icon

Nevďačná rodina

30. sep 2022

Ahojte.
Ide o to, ze brat pracuje v jednej velkej firme a ako zamestnanecky bonus maju moznost nakupit si vyrobky tej firmy za vyrobne ceny (cize asi tak 5x menej ako sa to predava v obchodoch). Tak zacal kupovat pre mna, mamu a postupne sa to volako roztiahlo po celej rodine, este aj z manzelovej strany. Cize ked potrebuju, ja zavolam bratovi, poslem zoznam, on ide, nakupi a tak. Uz to tak je vyse roka, ale co teda ma prekvapuje, ze nikoho z tej vzdalenejsej rodiny nikdy ani nenapadlo, ze bratovi posle dake dakovne. Napr. cokoladu, kavu alebo nejaku drobnost za to, ze cez svoj volny cas ide do tej podnikovej predajne, kupuje to, nosi to, alebo caka na niekoho, ked si to pride vyzdvihnut a tak. Uz pomaly ani toho slovka "dakujem" sa nedocka a pritom si uz usetrili vsetci celkom pekne peniazky za ten lacny tovar.
Chcem tak vela, alebo som proste divna, ze uz ma zacinaju stvat?
Co si myslite? naozaj ma zaujimaju vase nestranne nazory, lebo ja to uz neviem brat s nadhladom 🙂
Dakujem vsetkym co odpisu 🙂

Strana
z2
irusa
30. sep 2022

byť tvojím bratom , tak s tým hodím po týždni a nie vydržať to rok....takže chlap ma môj veľký obdiv

ckocka
30. sep 2022

Ty to možeš brať ako len chceš keďže sa ťa to netýka. Alebo je brat nesvojprávny a ty si poručník?

felycity
30. sep 2022

Myslím, že nechceš tak veľa, to ďakujem je základ slušnosti, je to na bratovi, ak chce brat takto pomáhať, on nech si určí pravidlá, ak pociťuje, že to už presahuje medze, tak nech jednoducho povie, že už to nejde a nerobí to.

autor
30. sep 2022

Este doplnim, ze brat to uz tiez naznacuje, ale on je taky dobracisko, nevie to povedat napriamo

kukuk29
30. sep 2022

tak nabuduce nahlas iba pre seba a mamu a hotovo 😇

nyusika
30. sep 2022

ja by som to pribuznym povdala.
nieco v zmysle "uz mi ziadne zoznamy neposielajte, nakupujte za plnu sumu. Pretoze mne je to trapne za vas, ze sa mojmu bratovi ano len nepodakujete. nie je to jeho povinnost nakupovat vam lacne veci"

hederamonstera
30. sep 2022

Staci povedat vzdialenej rodine, ze taky benefit v praci uz nemaju a je pokoj ;)

danieli
30. sep 2022

Na rovinu by som rodine naznacila, ze brat je skvely clovek, ze im takto vychadza v ustrety, ze iste by ho nieco potesilo, ci cokoladka, ci kava, ak by nezabralo, najblizsie by som im ziadne zlavy neriesila s dovetkom, ze benefity uz nie je mozne cerpat, hotovo

ninusa221
30. sep 2022

My mame taku kamosku človek jej da oblecenie ktore nenosí len poďakuje v škole jej damw jedlo aj cigu ked nema peniaze vytiahnuté zaplatíme kavu kamoska ju aj odvezie druha jej da poznamky ja jej vytlacim a nikdy nic ze by ona do skoly doniesla napriklad jedlo alebo čo. Normalne sme jej to povedali že ona nikdy nič. Tak uz jej nic nedávame 😁

puertorico
30. sep 2022

Alebo sa z toho elegantne vyzuť a povedať že už sa nedá za takú sumu nakupovať. Mňa by to tiež hnevalo, aj mne sa to stávalo keď som robila v drogérii alebo objednávala z Aliexpresu že stále niekto niečo chcel.

maris5
30. sep 2022

To su taki ludia. Ja som pytala kolegynu uhackovat ciapku, ked ju dokoncila davala som jej 20 €, vsak material, robota. Zobrala len za material. Kuka na mna druha kolegyna, ktora chcela od nej 4 capice predomnou, ze to som jej mala zaplatit?
Takze treba povedat, ze sa uz neda alebo nech si brat vypyta viac penazi.

evica17
Autor odpoveď zmazal
nyusika
30. sep 2022

ja by som sa urcite nevyhovarala a nevymyslala si klamstva.
rovno by som povedala, ze su nevdacne hady a uz si lacne veci nezasluzia 😀

deti95060810
30. sep 2022

ja by som zas žiadne čokolády ani nečakala... ani žiadne všimné
alebo chcem pomôcť, alebo pošlem všetkých do čerta.

kamatopo
30. sep 2022

Keď chcem pomôcť pomôžem keď nie tak nie. Nič nerobím za všimne. Jedno nechápem načo si do tohto zapájala taký veľký okruh ľudí. Ak chces byt za dobrú a peknú tak behaj. No nečakaj nič. To je tak 🤷od dobroty na zebrotu

sanssa
30. sep 2022

tak akoze raz za cas a tak nemam problem, ale keby toto mam robit a kazdu chvilku a ani nejake dakujem alebo neviem co, tak by som s tym skoncila, ono treba vediet odkial pokial podla mna

nasasa_1
30. sep 2022

Ak sa nevie ozvať on, tak by si sa mala aspoň ty, alebo proste nech im to prestane kupovať a keď sa budú pýtať, tak proste treba povedať prečo. Osobne by som to tak asi aj spravila

autor
30. sep 2022

Zienky, ano, najskor sme chceli pomoct aj druhym, ze nech si nakupia za lacno, ale uz je toho proste moc a kazdy chce viac a viac. Jedneho bratranca uz upodozrievam, ci to on niekde dalej nepredava, lebo tolko kolko on chce vzdy by v jednej rodine ani za rok nespotrebovali.
Minule sme potrebovali pomoc od manzelovej sesternici muza, len nieco niekam zaviest, co mal po ceste. A odpoved od nich hned ze jasne, za flasku domacej 🙂 ale kolko si oni tiez od brata pomohli ani nekomentujem. A uz sa proste taketo veci nakopili.
A my sme to neroztrubovali po rodine, ale raz ked brat doniesol mame veci, bola u nej jej sestra no a uz sa zacala vypytovat a takto sa to roznieslo, ja som zasa medzi recou spomenula nieco pred muzovou rodinou a tak dalej.... Ved necakali sme, ze teraz za kazdy nakup nieco dostane, podla mna by sa aj brat hanbil nieco za to zobrat, ale ide o princip.
Mne ked kolegyna v praci pomahala aj co nemusela, kupila som jej kavu, hocikedy len tak doniesla kolacik.... Asi som len inak naucena ako zvysok ludstva...

hope87
30. sep 2022

Prve, co ma napadlo je, aby tvoj brat povedal, ze uz im zamestnavatel zrusil takuto moznost, alebo velmi obmedzil, lebo sa im zda, ze to je velmi zneuzivane a az prilis toho kupuje jeden clovek (nie konkretne tvoj brat ale vseobecne). A jednoducho, ze si to bude setrit, ked bude nieco on chciet alebo najblizsia rodina (teda ty a mama). A vec je vybavena 🙂

mikadooo
30. sep 2022

A ty prečo to riešiš? Ak to štve brata, tak nech si určí cenu za dodanie a za tú nech si kúpi trebárs čokoládu. Alebo nech s tým sekne. Predpokladám, že priamo do očí si rodine nepovedala nič... Ja ak mám s niečím problém, tak otvorím hubu a vydiskutujem si. Ale tu mám pocit, že brat ani tak nerieši, ako ty. A keď rieši, čo je to hanba vypýtať si za benzín alebo za fľašku domácej? Evidentne to takto vo vašej rodine funguje...🤷.

lili929
30. sep 2022

@kamatopo to vazne myslis? No mne sa to teda nepaci, ze uz nevedia ani podakovat. Asi si zvykli, ze zavolaju a maju za lacny peniaz vybavene. Ale take spravanie podla mna nie je v poriadku, vyuzivat to ano, ale nieco na oplatku, to nie. Ja by som sa hanbila na ich mieste.

nyusika
30. sep 2022

@mikadooo podlam mna to riesi preto, lebo ma rada svojhi brata a nerada vidi, ako ho ini zneuzivaju.
za svojich blizkych by som sa aj ja postavila, nepovazujem to za miesanie sa do cudzich veci

sense
30. sep 2022

Tak rozneste po rodine ze ten Benefiz už nemá. Alebo ekd prídu si zoznamom zák prepáč ale už benfit nemajú

mikadooo
30. sep 2022

@nyusika ak by ma brat požiadal o pomoc, nepoviem. Ale ak je hyperaktívna za neho, pričom on s tým zásadný problém nemá, akurát to doma ofrfle a viac nerieši, tak potom je to miešanie sa do cudzích vecí. Aj keď ide o brata, neviem si predstaviť, že by som čokoľvek riešila za svojich dospelých svojprávnych súrodencov, len tak, lebo mne to prekáža. A to ich mám rada a určite im budem do toho kecať a hovoriť im svoj názor aj s riešením. Ale nikdy by som si nedovolila to riešiť za nich.

zuzka102
30. sep 2022

Ak s tym brat nechce seknut, tak nech si zvysi ceny, aby bol spokojnejsi 😉 Teda nebude to posuvat za 5x lacnejsie ako je v obchode (za cenu ako to nakupi v podnikovej predajni), ale nech si nieco prihodi. Tak aby to stale vychadzalo lacnejsie nez v obchode, ale aby si priratal nejaku "odmenu".

nyusika
30. sep 2022

@mikadooo ja to vnimam inak, nic zanho neriesi. akurat citi nevdak a ma potrebu o tom teraz diskutovat.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
h2
30. sep 2022

Ja zase neznášam, keď pre niekoho niečo urobím, lebo môžem a chcem a nijakú extra námahu ma to nestojí a ten človek mi nosí čokolády (ktoré nejem) a víno, alebo kávu (ktoré nepijem)... Buď niekomu chcem pomôcť, alebo nie. Keď chcem, nič za to nečakám. Keď nechcem, žiadna čokoláda ma nedonúti.

larisa
30. sep 2022

Prečo sa s tým vzdialenej rodine chvalite., ked vám to teraz vadí. Treba povedať že už nemá taku možnosť lacno nakúpiť. Nauč sa povedať vzdialenej rodine NIE. Mala by si už dať pokoj bratovi. 🙂

katarinka89
30. sep 2022

Bratovi by som prinajmenšom ruky nohy bozkavala....

Strana
z2