Neustále choré dieťa a návrat do práce
Ahojte, chcela by som sa spýtať tých, ktorí ste na tom rovnako ako my ako riešite vykryvanie choroby.
Mam čerstvo 3 ročného syna,v novembri začal so skolkou a ja pracou. V skolke za január bol 3 pracovné dni, odvtedy týždeň teplota, potom kasel a teraz ma zelený sopel...dedkov nemáme, babky mame dve, ale mladé a pracujúce. Nemá nám kto pomôcť počas choroby, občas si babky zoberú pár dní dovolenku ale to je všetko. S manželom si striedame homeoffice, od zajtra idem na OCR. V praci mi povedali, že si to mam poriesit ako len chcem ale láskavo mam prísť do prace. Realne muž s nim nemôže byť doma, lebo bol cely minulý týždeň. Akp riesite takéto vykryvanie? On je nonstop chorý, aj keď xhodi do malého kolektívu s 10 detmi. Dakujem.
@zuzanockamt zelený sopel je problém to si snáď nemusíme písať.Pri 2 pracujúcich ľuďoch nemôže byť ťažké zaplatiť týždeň opatrovateľku.kazdy zelený sopel je signál na výter z nosa.Ty sa cítiš dobre, keď máš zapchaty nos a niečo na teba lezie?kvôli takým ako ty su deti stále chore
@drzaopica Ja som napísala to, čo mi povedala pediatrička. Nepíšem o upchatom nose. A áno, bol by problém vykryť choroby opatrovateľkou.
Opatrovatelka. Viem, ze to nie je lacne a ja som toez prve skolkove roky robila len na nu, ale stalo mi to za to nevypadnut z pracovneho zivota.
@romanovic ved to je najlepsie riesenie len tu je vobec otazne ci mamicka chce v tej praci prokracovat po dvoch MD/RD teraz spat do prace co neznasala uz pred tymi rokmi proste primarny problem ta opatera nebude
@kikailavska1 opatrovateľka a ako to tu bolo spomínané, dat dieťa do škôlky hneď ako to bude možné. Nečakať kým prestane kašľať, soplit to môže niekedy trvat celú zimu. Spýtaj sa pediatricky ci už môže ísť dieťa do škôlky a podla toho sa riad.
Mňa za toto mali učiteľky a niektoré matky v škôlke za zlú, lebo som dávala kaslajuce dieťa do škôlky. Riadila som sa tým co mi povedala doktorka, keď povedala ze môže ísť tak šla aj keď ma tam mali v zuboch... Kašeľ mala zo suchého vzduchu z paneláku, nádchu zväčšené nosne mandle, doma ostala len keď bola naozaj chorá - teploty, únava atd
@zuzanockamt ja som sa tiež riadila tým co mi povedala pediatricka, aj keď na mňa spolumatky v škôlke zazerali.
Mám sestru v Holandsku ma tam 2 deti a toto co sa deje u nás vôbec nepozná ze deti nonstop doma. Tam ich nechávajú doma iba ked sú fakt choré, s bežným detským soplom sú v škôlke. Celkovo tam decka viac otuzuju, žiadne dečky do kočiara, čapice na hlavách aj v lete, v kolektíve sú oveľa skôr ako u nás....

@zuzanockamt co je na tom strasne? Hned sa da ziskat iny pohlad na vec, ked diskutujuca da do aktualnej diskusie iba strohe informacie