Neustále problémy s manželovou ex
ahojte, ach ja ani neviem ako mam začat tento príspevok ale potrebujem to niekde zo seba dostať a hlavne ma zaujíma čo by ste vy na mojom mieste robili/nerobili. som mamičkou na meterskej mam 11 mesacnu dcerku a manzel ma z predchadzajuceho vztahu 7 rocnu dcerku v striedavej starostlivosti. s manzelom som sa zoznamila ked mala jeho dcerka tri roky a od zaciatku som si ju velmi oblubila lebo je to mile zlate sikovne dievcatko, vytvorili sme si kamaratsky vztah kedze je u nas pomerne casto a mam ju rada akoby bola moja vlastna ale samozrejme nesnazim sa jej nahradit mamu ani nic podobne,.a tym ze sa jej venujem hram sa s nou rozpravame sa si oblubila aj ona mna..no a tu nastava problem ...jej mama totiz o tom nechce ani pocut a nedavno prisla k nam a spustila na mna aj na manzela neskutocny vresk ze preco malu manipulujeme ze sa stale k nam pyta a place ze chce ist k otcovi a k tete monike ze co sme jej tu naslubovali a cim si ju kupujeme,,ze cele dni nic ine nepocuva len ze chce ist malá k nam..tak sme sa jej snazili pokojne vysvetlit ze nic take nerobime len sa s nou normalne hrame ideme na ihrisko aleob len tak do mesta uz sme boli aj v divadle aj kine ..na to zacala ze ona nema tolko penazi kedze ostala na dieta sama a ani vyzivne nema takze ona si ju nemoze dovolit brat hore dole ako my po zabavach a mame s tym laskavo prestat lebo poda ziadost o zverenie to jej vychovy a manzel malu uvidi raz za mesiac cez vikend..a hlavne sa pustila do mna ze ja nemam prehnane okolo malej skakat ze ci nestaci ze som jej rozbila manzelstvo ( s muzom som sa zoznamila ked bol uz takmer rozvedeny ale nevadi). ..tak sa jej pytam ci ako mam malú ignorovat ked k nam pride alebo ako co mam robit aby bolo dobre tak odvrkla ze hej a tresla za sebou dverami..ja viem ze nie som malej matka ale to teraz ked bude si chcet somnou kreslit alebo aby som ju zobrala niekam na zmrzlinu mam jednoducho jej povedat ze nie lebo mama si to nepraje?..neviem poradte mi prosim..
@panelacikova ty si riadne zatrpknuta ,ty ju poznas ,ze vies co obnasa starostlivost pocas toho ako je u nich?
Chovas sa k malej krasne a spravne. Neuberaj z lasky a pozornosti ktorou ju zahrnas. Citi u vas zazemie a stabilitu, za tu detsku dusu vo vyvoji ktora sa formuje sa prihovaram. Neprerusuj to co mate uz zabehnute. Ze mate fungujucu rodinu sa nemusis citit vinna ci dlzna. Ste vsetci stastni, kto chce sa k laskavej vychove prida. 🍀🌹
@aristka čítaj ďalej a daj sa do kľudu. prospeje ti to
@zuzanockamt prosim ta a yo je aky korektny vztah s dietatom ?
Venuješ sa jej, zle je. Keby si sa jej nevenovala, tiež by bolo zle, bola by si zlá macocha. Hocičo spravíš, bude podľa ex zle. Preto rob tak, ako cítiš. Ex má problém sama so sebou a ten si musí poriešiť len ona sama.
@zuzanockamt ty uber ,co jej tu vtlacas za blbosti ,to dieta je sucastou jej muza a ona je sucastou jej otca .Tu ma problem biologicka matka dietata a je to len jej problém ,ktory si vyvrsuje na vlastnom dietati .A urcite ak to bude progredovat ,musi sa to tiesit .To ,kde sme ,aby ina zena ,matka u radila ignorovat dieta ,ktore je a bude dozivotne sucastou jej rodiny ak im to vydrzí.
@zuzanockamt pan bol rok po rozvode ked sa s autorkou spoznal.
@zuzanockamt akom nestasti inych? Autorka sa zoznámila s otcom uz ked bol takmer rozvedeny, cize ona manzelstvo nerozbila. To, ze matka ma o miza zaujem po rozvode... No to mala riešiť predtým ako k rozvodu vobed došlo. Muž si našiel inu( autorku) treba to respektovat a dat sa do kľudu.
@aristka Ona nie je súčasťou života toho dieťaťa - dieťa má už svojich rodičov - matku a otca, cudzia žena sa nemá čo hrať na náhradnú matku. A vyjadrovať názor si môžem presne ako ty. To, že sa ti nepáči, to môj problém nie je.
@dianka555 my byvame v podnajme, jej ostal byt po rozvode
@zuzanockamt ake vytlacanie ? Su rodina a ja jej tlieskam ,ze tak krasne prijala dieta .A fakt sorry ,asi sa pre nieco rozviedli a sama pise ,ze bol rok slobodny .Ty si co za cloveka ,deti su krasne stvorenia a kazdy normalny clovek ich prijme s laskou a usmevom a nie ich odstrkovat .Veď s ňou budu zit cely zivot.
@zuzanockamt v poriadku ked teda je malá u nas co mi odprucate robit / nerobit?..lebo malá sama za mnou pride, cize ju mam poslat prec?.alebo jej neodpovedat ked sa ma nieco pyta? alebo ked mi chce s niecim pomoct tak ju poslat od izby?..alebo co radite? lebo ja jej nekazem aby ma volala mama ani nijak neohovaram jej mamu ani nic podobne
autorka, smiem vedieť dôvod, prečo tvoj súčasný partner nechal celý byt bývalej? fakt ma to zaujíma. väčšinou totiž sa majetok rieši, obaja chcú z niečoho žiť. či byt bol jej ešte pred svadbou? ako to bolo?
@aristka Môj názor je jasný, stojím si za ním. A nikdy by som s rozvedeným mužom novú rodinu nezakladala a nekradla otca dieťaťu. Tak isto by som si ja po prípadnom rozvode neriešila nového partnera. Deti majú len jedného otca a jednu matku.
@panelacikova byt bol jej ale aj on investoval do prerabky bytu, lebo bol starsi a presiel komplet rekonstrukciou..muz ma na to doklady kolko investoval ale nechal to tak a prenechal jej ho cely so vsetkym..nechcel z neho ani cent..po rozvode si prenajal trojizbovy byt v ktorom teraz byvame
autorka a k dieťaťu: už som ti napísala, že asi sedenie u psychológa by to vyriešilo, nenavrhoval jej takúto možnosť tvoj partner?
@dianka555 je možné, že byt mala ex už pred sobášom, preto jej ho "nechali".... inak tomu nerozumiem. a celkom dosť súhlasím s riešením, polovica výplaty tam, polovica tam...
@zuzanockamt takze rozvedeni ludia ktori maju deti nemaju pravo na novy vztah?
Autorka
Teraz už len pokračovať v tej rozprávke, keď si sa jej takto votrela do života a začala sa hrať na matku. Je mi ľúto tej ženy, že prichádza o dcéru.
@panelacikova ja tomu nijak nebranim aby jej daval peniaze na malu nikdy som s tym nemala problem
@zuzanockamt odpovedzte mi na otazku prosim? co som polozila vyssie lebo fakt nechapem vasmu zmyslaniu?
autorka - investícia v podobe prerábky nemá ani zďaleka hodnotu ako samotná nehnuteľnosť, ale to nie je témou príspevku. ja som robila vo svojom živote už nie jednu rekonštrukciu a taká naozaj poriadne rozsiahla ma vyšla 20 000 kompletne so zariadením (stoly, nábytok, postele, sanita, linka, všetko...) takže zase až tak veľmi veľa do toho asi nevrazil, ale ako píšem, toto nie je témou príspevku.
len pre druhý raz nepíš: byt ostal po rozvode jej, lebo to pôsobí, akoby ten byt tvoj úžasný partner nechal celý bývalej a svojej prvej dcére.....
Autorka
Majú, ale nemusia zakladať nové rodiny. Sú rôzne formy vzťahov.
Už som odpovedala - pokračovať v tej komédii a kradnúť matke dcéru.
a k tým peniazom: navrhli ste spolu s partnerom, žeby ste jeho ex teda niečím prispeli, aby mohla dcére dožičiť aj ona? prijala to?
Matku dietata musi ofic.riesit tvoj partner ,urcite jej pristup vyvrdovat sa na dietati nie je ok .Ty robis dibre ako si dieta prijala a urcite ak sa situacia s krikom pred vasimi dverami bude opakovat ,treba ju upozornit ,ze si to neprajete a budete komunikovat ,ked bude v klude a buchnut dverami .Existuju psychologovia ,soc.kuratela a budu sa pytat aj dietata.A existuje a mediator .Ty bud hlavne v klude deti potrebuju pokoj a pohodu.
@panelacikova rozpravali sme sa o tom viackrat ked boli chvile ze sa muzovi v praci darilo ze ci by mi to vadilo keby dal nieco ex na malú nikdy som stym nemala problem vsak je to aj jeho dieta a viem ze par krat taj dostala do neho peniaze ale je pravda ze nie pravidelne..

Mal by to riesit tvoj manzel s mozno jej pohrozit uradmi ,svoje emocie si nesmie vyvrsovat na dietati mate paky ako veci riesit .