Neúcta bývalého priateľa voči mne a dieťaťu
Ahojte baby,
Pisem anonymne. Trapi ma, ze byvaly priatel, s ktorym mam 1.5 rocne dieta sa ku mne sprava neuctivno. Dieta bolo neplanovane, no ja si neprajem, aby to pred nim hovoril. Je maly, no nebude maly navzdy a raz porozumie otcovym slovam. Tiez porozumie, ze uraza mna. Niekedy su to nadavky. Inokedy len vyjadrenia, ako sa k sebe nehodime a co mu vsetko na mne vadi. Milion krat som sa mu snazila dohovarat. No on ma ignoruje. A najma v situaciach, ked je unaveny alebo dieta place, tak si neodpusti nejaku poznamku. Cim dalej je to s nim horsie a to mame len mini dietatko. Baby, ako to mate vy? Co vam pomohlo? Dakujem.
Píšeš expriateľa, ale potom píšeš že spolu žijete? Či som niečo nepochopila??
Ak je priateľ, tak už by bol nepriateľ 😃 a neboj, dieťa pochopí aj to, že len otec ho nechcel. Ty si mu dala život, takže si za neho zodpovedná. Aj za jeho psychiku. Vzdiaľ sa od takého človeka, čo vás uráža, určite zvládnete aj bez neho. A syn sa ti neskôr poďakuje, že si ho nevystavila škaredým slovám, pocitom...daj mu lásku, ktorú mu nedokáže dať on. 🍀🤗
@jordana111 nie som s nim. Ved je aj v nadpise, ze je to byvaly priatel. No mame spolu dieta a on ma pravo ho navstevovat a travit s nim cas. No kedze je male, tak nie su stale len sami, preto sa komunikacii s nim nevyhnem. A ani je je dobre, aby sme si dieta podavali ako balicek, aj ked sme rozideni.
Na začiatku píšeš bývalý priateľ, ale z obsahu príspevku mám pocit, že stále spolu žijete, či? ... neľutuj sa, pozbieraj sa, začni si vážiť samu seba a pošli ho do riti ... nepomôže nič, to sú typy mužov, ktoré sa nemenia ... mať dieťa znamená zmenu vo vzťahu, prídu záväzky, problémy atď. ... ale keď s Tebou spával, predpokladám, že mu na Tebe neprekážalo nič a hodili ste sa k sebe, pravda? ... parádni herci niektorí muži.
Máš dieťa z debilom a si prekvapená, že sa správa ako debil? Už toho veľa nezachránis, už si to domrvila dávno
@cocolino234
Pretože to môže zasiahnuť, bohužiaľ, hlavne detsku psychiku a dušičku ak ten blbec potrebuje pred synom rozpravat, ze bol nechcený.
Autorka, potom načo sa potrebuje stretávať s nechceným dieťaťom? Dala by som ultimátum - buď sa začne chovat ako dospelý zrelý človek, alebo žiadne stretávanie, pretože čo take debilne poznámky a taký slovik tomu dieťaťu dá do života? Pozitívne asi nič. Normálne mu oznam, ze vase ďalšie stretnutie si budeš nahrávať, nech máš dôkazy a zas bude mat pripomienky, tak bohužiaľ…
Spravaš sa neuctivo sama k sebe keď s takým mužom žiješ. A hlavne k tvojmu dieťaťu. Keď bude počuť také slova od otca keď bude väčší, ver mi , že si to zapamätá.. a niečo také dokáže zraniť detsku dušičku .. rieš život bez neho čím skôr
@cocolino234 pretoze sa spolu budeme stretavat kvoli dietatu cely zivot. Stale budeme nieco spolu riesit a dohadovat. A ked ja budem na niecom trvat, lebo mi to bude pripadat dolezite a on mi povie nadavku pred dietatom, tak ako sa mam zachovat. Ozaj netusim. Ja chcem z maleho vychovat slusneho cloveka, ktory si vazi svoju matku.
@dzulli1980 ano, presne tak. Bol to herec. No to uz nezmenim. Zaujima ma, co s toutou situaciou. Ako nastavit vztahy, aby som sa neznizila na jeho uroven a zaroven, aby som nebola ta, ktora brani otcovi stretnut sa s vlastnym dietatom. Lebo to ma moze dat kvoli tomu aj na sud.
@cocolino234 neviem, preco ma urazas. Necitala si zjavne poriadne prispevok a komenty. My spolu nie sme. Zijem sama s dietatom. Vsetko si platim sama. Ale ja nemozem zo zakona branit styku otca s dietatom, pokial on nie je vyslovene nasilnik. Ja si nemozem povedat, ze nadavas mi, tak uz viac neuvidis mna ani dieta.
@katkami123 a co mi povie na to sud, ze pred synom hovori, ze bol nechceny? To nie je trestny cin ani priestupok. Alebo co prinesie vlacenie sa po sudoch kvoli tomuto? Ked vysledok sudu je neisty.
@viestta zial, nemala som vtedy kristalovu gulu, aby som vedela, co sa stane. Zivot sa moze kazdej z nas zmenit v priebehu sekundy. A aj clovek, ktory tvrdil raz ze ta lubi, ta moze znenavidiet. Nebola moja volba byt s debilom. Tak ma prosim neurazaj.
@lenuska9999 Mam pocit, ze tu nikto necita moj prispevok a komenty poriadne. Ja zijem sama s dietatom. On navstevuje dieta. Nemoze to byt uplne bez komunikacie. Stale krmim maleho ja. Chystam mu veci na ihrisko. Planujem pre neho buducnost. Ja nemozem byvaleho uplne odstrihnut zo zivota nikdy a nemozem si robit veci uplne podla seba, kedze on je tiez rodic.
@autorka bývalého nezmenis, je to idiot. Ak to bude pretrvávať, nezostáva ti nič iné ako vysvetliť dieťaťu, že ty si ho chcela a ľúbiš ho. Keď bude väčší, pochopí to. A styk s otcom by sa mal dať obmedziť na minimum. Možno by bolo dobré si zaobstarať dôkazy, ako tu už niekto spomínal - nahrávky alebo komunikovať s ním prostredníctvom sms. Ak je taký jednoduchý, bude k tebe hrubý aj v sms a tie vieš použiť proti nemu.
@lady_hurts praveze nie je jednoduchy. Je to vzdelany clovek, ktory presne vie, co je v medzi zakona a co nie. Takze sms su vzdy ok. Ani to nie je tak, ze by ma dourazal pri kazdom strednuti. Je to len obcas a dost nevyspytatelne. Otazne je, co s tym spravi sud, ako som uz pisala. Co riesi to, ze stretnutie bude obmedzene. Lebo ja realny prisos az tak nevidim, len to, ze dieta bude vidiet, ze on je z nejakeho dovodu problemovy. A on moze este viac a rafinovanejsie podsuvat skutocnost, ze sa nemoze vidiet s dietatom, lebo "tvoja mama ma dala na sud", co je pravdive vyjadrenie, no s podtonom, ze ja som ta zla.
Tak mu povedzte ze on to dieta navstevovat nemusi, ked je teda take nechcene...naco za nim chodi ked ho nechce? Za dietatom sa chodi z lasky a koli tomu ze si chcem s nim budovat vztah a nie za to ze mu chcem odmala hoci nepriamo vtlkat do hlavy ze je nechcene. A nadavky na Vasu adresu pred dietatom.. tiez nonsense. Razne dohovorit. Ak nepomoze, upravit styk koli nevhodnemu spravaniu v pritomnosti dietata. Mozno sa da nieco take.
V tom prípade je dosť možné, že je manipulátor. V komunikácii je najlepšie, s takým človekom, sa baviť bez emócií a vecne. Akonáhle začne mať ustipacne poznámky, prerušiť rozhovor s ním a odist. Keď s ním malý bude sám, to už neovplyvnis. Jediné, čo pomôže, je komunikovať s dieťaťom. Toto totiž nie je tvoj problém a problém tvojho dieťaťa, to je problém tvojho ex. Vybijat si svoje komplexy na dieťati je prízemné, ubohe. A môže byť akokoľvek vzdelaný.
@silvike inak tiež sa čudujem, že má záujem sa stretavat s dieťaťom, keď ho nechcel. To už vyzerá, že to robí schválne, aby mohol urazat. Chorý človek.
@lady_hurts dobre, to vyskusam, ze prerusim rozhovor. A ako je mozne, ze sa s nim chce stretavat, ked ho nechcel. Lebo je naladovy. A pride v dobrej nalade a vytoci ho, ze malicky robi nieco, co sa mu nepaci. Nema na neho trpezlivost. A to je aj tym, ze s nami nezije a tieto stretnutia nezvlada. A vie, ze ma moznost odist kedy chce a nechat mi dieta s tym, aby som sa starala ja, ked ja som chcela dieta. (Tiez ziadna priama urazka, len je jasne, kam tym mieri).
Tak mu ukáž ešte raz dvere. Nech sa vráti, keď mentálne dospeje na dieta. A bez emócií, nedaj sa ničím vyprovokovat. Ak chce s ním byť, musi mať aj trpezlivosť, ešte je naozaj maličký.
@lady_hurts problem je aj to, ze maly za nim place, ked sa z nicoho nic zoberie prec a odide. Potom ja mam problem upokojit maleho. Cize tymto nepotrestam jeho, ale seba a dieta. Neviem, ako to cele zvladat. On ho nevie uspat a malicky od neho vacsinou nechce ani jest.
To by dieta nikdy nemalo počut. To ze BOLO neplanovane. Iba to, že JE lubene. A popros ex aby to pred malym uz nikdy nehovoril.🙏 A ak ma aspon trosku rad svojho syna aby sa pekne vyjadrovaj o tebe. To iste plati aj pre teba. Mysliet si môžete o sebe čo chcete ale nehovorte to pred chlapcom. Lebo vyrastie, pochopi a nie je nic horsie ako ked dieta zisti ze jeho otec je ...
@zuzinka888 uz v prispevku som pisala, ze som mu to dohovarala, ale ma ignoruje. Milion krat som mu to povedala a nic. Neviem z kadial beries, ze ja urazam jeho. Neurazam. Precitaj si riadne prispevok a komenty.
A on ma akych rodicov? Nepomohlo by stretavat sa u nich alebo za ich pritomnosti? Nechcu vidiet maleho? Mozno by sa viac ovladal a aj babka s dedkom by si k malemu vytvorili vztah.
@tykat to som uz skusala, no je to tak ako to vacsinou byva. Su na jeho strane. A maleho nevideli od rozchodu, co uz je rok. Nie sme ani v kontakte.
Autorka, mne prídeš ako sympatická a vyzerá žena. Neviem, prečo toľko hejtu na tvoju osobu. Že žena neplánovane otehotnie, to sa stať môže, ale nie je to dôvod, aby ste autorke nakladali. Koľko máš rokov? Nehrá to v tomto príbehu žiadnu rolu, ale zaujíma ma to, aby som lepšie pochopil celú situáciu.
@muzik dakujem pekne. Tiez som sklamana a zronena z tychto prispevkov. Mam 35 rokov. S partnerom sme sa v case otehotnenia lubili. Aspon teda ja som si to myslela.

Prečo si snim keď si neváži teba ani svoje dieťa utekaj