Nevera mesiac pred svadbou
Ahojte zienky,
Viem ze takychto prispevkov je strasne vela, ale ja si s tymto nedokazem poradit sama. Hanbim sa to povedat rodine alebo priatelkam.
Priatel rozbehol svoj vlastny biznis (vyjazdove akcie na rozne podujatia pocas vikendov) on dal casom vypoved, lebo nestihal.. zacal sa venovat iba podnikamiu, ja mu pomaham popri svojom zamestnani. ja si musim zameskane dobiehat nadcasmi, cely tyzden som v praci 12hodin denne, cez vikendy chodime pracovat spolu. (pracujeme od rana do noci)
Takto fungujem uz pol roka, od pondelka do nedele bez pauzy, pricom on ma cez tyzden relativne volno,,jasne ze chodi zasobovat atd. Ale proste si svoj cas rozvrhne ako potrebuje.
Na mna to toho prilis vela, ja v podstate iba pracujem, nemam cas sa venovat ani priprave svadby, ktora bude o mesiac.. Vsetko okolo toho som riesila po nociach, bez akejkolvek jeho pomoci.
Samozrejme, ze moja vycerpanost vyustila do rezimu - domov z prace, najest sa a a spat,cize intimny zivot poriadne upadol.
Jedneho dna som riesila cez jeho telefon nejaky material s dodavatelmi a jemu dosla sms-'' ahoj, prepac, mala som toho vela, ozvi sa mi zajtra, pekny den'' vrtalo mi to hlavou, cislo som si zapisala a prisla som na to, ze kocka je eskortka.
Prosim vas, ja chapem, ze cca 2 mesiace to islo s nasim intimnym zivotom dolu vodou ale takto sa riesia veci? Nase tazko zarobene spolocne peniaze on mina na sex s kurvami?? V hlave mi idu myslienky, ci sa to vobec stalo iba prvy krat kedze takychto stresovo - pracovnych obdobi bolo totiz za 8 rokov spolocneho zivota viac.
A teraz mi pomôžte, co mam robit? Viete aku bolest citim? Jasne, beriem svoj podiel viny, mala som sa i napriek tomu vsetkemu venovat aj jemu, ale sakra robime to pre nas, ja sa idem upracovat na smrt a on ma energiu ist sexovat s nejakou slapkou, kym ja pracujem?
Mam zrusit svadbu? Ci to nemam riesit s horucou hlavou? Ibaze tie detaily okolo toho treba doladovat teraz a vobec nemam silu ani chut robit nieco pre to...
Teraz citim iba strasnu zradu, uplne ma zrazil na kolena, prosi o odpustenie, ale ja sa na neho nedokazem ani pozriet, neznesiem ked sa ma dotkne. Milujem ho, mam 29 rokov a tesila som sa na spolocnu rodinu,ale co ked sa cez to nedokazem preniest? Ako to mam v sebe spracovat?🤯Ako mu budem moct opat verit, ked je schopny toto mi urobit mesiac pred svadbou??
(to mate ako s opitym zaiba volantom -
@lucy1509 no mňa by možno tak nevytočila ani nevera samotná, ale to, za akých okolností k nej došlo... Ty sa ideš zodrať vo svojej robote a v jeho biznise a on má čas... Prečo ti nenavrhol zlato daj výpoveď a nechajme si len spoločné podnikanie, alebo rob len svoju robotu a toto nechaj na mňa? Proste aby si mala čas dýchať. Absolútne si neviem predstaviť makať mesiac bez prestávky, nie že pol roka... A ešte ty sa cítiš blbo, že mala si si nájsť naňho čas?? Hovno !! To on si mal veci zariadiť tak, aby ste mali spoločný voľný čas. Keď mu tak strašne chýbal sex, tak mal v prvom rade teba odbremeniť od roboty a nie len že užiť si sex s tebou, ale aj tebe dopriať sex !! Si človek, nie stroj.
V tejto situácii by som sa na celú svadbu vykašlala, možno nie úplne zrušila, ale celkom určite odložila na neurčito a časom sa uvidí. A rozhodne by som si zariadila čas pre seba, najlepšie, nech sa priateľ stará o svoj biznis sám, aspoň bude mať menej času na hlúposti.
Fuu tak pravdepodobne ta podviedol (to musis zistit aj tak ty sama). Zenska intuicia ti nehovori nic? Mne vzdy dala za pravdu... a vydat sa po nevere? Len zo vztahu by som usla rychla prec a nie to este sa vydavat....
Ano baby ved pise ze ju prosi o odpustenie tak asi nie zo srandy ..Moj nazor,neodpustila by som.Mesiac pred svadbou?pekne.A cely ten zivot co mate este pred sebou a tie krizy a tazke chvile co prijdu ako bude riesit??drzim palce
zrušiť svadbu....
Na Tvojom mieste by som sa s ním porozprávala- ale fakt úprimný a pravdivý rozhovor. Ak podviedol, svadbu by som určite zrušila. Ja by som nedokázala odpustiť a pochopiť, že kým Ty makáš a aj kvôli jeho biznisu si v jednom pracovnom kolotoči nonstop 7 dní v týždni, tak on podvádza... Teraz si unavená z práce a nie vždy je čas a chuť na sex a on to už takto rieši? Po svadbe čo? Budeš napríklad po pôrode a nebudete môcť mať sex kým sa počas šestonedelia nedáš dokopy, tiež si odbehne?
Ja som ale dosť hrdá a nekompromisná v týchto veciach a neveru neodpúšťam za žiadnych okolností (ani keby bol na mol opitý...). Ja viem, že by som mu už nedokázala veriť a netúžim žiť po zvyšok života v pochybnostiach.
Je to len na Tebe, ale fakt sa s ním porozprávaj ešte teraz a nevydávaj sa s pochybnosťami. Možno to fakt bola len obyčajná kamarátka sms ktorá má logické vysvetlenie ;)
Svadbu by som urcite odlozila a nenechala sa do toho aby sa konala v planovanom termine nicim a nikym prehovorit. Ziadnymi kyticami ani slubmi ani sladkymi recami.
Ked bude medzi vami pokojna chvila porozpravaj sa s nim o tom vsetkom. Preco to urobil, co mu chybalo, s cim do toho siel, ci len raz lebo nemohol vydrzat. Pytaj sa na jeho motivaciu a na to co prezival predtym ako sa toto rozhodol urobit. A preco sa hlavne s tebou neporozpraval o tom co mu chyba. Bude to asi tazky rozhovor ale moze odhalit veci ktore netusis z jeho strany. Nikto iny ti ich nepovie len on.
No a potom by som urobila nasledovne- kedze toto je vazna situacia potrebujes si dat cas cele to predychat, nechat si vychladnut hlavu, zober si uplne volno, odcestuj na pokojne miesto a tam premyslaj. O tom co ti povedal v rozhovore o tom co citis, ... Stojis pred vaznym zivotnym rozhodnutim mas na to pravo. Pripadne skus poprosit osobu ktorej naozaj doverujes aby isla s tebou alebo aby bola aspon na telefone ked budes potrebovat zorientovat sa v myslienkach. No a takto si premysli, v pokoji a bez dalsich rozpylovani, ci sa chces za tohto cloveka vydat alebo svadbu uplne zrusis. V principe plati ze ked niekto nieco robi pred svadbou bude to robit aj po svadbe. Jeho spravanie hovori dost v jeho neprospech. Ked sa clovek ma zmenit aby to dokazal musi sa SAM chciet zmenit. Ci uz kvoli druhemu alebo kvoli niecomu inemu ale musi to chciet SAM v sebe. On mohol byt tiez z niecoho frustrovany a preto ta takto podviedol a moze ho to velmi mrziet a moze byt rozhodnuty ze to uz neurobi-to je potom ina situacia ako ked to prosto spravil a neriesil. Preto je dolezite porozpravat sa s nim o tom.
A este by som s nim urcite poriesila tiez to ze ty makas a on o dost menej. Takisto rozhovorom s nim. Prosto kominukacia. A ked ta nebude medzi vami fungovat, tak by som z toho vztahu radsej vycuvala. Lebo ta je zaklad.
Viem lahko sa pise tazko robi. Ale naozaj ti odporucam svadbu odlozit. Ked tento fakt predycha a obaja vychladnete porozpravaj sa s nim o tom vsetkom. Potom premyslaj a definitivne sa rozhodni. Velmi drzim palce
Absolutne necharakterne co spravil. Som clovek, ktory vie naozaj vela odpustit. Ale. Na tvojom mieste by som ho odstranila zo svojho zivota. Navzdy! Zrus svadbu. Predstav si, aku by si v takomto cloveku mala oporu v manzelstve. Napriklad po porode, kedy je par tyzdnov intimny zivot nemozny. Co by zase riesil stetky, kym ty by si riesila uplakane babatko, nocne vstavanie, plienky..? Ty sa ides zodrat a on nie aby ta chlapsky odbremenil alebo aspon ohladuplne podporil, ale riesi si k...y. Moj nazor -Nemiluje ta, nezaujima sa o teba dostatocne (prepac zaze tvrde slova). A co je to za charakter??? Nedala by som mu sancu ani nahodou. Uz dokazal co je zac (svina) a bud rada, ze pred svadbou! Kolke by boli stastne, keby nemuseli podobnu situaciu riesit vydate s dvoma malymi detmi!!! By sa s tebou hned vymenili a vedeli co spravit! Uz by nedali na nechutne falosne slzy a vystupy. Mas teraz sancu nedobabrat si zivot. Svadba/vstup do manzelstva je jedna z najvyznamnejsich zivotnych udalosti, ktora neskutocne dokaze zmenit kvalitu zivota, ci uz v dobrom alebo zlom, tak velmi dobre si zvaz, co spravit. My zeny niekedy odpustame, co sa odpustat (v zmysle zabudat) nema. Myslis si ze by nejaky chlap podobnu vec odpustil? Ze chudinka moja nemala sexik lebo som sa siel zodrat v praci aj kvoli nej... Zabudni... hned by mal jasno o aky charakter sa jedna a poslal by taku zenu kade lahsie. Takze, prajem vela stastia a rozumnych rozhodnuti.
nech ta ani nenapadne hladat vinu v sebe a co ze ste 2 mesiace poriadne nesexovali ..ty makas jak srob a on bude chodit za ku*vami ? tak nech si ten biznis riesi sam alebo daj vypoved a robte spolu biznis a nie ty aj robit aj pomahat a on si ide za stetkou..aj tak nato uz je neskoro ja by som ho hnala kade lahsie este ked sa ti navyse hnusi a ze ty sa hanbis?? jaaaaaj ja by som mu urobila taku ostudu ze by videl hajzlik
@lucy1509 Keď ste v poslednom často nemali často sex, nemal potrebu prísť za tebou a urobiť čokoľvek (napr. odbremeniť ťa od niektorých povinností) aby ste ho mali? Aj to o niečom svedčí. Riešil si to inde a v podstate mu to bolo jedno už možno aj oveľa skôr ako si ty myslíš. Namiesto komunikácie s tebou si to on vyriešil po svojom. Urobil to preto, lebo to tak chcel a ty v žiadnom prípade nie si na vine. Nech si on prizná, že to pokazil, lebo je vôl, podľa všetkého si chce užívať aj mimo teba. Chceš takého manžela? Máš vlastne šťastie v nešťastí, že si to zistila teraz.
@lucy1509 "Mam zrusit svadbu?" ano, to rozhodne...a popri tom si mozete vyjasnovat co a ako dalej...moja sestra to neurobila a teraz riesi rizvod, este 5 rokov sa v tom potacala az teraz sa rozhodla, skoncit to...keby to zrusila vtedy dnes uz mohla byt inde a nemat 5 stratenych rokov za sebou.
@lucy1509 tvoj podiel viny vidím v tom, že si na komplet zavrhla seba ako človeka a všetko si obetovala chlapovi. Zobral si len to, čo si mu bez váhania ponúkla, vlastne ani nemá o čo bojovať, všetko dostane na zlatom podnose. A ak to nedostane, pohľadá inde. Aj za cenu zaplatenia eskortu. To by malo byť pre teba poučenie, že takto by to vo vzťahoch nemalo fungovať. Ak by som hneď nezrušila chlapa, svadbu by som zrušila. Vydávať sa s nedôverou a bolesťou v duši nie je slávny začiatok "nového" života.
@lucy1509 urobila si úplne školácku chybu , seba si zahltila pomáhaním jemu a jemu nechala príliš veľa priestoru . Robí to xy veľa žien , obetavých matiek a manželiek / partneriek , ktoré sa idú pretrhať aby boli dokonalé . sebestačné a zabudnú na seba. Potom má milý chlap veľa peňazí a veľa priestoru a existuje minimum mužov ktorých to nepohltí .
Svadbu by so nerušila, len by som ju presunula, dovtedy by som prestala s akoukoľvek pomocou .
Nedocitala som dokonca prispevok.staci mi ten kusok
1.chces takto zit stale-to pracovne tempo a tak.kde mas cas na domacnost,rodinu,seba?
2.ak podviedol raz,oodvedie i druhy.nikdy by som si ho nevzala!!!
3.horsie na tom ze to je prostitutka-zvyseny prenos roznych chorob ,zvlastne praktiky....pre mna do vztahu isto nepatri!!!
Po 8 rokoch nema zabran...
Nemohla by som mu uz doverovat.
Ak to spravil pred svadbou,co bude po nej?
Ty budes sluzka a zarabacka a on si bude ulavovat kade tade...
Toto nema s laskou nic spolocne.rychlo sa ho zbav!!!
Bud rada ze si to zistila pred sobasom.
Ja by som s takym zradcom nezila!
NIKDY!!!!!!!
@lucy1509 nic v zlom, ale kde konkretne v tej sprave si nasla dokaz neveri? Ta sprava je totalne korektna nic nenaznacujuca a uz vobec nie neveru. Sama pises ze organizuje rozne eventy takze jej mohol a pravdepodobne aj volal kvoli niecomu inemu. 🤦🏼♀️ Ved sa ho spytaj. Normalne ako dospela zena dospeleho muza. Tuto tie rady ako ked podviedol tak podvedie ..... ved ta sprava je viac ako nevinna a ty spolu s podporou mk si vyprodukovala cely pribeh ..... k tomu ze mu robis “otroka” len tolko. Dokym si si neprecitala nevinnu spravu ti to nevadilo. On videl ze ti to nevadi a tak nemal potrebu riesit. Ak si myslis, ze chlapivi len tak dojde nieco samemu od seba budes sklamana. Nedojde. Ani teraz ani ked budete manzelia ani ked pridu deti ani nikdy. A ked sa neozves ani myslienky sa ti zo samej lasky nenauci citat.
Preco sa ho na to neopytas? Riešiť vas vzťah TU? Medzi kopou žien ktoré su same doma bez manželov ci priateľov, bez vzťahu, co čakáš ze ti poradia.... ja som vydatá žena, mam s manželom 1 dieta a druhé na ceste a veru ti poviem niekedy sa bojím ze príde krajšia, s menej kilami, bez toho ze by mala kruhy pod očami ale nakoniec sa pozriem na to ze sme rodina a keby sa dialo čokoľvek, musíme to riešiť spolu, medzi nami, nie s cudzími ľudmi.... veľakrát sa stane ze veci na prvý pohľad vyzeraju nejako ale potom zistíš ze to tak nie je.... mas poslednú sancu pred svadbou aby si si sadla so snúbencom a povedala svoje pocity a obavy a všetko jemu, ved s nim sa chystas prežiť cely život! Ked sa neviete o takýchto veciach porozprávať teraz a riešiť ich teraz, tak ako s nim chceš žiť? Ako mu budes veriť? Ako spolu založíte rodinu? Musíš si s nim sadnut a porozprávať sa!!!!! Nie v zlom, ale naozaj mu povedz co citis co si našla v jeho mobile a ze pokial on nechce byt s tebou cely život a nechce mat iba teba, tak nech ti to povie teraz, načo trápiť vas oboch.... možno si aj poplaces ale ak je to ten pravý tak ta pochopí a uvidis ze to dokážete vykomunikovat!
mám pocit že nik nečíta do konca, v poslednom odseku autorka píše že on prosí o odpustenie, zrejme ho konfrontovala a keby nepodviedol neprosil by nie?
@wieruska1 veta z posledneho odseku: "Teraz citim iba strasnu zradu, uplne ma zrazil na kolena, prosi o odpustenie, ale ja sa na neho nedokazem ani pozriet, neznesiem ked sa ma dotkne."
ak s nou nic nemal, nemal by problem vysvetlit, ze to bola len eskortka na ozivenie atmosfery pre nejaku pansku akciu. preco by prosil o odpustenie za nieco, co neurobil?

Nedramtizujte! Neviete dôvod SMS, ale pohotovo doporučujete rozchod. Možno od neho potrebovala ona službu, čím nemyslím sexuálnu. Tiež je možné, že ju chcel pozvať ako spoločníčku pre kamarátov na tkz. rozlúčku so slobodou. Vraj sa to dnes "nosí", len nie každý to budúcej manželke zavesí na noc. Dôvodov ich kontaktu môže byť viac, pritom vôbec nemusí ísť o sex. Nerobila by som z toho vedu a nehľadala príčinu v nedostatku sexu. Aj ja by som sa nad takouto SMS pozastavila, ale vydiskutovala si to s partnerom a neriešila na MK, kde ho žiadna z nás nepozná, ale hneď "dobrosrdečne" doporučuje rozchod, pretože väčšina z prispievajúcich sú jasnovidky...