Netúžim po dieťati
Dobrý deň. Aj keď to možno nepatrí na túto stránku hľadám niekoho kto je v rovnakej alebo podobnej situácii ako ja. Nikdy ani teraz po dieťati netúžim za to môj partner áno. Veľa krát sme túto tému riešili, ale vždy ju ukončí so slovami teba to raz prejde. Aj keď sme sa už rozprávali aj o rozchode- nechcem mu brániť mať deti- tak mi povie, že ich chce mať so mnou.
Neviem ako ďalej, dúfam, že v tejto diskusii sa budú rešpektovať osobné názory. A snáď tu nájdem niekoho kto by mi vedel pomôcť alebo sa tiež zdôverí so svojím problémom.
@maria1989 no to je konkretne moj pripad - normalnou cestou mat dieta nemozem, partnera som s tym samozrejme oboznamila...keby sa rozisiel, pochopila by som.
nastastie dnes su uz tieto veci riesitelne. takze ak by s tym obaja partneri suhlasili, tak bud ivf alebo adopcia. poznam ale par, ktory deti chcel, ale zial je neplodny, su manzelia, on vsak nechcel ani ivf ani adopciu. viem, ze ona sa s tym zmierila, ale stastna nie je.
Myslim, ze tieto veci sa dnes uz daju riesit...ak sa zhodnu na rieseni, tak fajn
@lubkavargova1 ale neber to tak tragicky 🙂
si uplne normalna. nechces tak nechces len by si si mala najst partnera ktory tiez nechce inak sa bude tvoj buduci muž trápiť
@mb269 ma pravdu.. pretoze keby casom on chcel a ty nie tak by sa velmi rychlo mohlo stat ze ta kvoli tomu opusti
@maslicka10
Ja osobne si neviem predstavit nechciet dieta ale poznam par takych ludi (deti nie su pre kazdeho, kvoli tomu, ze po dietati netuzis sa nemusis citit zle).
Pokial deti nemas rada a nechces ich, tak ich urcite v ziadnom pripade nemaj (zbytocne by si znicila zivot dietatu, partnerovi aj sebe)! Bola by si stale nervozna a nestastna (clovek sa musi pre dieta neustale obetovat a hlavne mu denne davat najavo lasku - to by bolo s nechcenym dietatom pre teba velmi tazke).
Tuzba partnera nie je dobry dovod mat dieta 😖 , to musis chciet v prvom rade ty sama. Ak on chce dieta uz teraz tak by som sa s nim na tvojom mieste asi rozisla... 😢 Skus hladat niekoho, kto ma s tebou spolocnych viac zalub a zivotnych cielov. Aby sa ti neskor (v 50tke) nestalo, ze si najde mladsiu (a ty ostanes sama vo veku, kedy uz bude tazsie sa pre teba s niekym novym zoznamit).
@maslicka10 do ničoho sa nesil - dieťa nie je psik, hračka, ktorých sa dá potenciálne zbaviť ....čítala som článok o Brigite Bardotovej a napr. ona mala syna ,,,nasilu,, dieťa nechcela, tehotenstvo považovala za otrasné, porodila doma lebo fanušikovia obliehali dom ani do nemocnice sa nedostala a svojho syna označila za ,,nádor,,. On aj potom vyrastal s otcom...a samozrejme matku neznáša. Bez lásky rodičov, ich záujmu sa ziť nedá...nechcené deti si to nesú celým svojim zivotom - si na priťaž, lepšie by bolo bez teba...to je to, čo maju vo svojej mysli. Načo priniest na tento svet niekoho a urobiť ho nešťastným...Aj Nora Mojsejová na rovinu povedala, ze deti nikdy nechcela a svojmu synovcovi dala svojho času radšej 1000 korún nech da pokoj....taký ludia je dobre, ze deti nemaju. Kto sa na to ,,neciti,, a je presvedčený, ze dieta nechce, tak nech ho radšej ani nema. Určite by som to neodsudzovala. Mozno az na stare kolena prehodnotí a aj olutuje ako napr. Jiřina Jirásková, ze deti nemala...vraj ich nechcela porodiť do ,,takej doby,,. Kto vie...
@lubkavargova1 ale nie zrusit nick len ma to tak zaijima ze preco kto nechce deti je na fore pre mamy. ..No ale je fakt ze su tu aj ine temy. Ked ja napriklad nechodim na fora o rekonstrukcii domu ked sa ma to netyka...ale to len moja osobna zvedavost nech si kazdy chodi Jam chce ☺
@mary78 vidieť, že si nečítala všetky príspevky.
Prečo ja chodím na koník som tu napísala a nie je tu zákaz slobodným, bezdetným a ani mužom.
A je to každého vec kde chodí. To, že Ty vidíš za tým nejaké dôvody prečo ja chodím na koníka, to sú Tvoje domienky, ktoré ja nemienim nikomu vyvracať.
@blevka uplne ako by si pisala o mne, ja som do 32 rokov tvrdila, ze deti nikdy nechcem, pritom z rodiny, kamaratkine deti, dokonca krstniatka som mala, nebudem riesit dovody, pre ktore to vtedy bolo, ale potom som stretla svojho sucasneho manzela a vsetko sa zmenilo, tiez si myslim, ze je to skor o vztahu... @maslicka10 svadba si myslim po tolkych rokoch je nezmysel, kedze vas vztah funguje roky a papier ste nepotrebovali, deti mat nechces, cize je mi divne, ze si potom na svadbu privolila
Ja nemám rada cudzie deti, ale svoje hej. Akože urobím im pá pá, alebo sa im prihovorím, ale radšej nech mi dajú pokoj. Svoje milujem. 🙂
pridávam sa k žienkam u ktorých to bolo o vzťahu s partnerom...ja som pred snúbencom mala 6 ročný vzťah a bola som skalopevne presvedčená o tom, že deti mať nechcem a nechcem sa ani vydať....samozrejme, deti som mala vždy rada, ale nikdy a môžem povedať,že ani teraz nemám v sebe ako niektoré ženy, že keď vidia malé dieťa idú sa zblázniť radosťou a sú celé bez seba.. ale príde mi úplne prirodzené, že budeme kompletná rodina a že deti sú spečatením nášho vzťahu a budeme ich vychovávať s tou najväčšou láskou.....takže ja si myslím, že " netúžba" po maličkom, môže byť trošku aj signálom podvedomia, že vo vzťahu niečo nie je v poriadku a jednoducho to nie je muž, ktorému chcem dieťa porodiť a s ktorým ho chcem vychovávať....
@prevenar samochvála smrdí....ale tak celkom som v šoku ze si v teme o neočkovaní a maš dobrý príspevok, len tak dalej.

@mima4 tým si myslela čo? tie pominuteľné veci?