje nikoho a nič. Na druhu stranu, sesternice jedinacky, podobného veku si môžu byť veľmi blízke, teraz aj v dispelosti, také skoro sestry, bola by to škoda nedopriat im ten vzťah a nenavstevovat sa.
Ty si bola svedkom vždy iba vyhrotenia konfliktu, kto čo komu bral a ako to celé vzniklo naozaj nevies, tak netreba robiť unáhlené závery.

Len ich zavolajte na návštevu, s dcérou odložte bokom hračky ktoré ma naozaj rada a zvyšok nech je pripravená požičať. Ponúknite dievčatám nejakú aktivitu, spoločensku hru co si môžu spolu zahrať, namiesto vysedavania na návšteve doma sa choďte s nimy prejsť, sankovat.
Keď sa budú o niečo naťahovať hračku im vezmi.

liliana363
17. jan 2021

My to robíme tak keď vieme dopredu že prídu, prenesieme hračky ktoré chce alebo veci z lega čo má postavené do zadnej izby, ta sa zamkne. Keď odídu, zasa si to prenesie späť.

elizabet173
17. jan 2021

Je zakaz vychadzania, nech sa neter hra doma. A ked potom pride, deti sa pojdu hrat, tak chod s nimi, ostatnych nechaj v obyvacke. Pri prvom pokuse znicit nejaku hracku odchadza za dospelymi do obyvacky bez hraciek. A bolo by mi srdecne jedno, co svagrina vypisuje alebo ako sa tvari. Moj byt, moje pravidla.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
evalin88
17. jan 2021

Ja mam tento problem s jednym chlapcom zo sydliska, je rovnako stary ako moj. Obaja jedinacikovia. Boli 2x u nas a my 2x u nich. Vonku ked sa spolu hraju su super, ale navstevy su hruza. Ked boli u nas, ja som predtym syna pripravila, ze chlapcek si pozicia hracky. Nepozna take atd.. Moj maly ho pekne nechal vsetko ochytat a hrať sa. Je dost sukromnik, tak som bola rada, ze pozical atd.
Boli sme mi u nich, on mojmu vytrhol z ruky kazdu jednu vec, ktorú si vzal. Syn si vzal dalsiu a on znova, do minuty, vytrhol z ruky, polozil vedla a cakal co si zasa vezme. Zabaval sa na tom, ze mojho nervuje. Jeho mama najprv zasiahla, ze nesmies, ale iba slovne. Potom ma upozornila, nech nezasahujem, nech si to vyriesia. Moj syn najprv ustupil, usiel do druhej izby s tym, ze toho chlapca poslal prec. Ked tam chlapec prisiel za nim a snazil sa ho chytat, ťahať za ruky, moj syn ho urel. Nasledne mi vyliezol na kolena a rozplakal sa, ze chce ist domou. Uz sa odomna nepohol.

autor
17. jan 2021

@hettinka to sa stalo pred lockdownom ešte

mogaa
17. jan 2021

nečítala som všetky príspevky, ale keď sa handrkujú o hračky, detskú izbu zavrieť a nech sa hrajú v kuchyni alebo v obyvačke - dajte im pexeso alebo farbičky, či každej inú bábiku a povedať že každá má svoju a nech si ich neberú......tú oblúbenú dcérinu bábiku schovať do skrine, nech sa s ňou vtedy nehrá ani jedna.......dať im jednoducho hračky do kuchyne alebo do obyvačky kde sa s nimi môžu hrať, aby dcére nezničila nové hračky, jej izbu zavrieť aby tam nešli.....alebo keď vieš kedy prídu, nové hračky a oblúbenú bábiku jednoducho schovať......

mogaa
17. jan 2021

@evalin88 a neskúšali ste chlapcovi povedať že keď prídu k vám tak ani tvoj mu nič nepožičia? pokiaľ sa deti nevedia zahrať alebo si požičať hračky(chyba rodičov že ich k tomu nevedú) tak by jeden z rodičov mal zasiahnuť aby sa dieťa na návšteve mohlo hrať aspom s jednou hračkou.....

elizabet173
17. jan 2021

Tak mas teraz pokoj, oni k vam nepridu, vy tam nechodte ani ked lockdown skonci a ich nevolajte. Vybavene. Ak by sa k vam drzo nasackovali bez toho, ze by ste si navstevu dohodli, deti nechajte hrat sa pri vas a len s hrackami, ktore uznas za vhodne. Detsku izbu zamkni a nech si myslia co chcu. Daj detom farbicky, omalovanky, tak, ako ti radia vyssie a najma - hrat sa budu pod tvojim dozorom.

karpina
17. jan 2021

Začnite chodit vy na návštevy k švagrinej a ona ti velmi rýchlo ukáže, ako sa zbaviť neželanej návštevy. Aspoň budeš mať od nej spôsob a ukážku, ako sa to robí. Vyriešiš tým svoj problém. Normálne jej povedz, odteraz my budeme chodiť k vám, aj hračky si aspoň prestriedajú, nech sa nehrajú stále len s našimi. nech majú detičky zmenu.

evalin88
17. jan 2021

@mogaa skusala som, ale uplna ignoracia. Nakoniec to moj vyriesil. Doniesol si tam svoj elektricky vlačik a ako sme prišli, tak požičal. Potom, ked uz bol v koncoch si ten svoj vzal, a odmietol pustit z ruky. Lebo to je jeho a stražil si. Chlapec behal okolo neho s krikom: daj vlak, daj vlak..

mogaa
17. jan 2021

@evalin88 vidíš, ono deti majú svoj rozum....nakoniec chlapec zistil že ak nepožičia on, nepožičia nikto ani jemu.....skôr je mi ľúto takých detí, lebo rodičia ich neučia aké je potrebné sa vedieť podeliť a požičať , potom príde do škôly, do školy a keďže nič nechcú požičať , nemajú kamarátov....rodičia tým deťom robia medvediu službu....

jana_eyre_2
17. jan 2021

Nebola tu už raz rovnaká diskusia?

elizabet173
17. jan 2021

@jana_eyre_2 tiez sa mi mari

bluka2
17. jan 2021

@jana_eyre_2 bola - to bola tá, kde dala príklad, že jej nejaky šofér vulgárne vynadal a jej riešenie, s ktorým bola spokojná, bolo sa na neho usmiať. A autorka vtedy nebrala žiadne rady (čo sme všetci radili v podstate to isté) a chcela to riešit nejako "po dobrotky". za mňa nečudo, že problem pretrváva

miadi
17. jan 2021

@bluka2 hej ona tusim v lete bola u nich 4 dni v tyzdni Ta neter. Cez prazdniny..

jana_eyre_2
17. jan 2021

@bluka2 hej presne.. zbytočne niečo aj písať.. kto tie témy vymýšľa.. 🤔
Nejako sa mi nechce veriť že takí ľudia naozaj existuju..

lujza123
17. jan 2021

Tak každa sme ina, čo niektorá absolutne nerieši pre druhú je to obrovský problém.
V tomto som naozaj rada ze som taká držka a s ľuďmi (a s detvakmi duplom) sa moc neserinkam a keď sa mi niečo nepáči hneď sa ozvem.
Podľa mna to co tu pani opisuje je taka bežná situácia medzi deckami, u nás keby sa take stane tak im bábiku okamžite beriem a dovi dopo. Jedna nemá čo druhej trhať z ruky a druha nemá byť žalobaba.
Riešiť kazde papulovanie a detské ofuky je blbosť. Teraz sú to ešte krpane, aké keď prídu do puberty to bude teprv zábava, pani sa aj zblazni z nich.

V minulosti boli decka v rodine niečo ako lacná pracovná sila, 5 a 7 ročne už pracovali na poli, husi pasli atď a dnes zase opačný extrém - kult haranta, dieťa ako stredobod vesmíru, slecinky sa nevedia spolu hrajkat tak im treba robiť rozhodcu...

tosomja
17. jan 2021

A kde a ako nici hracky?
Ked je sestra taka mudra, nech nabali dcere hracky z domu a kazdy bude spokojny.
Tteba si stat za svojim. Nech sa hra s tym, co je volne, ak nie, tak spolu pekne, alebo oddelene. Ziadne trhanie z ruk. Tvoja ma 5rokov a jej dcera 7? Ci naopak? Jedna z nich by mala mat rozum a ustupit, pochopit. Ak nie, tak pred ocakavanou navstevou dat babiku Adelku spat do skrine a zobudi sa ked odide navsteva 🤷 a tak isto s ostatnymi hrackami. Nepaci sa im, ze sa maju s cim hrat, nebudu mat nic.

Strana
z2