icon

Nevďačná rodina

30. sep 2022

Ahojte.
Ide o to, ze brat pracuje v jednej velkej firme a ako zamestnanecky bonus maju moznost nakupit si vyrobky tej firmy za vyrobne ceny (cize asi tak 5x menej ako sa to predava v obchodoch). Tak zacal kupovat pre mna, mamu a postupne sa to volako roztiahlo po celej rodine, este aj z manzelovej strany. Cize ked potrebuju, ja zavolam bratovi, poslem zoznam, on ide, nakupi a tak. Uz to tak je vyse roka, ale co teda ma prekvapuje, ze nikoho z tej vzdalenejsej rodiny nikdy ani nenapadlo, ze bratovi posle dake dakovne. Napr. cokoladu, kavu alebo nejaku drobnost za to, ze cez svoj volny cas ide do tej podnikovej predajne, kupuje to, nosi to, alebo caka na niekoho, ked si to pride vyzdvihnut a tak. Uz pomaly ani toho slovka "dakujem" sa nedocka a pritom si uz usetrili vsetci celkom pekne peniazky za ten lacny tovar.
Chcem tak vela, alebo som proste divna, ze uz ma zacinaju stvat?
Co si myslite? naozaj ma zaujimaju vase nestranne nazory, lebo ja to uz neviem brat s nadhladom 🙂
Dakujem vsetkym co odpisu 🙂

Strana
z2
ketrint
30. sep 2022

A co tak povedať rodine/známym, že im to zamestnávateľ obmedzil na určitý budget mesačne, a že už mu to nevychadza aj pre iných?../ tým pádom by ste sa nemuseli schovávať a zatajovat, keby mame a tebe niečo doniesol…
😊

nurielka
30. sep 2022

Benefit skončil. Koniec.

gladys_07
30. sep 2022

Nech si na to brat hodi svoju marzu ked su nenazrati a nevdacni

zanka777
30. sep 2022

Tak isto by som sa na to pozerala ako ty.... Vidno že to už berú ako samozrejmosť ale nepovedať ani ďakujem a nedať žiadnu maličkosť ako poďakovanie to podľa mňa človek ktorý má aký taký charakter a chrbtovú kosť nedokáže...... Fakt je to od nich hnusne......

janetinka27
30. sep 2022

zavisi od povahy brata a ci ocakava nejake dakovne. ja by som napriklad ziadne dakovne necakala, dokonca mi je to neprijemne. je to na nom, vsak ked to robit nechce, nech to nerobi. ale ide o neho, nie o teba

momoftwo
30. sep 2022

Mam doma takeho dobraka co tiez nevie povedat nie, takze viem sa vcitit do situacie, ale nastastie taketo problemy nemame, ludia v nasom okoli maju sudnost. No pekne by som im oznamila ze je kriza, tento benefit u zamestnavatela skoncil, hotovo, vybavene, tesilo ma.

vorkola
30. sep 2022

@katarinka89 Ja by som si hodila aspo od kazdeho 5 eur uz len za donasku

ropucha6
30. sep 2022

Normalne by som si pytala od kazdeho za donasku, hlavne ak to nie je par veci, ale vo velkom. A samozrejme sa snazila urobit tak, aby to brata co najmenej obmedzovalo.

petka1515
1. okt 2022

@deti95060810 ale tam ide o to, otvorit aspon zobak a podakovat a nanajvys je slusne sa opytat, ci aj ten brat mozno nieco nepotrebuje na oplatku. Hoc aj pomoct zmontovat daco doma alebo tak...

katuskamala1
1. okt 2022

Nech im brat nedava celu zlavu, ale napr len polovicu a zvyšné peniaze bude mat on za jeho pracu (ide nakupit, zaplati, zanesie...). Jeho praca je jeho čas, ktory mohol vyuzit inak. A tak si proste kusocek zarobi... Povedz to rovno rodine, ze uz nema zlavu taku ale hentaku a ked s tym budú okey tak bratovi to povedz.

Strana
z2