icon

Neúcta bývalého priateľa voči mne a dieťaťu

5. jún 2022

Ahojte baby,
Pisem anonymne. Trapi ma, ze byvaly priatel, s ktorym mam 1.5 rocne dieta sa ku mne sprava neuctivno. Dieta bolo neplanovane, no ja si neprajem, aby to pred nim hovoril. Je maly, no nebude maly navzdy a raz porozumie otcovym slovam. Tiez porozumie, ze uraza mna. Niekedy su to nadavky. Inokedy len vyjadrenia, ako sa k sebe nehodime a co mu vsetko na mne vadi. Milion krat som sa mu snazila dohovarat. No on ma ignoruje. A najma v situaciach, ked je unaveny alebo dieta place, tak si neodpusti nejaku poznamku. Cim dalej je to s nim horsie a to mame len mini dietatko. Baby, ako to mate vy? Co vam pomohlo? Dakujem.

Strana
z2
stanulienkat
6. jún 2022

V case otehotnenia ( sukania) sa lubia vsetci. Treba si partnera vyberat podla urcitych kriterii a v buducnosti otehotniet, az ked partnera spoznas. Uz nemas 20 rokov, aby si to nevedela. Plus mas za to, ze ti na dietatku zalezi. Ale styk by som asi upravila,alebo razny dohovor expartnerovi, ako sa sprava pred dietatom

zuzana9393
6. jún 2022

Tiez som necitala vsetky komentare. Ale nemohli by ste skusit nejaku poradnu, mediaciu? Kolko ste od seba? Mne po rozvode povedala socialna pracovnicka, aby som sa nebala, ze to vzdy trva 2 roky od rozchodu. Co teda sme uz rok mali pri rozvode za sebou, lebo sme spolu dlhsie nezili. U mna pomohlo, ked si nasiel priatelku. Tiez ma pred malym nazyval vseliak, vymyslal kraviny, raz ma dopalil a povedala som mu, ze ak nechce aby sa o nejakych veciach dozvedela jeho frajerka, tak to bolo naposledy. A ozaj bolo...odvtedy sme v pohode 😃

autor
6. jún 2022

@stanulienkat dalsi hejt. Ozaj dakujem! Vies ze su aj muzi, co su 20-25 rokov so zenou a ked si najdu novu, tak ju uz nechu ani vidiet a ani svoje takmer dospele deti? Nie jeden taky pripad poznam z generacie mojich rodicov, kedy sa ludia brali z obrovskej lasky v 22 rokoch.

kassandra25
6. jún 2022

Ludi nezmenis. Mozno inu by lubil , aj to dieta. Pri zlom spravani mas moznost obratit sa na urad prace, kuratelu socialn sluzieb a rodiny a oni ti poradia, ake mas moznosti, co si mozes podat na sud a zvolit aku opateru z jeho strany a pod akym moznym dohladom. Mimochodom teraz na dieta moze nadavat, ale v inej buducnosti sa to moze zmenit, bohuzial, aj k este horsiemu. Je ti to ako matke velmi zlé, urcite aj s tymto by som apelovala na uradoch pre pomoc. Dieta vsak zato nemoze.

stanulienkat
6. jún 2022

Nie, nie je to hejt. Je to konstatovanie. Ta "obrovska" laska na zaciatku, je velmi malo na kvalitny vztah.

cacianka
6. jún 2022

Nebuď tak vzťahovačna, ženy ti píšu v pohode, neurazaju ťa iba vecne konštatujú a radia.
Máte stanovene súdom termíny a hodiny stretnutí ? Výšku výživného ? Platbu nákladov v mimoriadnych prípadoch ?
Časy stretnutí môžeš skracovať, občas vynechať, a pri nevhodných rečiach exa odísť, eliminovať blbe reči voči synovi.

autor
6. jún 2022

@kassandra25 dakujem pekne. My este nemame stanovene sudom nic. Sud sa zatial nevyjadril. Moja ziadnost je u sudcu. A to moze este dlho trvat, kym sa k niecomu dopracujeme. Urad prace preto asi este nemozem kontaktovat, lebo oficialne nemame stanovene ani vyzivne ani vylucnu alebo striedavu starostlivost. No situacia je horsia z mesiaca na mesiac. Ja sa bojim buducnosti. Ako sa k tomuto celemu postavi moj syn, jeho okolie. Snazim sa byt dobrou matkou. No prave situacia, ze som slobodna matka vyvolava tie hejty, co tu baby pisu. Toto si moze mysiet aj moje okolie, jeho buduce ucitelky, rodicia kamosov atd. aj ked to predo mnou nahlas nepovedia. Plus do toho byvaleho nadavky. Nechcem, aby ma bral syncek ako neschopnu a zlu osobu. Ano, nasla si nevhodneho partnera. No to, ze mi to tu kazda druha skrituzuje, moju situaciu uz nezmeni. Musim pracovat s tym, co mam. Navyse nikto nevie, ako co bolo. A aky sme mali vztah predtym.

tarvika
6. jún 2022

ja ta uplne chapem. no jeho nezmenis, dohovarat mozes kolko chces. Jedine co mozes urobit, je vysvetlovat dietatu, ako sa veci maju, ked uz bude vacsie, primerane veku. Teda v zmysle, ze ocko niekedy skaredo rozprava, zrejme je nahnevany, alebo unaveny, netreba si to vsimat. Pripadne ak to budu priamo utoky na teba, tak stylom, ze niekedy rodicia maju rozdielne nazory na veci, ocko sa na mamu hneva a preto tak rozprava, ale nebrat si to osobne.

liljana
6. jún 2022

Ked ta zacne urazat, zloz vzdy telefon, zavri dvere, nebav sa s nim, neodpovedaj na invektivy. Povedz mu, ze dieta nema byt zatahovane do vasich dospelackych konfliktov. Ma pravo na normalnych rodicov, alebo ked to nejde, tak aspon na normalneho jedneho rodica. Ak to nevie, ci nechce pochopit, nebudes mu vychadzat v ustrety v nicom. Nech sa rozhodne, ci to chce po dobrom, alebo po zlom. Ze budete vychadzat a pomahat si, alebo si budete robit napriek.

autor
6. jún 2022

@tarvika dakujem pekne. Nieco taketo som potrebovala pocut.

viestta
6. jún 2022

To nie sú hejty. Ty si sa proste zaľúbila do nesprávneho človeka, porodila si mu dieťa. On sa nezmenil zo dňa na deň, on sa len ukázal v pravom svetle. Co bolo impulzom vieš len ty. Alebo aj nevieš. Iste je, že to čo robí je jeho práva tvar a jeho podstata, ktorú si ako ťažko zaľúbená nevidela. Skus sa teraz zamyslieť, či tu neboli už vtedy signaly, ktoré si prehliadka.
A ako sa k tomu postaví tvoj syn? Len čas ukáže. Ak budeš dobra matka, tak on to bude vedieť aj keď mu tento exemplár bude tlačiť do hlavy kaleráby.

autor
6. jún 2022

@liljana dakujem. Problem je to, ze mam male dieta. Cize zatvorit dvere, odist ci vyhodit ho malickeho rozplace a treba ho utisovat. Mne to uplne rozhodi krmenie alebo uspavanie. Cize je idealne ak som casto pri nich prip. neodchadzam len tak z nicoho nic. Ani ked on odide z nicoho nic, tak to maly dobre neberie. Place, ide k dveram, ukazuje na dvere atd.

katkami123
6. jún 2022

Autorka pozri si vyjadrenie právnika. Ak má potrebu ťa zhadzovať pred synom, dokonca pred ním hovoriť, ze je nechcený, Sid môže upraviť styk na minimum, ak sa nemieni zmeniť, pripadne zrušiť. Ty sa s ním teraz stýkať na základe dohody medzi vami, alebo už máš stanovené stretávanie súdom? Alebo máte striedavú? Či to ste sa iba vy 2 tak dohodli a ty už sa plašíš súdom?

autor
6. jún 2022

@katkami123 dakujem pekne. To som nevedela. Ano, cakam na sud. To moze vraj aj rok trvat. A bojim sa urobit nieco, co by mohlo byt pouzite neskor proti mne. Napriklad ze by na mna vytiahol, ze som mu zabranovala vidiet dieta, ked chcel.

marca12
6. jún 2022

Sud s tym nic nezmoze. Kolko vulgarnych chlapov a nasilnikov,agresorov ma povoleny styk s detmi. Bohuzial nespravis s tym nic. Preto treba starostlivo vybrat dietatu otca,lebo toto je kriz na cely zivot. Budes musiet vynalozit vela sil,aby si z dietata vychovala dobreho a slusneho cloveka. Ty sa budes snazit a on ti to za jeden vikend osamote s dietatom pokazi a takto dookola to pojde.

kassandra25
7. jún 2022

Urad prace mozes kontaktovat a chodit sa stazovat aj kazdy tyzden......, kolizna si bude robit zapisy a predlozia sa na súde, z toho sa dalsie vyvodí. Moze vas aj navstivit doma. Moze tvojho byvaleho priatela dat aj psychiatricky vysetrit. Mas vela moznosti a hlavne, ked ste este pred súdom. Ono mozes mat aj partnerstvo uzatvorene s manzelstvom s tym najlepsim a najuzasnejsim chlapom na svete a po rokoch mozes zazit to, ze z najlepsieho sa stane cisty tyran a to najhorsie peklo ti pripravi, takze o tom tu polemizovat na stranke MK je absolutne zbytocne, ci sa chlap stane debilom zo zaciatku, zo stredu alebo z konca tvojho zivota. Prave zostava malo manzelstiev nerozvedenych a z toho mala este mensie malo netrpi tak, ze revu doma do vankusov pravidelne. To iste plati aj pre nezosobasenych. Kto z tych, co niekoho ma, uz nezavidel normalne tej, co je rozvedena, stastna a vysmiata? Nech mi tu niekto konkretizuje taku osobu , ale zo 1000 az 1 sa mozno najde. Takze tak. Pisat ti o tom, ze ty si na vine atd, to tu len same krahule hlupe idu nieco triafat a potom doma vzapati sa pohadaju s tym svojim, co povedal a nepovedal a co spravil a ako co myslel a ako ju urazil, a cele hnus. Este nepoznam taku, co je 100 percentne spokojna a to cely zivot je no problem. A ak to tak je teraz, presne o 5 rokov byt nemusi.

petricka22
7. jún 2022

Zas sa tu mudruje, aky si mala nespravny vyber partnera… 🤦‍♀️
Ja som v rodine zazila chlapa, ktory bol uzasny, par rokov zil s mojou svokrou, svoje nevlastne vnucata mal rad. Bol robotny, slusne sa vyjadroval, nekonfliktny, vsetci si ho oblubili… no a po asi 5 rokoch si zmyslel, ze chce svokrine majetky a tak sa otocil, ze na neho uz parkrat policiu volali.
Ale niekto si stale pojde svoje mudrlantske reci a pri tom si myslim, ze doma im to tiez dost vrzga, len tu budu mudrovat 😏
Radu nemam, ale drzim palce. Bude to tazky boj…

autor
7. jún 2022

@petricka22 ano, najma co teraz spravim s tym, ze som si vybrala nevhodneho partnera. Minulost sa zmenit neda. Jasne, ze si to vyciitam. Jasne, ze to lutujem. Jasne, ze ma to trapi. Ale to, ze mi to este dalsi budu zdoraznovat mi teda vobec nepomaha.
Blahozelam vsetkym, co maju super muza po svojom boku, ktory ich bude na rukach nosit do konca zivota. No je to len a len stastie. Nic ine. Lebo ziadna z nas nevie na 100% povedat, kto aky bude o 5, 10 ci 20 rokov.

katkami123
7. jún 2022

Ono, ja ani neviem, prečo sa tu toto rieši, aký partner a akého si si vybrala, atď., každá z nás, ktorá ma za sebou viac vzťahov mala aj debila 😀 bohužiaľ… pozri na nete advokátov, mnohí pridávajú rady ohľadom rozvodov na čo prihliadať a rozoberajú tieto témy. Skús aj odoberať cez fb, tam ma kopu advokátov svoje stránky, takto sa nebudeš všetkého zbytočne báť a budeš poznať hranice, kedy dosť.

zuzinka888
7. jún 2022

Precitala som si este raz a pises : priatel sa ku mne sprava neuctivo. A nepisala som ti ze ho ty urazas.

katkami123
8. jún 2022

Pozri sem, tu o tom píše jedna advokátka

autor
8. jún 2022

@katkami123 ale to je o striedavej statostlivosti. To my nemame a ani on o to nema zaujem, lebo nema detsku izbu, kde by maly bol. On vie dieta len u mna navstevovat. O to zaujem ma. No nie za kazdeho pocasia sa da ist von.

katkami123
9. jún 2022

Pozri, jediná možnosť je si s ním sadnúť bez emócií a normálne mu vysvetlit, že si vážiš, ze o malého má záujem, ale neželáš si, aby ho vťahoval do konfliktu medzi vami dvoma. Ak má s tebou nejaký problém, nech to oznámi tebe, nie pred synom. Taktiež, že by si ocenila, keby ste si medzi sebou podávali iba základne informácie - čo jedol, čo ma rad na jedenie, kedy chodí spať, aký je jeho režim atď. Zvyšok a nejaké jeho narážky na teba alebo syna, nech si nechá pre seba, ty ani syn na to nie ste zvedaví. Úplne chladne a s čistou hlavou mu zo oznam. Ty sa toho tiež drž a nehadaj sa s ním, tiež s ním hovor iba o nevyhnutných veciach. Ak zas bude mat blbe pripomienky, povedz mu, ze to budeš riešiť aj na súde, pretože bol oboznámený s tým, že vášho syna nemá zatahovat do konfliktu, ktorý máte vy 2 medzi sebou. Na druhej strane, tiež mu stále nestoj za zadkom, keď je so synom, tie 2-3 hodiny s zvladne s ním zahrať aj bez tvojej pomoci.

Strana
z2