icon

Netúžim po dieťati

maslicka10
23. feb 2016

Dobrý deň. Aj keď to možno nepatrí na túto stránku hľadám niekoho kto je v rovnakej alebo podobnej situácii ako ja. Nikdy ani teraz po dieťati netúžim za to môj partner áno. Veľa krát sme túto tému riešili, ale vždy ju ukončí so slovami teba to raz prejde. Aj keď sme sa už rozprávali aj o rozchode- nechcem mu brániť mať deti- tak mi povie, že ich chce mať so mnou.
Neviem ako ďalej, dúfam, že v tejto diskusii sa budú rešpektovať osobné názory. A snáď tu nájdem niekoho kto by mi vedel pomôcť alebo sa tiež zdôverí so svojím problémom.

blevka
23. feb 2016

@maslicka10 Ty poznas najlepsie ci sa s tym on bude vediet vyrovnat, a je dost mozne ze v 40 chyti posledny vlak s nejakou mladuckou kolegynou, ked pri tebe uz by bude mat jasne, ze deti uz nebudu aj z hladiska veku.... A len tak mimochodom, toto bude mat aj dovod na anulaciu manzelstva, ak teda chystate svadbu v kostole, lebo tam budes prisahat, ze si ochotna prijat deti ako bozi dar....

sense
23. feb 2016

Nie kazda zena sa citi na deti....poznam dve v blizkom okoli take...ja som do 30 o vlastnych detoch tiez ani pocut ale potom sa postoj k vlastnym detom zmenil...

dolezite je aby to tak citili obaja, lebo neskor to moze viest k problemom a hlavne sa nenechaj do toho dotlacit , ale ani nenechavat partnera v nadeji

maslicka10
autor
23. feb 2016

@lintu nas spolocny zivot aj buducnost funguje spravne. Len preco stale dufa v to ze sa to zmeni aj ked vie ze sa to nestane. Tvrdi ze sa nemam coho bat on by sa postaral. Viem ze nie ze by som sa starala ja vyhradne ja ani to by mi nevadilo ale nemozem sa starat o nieco co nemam rada... mam ho vychovat len mechanicky to je sebecke!

janinah
23. feb 2016

@zitaje lebo lepšie sa rozísť teraz,kým je mladá a nájde si niekoho ,kto tiež deti nechce....takto sa na milion percent dopracuje k tomu,že sa zoberú,slávna svadba,potom nátlak z jeho strany,majme deti konečneeee,ofučanie z jej strany,lebo ved som ti hovorila,že nieeeee....potom rozvod,on si nájde matku svojich detí,ona bude relat. stará a bude hľadať parnera medzi cca 40tnikmi / a povedzme si pravdu,tam aký výber? rozvedení,asociáli,karieristi,uchyláci každého druhu,alkoholici....prosto,schopní chlapi budú rozchytaní 😉

rubinka
23. feb 2016

@maslicka10 - ak nie si sebecka tak mu daj šancu nájsť si ženu ktora mu dieťa s radosťou porodí. On je zaľubeny tak dufa že zmeniš názor ale ked ty sama vieš že to tak nebude tak aky ma zmysel tento vztah ani jeden z vás v nom časom šťastny nebude. Najdi si partnera ktory bude zmyslať ako ty aj ked poviem ti že raz budeš ľutovať že si deti nemala.

ynett
23. feb 2016

@maslicka10 ja som bola presne taká ako ty. nechcela som deti, nikdy som po nich netúžila, ani len som nevedela ako ich chytiť, ani ma to nelákalo. Partner to vedel a nejako sa k tomu nevyjadroval. Tuším v 31 rokoch som neplánovane otehotnela. Bol to obrovský šok, nevedela som či sa mám smiať alebo plakať. Drahý mi povedal, že som sa tvárila totálne vytočená, naštvaná a vystrašená. Čakal, že mu dám facku😀 Nejako som sa s tým snažila zmieriť. Nakoniec to tehu nevyšlo a ku koncu som si veru aj poplakala, kedže tak nejako som sa s tým už stotožnila. No a potom pomaličky v 34 sa mi narodil syn. Som šťastná že ho mám. Keby mi niekto predtým povedal, že zmením názor tak ho vysmejem🙂
Ale neviem povedať, či ty by si názor zmenila. Nepoznám tvojho partnera, tak ťažko povedať, či by to ustál a naozaj dokázal žiť bez detí. To si musíš rozhodnúť sama. Máte naozaj dlhý vzťah tak to bude ťažké.

maslicka10
autor
23. feb 2016

@blevka nie nie svadbu v kostole nemame. Planovala som svadbu zrusit teda presunut na neurcito hlavne z dovodu tychto nezhod ale zaprisahal sa ze to akceptuje. Ale verit tomu?

zitaje
23. feb 2016

@janinah no ja ti neviem... schopni chlapi tridsiatnici, z ktorych by mohla vyberat teraz, pravdepodobne rovnako ako ten jej, budu chciet casom mat deti predsa... Ona ma praveze tu vyhodu, ze sa nikam neponahla a moze si muza svojho zivota hladat do neobmedzeneho veku, kedze nebude mat ani nijake deti "na krku" a ani nijake deti do buducna nebude chciet...

terezka1947
23. feb 2016

@maslicka10 tak ak on chce=kedze veri,ze sa zmenis=chce deti.....nevidim to na dlhy vztah
je od teba ferove,ze mu to jasne davas najavo...ale,neverim,ze vam to dlho vydrzi.

mozno by ste sa mali rozist=aj kvoli sebe

lebo ci uz jeho alebo teba,ten vztah bude zranovat neskor´
on bude chciet deti=ked s tebou nie,tak....
a ty sa utrapis
teraz je to pekne...ale co o par rokov?

a mozno,...mozno aj ty si vela veci uvedomis a pripadne sa len utvrdis v tom,ze nechces sa uberat tymto smerom ako zena=matka

lebo laska je laska....ale musi byt velmi silna,aby jeden z vas ustupil a zili by ste stastni az do smrti
urcite su aj take pripady.....

maslicka10
autor
23. feb 2016

@rubinka o rodine s druhou ani pocut. Skusala som to uz vsemozne rozisli sme sa teda ja som iniciovala rozchod kvoli roznym nazorom na podstatnu vec. Vydrzalo to chvilu vratil sa s tym ze druhu nechce a deti s inou uz vobec ze ich chce so mnou a ze ma bude radsej akceptovat ako mat rodinu s inou

kaza76
23. feb 2016

@maslicka10 Tak drzim palce. Ja by som tipovala, ze aj ked akceptuje Tvoje rozhodnutie, tak ta jeho tuzba po detoch nezmizne, len ju potlaci, lebo Ty si realna a si pre neho teraz dolezitejsia ako nejake "imaginarne dieta". Nieco mu ku stastiu chybat bude, bohuzial, ale niekedy clovek nemoze mat vsetko...

zitaje
23. feb 2016

@maslicka10 som za to, aby si akceptovala jeho rozhodnutie (teda ze chce byt s tebou, hoci ty deti nechces) a aby si sama zila podla svojho presvedcenia

rubinka
23. feb 2016

@maslicka10 - ako nesranduj s tym že sa neda s nim rozisť proste mu povedz že by sa trápil a hotovo. Neprijimaj ho späť len preto že vyplakáva lebo potom bude plakať 3šte viac ked sa nenaplni jeho tužba po detoch.

maminkasisa
23. feb 2016

@maslicka10 never tomu... ak Ta lubi, slubi Ti teraz cokolvek a bude na Teba tlacit... mozno o par rokov...
ak niekto dieta chce, svoj nazor nezmeni.... mám známeho, tiez nechceli deti, potom uz aj chceli a mali problem otehotniet, nakoniec bol problem v nej, a odisiel od nej.... ja len, ze ci by nebolo lepsie sa rozist... ani jeden nechce zmenit nazor... to nie je dobre....

maslicka10
autor
23. feb 2016

Ja mam pocit, ze nevie co deti obnasaju ani co s nimi len to povazuje za normalne tak to chce.

lintu
23. feb 2016

@maslicka10 ok, môžete mať neviem ako dokonalý vzťah, ale v tomto jedinom podstatnom názore sa nezhodujete.... On v tvoju zmenu dúfa, lebo on to dieťa jednoducho chce. Možno je ešte posmelený informáciami, že svoj názor zmeníš, ako sa to stalo po čase už pri viacerých. Keby namiesto dúfania rešpektoval tvoj súčasný názor, situácia by bola super, ale takto.... Ak vieš, že od teba očakáva niečo, čo mu nemôžeš splniť, svadbu by som nazatiaľ odložila...

zitaje
23. feb 2016

@maslicka10 vela ludi to tak ma... je to pud, podla mna je to normalne. A potom vsetci ti ludia zistia, ze mat deti obnasa uplne nieco ine, ako si mysleli, ale ze hoci je to uplne ine, su stastni ze deti maju. Teda az na male vynimky.

blevka
23. feb 2016

@maslicka10 Mozno by si mohla verit, ze zivot bez deti akceptuje, ak by si ich mat z nejakeho zdrabotneho dovodu nemohla, ale kedze ty nechces, bude sa stale castejsie pytat preco, bude to brat ako nedoveru v jeho schopnosti, nakoniec ako nedostatok lasky a tato otazka bude medzi vami neustale a neodbytne visiet... Ludia sa vyrovnaju so vselicim, ale tazko sa mu bude vyrovnavat ked nenaplni svoju najprapodstatnejsiu biologicku tuzbu...Vy mate rozpor v uplne zasadnej manzelskej otazke...

radanna11
23. feb 2016

@maslicka10 mozem sa opytat ty ho lubis?pises tu o nom tak vlazne,ze si sa s nim vela krat rozisla ale ze sa neda s nim rozist,robis to vsetko preto,ze ho tak velmi lubis ,ze chces aby bol stastny a mal deti s inou alebo preto ze aj k nemu mas tak vlazny,ba az mrtvy vztah ako k detom?

silvinkabb
23. feb 2016

@maslicka10 ako to prosim myslis, ze zena by deti po 35 mat nemala?
a co sa tyka toho, ze mas 29, napisem vlastnu skusenost, ja som tiez deti nechcela, zlomilo sa to v 32 a odvtedy sa trapime. rozhodujuce je, ako si na tom s vyspelostou, a to tu nikto nevycitame z tvojich slov..

sono2
23. feb 2016

@maslicka10 ináč celkom ma zaujíma prečo si taká razna.? Hovoríš len o domácnosti, že by si to dieťa nemala rada. Aký si typ človeka? Príliš samostatný? Neprispôsobivy? Žiarlivý? Stretávate sa s kamarátmi, chodíte na akcie? Príde mi, že máš fakt nejaky psychický blok. Sama som jedinačik, tiez som neni hotová z detí ani som nevedela, kedy ich chcem. Nastal čas kedy máme všetko, to som chcela približne no A nedarí sa. Už tri roky. Manžel chcel deti podstatne skôr ale počkal. Netúžiš mať svoje dieťa, svoju pýchu? Manžel bude žiariť, určite ste zabezpečeni. Napíš fakt pravy dôvod. Musí existovať. Je fakt pravda čo píšu baby že muž bude túžiť stále. Iné by bolo keby ste nemohli že proste sa nedá Z tvojej strany A manžel občas truchli, zúri A tie že dieťa nebude. Takto tvoj dúfa a je to aj logické lebo ak si Neni sterilna možnosť je vždy mať deti. Proste tiež to vidím na nešťastný život A časom určitý rozchod. Či už z tvojej alebo jeho strany.

salamistka
23. feb 2016

môj názor je, že on sa s tým nikdy nezmieri a stále bude dúfať

irusa
23. feb 2016

a aký máš zmysel života, čo ťa napĺňa ????

ukulela
23. feb 2016

@maslicka10 mat, ci nemat deti je hadam najzasadnejsia otazka vztahu. to nie je, ze ci budeme byvat na dedine, ci vmeste, kam pojdeme na dovolenku, ake si kupime auto ... toto je jednak naplnenie "rozmnozovacich pudov" a tiez tuzby nieco tu po sebe zanechat a naplnat to laskou.
tvoj partner ta moze milovat, a zjavte ta aj nekriticky a bezhranicne miluje, no kedze stale dufa, ze zmenis nazor, bude vo vasom vztahu nestastny. najma, ked sa k tomu ty staviasozaj ta, ze deti nikdy ... ine by bolo, keby so tvrdila len, ze teraz nie, ale ked hovoris nikdy, tak budete nestastni. obaja. mozete si robit akekolvek romanticke vecere, vylety, atd, tesit sa na seba, ale ked o rok, dva 10 pride otazka na dieta, zas sa pohadate ... ty debatu vyhras, on povie, ze ta miluje a prisposobi sa. ale ked raz po dietati tuzi a nebude ho mat, bude nestastny, pes ani zazitky mu dieta nenahradia.
ak ozaj mas v sebe pevne presvedcenie ze deti nechces, rozid sa ty. a neber ho naspat. akokolvek by ti tvrdil, ze sa zmieril. nezmieri sa.

maslicka10
autor
23. feb 2016

Partnera milujem da sa o nom hovorit maximalne v superlativoch... rozisli sme sa raz. Citim sa byt psychicky vyrovnana. Som dobrosrdecna kamaratska chodime von ale niekedy len doma pyzamovy vecer som sama so sebou aj so svojim zivotom spokojna. Len som tak rozhodnuta, ze to k zivotu nepotrebujem ani nechcem viem byt stastna aj bez toho a ak partner bude chciet rodinu moze ju mat s inou nebranim mu. On vsak inu partnerku ako mna nechce

maslicka10
autor
23. feb 2016

@irusa naplna ma praca zivot s nim spolocne vylety napady budovanie spolocnej domacnosti. Len ktomuto vsetkemu nepotrebujem deti nepotrebujem niekomu nieco dat. A ani ma nedesi predstava ze ostanem sama

hradnapani
23. feb 2016

@maslicka10 tak toto je klucova otazka vo vztahu. Ak jeden nechce a druhy chce, tak nemaju spolocny zasadny ciel a tym si skor ci neskor pod sebou podpilite konar. Je od teba ferove, ze si uvedomujes, ze proste deti nechces a je to v poriadku. ale nezotrvavajte potom vo vztahu a partnerovej falosnej nadeji.To je podobne, ako ked zena deti chce, muz nie, polovica z nich napokon tie deti prijme a je za ne rada a druha polovica si k nim nenajde vztah a vsetko je na zene a potom vyplakavaju, ze on sa nestara. ty by si to ako matka (a dieta takisto) mala o to tazsie, ze deti primarne nechces, t.j. nevedela by si im dat tu zakladnu podstatu. Lebo ak ta bude niekto presviedcat, ze materinska laska naskoci automaticky po porode, tak ver, za take jednoduche to zdaleka nie je. A kludne sa moze stat aj to, ze jedneho dna po dietati zatuzis - no mozno budes po boku ineho muza a s nim ti tato predstava pride uplne normalna. Ludia su proste nevyspytatelni 😉

irusa
23. feb 2016

@maslicka10 ako zatiaľ pekná predstava....no akú máš istotu, že váš vzťah vydrží, ak máte rozličné túžby ??? čo ak ťa tak v 40-45 pustí k vode nájde nejakú 30, ktorá mu deti dá ????

maminkasisa
23. feb 2016

@maslicka10 asi este nemas dost rokov, aby Ta ako sama pises nedesila predstava, ze ostanes sama....

kattarinn
23. feb 2016

chce to cas mozno sa tvoj pohlad na iste veci zmeni