Neuvedomelá svokra
Svojej svokre som od zaciatku zrejme nesympaticka ,kedze mi to davala najavo roznymi blbymi narazkymi a odmeranym spravanim od kedy ma pozna... Vrchol vsetkeho bolo ked sme sa s terajsim manzelom nastahovali do jednej domacnosti, zacala mu vsetko organizovat v byte ako keby ona tam mala byvat.. Po svadbe sa to ako tak zlepsilo, lenze co cely cas pretrvava je,ze sa horlivo montuje do nasej financnej situacie, teda hraje sa na nasu financnu poradkynu, co a kedy kupit, alebo naco to kupovat.... Manzelovi huci do hlavy kadejake blbosti ako ma robit s peniazmi, kde ma zainvestovat,ked na nieco nema tak mu s radostou pozicia ,pricom potom sa len nepriamo povysuje nadomna ze ona je ta dolezitejsia ako ja,naposledy to bola kupa mensej nehnutelnosti,o ktorej som ja nevedela a bola mi zatajovana,kedze som s tym nesuhlasila... Nakoniec z toho vysvitlo ze to cele znova ona organizovala... Uz som z toho uplne zufala,cely cas sa nam len montuje do vztahu, manzel si neda povedat,psychicky ma to vycerpava,ja uz nevladzem ustavicne viest hadky kvoli nej... ☹ Neviem co mam robit ale asi takyto vztah nema zmysel,zazili ste uz podobnu situaciu???
@dedikatessa takychto pripadov je strasne mas pravdu. vela manzelstiev to ani nyvdrzi kvoli tomu. ja keby som svojho muza nemilovala tiez som snim uz davno neni. u nas je viac problemov co sa tyka svokry. stale si narokuje moju dcerku, stale ju chce na vikend k sebe, ale dcerka ma len 18 mesiacov. manzel nevidi problem preco by tam dcera nemohla ist, ale ja stym problem mam. navyse uz som jej ju par krat aj dala a nedopadlo to velmi dobre ale podrobnosti nejdem pisat je to stasne na dlho. hadame sa v velmi kvoli tomu teda vlastne kvoli nej. uplne je nou zaslepeny. a byvat do jej domu urcite nepojdem tam by sa asi nase manzelstvo aj rozpadlo. neviem sice ako muza prehovorim, aby sme tam nesli byvat. uz je to dost na rozpadnutie. tlaci nanho a to dost! chce aby sme sa tam do vianoc prestahovali......
ja ked manzelovi poviem ze nech sa pozrie kvoli comu teda kvoli komu sa zas hadame tak aj tak neprizna ze je to kvoli nej. neviem dokedy to vydrzim....
@ppain ty sa hlavne s manzelom nehadaj. mna tiez nastvalo ked si muz za mojim chrbtom kupil to auto, ale predychala som to. nechcem aby mal muz vo mne cloveka ktory nestoji za nim. prave naopak davam mu najavo ze mi moze verit, ze sa mi moze zo vsetkym zdvoverit a ze ked bude nejaky problem tak ho spolocne vyriesime. iba ja a on a nie ja, on a svokra! je to tazke to je jasne ale vydrz to! ani sa mu nevyhrazaj rozvodom, lebo si ten rozvod este privolas. vies on moze mamke hovorit ze sa snim chces rozviest a ona ho v tom bude podporovat! inak kolko ma tvoj muz rokov? typujem ze tak do 25, ze?
@natalka331 32 ma
@crystal333 mas dva nicky?? inak to je uz dost stary to by sa mohol uvedomit
@ppain Ze, drb! Tak toto je fakt rarita, co citam....
Matka a syn maju spolocny ucet, kde manzelka nema pristup..... 😕 😕 😕
Ak sa budes chciet rozviezt je mu to jedno,....... 🙄
Kocka, tu ti zostava len vytazit financne zo situacie, lebo mne sa nezda, ze vy ste funkcna rodina.....
Tiez radim zacat setrit svoje peniaze, a celkovo mi to pripada, ako velmi dlhy proces rozchodu...
Neviem, ci by nebolo vhodne mu napisat email a povedat mu, ze s tymi kupami roznych nehnutelnosti, alebo cohokolvek, co s tebou neprediskutoval, ze s tym nesuhlasis a nikdy si nesuhlasila....to budes mat aspon podlozene dokumenty, keby prislo na lamanie chleba a prislo by az k rozvodu.
Toto je tak zla situacia, ze ja nemam ani radu- ja by som mu to asi podrobne v emaile vysvetlila, co robi a ako nici rodinu. ☹
@ppain no tak keď ti povedal,že môžeš kľudne odísť,to je naozaj vrchol všetkého ☹ ,tak asi naozaj nemá význam ostávať v takom vzťahu,ale to už je na tebe,či sa naozaj tak rozhodneš,ak ano,tak ako digysa napísala,by som sa najprv,bez jeho vedomia poriadne pripravila na rozvod,čo sa právnej stránky týka,a potom išla do toho.Držím palce....
@ppain je mi luto, co prezivas ☹ Skus vážny rozhovor s manželom na neutrálnej pode, co najdalej od svokry....Tam mu skus važne vysvetlit, ze svokra Vám zasahuje do vztahu a že manželstvá fungujú úplne inak. Skus sa ho opztat ci ta vobec este lubi.... Manžel je uplne pod vplyvom svokry. Ak bude chciet zotrvat s tebou tak mu navrhni odstahovanie sa min. 100 km od svokry....prípadne skus navrhnut nejake pravidla vo Vasom vztahu..... 😖 Každopadne držím palce, aby ste to nejako vyriesili.
@ppain plačeš na zlom hrobe moja milá!!
Ak by tvoj muž miloval teba tak svokra nemá šancu.Toto máte čo za manželstvo?Akú úlohu tam zohrávaš?Si len inkubátor pre pokračovatela rodu?
Všetko je tam zle.Hned na začiatku si spravila chybu-ty si sa zle vydala.Začni tam.
fakt, ze tvoj manzel so svojou matkou konaju za tvojim chrbtom v dost zavaznych a zasadnych otazkach svedci o tom, ze Ta nemaju za nic a teda nepovazuju za samozrejme zaangazovat Ta do zalezitosti ako plnohodnotneho clena a partnera. To je smutne. Ale v prvom rade si to treba vydiskutovat s manzelom! On je ten kto ma stopnut vlastnu matku, ze na iste rozhodnutia ste uz dvaja a preto to bude najprv konzultovat s tebou. Nezazila som sice tolko toho co Ty, ale predsa len som mala zial skusenost podobnu. Nastastie jednorazovo. Ani moja svokra nepovazovala za slusne a samozrejme konzultovat so mnou jej umysel, do ktoreho navliekla mojho muza a ku ktoremu potrebovali moj podpis! Jednoducho jedneho krasneho dna prijuchala na navstevu ako na hotove, s muzom mali uz rozhodnute a mne podstrcili papiere na podpis, ze toto by potrebovali! Slo o statnu premiu zo stavebneho sporenia pre svagra a jeho druzku! Neboli ani natolko slusni a vychovani, aby ma o takuto laskavost poziadali a ani aby to vobec so mnou prekonzultovali. Svokra mala totiz postoj, ze vsak staci komunikovat so svojim synacikom, naco s nevestou, ta je predsa piate koleso u voza. Najma ak ide o svagra a jeho onu...tam nehladi nalavo napravo od opicej lasky. Cele toto teatro nasledovalo bohuzial po obdobi "studenej vojny" kedy sme so svokrou nekomunikovali pre jej drzost, ked sme sa ako tak udobrili a ospravedlnila sa, tak to nasledne takto spinavo vyuzila! Ale bolo to raz a ja som sa zaprisahala aj posledny a ak by sa to nedajboze malo tendenciu opakovat tak mila svokra si to za klobuk viac neda. Dodnes mi nepodakovala, ze diky za prejavenu ochotu ani ona ani moj slusne vychovany svagor a jeho druzka. Vsak naco, nie? Taketo habadury v nieci prospech su predsa v rodine samozrejme!
U vas to znacne presiahlo mieru, pretoze neda sa zrovnavat pitoma zmluva na stavebne sporenie s nejakou smiesnou premiou s kupou nehnutelnosti. To je sakra rozdiel a toto sa vazne poza chrbat partnera nerobi. Aj keby slo len o tento jediny pripad. Lenze u vas je toho uz pozehnane a manzel by si mal uvedomit, ze si jeho plnohodnotna partnerka, na ktorej nazor sa v takychto zasadnych veciach musi pytat! Byt teda tebou, razne si to vyprosim a kludne mu pohroz aj rozvodom, v tomto pripade by Ti sudca dal jednoznacne za pravdu a milu mamicku aj so synacikom by zhasol ako faju. Nech si maznel vyberie koho ma vlastne za partnera lebo zjavne nevie kam patri.
@ppain pre boha! DOcitavam tvoje doplnujuce prispevky a normalne som si k tomu musela slahnut balik krekrov! Ved to je des! Takze svokra je disponentom na ucte....jezisi a tvoj muz zavali co je Ta do toho co on kupuje....do kelu!!! Je Ta do toho vela sakra, ved i jeho zakinita manzelka, celozivotny partner tak Ta musi do toho byt vsetko co za machinacie robia. Aj do toho ta je ci nerobia niekde dlhy lebo tie by si ako manzelka cvakala. No moja mila, tu by som ja razne sekla s takymto volom. Toto uz presahuje naozaj akukolvek akceptovatelnu hranicu! A zeTi muz povie nech si ides? To hovori za vsetko! Chces byt za handru? No toto je sila.... Spis to do navrhu ziadosti o rozvod presne ako to je. To sa na sude otocia panenky pravnikom.
inac dakujem pekne kocky za vas nazor, chvilku som myslela,ze uz asi ja zvelicujem ,nakolko sa mi to oni snazili nahucat do hlavy... To este som nepisala o tom druhom probleme, ze aku ,,facku,, pravdy som to rano dostala, inac by ste tu asi kazda jedna radili rozvod. Necakala som ,ze sa ocitnem v takej blbej situacii, nakolko sa tento podobny problem riesil uz aj predtym,ale toto je uz asi moc....
@ppain no este lepsie! Ona Ta ma vazne za totalnu nulu. Oj dievca, toto by som ja letela z koze a zrejme jej rovno do usmevu a to mi zvycajne adekvatna reakcia dost dlho trva. Ale toto by ma prebralo k okamzitej akcii. No to je des...
Nie nezvelicujes celkom urcite. Im nedochadza kam zasli vo svojom spravani. Ale to je bezna vec. Ani mojej svokre nedocvaklo, ze poza chrbat sa nic nerobi a na vsetko su iste pravidla a postupy. Moj muz tiez zo zaciatku pri mojom vybuchu nechapal o co mi akoze ide, ale nasledne mu docvaklo a uvedomil si co vyparatil. Ale to je fakt v porovnani s vami chaby odvar.
@ppain moj svokor je tiez ucinena katastrofa, miesa sa do vsetkeho, ma blbe poznamky, furt k nam chodi na "navstevu", kritizuje vsetko co uvarim, vycita mi, ze som marnotratna, najradsej by zil v stredoveku, kedy zeny posluchali muzov, triasli sa pred nimi a boli len prostriedok na rodenie muzskych potomkov atd... cela kopa je toho...
zhodujem sa s babami v tom, ze problem nie je v svokre, lebo vacsina rodicov nasich manzelov je trochu, alebo poriadne cudna. moj manzel nikdy nie je na otca drzy, ani protivny, zastava si ma zmierujucim tonom a uz to ma spociatku vytacalo, ze ho nevie razantne poslat do pi... ale aby si tvoj muz kupil nehnutelnost proti tvojej voli a potajomky, lebo to tak mama chcela, tak to je silne kafe.
Netreba byt radikalny, davat ultimata a snazit sa svokry zbavit, predsa len je to rodic, ktory ma pred tebou min. 20 rocny naskok. tolerovat generacne rozdiely a vypadky senilnej hlavy je však mozne len s manzelovou podporou. ja sa tiez pravidelne vytacam na nasom stariganovi, lenze mm je vzdy na mojej strane, ked ma stary kritizuje, m. sa nikdy neprida, ked si chceme kupit nieco, hoci to "nas financny poradca" neodporuca, alebo priam zakazuje, aj tak si to kupime, ked sa na niecom dohodneme dvaja, tak to spravime, aj keby sa stary na hlave otacal... o tom to je.
svokru neries, lezie ti na nervy a vzdy bude. skor sa snaz ukazat manzelovi, kde je spravny smer a ze s takymto pristupom to daleko nedotiahnete.
@ppain inak to, ze ma stara s muzom ucet, do ktoreho nemas pristup je priam neuveritelne 😕 to by som sa okamzite stavila stopnut, ty si s manzelom v bezpodielovom vlastnictve a ozaj sa moze stat, ze budes platit pol zivot svokrine dlhy ...
@ppain ty nemáš problém so svokrou, ale s manželom. Zrelý dospelý muž by v takejto situácii povedal - prepáč mami, vážim si to, že mi chceš pomôcť v otázke financií, ale my sme už na to dvaja - ja a moja manželka. A pri každom ďalšom pokuse o finančné poradenstvo iba široký úsmev. Urob si poriadok s manželom.

@darkabarka23 zial ani rozvod nezabral, ze nech si vraj idem ☹ Skor okolo rozvodu ho trapi iba to,ze by musel prispievat na maleho...a tak...