icon

Neváži si ma a nechce riešiť problémy

viki_00
27. aug 2023

Ani neviem kde poriadne začať, tak v skratke, otehotnela som (plánované tehotenstvo) už predtým som vedela a dal mi najavo že nevie byt empaticky,viem že by ma nikdy nepodviedol rodinu berie veľmi vážne. Ale odkedy som otehotnela je to ešte horšie, neempatický voči tomu že som mala kriticky 1 trimester, musela som ležať on mi vyčítal prečo nenavarim veď to len stojím pri sporáku nič viac. Keď som od neho niečo chcela hneď už reči. Nekomunikuje somnou, je mu jedno ako sa cítim, ani sa ma nedotkne, mám pocit že odkedy som tehotná uz ho viac nepritahujem čo mi dal viackrát najavo a najhoršie je ze začali aj slovne nadávku ako sprostá, tupá, pi*a, prečo si neni taká šikovná ako hentá a tá a pod. Ani raz mi nechutil bruško, iba keď som si to vyžiadala, nedal pusu pritom som si predstavovala ja krava áno ze aspom pri tom tehotenstve viac zmäkne, mám pocit ze jemu sa len paci predstava o dokonalej rodine akú si vytvárame taká tá klasická rozprávala dom,bazén, zvieratá, deti. Všetko máme a vzdy sme to chceli obaja na to ze mame ešte malinko rokov, mam pocit ze to chcel ale teraz keď to všetko ma mysli si ze sa o vzťah netreba starať a berie ma ako samozrejmosť lebo vie ze nemám kde ísť a ze by som neodišla. Teraz uz 3 deň spi v obývačke a ja každý vecer plačem v spálni lebo tak ako osamelo sa cítim odkedy som tehotná je to na nevydržanie. Veľmi sa drzim aby som nevyplakala more uz len skrz malého v brušku, ale je to ťažké veľmi… nechce ísť k terapeutovi, uz bolo milión rozprávaní hodinových kde som ho prosila aby sa ku mne zmenil a nič. Mám pocit ze uz nič nepomôže, a ze doživotne sa budeme tváriť aká sme šťastná rodina pred okolím ako to robí doteraz ( dnes na oslave bol ku mne zlatý ako úplná pretvárka ) prišli sme domov zobral si veci a isiel do obývačky, a za dverami domu sa ku mne bude správať ako k poslednej handre. Nechcem aby toto jeho správanie maly opakoval časom, ľúbim ho chcem mať kompletnú rodinu ale naozaj nevidím východisko čo robiť. Už aj ked plačem snim to ani nepohne, úplne chladný, neempatický človek sa stal voci mne. A veľmi to boli, lebo je to obdobie kedy by sme si ho mali spoločne užívať a nie sa cítiť tak zle, ci psychicky ci na to ze sa necítim pri ňom ako žena len matka jeho dieťaťa.

tanyag
27. aug 2023

Denno denne sú tu podobné témy, ja len nechápem jedno. Všetky ženy, ktoré majú podobné problémy píšu, že nemajú kam ísť, nemajú našetrené, sú odkázané na mužov. Tak najprv si zariadím život, strechu nad hlavou, mám úspory a až tak zakladam rodinu nie? Potom si muži o všetkých ženách myslia, že sú neschopné a "závisle" na mužoch a oni s nimi zametajú ako chcú...veď aj tak nemajú kam ísť, tak sa k nim môžu správať nechutne, bez úcty a rešpektu a oni budú doma plakať do vankúša pokiaľ si ich muži veselo žijú svoj suprový život.

jeennyv
27. aug 2023

@jj298 umele este??? Ako ja v tom nevyznam alevto nie len pre manzelske pary atd …

viki_00
autor
27. aug 2023

@jj298 keby si vedela , raz som odišla… ale samozrejme vrátila… toľko hodín rozprávanie a aj tak…

ckocka
27. aug 2023

@jj298 Čo by sa mohlo zmeniť? Rozum si neprifúkneš.

jeennyv
27. aug 2023

@tanyag vies co ja si myslim, ze na svk este stale zijeme v “tradicnej “krestanskej” “rodine” uvodzovky za to, ze minimum riesime respektujeme, ale sa caka, ze zena bude teplo domova, o deti sa postara a muz o zivobytie, ale skutocne sme mile daleko od tradicnosti a reality 🤷‍♀️🤷‍♀️

toskanka
27. aug 2023

Autorka, čo ti tu máme poradiť? My tvojho magora nezmeníme a na radikálnejšie rozhodnutie ešte nie si pripravená. Podľa mňa potrebuješ terapiu, máš v sebe nesprávne vzorce fungovania vzťahov, zazite a nespracované traumy.

jj298
Odpoveď bola odstránená
katkati
27. aug 2023

@viki_00 Ty fakt veríš tomu, že chlap, ktorý ti vulgárne nadáva, by ťa nikdy nepodviedol? Keby rodina bola pre neho taká dôležitá, tak ani v myšlienkach by ťa nemal nazvať p... Ver tomu,
že ten je schopný nie takých vecí.

domkakvet
27. aug 2023

@viki_00 neostava ti nic ine iba odist, musis sa nejako zabezpecit, pises ze rozchod nechces, ale ze aj tvoja psychika je na tom zle, ak neodides bude na tom este horsie.

marianarem
27. aug 2023

@viki_00 Takyto typ muza ma jedna kamoska. Uz maju dve dost velke deti a samozrejme sa rokmi nezmenilo nic, pripadne len k horsiemu. A co je najhorsie, sprava sa takto aj k detom. Otec je len na verejnosti a doma nula bodov, nezaujem. Ale ona od neho jednoducho neodide.
Spravanie tvojho chlapa ma hlboke korene pravdepodobne v detstve a jedine riesenie by bolo, ak by presiel zasadnou vnutornou premenou. To sa moze stat bud vplyvom nejakej tazkej zivotnej rany alebo hlbokej osobnej krizy, alebo potom nahliadnutim, ze ma problem a vyhladanim terapie z vlastnej vole. Ina moznost velmi nie je. A ta druha moznost sa vlastne malokedy stane bez tej prvej moznosti. Rozhovory takmer s istotou absolutne nepomozu, kedze tito ludia si vacsinou upravuju v hlave realitu a beru vsetko tak, ze problemy maju ti druhi a nie oni. A tiez si treba uvedomit, ze zmena zo dna na den jednoducho ani vobec nie je mozna, lebo ten clovek uz ma nejako vybudovanu svoju (narusenu) osobnost. Je to ako s prerabkou domu alebo bytu, tiez sa neda prerobit len tak, pri hlbkovej treba aj nieco poburat, vyhadzat a az potom postupne nahradzat novym, pricom kazda faza nieco trva a vacsinou sa aj objavia rozne zadrhele.

heln
27. aug 2023

@viki_00 to fakt, kde si takyto poklad nasla?
naprava vztahu je mozna len vtedy, ked to chcu obaja, pockaj par dni kym to vychladne a zacni uvazovat triezvo, rozmyslat nad moznostami, ospraveldni sa ti za tu nadavku? urobi pre vas vztah nieco?
ked ti teraz vycita, ze nevladzes varit ked mas mat kludovy rezim a ine to zvladaju, tak ver tomu, ze to bude len horsie, ked sa ti male narodi, nebudes vediet kde je sever, ano je tu vela hrdiniek, ktore vsetko zvladaju, ale realita je taka, ze babo bude plakat, ty budes unavena a on ti bude vycitat, ze v byte je bordel a ty budes rada, ze si sa stihla aspon osprchovat. zjavne ta necaka prechadzka ruzovou zahradou.
neviem co ti mam poradit, nemas to lahke a ani nebudes.

veronikaszabova
27. aug 2023

@viki_00 dievca - len jedno k tomu vsetkemu, co tu uz odznelo.... Neskutocne si naivna

o__o
27. aug 2023

Psycho život.. ešte že máš internet a môžeš sa vykecat

apolka77
27. aug 2023

@viki_00 chces riešiť problémy, píšeš...lenže problémy robí on a on ich riešiť nechce !
Takže, je mi to ľúto v tomto ti nikto neporadí. Pretože keď agresor áno pri tých nadavkach je on čo ťa týra je s tým o .k nespravis nič...treba odísť, lebo keď príde dieťa chces aby bolo svedkom ako tá menuje že si kurva či pixa ??? Toto chces pre svoje dieťa?
Navrhni ešte posledný x manželskú poradňu ak odmietne tak priprav sa na život plný sĺz a horkosti. Je mi ľúto vášho dieťaťa a verím že naberies silu a nedovolis aby bolo svedkom ako ten magor na teba kričí že si pixxxxxx
Nie je to normálne správanie.
A tak sa muž nemá nikdy chovať k svojej žene aj keby neviem čo. Nikdy!
Žiaľ vybrala si si zlého muža.
Treba nabrať silu a vyriešiť tento problém ODCHODOM!

januska12323
27. aug 2023

Ty si sa dobrovoľne rozhodla stráviť život s debilom ale tomu nenarodenému dieťaťu nikto na výber nedal. Toto nie je vhodný človek na vzťah čím skôr ti to dôjde tým lepšie.

ahhola
27. aug 2023

Chod do knižnice pre knihu Deň ako stvorený pre vážnu známosť.... Zdena Frybova. V kapitole Bety más presný popis takej chlapskej zmrzacenej duše.
S tým tvojim chlapom asi nezostarnes a keď tak s antidepresivami od 30.tky💔

sheila121
Odpoveď bola odstránená
stefi_k
28. aug 2023

A preco hrajes jeho hru ? Preco tvoja rodina o nicom nevie? Preco s nim niekam chodis a hras divadlo aj ty ? Cez plnu hubu by som mu to vytkla na tej oslave

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
sense
28. aug 2023

A prečo sa hráš pred okolím na dokonalú rodinu. A potom places do vankúša.
Úprimne vedela si aký je... Neskoro plakať nad rozliatym mliekom a úprimne neviem co na nom miluješ, možno len tu ilúziu....
Máš dve možnosti: odísť a bud pristúpi na terapiu, alebo trpieť. A pamätaj to ze dieťa si vezme ako vzor normality to co vidi doma. A úprimne myslím žeby si nechcela aby sa k dcére niekto takto choval a častoval ju slovami: jebnuta pica.
Alebo aby sa syn takto správal k partnerke a ona by trpela

zmrzlinka2021
28. aug 2023

@jeennyv
Tak tradičná rodina zznamena rodina, kde je muz a zena, ktori sa miluju, podporuju, stoja jeden pri druhom a z pohladu zeny sa mozem na toho muza spolahnut, mam v nom ochrancu, najlepsieho priatela.
A prave krestanske hodnoty davaju zenu do uplne inej pozicie, samotna Biblia prikazuje muzovi svoju zenu milovat, ako miluje Jezis svoju cirkev (nemyslim konkretnu). Cize muz by mal byt pripraveny zivot dat za svoju zenu.

zmrzlinka2021
28. aug 2023

@viki_00

Prosim, nechap to v zlom, ale v tomto celom pribehu je chyba na tvojej strane a stale nevies sa postavit sama za seba a chciet od zivota viac. Uz len tvrdit, ze milujes niekoho, pre koho si handra, kto si ta nevazi, kto ti vulgarne nadava hovori nieco o tebe. Dufat, ze tehotentvo niekoho "obmakci", prepac, ale tu musis riesit v prvom rade seba, vediet veci pomenovat a odist od takeho cloveka.
Tam nic nevyriesis, ty ho nezmenis, ba prave naopak. Cim dalej, tym tvoj manzel bude len horsi a horsi a za 10-15 rokov bude z teba troska, nehovoriac o narusenej psychike dietata.

chcela si si v zivote plnit svoje sny - vydat sa a mat dieta, ale tymto si poskodila prave to dieta

zuzina1988
28. aug 2023

Normalne ma chyta uzkost z tohto prispevku :(
Akoze chapem, ze si zalubena a padla si do pasce sikovneho manipulatora. Nie si prva ani posledna. Smutne je, ze uz na to pomaly aj prichadzas, ze je to manipulator, a stale este tvrdis, ze ho lubis a chces zachranovat vztah.
prestan sa klamat! ved si to citala, zivotnych pribehov je o tom popisanych dost, co robi manipulator a ako dokaze utahovat slucku okolo svojej obete.

ty asi este nemas dost, neviem kolko urazok a slz este potrebujes kym pochopis… snad raz prides na to ako z toho von :(
uvedom si prosim, ze toto nebude zdrave prostredie pre vychovu dietata, ak mas dost rozumu, prestan plakat, a chystaj unikovy plan.

a je mi luto ze mas taketo tehotenstvo, je to krasne obdobie a ty nan nemas podmienky (zial sama si sa tak rozhodla :( …)

Neviem v kolkom mesiaci si, ze ci sa oplati riesit to hned, ale s dietatkom si ta este viac priputa. budes unavena, nevyspata.. babatko dava zabrat.
Odporucam, vela “natajnaca” planovat, dietatko trosku podrastie, sup do skolky, ty do prace a prec z tohto pekla.

a viem o com hovorim, zazila som to, ale stacilo mi par mesiacov vztahu, aby som pochopila. chvalabohu za to, ze som neotehotnela.

yoxinka
28. aug 2023

@zuzina1988
Toto nefunguje tak, že dieťa podrastie a ona “šup” do práce a je z toho von. Poznám takýto podobny vzťah, žena mohla ísť do roboty, ktorú jej vybavil chlap. Čokoľvek sa v tej práci stalo, vedel o tom. Kontrola level milión. V tomto prípade si skôr myslím, že ju do roboty už nepustí, lebo on ju uživí. Kočka nemá ani 25, vyšla zo zlého prostredia, nevie ako fungujú zdravé vzťahy, ona nemá nikoho okrem chlapa. On si vyberal veľmi dôkladne.

zuzina1988
28. aug 2023

@yoxinka
ano, uplne suhlasim , smutne a velmi :(
moj prispevok vychadza z mojich skusenosti.
autorka si evidentne samu seba nevazi.
vyzera to u nej, ze nechce menit svoju situaciu, caka, ze sa zmeni jej muz, je submisivna - presne ako pises, jej muz si ju dobre vybral.
takze nic sa nezmeni len raz za cas napise na Mk a postazuje sa…

vikiki29
28. aug 2023

Kriste pane, kde na takých chlapov chodíte? Denno-denne takéto príspevky kde sa ženy vo vzťahoch s debilmi uplne dobrovoľne nechávajú ponižovať, nechávajú nech s nimi chlapi zaobchádzajú ako s handrami a ešte tvrdia, ze ich ľúbia. A nielen že im to tolerujú, ale ešte sa všemocnými spôsobmi snažia zachrániť “vzťah” aj keď snaha druhej strany rovná sa nule. Celé zle toto, ja sa ani nečudujem ze je chlap schopný žene povedať, ze je hlúpa, pretože koniec-koncov je to tak. Autorka, skús sa jeden deň správať k nemu tak ako on k tebe, či to bude poslušne tolerovať aj on.

reanda
28. aug 2023

@vikiki29 denno denne vidis take prispevky, lebo si ich vsimas.. su tu aj prispevky, kde sa zena postavi sama za seba a to dostane nalozene, aka je sebecka a hned chce utekat, miesto, aby sa snazila na vztahu pracovat a rozbija detom rodinu.. takze nie je to take jednoduche.. tuna vidis, ze sa zena ponizuje, lebo je to velmi ocividne.. zeny sa ponizuju bezne, aj v 'normalnych' vztahoch, ale tam to nikto nevidi, lebo sa to povazuje za normalne.. a nikto ta nepodpori ani nahodou, ked sa za seba postavis.. takze kde chodia zeny na takych muzov? alebo kde sa vobec beru take zeny, co si toto nechaju? odpoved je jednoducha - produkuje ich tato spolocnost a sposob zivota, kde ludia vidia chyby, az ked uz enormne velke.. ze tie iste chyby, ale v mensom meritku, sa robia denno denne a su dokonca povazovane za nieco vhodne, to sa nevidi

caray
28. aug 2023

ale že by to bolo všetko dobou? ono sa to niekedy veľmi ľahko vraví, že veď odíď a podobné reči, no bohvie, čo by sme robili my samé , ak by sme boli na miestach takýchto žien

zmrzlinka2021
28. aug 2023

@vikiki29
Mnohe zeny zial z takeho prostredia prichadzaju - cely zivot nic ine nepoznali a nevedia, co je OK, a čo nie je OK.

@reanda
Pekne si to vystihla "zeny sa ponizuju aj v beznych vztahoch a je to normalne".
V tejto krajine este stale zena taha za kratsi koniec a pre vela ludi, aj zien, je to zial normalne.

roja01
28. aug 2023

Zena, ktora chce placom obmakcit chlapa, lutuje sa a robi zo seba chudinku dosiahne pravy opak. Aj keby mala pravdu a bol by vztah na zaplakanie. Kto chce mat kvalitny vztah, ten musi byt sam pevny, zdravo sebavedomy, samostatny, no pri tom laskavy a nekonfliktny. Vtedy sa vytriedia partneri s poruchami spravania a u silnej osobnosti zostane len podobne silna a vyrovnana osobnost.
Skus sa povzniest nad vsetky momentalne problemy a snaz sa zamerat iba na seba a babatko. Pekny den a prijemny zivot si spravis iba zmenou vlastneho postoja ku vsetkemu co ta teraz trapi.