icon

Neustále problémy s manželovou ex

27. feb 2023

ahojte, ach ja ani neviem ako mam začat tento príspevok ale potrebujem to niekde zo seba dostať a hlavne ma zaujíma čo by ste vy na mojom mieste robili/nerobili. som mamičkou na meterskej mam 11 mesacnu dcerku a manzel ma z predchadzajuceho vztahu 7 rocnu dcerku v striedavej starostlivosti. s manzelom som sa zoznamila ked mala jeho dcerka tri roky a od zaciatku som si ju velmi oblubila lebo je to mile zlate sikovne dievcatko, vytvorili sme si kamaratsky vztah kedze je u nas pomerne casto a mam ju rada akoby bola moja vlastna ale samozrejme nesnazim sa jej nahradit mamu ani nic podobne,.a tym ze sa jej venujem hram sa s nou rozpravame sa si oblubila aj ona mna..no a tu nastava problem ...jej mama totiz o tom nechce ani pocut a nedavno prisla k nam a spustila na mna aj na manzela neskutocny vresk ze preco malu manipulujeme ze sa stale k nam pyta a place ze chce ist k otcovi a k tete monike ze co sme jej tu naslubovali a cim si ju kupujeme,,ze cele dni nic ine nepocuva len ze chce ist malá k nam..tak sme sa jej snazili pokojne vysvetlit ze nic take nerobime len sa s nou normalne hrame ideme na ihrisko aleob len tak do mesta uz sme boli aj v divadle aj kine ..na to zacala ze ona nema tolko penazi kedze ostala na dieta sama a ani vyzivne nema takze ona si ju nemoze dovolit brat hore dole ako my po zabavach a mame s tym laskavo prestat lebo poda ziadost o zverenie to jej vychovy a manzel malu uvidi raz za mesiac cez vikend..a hlavne sa pustila do mna ze ja nemam prehnane okolo malej skakat ze ci nestaci ze som jej rozbila manzelstvo ( s muzom som sa zoznamila ked bol uz takmer rozvedeny ale nevadi). ..tak sa jej pytam ci ako mam malú ignorovat ked k nam pride alebo ako co mam robit aby bolo dobre tak odvrkla ze hej a tresla za sebou dverami..ja viem ze nie som malej matka ale to teraz ked bude si chcet somnou kreslit alebo aby som ju zobrala niekam na zmrzlinu mam jednoducho jej povedat ze nie lebo mama si to nepraje?..neviem poradte mi prosim..

liv1
28. feb 2023

@thoughtfulweirdo s niecim suhlasim ale s tym poslednym-vyzivnym nie. Ex ma byt, donktoreho on investoval, nechal jej ho. On je v prenajme, ma dalsie dieta a nova zena na rodicovskej. Nevidim dovod na vyzivne. Ale ze absolutne. Keby mal nejaky obrovsky prijem, tak by bolo v jeho dobrej voli, aby dieta zazivalo zivotny standard aj u mamy podobny ako u neho. Ale kedze su v prenajatom byte…

dianka555
28. feb 2023

@liv1 byt jej nenechal, byt bývalej darovala jej mama.

liv1
28. feb 2023

@dianka555 nechal, nepytal 20 tisic eur za prerabku, ktoru tam vlozil. Vdaka comu stupla hodnota nehnutelnosti

dianka555
28. feb 2023

@liv1 áno ale to tvrdí autorka, jej to povedal terajší manžel. Že má podklady k tomu. To ma faktúry za prácu. Potvrdenie o nákupe materiálu. Ako hospodárili tu je málo informácií o celej situácií.Peniaze mu mohla presunúť na účet aj matka prvej dcéry. Prerábka bola počas chodenia, manželstva?

veverka84
28. feb 2023

@renatik999 250 eur postovou poukazkou- matka dietata nechce poskytnut IBAN uz na sude jej povedala sudkyna nech ho da, no ale len preto ze povedal ze chce platit trvalym ona ho na just neda.ona proste ako moze zle robi.a 150 eur na sporenie malemu aj to mala nariadene sudom zalozit vinkulovany ucet a ani to neurobila az na druhe upozornenie sudu a potom sa to doplatilo naraz.mamina je tak chorobne upata na 6 rocne dieta ze robi 20 hod mesacne u svojho otca za 65 eur aby mu doslova stala nonstop za ritou, do skolky len na pol den, kontroluje kto co kde s malym ako, a ked to nejde podla jej predstav rozbija v nervovych vypatiach veci.zrela na lieky.snazil sa s nou vyjst no stale stale dokola robi zle cez toho maleho, takze ide sa to riesit, policajne zaznamy su. na urade prace u koliznej tiez, a pojde to na sud, a tam uz potom pokuta, odobratie pridavkov, trestne stihanie odobratie dietata.Bohuzial, ked niekto nevie posluchnut sudne rozhodnutia mysli si ze moze vsetko,tak v konecnom dosledku to nasledky bude mat pre nu a bohuzial aj pre maleho.No ale dieta je oboch rodicov nie iba jej...

liv1
28. feb 2023

@dianka555 ale chapes to je irelevantne. Proste ten byt ma, mala ho, peniaze od nej nikto nepyta - super. Ked bola na materskej rodicovskej, tiez pravdepodobne sla vacsina z muzovho platu. Ale to su len nase dobady. Ja reagujem na to, ze absolutne nevidim dovod na vyzivne.

dianka555
28. feb 2023

@liv1 veď že vôbec nemáme informácie o celej situácii, koľko rokov mali keď sa spoznali , po 20, po 30, matka dieťa kde robila na Slovensku v zahraničí aký mala finančnu rezervu a on to isté. Kľudne otec môže byť aj murár, robí zo stavbami. Nevieme o nich nič. Situáciu nepozname ani z jednej strany. Len opis autorky. Či má matka dieťa nárok na výživné tiež nemôžeme posúdiť. Tak v podstate ani jeden z nás čo tu napísal svoj názor vôbec nevieme o tom ako to je naozaj je v realite.

kvetinka75
28. feb 2023

@liv1 každý vychádza iba z toho, čo napísala autorka. Koľko informácií a aké uvedie, také odpovede dostane

lujza123
28. feb 2023

Zaujmave kolko takýchto ex tu prišlo obranovat matku. Za svoj vzťah/nevztah s dcérou si môže ona sama, nikto iný.
Tiež mi dcéra chodievala k ex, zrovna v jej 6 tích rokoch, my sme prerabali dom finančne úplne na mizine, čas tiež žiadny nazvyš a jej otec si mohol dovoliť oveľa viac než my.. Detske centra, dovolenka pri mori, lyžovačka, darčeky... Nedalo sa tomu úplne konkurovať, ale aspoň som sa snažila v rámci mojich možnosti... Chodievali sme opekať k ohňu, stanovať k jazeru, na ihriská.
Jasne ze zamrzí keď sa dieťa opýta "a my prečo nejdeme k moru? " Tak prekusnem vlastne pseudokrivdy,
Vysvetlím dieťaťu situáciu a hlavne mu doprajem.... Nie ísť nieco zakazovať ex.
A nie žiadne dieťa nevymeni svoju mamu za darčeky, teda pokiaľ je ta matka normálna, nie nejaké vynervovane ublížene psycho

veverka84
28. feb 2023

@lujza123 presne tak,moja s otcom na dovolenky nechce,isla by rada so mnou no ale teraz to nevyda tak mame ine zabavky,a myslim ze nema ziadnu ujmu a je rada za to ze sme spolu.a praveze ma 10 rokov a absolutne sa neda kupit ako si mysli jej otec…

liv1
28. feb 2023

@dianka555 ale ved my vieme ci ma narok na vyzivne. Nema. Dieta je v striedavej starostlivosti, ex ma byt a pracu. To ze niekto si mysli, ze by bolo ci nebolo vhodne aby jej daval peniaze, je nepodstatne. Narok z pravneho hladiska nema. To je proste fakt.

dianka555
28. feb 2023

@liv1 áno ale vždy je ale, autorka celú situáciu opisuje vo svoj prospech. Fakt je že on má dve deti. Ti je jedno že z dvoma ženami. Starať a jedlo im má dávať rovnako. @autorka kde si zaliezla? Dôležité informácie si vôbec neposkytla.

dianka555
28. feb 2023

@lujza123 lebo každý vidí len tú svoju pravdu. Len on je ukrivdení. To by som musel byť jasnovidec aby som to mohol reálne posúdiť, ktovie čo všetko by som videl.
Zase matka nemôže byť až taká hysterka alebo zlá už by ju niekto nahlásil či zo škôlky, školy, detský lekár, susedia.

autor
28. feb 2023

@dianka555 prepacte ze som sa odmlcala nesedim tu cely den mam 11 mesacne dieta..a nie nesnazim sa opisat len vo svoj prospech opisujem realne situaciu ako sa deje..co robim ja co vadi muzovej ex a podobne..

ckocka
28. feb 2023

Vstúpila si do rozpadnutej rodiny, medzi matku a dieťa. Môžeš byť zlatá, svatá, a aj tak to nemusí fungovať. Ale s tým treba rátať.

liv1
28. feb 2023

@dianka555 to co je za vyjadrovanie “autorka kde si zaliezla” kks to kde si na trhu? Ona nie je povinna pisat ti tu presne informacie

dianka555
28. feb 2023

@liv1 kks autorka tiež nie je povinná napísať pravdu. Všetko mohla prekrútiť . Ako vieme že neklame?

liv1
28. feb 2023

@dianka555 a to ta tak trapi? Aj keby, je to jej vec, nie je povinna ti tu nic vysvetlovat. Nie sme na sude

zuzanockamt
28. feb 2023

Autorka
Mňa by ešte zaujímal dôvod rozvodu. To čo je za muža, ktorý opustí ženu s ročným dieťaťom?

dianka555
28. feb 2023

@liv1 netrápi ma to, samozrejme že nie sme na súde. Už keď sem autorka napísala tak nielen jednu časť z celého príbehu. Kašľať na nich, autorka vedela do čoho ide. Nech je to ako chce, musí rátať s tým že ťa prvá ex je tu aj jej dcéra. Mala na výber. Minulosť jej manžela tu bude stále. Nič iné jej neostáva iba s tým žiť a riešiť starosti aj radosti nie len jej rodiny ale aj ex. Či je autorka šťastná to je už na nej.

aristka
28. feb 2023

@dianka555 a ty co si sudkyna ,ci advokat ex ? To co si dovolujes riesit celu situaciu od piky ,nechces vediet aj ci spolu spali pred manzelstvom? Riadna uderka ...je jedno co tam je ,nema si to vyvrsovat na vlastnom decku alebo im ist zvonit na zvoncek a vencit si tam svoje krivdy a duplom ak je tam i druhe dieta .Ma moznost tiez riesit cez urady ( asi nema co ) .

simona20201309
28. feb 2023

@liv1 nepýtal 20tis lebo mal zrejme pocit viny a výčitky, keďže si našiel milenku, s ktorou odišiel. Aspoň ze tak... to by teda bol riadny hajzel, keby od nej žiadal peniaze za prerabku

autor
28. feb 2023

@simona20201309 prosim vas ešte kolkokrat mam napisat ze sme sa zoznamili rok po ich rozvode?

autor
28. feb 2023

@zuzanockamt dovod rozvodu bola muzova ex svokra ktora im vyrazne zasahovala do vychovy a do vztahu a muzova ex ju nechala a davala jej vo vsetkom za pravdu, dokonca im zasahovala aj do prerabky, aky material nabytok a podobne, ked sa narodila mala bol u nich dennodenne neraz az 5 -6 hodin vkuse ked sa muzovi daco nepacilo hned sa donho pustila svokra a jej dcera bola na jej strane..takto to islo dva roky..a nemam toto len od muza potvrdili mi to aj ini rodinni prislusnici..

dianka555
28. feb 2023

@aristka nie som obhajca ex, takto ako vieme či autorka hovorí pravdu? Nemôžem obhajovať ani jednu ani druhú , či si kamarátka autorky?

zuzanockamt
28. feb 2023

Autorka
Ďakujem za odpoveď.

simona20201309
28. feb 2023

@zuzanockamt autorka píše, že bol ,,takmer" rozvedemy, takže dôvod rozvodu je jasný.
Mne je tiež ľúto tej ex, aj keď ju neobhajujem, pretože takto to nemala riešiť. Dcéru len zbytočne stresuje.
Ale samozrejme ze je v nevýhode. Nemôže jej poskytnúť to, čo hej poskytujú oni. U nich má úplnú rodinu, harmóniu, pokoj....
A u mamy len frustrovsnu nestastnu matku, ktorá možno častokrát nevládze, je unavena a dcéra sa jej začína vzdialovať. Stráca ju.

Preto je neskoro na obvinivania. Kto, prečo a zaco...
Je potrebné nájsť riešenie. Obdivujem, že autorka pri 11mes bábätku ma toľko času a energie venovať sa 7r slečne.

aristka
28. feb 2023

@dianka555 to je jedno ci hovori pravdu ,nikto ti nemôže a nema si dovolit domov vyhukovat a vykrikovat a diktovat ako maš žiť .Chápeš ?

simona20201309
28. feb 2023

Jaj tak potom sa ospravedlňujem.

autor
28. feb 2023

@simona20201309 v pohode nezacala by som si so zenatym muzom nikdy