icon

Neterka kazí rodinné stretnutia: Ako riešiť situáciu?

6. mar 2024

Baby zlozita a jeenoducha situacia zaroven.. Sestra ma 6/5 rocnu dcerku ktora je generalom. Bolo to zlate dieta dokym nebola doma dva mesiace pre zapal pluc kazdy to ospravedlnoval preto lebo ze sa uz doma velmi nudila co je samozrejme blbost. Kazdu nwdelu sa stretavamae u rodicov a hadame sa len lebo mala jenurazliva leniva nevie coje sranda trochu donej clovek rypne a uz bud ticho uz som velka!! a bla bla. Alebo dedko nemaluje obrazok podla nej napr listy chce aby boli ruzove on povie nie ved su zelene a uz bud ticho prestan. Otec jej nepovie nix sedi na mobile a sestra iba Lola slusne toje vsetko. Dostala po zadku asi 3x v zivote od segry aj to potajme muz to nesmie vediet.. Ja normalne nemam chut chodit do mamy koli nej lebo hned kazdemu diriguje vsade len ona na kazde upozornennie automaticky povie nie. To, ze do sestry hodi vec alebo ju udrie normalka . Segre dohovaramae ja aj mama ze o rok dva co bude?! A jej odpoved ja viem no zmena ziadna Je normalne ze pomaly zacinam
Neterku nemat rada?? Znici kazdu navstevu zazili ste podobne?

autor
7. mar 2024

@abbey1 ty uz nekomentuj radsej ukaz mi papiere ze si vystudovana psycholotka a
Sa mozme
Bvit

lauriik
7. mar 2024

@misiak7777 pridavam este raz, lebo mi to zmazali:
ja od zaciatku pisem, ze to ked deti v emociach udru mamu neni nic neobvykle (aj ked som na to zvyknuta skor u mensich deti). Ale nevravim, ze to tak ma byt. Len, ze sa to bezne deje. Deti nemaju rozvinuty neokortex (ten sa plne vyvija az po 20 roku zivota), nedokazu ukocirovat svoje emocie ako my dospely.
Ty si si z toho prispevku vytrhla kusok a toho sa drzis. Treba sa to pozerat v kontexte. Nevieme vsetko ale podla autorky mi pride neter skor ako rozmaznana, frustrovana. Travit nedelu v spolocnosti dospelych ludi, ktory ti kazu co mas ako robit a vyrypuju. Ani dospelemu by sa taketo zachadzanie nepacilo, nie to este mala dieta. Do toho sa pripoji autorka, teta dievcata, ktora zjavne na nu ziarli a robi sceny z kazdej malickosti co sa jej na nej nepaci. Cele zle od zaciatku do konca. A to, ze dieta pouziva frazy typu "zavri hubu"? Kde myslis, ze sa to naucila? Tak asi tak doma bezne rozpravaju. Moje deti toto nehovoria, lebo sa spolu tak doma nikdy nebavime.

natall113
8. mar 2024

Na začiatku som mala možno trochu pochopenia pre teba autorka ale po tom čo si tu predviedla vidím že problém nieje neter ale ty, žiarliš a zjavne si myslíš že si najmúdrejšia na svete a o výchove vieš všetko, nuž nevieš nič.
Nechaj výchovu netere na jej rodičov a ty sa radšej do toho nestaraj pre dobro všetkých

autor
8. mar 2024

@natall113 na koho ziarlim prebohs?🤦‍♀️Ty si mimo śe TóOtaalne

natall113
8. mar 2024

Jasne všetci sú mimo len ty si tu lietadlo 🙂 píšeš sem len aby si si pohladkala ego a čakala si že ti všetci napíšu aká je neter zlá, nuž nevydalo tak si útočná

autor
8. mar 2024

@natall113 daj sa liecit prosim a nwder klavesnicu lebo je to zbytocnee

hopsas
8. mar 2024

Tiež máme niečo podobné v rodine ale zistila som že nemá zmysel hovoriť iným rodičom že majú nevychovane decko ...každý sa hneď urazí ..takže za mňa - ich dieťa, ich výchova, ich vec....

zussinka
8. mar 2024

Ja by som tam začala chodiť iný deň, keby mi to tak vadilo. A možno si aj sestra časom uvedomí, že by zrejme mali veci riešiť okolo malej inak.

natall113
8. mar 2024

Prosím ťa, škoda je tvojej klávesnice takýto písomný prejav je ozaj úbohý. Skús si to tu znovu prečítať a zamyslieť sa nad tým

zussinka
8. mar 2024

hádam každé dieťa si samé ostrihalo aspoň raz v živote vlasy... zas nečakaj od 6 ročného stvorenia správanie a uvažovanie dospeleho

autor
8. mar 2024

@natall113 ak ty nad sebou

autor
8. mar 2024

Uboziacka si ty

natall113
8. mar 2024

Nevieš normálne komunikovať, utočíš bezdôvodne na druhých ľudí, tieto tvoje "urážky" svedčia o tom aká si. A to "trochu do nej rypeme" podľa tohto nebude vôbec trochu. No škoda reči s tebou nič si z toho nevezmeš a nič nepochopíš lebo podľa teba sú všetci mimo len ty si tu dokonalá 🙂 kto vysoko lieta nízko padá

autor
9. mar 2024

@natall113 ty neutocis? Nemudrujes??ty si zacala aj ostatne ked mi hned niekto napise ze som sibnuta a uboziacka ako ty ty mozes ano?? Iny nie ae tymozes pisat a utocit?? B

autor
9. mar 2024

S tymto umna nepresvedcis ze som zly ćovek ty si zla ktora nevie normalne iba poradit

letfenixa
9. mar 2024

@autorka rada: otec nech sa dieťaťu venuje, nerobte si posmech, čas trávte v exterieri.

natall113
9. mar 2024

Prosím ťa ukľudní sa a čítaj poriadne, veru som preluskala celú diskusiu a nikto ti nič také nenapísal, vždy prvá útočíš len ty, ja som ti poradila neryp do dieťaťa a nechaj rodičov nech ju vychovávajú. Nikde nepíšem že si zlý človek, domýšlaš si a útočíš na cudzie ženy na internete ako sa potom asi správaš doma?...viac ti nemám čo povedať, keď človek povie svoj názor tak mudruje alebo je mimo podľa teba, toto nieje ok

autor
9. mar 2024

@natall113 ale prosim ta jedna mi napsiala
Ze som sibnuta. A ty ze uboziacka tak tu neklam klamarka luskala si zle kup si bríle

natall113
9. mar 2024

Konkrétne mi skopiruj kde som toto napísala

nelka93
9. mar 2024

@natall113 ani ju nerieš, nadáva každému, kto si s nou dovolí nesúhlasiť. Absolútne nechápe písaného textu. Prišla sa sem vyplácať a keď zistila, že s ňou ľudia nesúhlasia, tak začala byť útočná a agresívna. Najskôr mi jej bolo ľúto, teraz mi je ľúto toho dievčatka, lebo ak sa k nej takto správa tak sa nečudujem reakciám tej malej

autor
9. mar 2024

@nelka93 ano ja som agresivna ked mi niekto. Napise ze som sibnuta atd preto to uz aj admin vymazal a ty budes palit dalsia ktora zbytocne ma co povedat

tykat
9. mar 2024

Pozeram ze ty sa uz kvoli neterka hadas pomaly s celym konom 😅

autor
9. mar 2024

@tykat aj budem len nech mi nadavaju co som ja rusko?? Handra na dacijej hube?!

natall113
9. mar 2024

@nelka93 presne súhlasím, na začiatku som mala pre ňu pochopenie ale už vidím ako do nej rype tak ako tu do každého, všetko berie strašne osobné a toto domýšlanie, ja som jej nikde nenadávala všetko išlo vo všetkej slušnosti a ešte ide tvrdiť že ja o nej hovorím že je ubožiačka čo ja ani také slovo nepoznám/nepoužívam

lalu_sk111
9. mar 2024

tu skor ries jej rodicov a nie neter..to, co opisujes je obycajne chovanie dietata, ktore nema nastaveme hranice tak ich prekracuje. ja som si dokonca odstrihla aj mihalnice 🙂 ale zatial potetovana nie som

autor
9. mar 2024

@natall113 nadavala ze som uboziacka tak neklam co zrazu si nepametas?

natall113
9. mar 2024

Po druhý krát, keď ma chceš obviňovať skopiruj mi sem kde som toto napísala, odmlčíš sa ako aj prvý krát lebo som nič také nenapísala, prosím ťa pre dobro všetkých sa zamysli nad sebou

princezna_bosorka
9. mar 2024

vysvetlit rodicom a sestre, s cim mas problem. S rodicmi sa vies stretavat aj bez sestry a sestra - ak to rodicia nezvladnu sami, nech hladaju detskeho psychologa. A ked nevidia problem, nech sa s tym trapia. Dieta im o par rokov zacne prerastat cez hlavu a potom ich to trapit zacne.

Chapem, ze ta to stve, ale nie je to tvoje dieta, nic s tym neurobis, kym rodicia nebudu chciet....

katkami123
9. mar 2024

Autorka, ty hrozne píšeš ako hotentót. Bez čiarok, bodiek, milión preklepov trhané myšlienky. To si musím väčšinu domýšľať, čo chceš vlastne povedať. Rieš aj seba a svoje vyjadrovanie ako dospelej osoby, lebo je na vekovej úrovni tvojej neterky.

autor
10. mar 2024

@katkami123 to nerozoberame prejav ale ine