icon

Netúžim po dieťati

maslicka10
23. feb 2016

Dobrý deň. Aj keď to možno nepatrí na túto stránku hľadám niekoho kto je v rovnakej alebo podobnej situácii ako ja. Nikdy ani teraz po dieťati netúžim za to môj partner áno. Veľa krát sme túto tému riešili, ale vždy ju ukončí so slovami teba to raz prejde. Aj keď sme sa už rozprávali aj o rozchode- nechcem mu brániť mať deti- tak mi povie, že ich chce mať so mnou.
Neviem ako ďalej, dúfam, že v tejto diskusii sa budú rešpektovať osobné názory. A snáď tu nájdem niekoho kto by mi vedel pomôcť alebo sa tiež zdôverí so svojím problémom.

mima4
23. feb 2016

@jeannna paci sa mi tvoj zodpovedny a mudry pristup k detom, pretoze coraz viac sa stretavam s nazormi, ze ked je zena uz v kritickom veku (nad 30), tak uz neriesi vhodnost, nevhodnost chlapa ale proste ide aj do vztahu, ktory pre nu nie je az tak to prave orechove ale proste nebyt matkou je pre nu vacsia tragedia ako zit s niekym, s kym to nie je tak, ako si to predstavovala. Mozno preto tu je aj tolko toho vela na fore, ze zeny su nestastne v tych vztahoch..a mozno cakali ze detmi aj dotycny sa zmeni.

jeannna
23. feb 2016

@mima4 Vies co? Asi ma v tomto dost ovplyvnila rodina, z ktorej pochadzam, aj ked bola kompletna, ale v urcitom smere nefunkcna a potom ked som sa ako mlada au-pairka starala o deti v Nemecku, a ti rodicia na ne zvysoka sr*li, bolo mi ich luto a som si povedala, ze ja chcem kompletnu a funkcnu rodinu. Mala som to vryte do mozgu ako pecat vypalenu do hrude 🙂

lubkavargova1
23. feb 2016

Mila zakladatelka, je uplne jedno co ti poveda iny ludia. Riad sa s vojim srdcom a nezabudni zapojit aj rozum. proste nerob nieco co je uplne proti tvojej srsti. To ze necitis a nepocujes "aaaaaaaaaaaaaleluja" ked vidis kocik a babo, nie je nic tragicke. Proste to necitis. Rozhodne vsak ak zijes v partnerskom vztahu tam ste uz dvaja a pozerate na urcite veci spolocne....nie nadarmo vravia nase babky "pri pohlade na chlapa si poloz otazku, chcem aby toto bol otec mojho dietata???" Akekolvek zavahanie nieco naznacuje...a potom, nepocuvaj recicky typu "si stara a bla-bla" len aby si mala vztah, mala babo a potom aj do roka rozchod...pisem rozchod lebo manzelstvo je nieco uplne ine naco vela vela zien este nedozrelo (sice aj chlapov) ale recickami typu dieta je najdolezitejsie sa budu ohanat jedna radost....uvazuj a potom sa rozhodni.

mima4
23. feb 2016

@jeannna uplne s tebou suhlasim. Mat dieta nie je o mne, o mojich ambiciach, pude a neviem com, je to o tom dietati, dat mu ten najlepsi zaklad do zivota ..

petra7777
23. feb 2016

@maslicka10 Dnešná registrácia a rozpútanie vojny 😀 Aké dospelé ....

marienka1703
23. feb 2016

Mozno ma tu vela z vas odsuuuudi, ale ak zena po dietati netuzi tak nieje ZENA,"""!!!! bohuzial, nenechat tu za sebou nikoho, zit zivot stereotypny, ako dakujem pekne, klobukkk dole🙂

mima4
23. feb 2016

@marienka1703 a preco si to myslis, ze nie je zena?

kittykat22
23. feb 2016

@maslicka10 Ahoj, mam kamaratov okolo 40 rokov a su bez deti aj bez partnera - je to z vlastnej vole. Su to vsetko muzi a ostavaju zatial sami pretoze nenasli vhodnu partnerku alebo tie vztahy ktore mali neboli dost dobre aby to dieta mali. Poznala som ich byvale partnerky a teda boli to zeny ktore by si nemali ani kupit psa a nie to este mat dieta. O detoch moc neuvazuju. Hovoria ze sa na to citia staro, ale ani predtym o nich moc nehovorili (pozname sa 15 rokov)

Ich zivot je vyborny. Je pohodovy. Chalani su s tym zmiereni. Ziju fajn single zivot a prilezitostne skusia nejaku zenu na vztah - ale nejako to zatial nedopadlo 🙂 maju pracu, chodia cvicit, vela travia v spolocnosti. Vecer chodia von a casto cestuju do zahranicia. Nic im nechyba. Su to fajn chalani povahovo aj vyzorovo. Ziadny egoisticky idioti alebo povrchni ziarlivci alebo mastni psychopati. Travia vela casu s rodinou - matka/otec/vlastni surodenci. Na ich zivote nie je nic zle a povedala by som ze v porovnani so zivotom kde to aj ked s detmi moc nefunguje - ziju lepsi a kvalitnejsi zivot. Predpokladam, ze ked nam odrastu deti tak s nimi budeme travit viac casu 🙂

jana_eyre
23. feb 2016

@marienka1703 ak to nie je zena, tak co potom je? je muz zenou ak po dietati tuzi?

je 7miliard ludi, 7miliard nazorov a zivotov.. kazdy je iny a kazdy ma ine smerovanie.. ak niekto nechce deti, nech ich nema - nikto nema pravo ju sudit - ak je pre teba jej zivot stereotypny, neznamena ze musi byt aj pre nu..

ja som napr deti nemala preto, aby som tu po sebe niekoho zanechala, mala som ich preto lebo som chcela mat deti - lepsie to vysvetlit neviem.. premna najlepsie rozhodnutie v zivote, ale ak to niekto citi opacne - preco by ich mala mat a nemala by byt zenou?

silvinkabb
23. feb 2016

@marienka1703 povedala mama dvoch deti, ktora chce tretie vsak? neodsudzujem, ale ty to pochopit nemozes

silvinkabb
23. feb 2016

@kittykat22 a prosim ta odkial su? mam kopu rovnakych kamaratiek 😀 a strasne mi je luto, ze niesu zadane

kittykat22
23. feb 2016

@maslicka10 inak ak chces ostat bez deti tak by som asi volila vacsie mesto na zivot. Je tam viac kulturneho a zabavneho vyzitia. Neviem ci to nie je lepsie ako zivot na malom meste alebo dedine. Navyse vo velkom meste odpadaju predsudky a ludia ti daju viac pokoj 🙂 nemas na ociach vsetky spoluziacky s kocikmi a xy detmi, susedov s blbymi otazkami atd. atd 🙂

marienka1703
23. feb 2016

@silvinkabb citaj lepsie profil, ak uz sme pritom! 🙂

kittykat22
23. feb 2016

@silvinkabb byvaju v bratislave 🙂 ten zivot aky vedu sa im paci a podla mna preto ostavaju bez deti a partnerky. Len sa to boja priznat 😀

pretoze u nas povedat ze nechces zenu/muza a 2 deti (no samozrejme chlapca a dievca) a svadbu v kostole a dom so zahradou a psom tak je nieco zle. A idealne vsetko do 28 rokov. 😀 tak to nepochybne je nieco hrozne zle, chore a zvratene. Viz niektore prispevky tu 🙂

alaguema
23. feb 2016

@maslicka10 riaď sa tým, čo cítiš. Nie každý je tu na to, aby plodil deti. Čo ale asi bude problém, je túžba tvojho partnera, ktorý deti chce. Tam sa ťažko zladíte, lebo toto sú silné veci a dokážu vzťah rozložiť. On čaká, že to príde. A ak to u teba nepríde, príde možno problém vo vzťahu. Ale určite nie je dobrý nápad mať dieťa len preto, aby si ulahodila mužovi. Môžeš skúsiť regresnú terapiu. Možno je tam blok, ktorý sa dá odstrániť.

marienka1703
23. feb 2016

@jana_eyre ja neodsudzujem, ja vyjadrujem len nazor, ako si pisala 7 mil nazorov, to je jeden moj, tak ako aj ty aj iné maju nazor tento je moj🙂 a nikomu jeho nazor neberiem🙂

silvinkabb
23. feb 2016

@marienka1703 prepac, ale nelustrujem kazdeho, kto tu prispieva. pod menom ukazuje, tak som reagovala. kazdopadne podstata je rovnaka 😉

silvinkabb
23. feb 2016

@kittykat22 uplne z duse mi hovoris. a ked odbocim od materstva, tak tie domy. to mna ide vyrutit, akokeby som bola na okraji spolocnosti len zato ze nemam a nechcem dom...

jana_eyre
23. feb 2016

@marienka1703 ked niekto povie o zene, ze nie je zenou lebo netuzi po detoch - to podla mna sudenie je.. ved ked to nie je sudenie, tak mi odpovedz na moje prve dve otazky.. 😉

alaguema
23. feb 2016

@silvinkabb máš právo vyjadriť svoj názor, to ti neberiem. Ale ak to nie je žena, tak je to čo?? To by ma zaujímalo.

silvinkabb
23. feb 2016

@alaguema nerozumiem otazke 🙂

alaguema
23. feb 2016

@silvinkabb prepáč, to malo byť pre @marienka1703 ...sorry 🙂

silvinkabb
23. feb 2016

@alaguema transvestita 😀 srandujem 😉

mima4
23. feb 2016

@silvinkabb to fakt bez doma sme na okraji spolocnosti? no čo budeme dve šupáčky 😉

hoogy
23. feb 2016

@maslicka10 ja by som na tvojom mieste zrusila tu svadbu, nerozumiem preco si vobec suhlasila, ze sa za neho vydas ked mate tak rozdielny nazor vo velmi zasadnej veci. bojis sa, ze zostanes sama? ano aj to je mozne, ale najdu sa aj chlapi, ktori nechcu mat deti. ten vztah keby ste sa zobrali by bol len boj vas dvoch a utrpenie pre oboch.

pattii
23. feb 2016

@maslicka10 nič si z toho nerob, ja mám v okolí veľa párov a tiež aj manželstiev kde nie sú deti. By som dokonca povedala, že žijú šťastnejšie - majú iné hodnoty v živote. Ja tiež nemám túžbu po dieťati ale partnera mám - dokonca som aj tri roky pracovala ako profesionálna nanny, čiže viem aké je to byť neustále s deťmi a jednoducho na tom nič nevidím. Nikdy ma to nenadchlo mať vlastné. Môj priateľ tiež chcel jeden čas mať dieťa ale keď som mu dovliekla kamarátkyne počas babysittingu po pár hodinách ho to prešlo a uvedomil si, že ak ja nechcem byť na dieťa sama ako otrok tak aj on by s nim musel tráviť niekoľko hodín denne - intenzívne. A od vtedy si žijeme šťastne a neriešime okolie, že čo ako a prečo.

A dnes keď existuje toľko mladých rodín ktoré, po narodení dieťaťa opúšťa jeden z partnerov - to si ani predstaviť nechcem ako musia trpieť obaja a najmä to dieťa. Osobne by som nikdy v živote nevystavila dieťa niečomu takému. Takže z môjho pohľadu niekedy nemať deti je aj dobré.

hoogy
23. feb 2016

@silvinkabb
@mima4 baby pridavam sa na okraj spolocnosti, co nema a ani nechce mat dom 😀 😝

radanna11
23. feb 2016

@pattii ja aj ked neodcudzujem ani jeden par,ktory deti nema ale sebeckejsie a hnusnejsie riadky ako tie,ktore si napisala som este necitala,robila sa opatrovatelku a mat deti ta nenadchlo?nic na tom nevidis ? To ako mas postavene priority,dieta sa nerobi preto ze nas ma bavit sa on starat ale preto ze clovek tuzi, sa rozrast,zanechat tu po sebe nieco,zaplnit prazdne miesto v srdci,a niekto tuto potrebu zase nema to tiez chapem ale ty sa k tomu stavias ako k lyzovaniu alebo strikovaniu,nic na tom nevidim a nenadchlo ma to

janka54321
23. feb 2016

U mna tuzba mat dieta prisla az v 30...a to som s partnerom, teraz uz s muzom bola od 15...bolo nam tak dobre osamote...riesila sa skola, byvanie, zamestnanie a podobne a par dni po 32. narodeninach som porodila...a veru tuzba mat dieta prisla zo dna na den....muz sa tiez nato este necitil a veru nic nam neuslo....mozno aj u teba ten pocit este len pride...

sardinka32
23. feb 2016

@maslicka10 Len aby to nedopadlo tak, ze ked ich uz biologicky mat nebudes moct, zacnes ich chciet, takze bacha na to. Ale tak este existuje adopcia, pripadne si mozes najst partnera, ktory uz deti ma, cize uz dalsie nebude chciet a Ty budes mat od jeho tuzby po dietati pokoj. 😉
Ak Ta Tvoj partner nedokaze opustit a nelubis ho natolko, ze by si bola ochotna aspon jedno dieta s nim mat, tak sa s nim rozid Ty, kedze on to zjavne nedokaze a utapa sa v sebaklame...vsak sa vravi, ze nadej umiera posledna a on sa tym zrejme riadi. A k tomu ze po 35tke by zena nemala mat dieta, dodam len tolko, ze ja sa na to este chystam pred 40tkou, ak Boh da, tretie...a to nie som ziadna tutuli mutuli roztapajuca sa maminka. Mozno ked by si mala dieta, pochopila by si, ze ho vlastne chces a ze to take hrozne nie je...teda obcas aj je. 😀