Netúžim po dieťati
Dobrý deň. Aj keď to možno nepatrí na túto stránku hľadám niekoho kto je v rovnakej alebo podobnej situácii ako ja. Nikdy ani teraz po dieťati netúžim za to môj partner áno. Veľa krát sme túto tému riešili, ale vždy ju ukončí so slovami teba to raz prejde. Aj keď sme sa už rozprávali aj o rozchode- nechcem mu brániť mať deti- tak mi povie, že ich chce mať so mnou.
Neviem ako ďalej, dúfam, že v tejto diskusii sa budú rešpektovať osobné názory. A snáď tu nájdem niekoho kto by mi vedel pomôcť alebo sa tiež zdôverí so svojím problémom.
@radanna11 to je len môj osobný názor. Každý človek je jednoducho iný, so mnou ani ten úsmev dieťaťa, ktoré keď bolo napapané a bolo oň dobre postarané nič neurobilo. Bavilo ma to ako typ práce nie ako nejaké posolstvo alebo prioritu do budúcna. Ja zase neodsudzujem matky - chápem a rešpektujem ich osobné rozhodnutie len je smutné ako niektorý to berú ako samozrejmosť mať deti.
Moja kamaratka a tiez jej sestra tiez netuzili mat deti. Vydali sa a neplanovali ich mat. Ja som tiez nevedela, ci chcem. Prislo to samo a bez vydaja. 🙂 o par mesiacov po mne ostala tehotna sestra tej kamosky, mala 36. A teraz uz chce aj ta kamaratka. Nazory na zivot sa naozaj menia. Niekedy do toho len vhupneme. Zmena je zivot. Tym nechcem vytvarat na teba natlak. Nechaj to plynut... samo sa to vyriesi. Partner vie ako to momentalne vidis... on moze mat deti aj neskor. O nic ho nepripravis.
Ja som po dietati zatuzila az ked som mala 28 rokov a to po dvoch rokoch manzelstva a siedmich rokoch spoluzitia. Bez manzelstva by som deti nechcela mat urcite, chcela som zazemie a aby boli veci "na poriadku", uz len kvoli dietatku a aj mojmu pocitu, ze som nejakym sposobom chranena. Vzor som mala v rodicoch, ktori su manzelmi uz 52 rokov a ja som sa narodila ako super chcene dieta do dlhotrvajuceho manzelstva. Manzel je odo mna o dost starsi a nechcel dieta a kym nemal 40 rokov...
Mozno zmenis nazor po svadbe.
@baaambulkaa on o tom vie a musí si to vyriešiť sám so sebou, že si berie takú ženu
@lanugo no a takéto ste poniektoré matky - hodnotiace a odsudzujúce.
To aj mníšky sú moderne vyšinuté a vždy boli? Z niektorých žien mám pocit, že byť ženou rovná sa byť matkou a ženskosť je meraná výškou opätkov a nalakovanými nechtami a ťuťuli muťuli rečami o detičkách, plienočkách, kočíčkoch.
A to nie je podľa vás žiaden egoizmus mať deti z dôvodu aby sme za sebou niečo zanechali (samozrejme aby sa o nás niekto v starobe postaral), lebo naplniť život si treba hlavne deťmi a ide to len deťmi si ho naplniť, lebo inak je to nuda, prázdny život bez zmyslu. No žiaľ, každá to posudzuje zo svojho zorného uhla.
Rešpekt, úcta a ženy to jednoducho nejde nejako do kopy.
@radanna11 pre Teba je bez zmyslu, lebo podľa fotky si tuším Ty písala, že ako malá si túžila po dieťati a bolo to pre Teba prirodzené. Tak ako je pre niekoho prirodzené, že po dieťati netúži. Koľko žien sa cíti osamelých vo vzťahu. Pre mňa manželstvo a ani deti nie sú zárukou naplneného života. Pre niekoho sú. Ale ja ho za to neodsudzujem ako vy odsudzujete ženy, ktoré to majú inak.
@mandala77 pozri sa, to je evolucia, nie moj vymysel. Nebudem reagovat na tvoje namietky.Je mi uplne jedno kto ako zije, ako zostarne, ci niekto bude pri jeho smrtelnej postely.Byt matkou/ otcom teda dat zivot dalsej generacie je hlavne poslanie zivocisnej rise, ci sa to niekomu paci ci nie, je to tak a bolo aj bude.Len novodobe mudrlatky riesiesia ako ich dieta obtazuje.Ale ved v pohode, kazdy ako si ustelie, tak si lahne.Pride mi, ze pre niektore je zivotnym poslanim byt "nakupna maniacka" a to uz je aky primitivizmus🙂
@mandala77 ja neodsudzujem ani teba ani ziadnu zenu co deti nechce,ked to tak neciti a nema potrebu byt milovana,lubena a obklopena rodinou ,ale tie vysvetlenia co tu padali ako dovod preco nechcu deti,obtazovalo by ma,nenadchlo ma to,nic na tom nevidim to nieje pocit a presvedcenie ze nepotrebujem priviest na svet dieta,to je lenivost a neschopnost vzdat sa pokoja koli dietatu
@lanugo každá zo žien, ktorá sa tu vyjadrovala podotýkam K TÉME a ktorá nemá deti - tak musím povedať, že tie komentáre mali hlavu a pätu, nikto nepísal, že nechce mať deti, lebo si chce užívať slobody a jej poslaním je byť nákupná maniačka alebo čosi podobné alebo ako ich dieťa obťažuje.
Ale škoda reči. Najlepšie urobila baba, čo začala diskusiu, prestala sa vyjadrovať.
@radanna11 100% suhlas. Este by dom dodala, ze su zblbnute mediami.Mam 3 blizkr kamodky.Sbsolutne sjvele baby, vzdelane, dobre pracovne postavenie.Jedna z nich ma uz roky teiriu "fieta je fsjn, ake pre mna to je nenavratna ekonomicka investicia" zato z mojich deti sa ide zblaznit, tak ich miluje. Ale dolezitejsie su pre nu handry a topanky.Dalsie dve deti neznasaju, zato co maju handier a topanok- v tom maju radost.Mna tesi to, ked mi vecer syn povie, ze ma lubi viac ako cely vesmir a ze som najmudrejsia zo vsetkych deti🙂
nemyslim si, ze su vysinute, skor su to zranene zeny, ktore mozno same nezazili materinsku lasku, dobru rodinu, domov, blizkost, nehu, pripadne zazili vela tazkych veci v rodine (alkoholizmus, nasilie, odmietanie, ...) a kedze toto si v zivote neporiesili, resp. to v sebe potlacaju, tak prirodzene odmietaju mat a milovat deti. Snazia sa to umlcat kariérou, majetkami, slavou, x milion konickami...
Moj nazor je taky, ze nie kazdy ma rovnaky materinsky pud a je to OK, ale zene bolo dane materstvo ako dar (nie povinnost).
@lanugo jedno z najdolezitejsieho z inteligencie ludstva povazujem schopnost akceptovat rozhodnutia inych, nech uz su akekolvek a nikomu neublizuju..
ty sama najprv otvorene pises, ze ju odsudzujes za to, ze nechce deti a neskor pises, ze ti je jedno ako kto zije - to nedava zmysel..
@velkacica keby aj nič nerobila len rodila tak o čo ti ide? Kedysi všetky ženy od 18-tich rodili a starali sa o deti. O to je v súčasnosti dôležitejšie, aby ženy, ktoré materstvo cítia ako poslanie a trúfajú si aj na viac detí, aby tie deti mali. A vieš prečo? Aby aspoň čiastočne nahradili v populácii deti, ktoré sa nikdy nenarodia ženám, ktoré si na materstvo netrúfajú, nechcú ho, alebo jednoducho nechcú byť matkami, alebo nenašli toho pravého atď.
Ja ženám, ktoré si trúfajú na viac detí fandím a držím im palce. Určite robia pre túto spoločnosť viac ako keby miesto rodenia a výchovy detí makali 😉
@iskrickaa moj priatel je rozvodovy pravnik. Nez som ho spoznala, tiez som vnimala manzelstvo ako bezpecny pristav. Neskor som to prehodnotila. Bohuzial dnes je manzelstvo skor podnetom ako detom a aj sebe darovat riadny stres v case rozvodu. Kazda je presvedcena, ze jej sa to nestane, ze na vztahu musia pracovat obaja a ked to tak je, tak sa nic nemoze stat a houby. Clovek sa meni, aj vztahy sa menia. Najviac rozvodov, co riesi, su s dvoj-trojrocnymi detmi. To bolo mimo temy. Inak ked som dieta nemala, tak mi liezli riadne na nervy ludia, co nado mnou krutili lutostivo hlavou akoby som bola nekompletna. Ano, bez neho si to uz predstavit neviem, dal mojmu zivotu novy smer, ale v zivote by som neohrnala nosom nad bezdetnymi kamaratkami. Zivot ma vela moznosti a zmyslov. A su aj zeny s detmi, ktorym vsetko ostatne uniklo a nie kvoli detom, su vyhorene a ich deti si to odskacu, to je tiez tragedia.
@maslicka10 poviem ti skúsenosť moje kamarátky, ona tiež deti nikdy nechcela, chodila s jedným mužom 10 rokov, on chcel deti, ona nie, on nakoniec od nej odišiel, našla si druhého, s ním chodila nejaké 2 roky, prišla svadba, on samozrejme dieťa chce, ona má už 38 rokov teraz a snažia sa už rok o bábo a nedarí sa im, no prišla na ňu túžba po dieťati ozaj až v 37, dosť neskoro, ale predsa prišla
Je to každého osobna vec a právo sa rozhodnúť nikto nema právo nikoho nútiť byť matkou. Byť matkou proti svojej voli nerobí dobrotu.niekedy clovek nechce a zistí až neskoro že mohol predsa mať salon jedno a niekedy to osud zariadi zanho že nemoze mať.. ja som tiež nechcela potom som časom myslela že aspoň jedno a keď to nečakane prišlo tak to úžasné zmenilo môj život.je ťažké ak človek nenájde pochopenie v blízkej osobe. Ale buď by sa mal stým má čas vyrovnať alebo nechať tak a ísť. Verim že sa to spraví a obaja budete šťastný
@maslicka10 jemine. Nerozchadzaj sa S ním. Nepocuvaj tieto reči.nechces, nechceš. Ka som už V 19 taštičky chcela dieťa.v niekom to je,V niekom nie. Poznám veľa párov ktorý nemajú deti, A aj keď im je to ľúto, naučili sa S tým žiť. A sú spolu. Poznám aj takých čo sú spolu 20 rokov. Bez dieťaťa. Ona nemôže,ale on ostal pri nej. Pretože ju miluje. Tak šup do svadby. A gratulujem
@maslicka10 Ahoj...ja som tiez nikdy nechcela mat deti...vzdy som sa na to pozerala cez ich plac, osrane plienky, vytahane bradavky a zdrobneniny, z ktorych sa mi chce vracat...a vies co ? o par tyzdnov idem rodit, a furt sa mi chce vracat zo zdrobnenin ktore pouzivaju moje kamosky-matky, nikdy som osrany detsky zadok neprebalovala, a stale sa desim toho, ze nebudem spat len kojit a uspavat...no ten pocit ked ta vlastne dieta kope kade tade a ty citis ze je tvoje stoji za to...velmi sa na nu tesim, tesim sa na porod ako dalsiu skusenost, tesim sa aj na to zle, lebo to cloveka posunie uplne inde...ak to ale tak necitis, neries to...ja som tiez neotehotnela, kym som nestretla mojho manzela 🙂
@janickacrazy my mame v rodine tiez pripad, baba chodila s frajerom dlhe roky, asi od 16, este v 30tke, ze deti nikdy...ze one nechce a nevime co... rok na to sa rozisli, a ona uz o dva roky na to bola vydata a dnes ma 4 deti a ked som sa jej spytala ze co tak ju zmenilo v tomto tak sa vyjadrila, ze zena niekde v podvedomi citi, ze s dotycnym dieta nechce mat, a zrazu prisiel iny chlap do jej zivota, a mega zmena v tomto....
fuu velmi zaujimave

Kto nechce deti, nech ich nema a nesili sa do rodicovstva. Je to kazdeho sukromna vec.