Netúžim po dieťati
Dobrý deň. Aj keď to možno nepatrí na túto stránku hľadám niekoho kto je v rovnakej alebo podobnej situácii ako ja. Nikdy ani teraz po dieťati netúžim za to môj partner áno. Veľa krát sme túto tému riešili, ale vždy ju ukončí so slovami teba to raz prejde. Aj keď sme sa už rozprávali aj o rozchode- nechcem mu brániť mať deti- tak mi povie, že ich chce mať so mnou.
Neviem ako ďalej, dúfam, že v tejto diskusii sa budú rešpektovať osobné názory. A snáď tu nájdem niekoho kto by mi vedel pomôcť alebo sa tiež zdôverí so svojím problémom.
@maslicka10 to si mozno mala napisat hned. pretoze, to su zasadne veco. mam taku kamaratku, tiez je stastna a nikdy nebude mat deti. rozumiem ti, a zial musis partnera opustit. bude to pre neho drsne, ale potom ti bude aj vdacny 🙂 viem o com hovorim, aj ja som opustila cloveka, ktory bol presvedceny ze ja som jeho na cely zivot. teraz je stastny s niekym inym a mame velmi pekny vztah, aj ked plakal a velmi ma nenavidel...a este pridam, ze tvoj postoj je uplne normalny. nie kazda zena po dietati tuzi a nie kazda je aj schopna a chce dieta vychovat...a nie je nic horsie ako nechcene dieta
@maslicka10 hmmmm....no ťažko, no on asi teba ľúbi, no neviem, či aj ty jeho....nakoľko to je z môjho pohľadu od teba sebecké...pretože človek ak ľúbi snaží sa toho druhého urobiť šťastným .... 😒 😒
Toto dám precitat aj mojmu partnerovi aby pochopil, ze ked sa chcem a nim rozist nemyslim to zle a nechcem mu ublizit... a taktiez ze ak zena nechce dieta nie je nenormalna
@irusa ale dieta nie je na den ani na mesiac. A ak sa necitim na to ze by som ho mala mat a mala vychovavat tak preco by som ho mala partnerovi dat? Aby bol spokojny? A potom vlastne zistil ze asi sme ho nemali mat? A dieta bude citit ze je nechcene
@maslicka10 čiže by ti bolo jedno kedy ťa zajtra nechaj ? A ostala by si sama, lebo dajme tomu povedala by si každému mužovi na prvom rande, že nechceš deti A ten by sa viac neozval? Úplne hypoteticky. Prídeš mi neskutočne chladná. Celkovo z tvojich príspevkov. Začínam celkom chápať prečo nechceš deti. Ale nič v zlom...
@maslicka10 no fakt neviem, myslím, že riešním je ten rozchod....lebo myslím, že časom sa to aj tak stane
budem uprimna.
vyjasnite si toto este pred svadbou, ale nie s tym, ze "ved po svadbe pouzijem svoje triky na neho/nu" - toto je nezmysel a budete len obaja trpiet a na seba vzajomne tlacit, ty nepovolis, on bude to vselijako riesit... snazit sa ta manipulovat, aj citovo vidierat cez iných ludi...ty budes na prasky a neznasat kazdu tehulku 😀 😀
Sadnite si za jeden stol a spytaj sa ho, ci je zmiereny, ze bude cely zivot bezdetny...
chapem, ze spolu chodíte velmi vela rokov, ale kvôli tomuto sa vam moze rozpadnut neskor manzelstvo a je lepsie ist z kratsej cesty, ked ste este obaja slobodni.
S tvojou tuzbou po dietatku, neviem, ja si nemyslim, ze kazda milujuca maminak horlila za babatko kym ho pocala... a bola cela paf z toho a v tehotenstve sa znasala... pre mna moc idealisticke predstavy... Podla mna, kebyze mas dietatko, ta laska k nemu pride, ak si zdrava (hlavne emocne) zena a je v tebe laska... budes ho milovat...to sa inak ani neda...
@maslicka10 To,že deti nechces je v poriadku nie vsetky zeny chcu deti a to ze ich nemaju a nechcu neznamena ze su horsie alebo menejcenne ,mna len zaraza aka si tvrda,razna tiez mam pocit ako by si mala nrjaky blok, ale nie preto,ze nechces deti ale preto ako o tom vsetkom hovoris,vies aj ked pises ,,keby som mala dieta,nemala by som ho rada,bolo by nechcene,nelubila by som ho,to ze ho nechces ,chranis sa aby si ho nemala je jedna vec ale takto tvrdit ,ze by si ho nelubila keby si ho mala vrd by bolo tvoje,naozaj sa radsej s partnerom rozid a najdi si takeho ktory ma priority ako ty
@maslicka10 ak by si nahodou omylom, zlyhanim antikoncepcie otehotnela, co by si robila?
Naozaj nechcem rozoberaat temu potraty-nepotraty, len mi to pride taky celkom dobry ukazovatel.
ja teraz svoje 6 mesačné bábo držím na rukách a nedala by som ho za nič na svete........
vyjadrujete sa tu ženy, ktoré máte deti a poniektoré nedokážete pochopiť, že sú ženy, ktoré po dieťati netúžia. A ešte hľadáte aké sú skutočné dôvody za tým, že ich nechce. Ale celkom určite podľa vás nie je v poriadku. A keď ho bude mať, tak bude nakoniec šťastná.
No sú aj ženy, ktoré dokážu byť naplnené inak ako materstvom.
Píšem o sebe, tiež som nikdy necítila mať deti a ani necítim. Mám deti rada a to je všetko. Proste sú aj také ženy. Tak to skúste mamičky prijať.
Tu ide o to ako sa má postaviť k partnerovi, ktorý dieťa chce. A viaceré sa zhodneme na tom, že je to problém keď jeden po dieťati túži a jeden nie. A dosť vážny.
@zitaje ak by nedajboze zlyhala riesila by som to potratom
@mandala77
ja nemam deti, ale neverim, ze keby si mala v rukach svoje dietatko, zazivala s nim vela krásnych chvil a spoznavania, ze by si ho nelubila... netuzila chranit.
Cloveka moze naplnat aj kopec iných veci ako materstvo, ci su to konicky, ci praca, ci neviem co... ale urcite sa to nevyrovna rodine, detom... blizkosti cloveka...
@maslicka10 toto by som povedala patnerovi. Teda ak sa tak este nestalo...
@mima4 bohuzial je to mozne. a ako som uz vyssie pisala. nie kazda zena je toho schopna. skuste si nieco precitat. naozaj to, ze tzena nechce dieta nie je nic nenormalne
@radanna11 skor si myslim ze by som ho vychovavala cisto mechanicky. Chladna nie som ani bezcitna som velmi mily a empaticky clovek ak padli temy dieta tak na mna odhadovali ze ho budem mat medzi prvymi lebo posobim materinskym dojmom a pravda je opak.
@maslicka10 ale vies co je zvlastne? AKo si mozes byt taka ista, aka by si bola matka?
Mas z materstva strach? Mas pocit, ze by si sa o dieta prilis bala, a to nechces? ALebo sa bojis zlyhania? Nie su to vsetko len tvoje strachy?
@silvinkabb
nechcem hodnotit ci normalne, ci nenormalne..to je tazke povedat, aj ked tazsie chapat 😉 ale podla mna pokial zena je citliva a laskava a nema vazne psychicke problemy urciteho typu, tak keby to dietatko prislo, tak by ho lubila... mozno by sa do toho dostavala postupne a pomalicky... ale nakoniec by revala na jeho besiedke v skolke 😀 😀 😀 od dojatia a stastia pravdaze.
@irusa zaujimava otazka na garancie ze ju neopusti o 10 rokov🙂 lebo teda ja som vo vztahu 15 rokov, sme zobraty, mame rovnake ciele, 2 deti ale teda garanciu co bude za 10 rokov nemam absolutne ziadnu🙂
@maslicka10 paci sa mi ako odolavas natlaku prestastnych matiek s jedinym zmyslom zivota v detoch😀
suhlasim s mimou - zial toto je naozaj dolezita otazka a podla tvojho popisu to naozaj nevyzera tak zeby on ustupil s touto myslienkou, tiez ale suhlasim ze tvoja tuzba po dietati moze kedykolvek prist aj ked teraz si uplne pevna v svojich postojoch a mas v tom uplne jasno.
Ja poznam zeny ktore vedome deti nemaju - ziju stastny partnersky zivot, maju svoju malu rodinu s muzom... velakrat su to nadherne dobrosrdecne osoby, ktore by boli urcite super matky, ale oni to k svojmu stastiu nepotrebovali - staraju sa pritom mnohokrat o deti sirokeho pribuzenstva... a to staci🙂 staraju sa ked maju chut a su vtedy super... inak ich naplna zivot ktory si same vybudovali - ich praca, konicky, kamarati, partner etc. ... osobne nechapem ako toto moze byt nepochopitelne pre niekoho. Ja sama som necitila mat potrebu deti preto lebo by som sa bez nich necitila uplne... u mna to bola len prirodzena tuzba... bola som stastna pred tym ako som ich mala, stastna som aj teraz - jasne ze moj zivot obohacuju a uz si neviem predstavit byt bez nich, ale na druhej strane keby ich boh nedoprial tak si nemyslim ( nepoznajuc pocit ich mat ) ze by som nedokazala byt stastna...
byt na tvojom mieste, volim tiez rozchod - clovek v takejto otazke nemoze prist o seba - je milion veci kde sa v partnerstve kompromis da spravit - aj ked ja som videla pary ktore sa rozviedli uz len kvoli rozlicnej predstave o byvani... toto je ale vec pohladu na svoj buduci zivot - daleko vaznejsia otazka... a tvoj partner by asi zostal navzdy nenaplneny
@zitaje nemam strach ani z materstva ani ze by som zlyhala len nechcem mat dieta . Je to velmo zly priklad ale to je ako ked niekto nechce psa tak ho mat nebude
@maslicka10 ok chapem. Mozno ako niekto, kto uz dve deti ma a nechce tretie. Jasne ze to je uplne o inom - ale rozumiem 🙂
@maslicka10 Ahoj, ja som sa cítila podobne. Otehotnela som len preto, že sa to tak nejako po 5tich rokoch manželstva čakalo. A teraz som šťastná ako blcha, že mám ten malý uzlík 🙂 keď sa smeje je to ako keby zvonili zvončeky a som nesmierne hrdá na každý pokrok ktorý spraví. A to som deti mať nechcela. Keď som otehotnela tak som panikárila, že čo som to urobila. Myslela som, že ho nebudem mať rada a teraz by som za neho aj život položila. S takými pocitmi nie si sama.
@mandala77
dokazem pochopit, ked niekto nechce dieta ale neverim, ze keby nahodou prislo, co sa moze stat, ze by ho clovek nemiloval. To by musela byt zena velmi kruta a surova, aby neprejavovala lasku k vlastnemu dietatku.
Si zober seba, si na materskom a rodinnom fore, a nechces mat deti a teda si zalozit rodinu, to tiez nie je len tak...

@irusa ja mu v rodine nebranim. Som dospela ak ma na rozhod dovod akceptujem to. Ja som mu to povedala hned ako to je so mnou a detmi a bude lepsie ak si najde taku co mu tie deti da. Zamietol tuto odpoved s tym ze chce byt so mnou